Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dedigim gibi, kimse bana anlatamaz Evde Aslan, Deplasman da korkak isteksiz kedi tek hoca nin yanlis seciminden dolayi kaynaklandigini. Evde Taraftar dan kortuklari icin adam gibi oynuyorlardi... Ama artik bosverelim Mancini olayini. Benim icin özel bi yeri yok. Demek istedigim, eksik seyleri gördü, ve hemen haletmeye calisti, Fatih Terim dönemi cok kolay kornerler den, freekick lerden gol yiyorduk, onun sayesinde gol yemedik ve gol atmayi ögrendik. Defans hamlesi filan, Hamza da bu nu malesef göremiyorum, takim hala ne yaptigini bilmiyor, ne evde, ne deplasman da rakibi kendi sahalarina kitetiyoruz, fenerin bir sutu bile yoktu o zamanda bize karsi, su an ise rakip bizden fazla sut buluyor. Cok aciz oynuyoruz

bunu herkes görüyor tabi ama bu ligde bu takım en az 2 yılda bir şampiyon olmalı, aksini mali yapı kaldırmıyor.e hamza hoca da kısa yoldan hedefe yürümeye çalışıyor.yeni taktikler, yeni defans kurgusu filan değil, tabiri caizse terim'den kalma, içerde bam bam bam dışarıda da sonuç odaklı sistemle oynamaya çalışıyor.

mesela mancini herkesten topun arkasına geçmesini, rakibi kendi sahamızda karşılamasını istiyordu.burada küplere biniyorduk biz de.evet, hocanın elinin değdiğini görmek istiyoruz da şampiyonluk gelmese kim sabredecekti acaba? mancini olunca hele bi kamp geçirsin, hamzaoğlu olunca hemen def edelim demeye başlıyoruz.

buraya bakarsan mancini'nin juve deplasmanında aldığı beraberlik, bu yılki muhtemel şampiyonluktan daha çok takdir görmüş ve övülmüştür maalesef.bu sene bu takım şampiyon olmasa ağzımı açmazdım hocaya.sene başında şu takıma forvet alınmayınca maçlara bakasım bile gelmedi, almeida'ya bile razıydım derinlik katması açısından.

gelecek sene için oturulur konuşulur ama ben hocayı takdir ediyorum kendi çapımda.

Meşhur babaannenin ''Umamıyorum evladım!'' sözünü çağrıştırdı, abartılı Hamza Hoca karşıtlığından olabilir mi, ne dersin?!.;)
Hamza 'nın karşıtı falan değilim öncede yazdım akhisarda değil Galatasarayda olduğunu idrak edebilirse ne ala ama görünen köy kılavuz istemiyor ,,
ben Ocak ayından beridir aynı çizgideyim en ufak bir sapmam yok ,,
bu arada abartı arıyorsan sırf Hamzayı savunmak adına CL'de geçen sene gruptan çıkan Galatasaray'ı küçümsemekten daha büyük bir abartım yok !

bunu herkes görüyor tabi ama bu ligde bu takım en az 2 yılda bir şampiyon olmalı, aksini mali yapı kaldırmıyor.e hamza hoca da kısa yoldan hedefe yürümeye çalışıyor.yeni taktikler, yeni defans kurgusu filan değil, tabiri caizse terim'den kalma, içerde bam bam bam dışarıda da sonuç odaklı sistemle oynamaya çalışıyor.

mesela mancini herkesten topun arkasına geçmesini, rakibi kendi sahamızda karşılamasını istiyordu.burada küplere biniyorduk biz de.evet, hocanın elinin değdiğini görmek istiyoruz da şampiyonluk gelmese kim sabredecekti acaba? mancini olunca hele bi kamp geçirsin, hamzaoğlu olunca hemen def edelim demeye başlıyoruz.

buraya bakarsan mancini'nin juve deplasmanında aldığı beraberlik, bu yılki muhtemel şampiyonluktan daha çok takdir görmüş ve övülmüştür maalesef.bu sene bu takım şampiyon olmasa ağzımı açmazdım hocaya.sene başında şu takıma forvet alınmayınca maçlara bakasım bile gelmedi, almeida'ya bile razıydım derinlik katması açısından.

gelecek sene için oturulur konuşulur ama ben hocayı takdir ediyorum kendi çapımda.

Tamam da iste fark orda, Mancini nin bildiklerini yüzde 95 i oyuncusu bilmiyordur, Hamza da süpheliyim. Güzel bir kamp yarardi, Wesley baya her macta katki veriyordu, ama artik bos verelim. Eric Gerets e hayir demem, en güzeli Lucescu olur, yaninda da Hamza olsa saglam olur

Hamza 'nın karşıtı falan değilim öncede yazdım akhisarda değil Galatasarayda olduğunu idrak edebilirse ne ala ama görünen köy kılavuz istemiyor ,,
bu arada abartı arıyorsan sırf Hamzayı savunmak adına CL'de geçen sene gruptan çıkan Galatasaray'ı küçümsemekten daha büyük bir abartım yok !

Ki Chelsea yi de baya zorladik, Juventus a da herkes takildi ve kücümsiyor da, sans biraz da bizden yana olsaydi, biz bi tur atlamistik.

İşte bizim endişemiz de o kendi kuracağı takımın, anadolu takımlarında bir iki maç iyi oynamış yerli çöplerden ve fernandao'lardan kurulu olacak olmasıdır :red: İlk geldiğinde hep çok beğendiğimi, doğru karar olduğunu ve takımın başına gelmesine çok sevindiğimi yazdım ve ligin ilk devresinin sonuna kadar olan maçlarda da gerçekten umut ışığı gördüm. Lakin ne olduysa bu takım devre arasına girdikten sonra oldu :red: Ligin ikinci yarısındaki maçlarda öyle hatalar öyle acemilikler yapmaya başladı ki inanamadım. Yaptığı hatalar arasında çok net bir şekilde istifası dahi istenebilecek hatalar vardı. Özellikle Başakşehir maçı ile beraber çöküşe geçti adeta... Ve bu sene büyük bir ihtimalle ligi şampiyon bitireceksek, bu çok iyi yönetildiğimizden veya çok iyi futbol oynadığımızdan kaynaklanmıyor. Her türlü medya, fenerasyon ve hakem desteğine rağmen şampiyonluk yolunda aptallığın kitabını yazan rakiplerinden de kaynaklanacak. Şu an biz de dahil hiçbir takım şampiyonluğu hakedecek futbol oynamıyor. Biz eğer şampiyon olacaksak kötünün iyisi olabildiğimizden dolayı şampiyon olacağız. Bu gerçeği de gözardı etmeyelim.

Lakin şöyle bir gerçekte var; Muslera, Melo, Sneijder ve belki biraz Burak... Bu adamları çıkar Bursa bizden iyi takım net :) Hamza'nın hakkını yememekle beraber şansının da oldukça fazla olduğu gerçeğini unutmayalım. Bir çok maçı allaha emanet kazandık. Birçok maçta da hocalığını sorgulatacak cinsten hatalarıyla puanlar kaybettik. Şu an çok daha rahat olabilirdik ama olamadık. He Prandelli kalsa buralara kadar da gelebilir miydik? Kesinlikle hayır... Prandelli'yi geçin zaten ondan cacık olmaz. Lakin aynı şeyi Mancini için söylemem.

Mancini bu lig için uygun bir hoca değildi. Ama Prandelli ile aynı kefeye koymam. Örneğin takımım da 4-5 tane Drogba, Sneijder ayarında adam varsa ve her maçım CL maçı ise o zaman net Mancini derim. Eğer asıl amacım Türkiye Süper Şike Ligi ise yine Hamza demem Eric Gerets derim.

En nihayetinde takım şampiyon olur 4. yıldızı takarsa ve hatta şikebahçe'yi yenip TR kupasını da alırsa hiçbir kuvvet onu bu kulüpten gönderemez zaten. Net bir şekilde en az bir senelik daha kredisi olur beğenelim veya beğenmeyelim :) Çünkü öyle bir durumda hiçbir yönetim Hamza'yı göndermeye cesaret edemez. Bizim burada gitsin veya kalsın dememizin o yüzden pek bir anlamı yok zaten. Önümüzdeki 4 maçta alacağı sonuçlar ile kendi yolunu kendi çizecek zaten... Lakin iyi sonuçlar alıp gelecek sene hoca olarak kalsa dahi kafayı değiştirmezse devre arasını göremez ve bizim de bir senemiz boşa gider. He değiştirirse kendini geliştirirse ne ala :) O zaman zaten kimsenin lafı olmaz.

Teknik hatalar, tecrübesizlik bunlara katılıyorum ancak Hamza Hoca'nın yerli sevdası olayı bence tamamen medyanın uydurduğu bir şey. Tek pozitif bulgumuz Serdar Azizi istemesi. Serdar Aziz'in sebebi ise devre arasında yabancı stoper almanın riskli olacağı idi bence. Geriye kalan tüm haberler maalesef iddia edildi,yakın çevresine göre vs vs diye bitiyor. Örnek Hamza Hamzaoğlu' nun seneye takımda kalırsa Fernandao'yu kesinlikle takımda görmek istediğini söylediği iddia ediliyor.
He bu iddialar durduk yere mi çıktı hayır. Ntv spor ve Lig tv ye konuk olduğunda adama Türkiye liginden en çok hangi takımı beğeniyorsunuz diye sordular, o da Bursaspor dedi, akıllı adammış Bjk Fener falan dese adamı bizim taraftar keskin nişancı tüfeğiyle vururdu Arena'da. Sonrasında Türkiye liginden hangi oyuncuları beğeniyorsunuz diye sorulunca Bursa'dan ve eski takımından örnekler verdi. Yanılıyor olabilirim tabi ama Ntv spor daki programı hatırlarsak haklılık payım olduğu da bir gerçektir.
Bu arada senin de ifade ettiğin gibi Hamzaoğlu 'nun şampiyonluk durumunda gitmesi yönetimsel olarak imkansıza yakın bir sonuç . Devam eden oturmuş bir yönetimimiz olsa gönderip daha tecrübeli bir isim getirebilir belki ancak ilk defa başkan seçilen birinin ilk icraat olarak takımı şampiyon yapan hocayı göndermesi kendisi açısından risklidir, çünkü gönderdiği vakit başarısızlık kendine fatura edilecektir. Bu yüzden seçilecek başkan (Dursun Özbek seçilecek bu kesin zaten) td değişikliği yapmayarak olası başarısızlığın sorumluluğunu Hamzaoğlu ile paylaşarak, ne yapsaydık şampiyon olan hocayı mı gönderseydik diyebilecektir. Örneğin Klopp u getirse dünya para harcansa ve başarısız olsa (ki olabilir Türkiye ligi ne Löw ler ne Aragones ler gördü) şimşekleri üzerine çekecektir, ki aklı olan bu riski almaz diye düşünüyorum. Tek temennim yazın Hamzaoğlu' nun kendini geliştirerek yüzümüzü kara çıkarmaması.
Son söz olarak Hamza Galatasaray'a hiçbir şey katmıyor td siz oynasak daha iyi diyenleri falan da ciddiye almıyorum, trollük olarak görüyorum.

Teoman Eraslan ,
Serdar Aziz'e bursa kabul etseydi kaç milyon avro bayılacaktık , tarihin en rezil santrfor hattına sahip takımında santrfor transferinin S 'si geçmedi yahu ,,
üstüne Uğur demirokmuydu akhisarlı çöplük Allahtan TS ye söz vermişte bize kakalatılamadı buda yani Uğur olayıda bizzat Hamzanın ağzındandır bu arada ,,
yine kendi ağzındandır 3-4 yabancıyla başarı var kafasında , daha bir sürü eklenebilirde ,,
hepsini geçin Ocak ayından beridir önceki 3,5 seneden daha fazla birbirine benzer son örneği selçuk olan sakatlıklar yaşanması tesadüfmüdür bunun bir tane mantıklı açıklamasını yapın ,,

Teknik hatalar, tecrübesizlik bunlara katılıyorum ancak Hamza Hoca'nın yerli sevdası olayı bence tamamen medyanın uydurduğu bir şey. Tek pozitif bulgumuz Serdar Azizi istemesi. Serdar Aziz'in sebebi ise devre arasında yabancı stoper almanın riskli olacağı idi bence. Geriye kalan tüm haberler maalesef iddia edildi,yakın çevresine göre vs vs diye bitiyor. Örnek Hamza Hamzaoğlu' nun seneye takımda kalırsa Fernandao'yu kesinlikle takımda görmek istediğini söylediği iddia ediliyor.
He bu iddialar durduk yere mi çıktı hayır. Ntv spor ve Lig tv ye konuk olduğunda adama Türkiye liginden en çok hangi takımı beğeniyorsunuz diye sordular, o da Bursaspor dedi, akıllı adammış Bjk Fener falan dese adamı bizim taraftar keskin nişancı tüfeğiyle vururdu Arena'da. Sonrasında Türkiye liginden hangi oyuncuları beğeniyorsunuz diye sorulunca Bursa'dan ve eski takımından örnekler verdi. Yanılıyor olabilirim tabi ama Ntv spor daki programı hatırlarsak haklılık payım olduğu da bir gerçektir.
Bu arada senin de ifade ettiğin gibi Hamzaoğlu 'nun şampiyonluk durumunda gitmesi yönetimsel olarak imkansıza yakın bir sonuç . Devam eden oturmuş bir yönetimimiz olsa gönderip daha tecrübeli bir isim getirebilir belki ancak ilk defa başkan seçilen birinin ilk icraat olarak takımı şampiyon yapan hocayı göndermesi kendisi açısından risklidir, çünkü gönderdiği vakit başarısızlık kendine fatura edilecektir. Bu yüzden seçilecek başkan (Dursun Özbek seçilecek bu kesin zaten) td değişikliği yapmayarak olası başarısızlığın sorumluluğunu Hamzaoğlu ile paylaşarak, ne yapsaydık şampiyon olan hocayı mı gönderseydik diyebilecektir. Örneğin Klopp u getirse dünya para harcansa ve başarısız olsa (ki olabilir Türkiye ligi ne Löw ler ne Aragones ler gördü) şimşekleri üzerine çekecektir, ki aklı olan bu riski almaz diye düşünüyorum. Tek temennim yazın Hamzaoğlu' nun kendini geliştirerek yüzümüzü kara çıkarmaması.
Son söz olarak Hamza Galatasaray'a hiçbir şey katmıyor td siz oynasak daha iyi diyenleri falan da ciddiye almıyorum, trollük olarak görüyorum.
ağzına sağlık !

Kim küçümsüyor yav şaka mı bu :red: Eğer son juve maçındaki hava şartlarından ve maçın iki gün oynanmasından dolayı küçümseniyorsa ayıp! Biz juve ile tek maç yapmadık! Mancini'nin ilk maçı olan italya'daki 2-2 lik maçta galibiyeti haketmiştik lakin hakem sağolsun 1 puanı juve'ye hediye etmişti. Madem juve bizden iyi takımdı o zaman kendi evindeki o maçı alsaydı! Ama alamadı gücü yetmedi. 1-0 kazandığımız maçta ise beraberlik juve'ye yarıyordu yani oluşan hava şartları bence juve'nin işine geliyordu çünkü gol atması, oynaması ve kazanması gereken takım Galatasaray'dı. Fakat herşeye rağmen Mancini takımı tam bir CL takımı gibi akıllı oynattı ve tam zamanında golü bulup öldürücü vuruşu yapıp gruplardan çıkmıştık. Bunu küçümseyen bir Galatasaraylı olabileceğine ben ihtimal vermek istemiyorum. Varsa da ayıplıyorum.

Denilebilir ki Drogba ve Sneijder olmasa o gruptan çıkamazdık. Evet doğrudur çıkamazdık. Zaten Drogba ve Sneijder'i biz bu yüzden aldık. Hatta juve'den aldığımız ve bizi gruplardan çıkaran 4 puanı almamız da başrol kesinlikle Drogba'nındı. Lakin bu Mancini'nin CL maçlarında yaptığı doğru işleri gölgeleyemez.

Madem geçen sene bizi gruplardan Drogba ve Sneijder çıkardı o zaman 99 - 2000 yılında da bu takımı sadece Taffarel - Popescu ve Hagi UEFA şampiyonu yaptı derler adama :) Böyle bir mantık olabilir mi? Doğrudur ne kadar iyi takım olursak olalım Taffarel, Popescu ve Hagi ayarında 3 adamımız olmasa o kupayı alamazdık doğrudur lakin bu TD'nin katkısını, yaptığı doğru işleri örter mi? Hocan yeterli değilse UEFA şampiyonu falan olamazsın... Aynı şekilde CL gruplarından da çıkamazsın. Çaykur Rize Antep falan yok oralarda... O kadar kolay değil o işler...

Son düzenleme:
Teoman Eraslan ,
Serdar Aziz'e bursa kabul etseydi kaç milyon avro bayılacaktık , tarihin en rezil santrfor hattına sahip takımında santrfor transferinin S 'si geçmedi yahu ,,
üstüne Uğur demirokmuydu akhisarlı çöplük Allahtan TS ye söz vermişte bize kakalatılamadı buda yani Uğur olayıda bizzat Hamzanın ağzındandır bu arada ,,
yine kendi ağzındandır 3-4 yabancıyla başarı var kafasında , daha bir sürü eklenebilirde ,,
hepsini geçin Ocak ayından beridir önceki 3,5 seneden daha fazla birbirine benzer son örneği selçuk olan sakatlıklar yaşanması tesadüfmüdür bunun bir tane mantıklı açıklamasını yapın ,,

Muhtemelen tesadüf değildir bu sakatlıklar ama tek açıklaması da antrenör hatasıdır da diyemeyiz, keza Burak şu saçma turnuva da sakatlanmıştı. Yaş ortalaması yüksek bir takım olmamızın da etkisi var, deplasmanlardaki rezil zeminlerin de etkisi var. Transfer konusunda aynı şeyi söylüyoruz Serdar Azizi ve Uğur u istedi yedek stoper. Bu yanlış mıydı? Koray' a kalmadık mı sonra Koray'ın yetersiz olduğunu da hep beraber gördük. Semih (ki çok çok iyi bir stoper olmamasına rağmen) sakatlandı ve onlarca gol yedik. Yabancı kuralı ile ilgili soruya ; olumlu bir karar , ancak dikkatli olunması gerekir, benim için oyuncunun yerli yabancı olması değil kaliteli olması önemlidiri kural çıktı diye takımları yabancı çöplüğüne çevirmemeli, isterseniz 3 yabancı ile de başarılı olabilirsiniz dedi Hamza Hoca, 3 yabancı yeter demedi yanlış anlaşılma olmasın .

Güzel anlatiyorsun da, Drogba nin da Anadolu takim maclarini hic öneme almiyordu, aptal aptal seyler deniyordu. Cani isteyince sut atiyordu, cani isteyince calim. Ancak evde biraz daha normal oynuyordu. Dedigim gibi takimda bir cok kopukluk vardi artik, ve o suclu malesef Mancini degildi. Fatih Terim Buraki filan bisey demis olabilir, ama oda gereksiz seylerin pesindeydi, bi Selcuga stop demedi, selcuk ikinci sezon da bile berbat oynamaya baslamisti burak in gelisi ile, takimin dengesiz baya bozulmustu.

Güzel kardesim benim sana demek istedigim, her teknik adamin gariplikleri oldugudur. Inan bana Burak Yilmaz´i en iyi döneminde, benim kadar elestiren yoktu. Ancak onu tamamen yok saymak, yada cöp ilan etmekte dogru degil. Ancak kadrounun yapisini bozdugu dogru. Yabanci sinirindan dolayi zaten bu bilene bilene alindi. Terim´in de gereksiz bir Hamit zorlamasi vardi mesela, Mancini´de Ceyhun, Prandelli´de Telles-Bruma varken Pandev-Cemali israri.

Drogba futbolu artik keyif icin oynuyordu. Bizde ise keyif almamaya basladi, dedigim gibi pivot pozisyonunda cok uzak oynadi takim arkadaslarina, takimin boyu oldukca uzundu, ve zor cogaliyorduk. Devamli Drogba´ya hava topu, gögsü ile 3 kisi arasinda yumusatip, harikalar yaratmasini bekledik. Sonra Drogba bile top tutamamaya basladi. Deplasman maclarina tabiki birde genel olarak motive olmak zordur.

Son düzenleme:

Kendi görüşündür, belki doğru, belki (Bence) fikr-i sabit...

Konuya daha bütüncül yaklaşmanı öneririm; geçen yıl CL de tur atlanması da mucizeydi, bu yılki olası şampiyonluk da...(Terim-Mancini-Aysal eliyle) bu kadar kötü kurgulanmış ve takviye adına saçma sapan adamlarla doldurulmuş bir kadro hiçbir surette keyif ve güven veren bir futbol oynayamaz, oynayamıyor; biraz şansın yardımı ve rakiplerin acizliğiyle de olsa, hala hedefe en yakın takım durumunda olabilmemizde emeği geçenler saygı hak ediyor, aşağılama değil...

Tutturulmuş bir ''Umut da Umut''; Olcan oynar beğenilmez, Emre' ye burun kıvrılır, Bruma hiçbir şey yapmaz; kimi oynatsın?...Umut' un bonservisinin alınmasına en çok karşı çıkanlardan biriyimdir, adam yetenek fakiri ama bir şekilde gol atma şansı var, belki bu yüzden kötülerin arasından onu seçiyor (Bana sorulsa her türlü Emre' yi tercih ederim, bir kanat oyuncusundan beklenecek aksiyonları yapamasa da, hiç olmazsa orta sahada pas trafiğine katkısı oluyor)...

Evet, Hamza Hoca kalırsa İbra-Dzeko ayarında transferler istemeyecektir; burda çoklarının hala taptığı ''Vizyonist'' kulüpte mecal mi bıraktı da bu tür ''Çilek'' transferler yapılabilsin?...

Erman Türker geçmiş birkaç sayfayı oku anlarsın ne demek istediğimi , Teoman Eraslan , sakatlık mevzusunda kendi savunmana kendin inandınmı Allah aşkına söyle akıl mantığa sığar bir tane şey yok çünkü , en basitinden selçuk nerede sakatlandı senin gibi bilim insanıda böyle yazıyorsa cidden kapatalım dükkanı !
Transfer mevzusundada katılmıyorum hedef sadece şu leş lig ise bu ligin en olmazsa olmazı gol atmaktır ,, savunma konusunda semih varken yada yokken ne fark var sadece tabelada yazanmıdır yani , konya mersin gençlerin atamadıklarını nereye koyalım ,, adam akıllı bir santrforumuz olsa şuan belki şampiyonluğu ilan ettiydik , savunma göbeği konusunda benim düşüncelerim bellidir sanırım ve nettir bu sene için şimdilik elden gelen birşey yok ama yeni sezonda yabancı sınırı kalkmışken hala semih 'i ched'i falan görünce kadrolarda kan beynime sıçrıyor ....
Yabancı konusunda takım yerli çöplüğüyken hatta ülke maalesef yerli çöplüğüyken isterseniz 3 yabancıyla başarılı olabilirsiniz diyen adam Galatasaray'ın td'ü değildir olsa olsa çatladıkapının yardımcı hocası olur ondan !

O değil de Türkçe yazmayı epey bir ilerlettin be Adem :):D...Arkadaşlar bir yazı diline sonradan adapte olmanın zorluklarını dikkate almıyorlar sanırım...

Sagolasin Burak kardes, yada artik Mustafa mi diyelim... :D Daha dogrusu abi diyelim, o isim konusunda hakliydin galiba, Burak ismi seni epey genc gösteriyordu. ^^
Zorluklar var tabi, burada üstüne birde ek olarak gelen birde klavye sikintisi var. Almanca´da özellik ile PC basinda cok yazi yazan bir insanim, ancak Türkcede konsentrasyonu baya bir bozuyor yazarken. Birde hizli yazinca, iki üc yere yetismeye calisayim derken, olmayacak satirlar olusuyor.
Bende Türkce konusunda temel eksiklikler bulunuyor, bana bir profesör agabeyim tavsiye etmisti. Türkce ile ilgili ilk okul kitaplarini toplayip, almanca ile karsilastirarak analiz etmemi. Grammer anlaminda almanca ile kiyaslarsam, aslinda zor bir dil degil. Ama bu basit kurallari bilmeden, saglam bir temel ile yazmanin imkani yok. Türkce dili ile temel egitim görmüs insanlar, bunu tabiki otomatik olarak dogru yapip, sasiriyorlardir böyle basit hatalari görünce.

Türk dili ile yetismis bir insan icin, yinede yazi dilinde gelisim kaydetmek adina bir umut var. Sonucta türkcede fonolojinin etkisi daha büyük, almancaya nazaran. Almanya´da genel olarak kural vardir, her birseyde. Türkce´de ise bazi temel hatalari, fonolojinin yazi dilindeki etkisi ile yapmiyorsun. Mesela armut/lar, araba/lar burada ben hic bir kural tanimadan, hangi ekin gelecegini biliyorum. Ancak türkce diline yatkin olmayan, sonradan ögrenmis insanlar bu konularda ciddi sikintilar yasiyor ögrenmekte. Cünkü orada Ler mesela dillerine daha yatkin geliyor. Türkce okuyan baya bir alman ile dialogum olmustur bunun ile ilgili.

----------------------------------

Konu ile kel alaka yazdim. Su elestiriye katiliyorum Hamza hoca ile ilgili. Galatasaray iki üc sene amerikali ve italyan kondisyonerler ile calisti, birden sakatliklarin cogalmasi, Hamza hocanin Akhisar´dan getirdigi kondisyoner ile alakali olabilir. Bu konuda dünyaya biraz daha acilmasi gerekir.

Son düzenleme:
Mustafa Canaslan emin ol bütüncül bakıyorum ,
hatta bana göre bugün yaşanılan çıkmazın baş sorumluluğuda 2012 yazındaki transferlerdir saçma sapan planlamadır , stratejide yapılan hatalar daha sonra toparlanamayıp daha da çuvallanmıştır , ve maddi manevi götürüsü çok olmuştur halada olmaktadır olmayada devam edecektir ,
Son 3 sezonda umarım 2'si şampiyonluk olmak üzere zirvede yer alan takımın attığı gol sayısı utanç vericidir en basitinden !

@Murat Kayanda:

Chedjou´dan iyisini nasil bulacagiz ? Chedjou performansi yükseliste, fransa liginin gözde stoperlerindendi. Ve Fransa saglam savunma anlayisi ile taninan bir ligtir. Afrikali stoperler genel olarak basit hatalar yapmaya daha yatkindir, herkezin sevecegi bir tip defans degil ama seviye olarak bizim alabilecegimiz en yükseklerdendi. Stoperlerin performansi birde ciddi bir sekilde savunma kurgusuna baglidir. Galatasaray cok kötü bir savunma kurgusu ile oynuyor... Semih Kaya bile nasil bir fark yarattigini gösterdi, sakatligindan dönünce.

Chedjou´dan bize daha uyumlu stoper bulabilirsin, ama kalite olarak iyisini bulamazsin 35 yas altinda. Avrupa´daki diger stoperler Chedjou´dan cok üstün degil Worldlcass olmadiklari sürece, ama defansif kurgulari cok daha saglam oynadiklari takimlarin.

Son düzenleme:
savunma göbeğinde Ched-Semih orta saha göbeğinde melo-selçuk , kenardada Hamza ,,
ŞL maçlarına çıkmayalım ciddiyim 3-0 hükmen iyidir .....

savunma göbeğinde Ched-Semih orta saha göbeğinde melo-selçuk , kenardada Hamza ,,
ŞL maçlarına çıkmayalım ciddiyim 3-0 hükmen iyidir .....

Bana göre temel sikinti beklerde yatiyor. Telles´i begeniyorum bir azinlik olarak, ama tecrübesiz cocuk. Sabri keza Sabri. Melo ve Selcuk´da agir bir merkez orta saha olunca, bunlar sikinti yaratiyor tabi. Ben bu takimda stoperlerden sikayetci degilim. (Bende begenmiyorum Chedjou´yu tip olarak ama parayi baska yere harcarim)
O yüzden sag bek, ve merkez orta sahada banko oynayacak iki tane oyuncu gerekli. Song ve Maxi Pereira/Micah Richards gibi. Galatasaray´da sikintilarin cok büyük bir bölümü birden kaybolacagini düsünüyorum.

Banko kelimisi önemli, cünkü son 3-4 senede transferlerde sikintilari hep alternatif olabilecek oyuncularda yasadik.

Savunma hücumdan başlar , hücumda savunmadan ama ,
savunma göbeğinde ched-semih'in olduğu takımın beklerini ve orta saha göbeklerini istediğin gibi kursanda santrfora ibrayıda alsan ŞL de ezilmeye mahkumsun ,, bütün yatırımını çöpe attırabilecek kapasitede iki saatli bomba düşüncesi bile ürkünç yahu seneye cidden trajikomik bir hikaye olur !

Ben bu konuda tam karsi bir fikire sahibim. Bana göre Ched ve Semih takim savunmasinin kurbanidir, su an Ujifa olsaydi takimda, bu kurguda yem olurdu taraftarin önünde. Bizde ileride baslayan savunma da sikinti evet, cünkü hücumda merkezde oynayan Burak ve Sneijder sagolsunlar gölge gibiler rakipleri karsisinda. Birde Burak gitse, ve ve ileride agresif bir sekilde pres yapabilecek bir oyuncu gelse, bu takim cok zor pozisyon verir.

Savunma hücumdan başlar , hücumda savunmadan ama ,
savunma göbeğinde ched-semih'in olduğu takımın beklerini ve orta saha göbeklerini istediğin gibi kursanda santrfora ibrayıda alsan ŞL de ezilmeye mahkumsun ,, bütün yatırımını çöpe attırabilecek kapasitede iki saatli bomba düşüncesi bile ürkünç yahu seneye cidden trajikomik bir hikaye olur !
Sakatlıklar dahil söylediğin bir çpk şeye katılmakla birlikte ( ek sebepler olabilir demek istedim ama kondisyoner hatası olmadığını iddia etmek değildi amacım) maalesef bir çözümsüzlük durumuna düşüyoruz. Bence takımın cl de mücadele edebilmesi için stoper sağ bek orta saha ve forvete 11 oyuncusu olacak kalitede transfer lazım . Çok zor bir durum . Selçuk Hamit Umut vb oyuncuların sözleşmesi bitene kadar bşze rahat yok. Ünal başkanı severdim ancak öyle sözleşmeler yapıldı ki , Galatasaray ın geleceği ipotek altına alındı maalesef.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt