Deniz Sahin
Parçalı Üye
- 28 Mayıs 2011
- 4.750
- 1
- 998
Bu sene şampiyon olursak başarı Hamza Hocanındır.Şampiyon olamazsak başarısızlık bu kadroyu kuranlarındır.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Okan Özkan sana diyor renktasBlogcu abiler bu sene başı Prandelli'yi de futbol dehası ilan edip galibiyetler gökyüzüne demişlerdi.
Taraftar olarak hepimizi gaza getirdiler. Sonuç ne oldu peki. 10. hafta küfür kıyamet son yılların en berbat futbolunu oynatarak haklı olarak gönderildi.
İzlediğim dönemlerde sadece 2 dönem bu kadar karışık, çorba gibi bir oyun gördüm 1. Rijkaard 2.Prandelli.
İkisi de büyük bir kampanya ile parlatıldı. Biri İtalya Milli Takımı'ndan diğeri Barcelona'dan geldi.
Benim o yazıdan anladığım, Terim seviyeyi çok üste çektiği için kendinden sonra gelecek hocanın en ufak yanlışında kellesinin vurulacağıydı. Hamza'nın durumunun da bunun tam tersi olması yazıda bütünlüğü sağlıyor. Ama sen yüce imparatoruna laf geldi sanıp atarlanmışsın, olur öyle![]()
bu filmi o kadar çok izledik ki artık kabak tadı veriyor.
-yabancı hoca gelir
-blogcular ve romantikler coşar.
-bir süre maçları galatasaray forması kazanır
-taraftarın gazı bir süre sonra biter ve çöküş başlar
-medya,tff,aziz yıldırım suçlanır
-yerlilere küfür edilir
-hoca kovulur
-yerine yerli bir hoca gelir
-sonra tekrar yerli kovulur yerine yabancı bir adam gelir
-başa dön
ben sıkıldım artık bu olaydan. aynı şeyleri yapıp farklı sonuç bekleyen yöneticilerden de taraftarlardan da sıkıldım. ben kusurlarına rağmen hamza hoca'nın potansiyeli yüksek olduğunu düşünüyorum ve 1 sezon daha kalmalı diyorum.
Seneye
Muslera
Glen Johson---Chedjou---Skrtel----Telles
M.Ekici
Yasin----Sneijder----Ayew
Papiss Cisse----Burak
kadrosu kurarsa durmali diyorum![]()
O zaman Alex Songekici cam, cdm degil
o orta saha'yi kesip atarlar kontra atakta.
Açık söyleyeyim okudukça @Alpay Asma ve @Adem Çakar 'ın tezlerini daha haklı buluyorum. Hala Hamza Hoca kalacaksa çok çok üst düzey profesyonel bir Sportif Direktör ile kalmalı diyorum.
Bütün bunlara artı olarak şu Yasin ve Umut meselesine değinmek istiyorum. Hoca'nın bir çok şeyini eleştirebilirsiniz ki bunlarda haklılık payı da vardır ama Umut ve Yasin olayı kadar komik eleştiri olamaz.
Yasin'e kastı var deniliyor ki bu Hoca olmasa Yasin bu takımda oynayamazdı. Bence hala oynayamaz uzun vadede ama yine de Hamza Hoca sayesinde Yasin yasin diyebiliyorsunuz. Adam niye kastetsin kendi parlattığı adama?
Umut konusunda da Burak olmadığında elinde başka santrafor olmadığından Umut'u oynatıyor olabilir mi? Ha Burak girdikten sonra niye tuttu denileiblir. Bunun da haklı yönleri var. Ama niye baştan oynattı denilemez.
Hoca ne büyük umut vadediyor ne de çok kötü. Mali şartlarla beraber düşünüldüğünde ideal isim görülebilir. Ama dediğim gibi BJK'nin Önder Özen'i, Salzburg'un Ragninck'i gibi hocalıkla ilişkisini kesmiş, futbol piyasasından haberi olan Sportif Direktör ile yola devam etmeliyiz.
Mantikli cözüm o, ancak Türkiye´de planli programli hareket edilmedigi icin zor. Genelde bunun üsulu budur, gidip Sportif Direktör göreve getirirsin, sonra o da teknik adamini secer. Yeni getirdigin sportif direktörün, eger icinden bastan itibaren baska bir TD geciyorduysa eger, o zaman koca bir sezon kaybolur.
Mustafa Denizli benim en uygun adayim bu konuda, orada sikinti olacagini düsünmüyorum mesela. Hamza hoca büyüklerine saygidir, Mustafa hocada ipin onda olmasini bilmeyi sever.
Artik makosenleri asmis, Türk futbol tarihinin en büyük 3 teknik adamindan birini o pozisyona getirmek, ve genc bir teknik adam ile birlikte combine etmek gelecek icin yararli olabilir.
Sunu da not düsmek istiyorum...
Belki Hamza hoca bu sene sampiyon olur, ve gelecek sezon 5. yada 3. bitirir. Kimse gelecegi göremez, hele ki gelecek sezon, herkes icin Süperlig bazinda yep yeni bir tecrübe olacak. Ama biz eger Rijkaard döneminden sonra, 7-8 sene kaybetmediysek, hic bir daha öyle uzun yillarimizi kaybetmeyiz merak etmeyin... Ozamanlar da GS 2-3 sene de anca toparlanir denirken, 20 milyon avroya Arda´siz, yep yeni kadro kurup ligi iki sene domine eden adama, kadro kuramiyor dediler blogcular...
Denizli'ye 2 sebepten sıcak bakmıyorum ben.
1. Denizli de uluslararası futbol piyasasından bihaber biri bana göre. Fazla alaturka düşünen bir adam. Mesela Melo konusundaki yorumlarına bakabilirsin.
2. Denizli TD olma ihtimali olan biri olduğundan, en ufak kötü gidişte Aykut-Daum işine dönebilir. Bu sebeple benim tercihim Önder Özen gibi TD olma düşüncesi olmayan biri olması.
Yazdığım şeyle alâkası sıfır.Bak bakayim son sayfalara, kac kere Fatih Terim´in üzerinden Hamza hocaya sallanmis...Herkesin görüsüne saygim var, ve denilen bazi seylere kismen katiliyorum zaten. Benim görüsümde bu, Fatih Terim´e sizin gibi secilmis devlet adam gözü ile bakamam maalesef... Görmek isteyen herkes, hatalari yanlislari görebilir. Fatih Terim´den sonra yöneticiler is bilse, Fatih Terim´den sonra calismak zor muhabeti felanda kalmaz. Fatih Terim seviyeyi okadar yüksege cekiyor ki, taraftar bile onu bile yetersiz görmeye basliyor, sonra da ondan sonra gelenlerin isi zor oluyor tabi...
Hücumu seven, ve hücum futbolunu benimsemis adam getirilir Fatih Terim´den sonra. Hamza hocanin, diger teknik adamlardan su an en büyük farki oyunculari mutlu olduklari yerde, hücuma dönük oynatmasidir.
Bravo başkan, ben bazı insanları gerçekten hiç anlayamıyorum. Bu adam inanılmaz kısıtlı maddi imkanlarla gelip bizi şaha kaldırmasa şuan fb ve bjk'nin 10 puan falan gerisinde olurduk muhtemelen. Ama sırf adı Hamza diye suçlu ve başarısız oluyor. Şu takımın başında yaptıklarını başka bir yabancı hoca yapsaydı kahraman olurdu herhalde. Bazı abilerimiz ve arkadaşlar komedi oluyor bazen.Fatih Terim´den sonra calismak neden zor ? 2000 yilindan sonra Türkiye tarihinin en kaliteli kadrosunu teslim ettigi icin mi ? (Su futbol dehasi blogcular sokuyor bunlari insanlarin beyinine) 2013/2014 sezonunda Drogba, Sneijder, Eboue, Riera, Amrabat, Bruma, Selcuk, Burak, Chedjou, Umut gibi ligin en iyi hücum gücüne sahip olan takimi teslim ettigi icin mi ?
Mancini ve Prandelli buldozer ile gecti kadronun üzerinden, ve Riera ve Eboue varken, su an takimin en iyi beki Sabri. Eboue´nin yaninda komik duruma düsen Sabri, birden yildizlasti bu yoklugun icinde... Su an takimin en büyük zayif noktasi beklerdir, nezaman bir kanat eksik oynarsak ileride, rakipler delik desik ediyor bizi.
Mancini isler kötüye gidince ne yapti ? "kadroyu ben kurmadim" diyerek sivisti aradan. Hamza hoca eksiklere ragmen, cikip kendisi özür dileyip mütevazilik yaptigi icin mi ezilmeye calisiliyor ? Hamza hoca geldiginden beri sacma kararlara imza attigini bende düsünüyorum, daha ilk mactan itibaren verdigimiz aciklardan bahsettim. Ama yaptigi hic bir sacmalik, Mancini´nin 90´dakikada mutlak galibiyet gereken macta Drogba´yi alip, Ceyhun´u sokmasi kadar sacma olamaz. Bunun imkani yok...
Benim kaygilarim yok mu gelecek icin ? Tabiki var, ancak sansi hak edene vermek lazim. Bir plan bir proje yokken, Hamza hocayi göndermek intahar olur. Prandelli ve Mancini 1.5 sene icinde nerdeyse 15 Milyon avroya mal oldu bize... Transfer istemeyen, 300 bin avroya isini yapan Hamza hoca büyük bir sanstir bizim icin.
Yazdığım şeyle alâkası sıfır.
2000 senesinden sonra Fatih hoca bıraktığında, yeni gelecek hoca çok büyük baskı altında kalır. Bunun aksini iddia etmek mallık.
{taptap}