Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
#defol

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

GSTV ‏@GSTV
Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu ve Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw'ün buluşması az sonra canlı yayında @GSTV'de

CSj3XMCU8AAjY8V.jpg

Birebir aynısı olmaz tabi ama çok benziyor..

Sen muhtemelen hatırlamıyorsun ama uefa'yı alan o çok övdüğümüz jenerasyon 1994 senesinde gördüğüm en rezil futbolu izlettirmişti sağolsunlar..

Terim öncesi çoğu satılık listesindeydi ve ana bacı sövüyorduk..

İzmir de ıslıklanmıştı o takım.bence bizde de biraz eşeklik var gibi

Bu adam bizi utandiracak.....Geldigi ilk gunder belli gitmesini en cok istedigim kisi kendisi..

Şu takıma oynatmaya çalıştığı futbol ümit verici. Ama transfer konusunda ve oyuncu değişikliği konusunda kendini çok geliştirmeli.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Aynı şeyler benim de aklıma geldi. Terim geldiği ilk sene acaip eleştirilmişti. Ne Adanalığı kaldı ne yumurta topukluluğu. Hıncal Uluç 4 senelik kontrat yapıldığı için kuduruyordu. İlk devreyi FB nin 9 puan gerisinde kapatınca, kıyamet kopmuştu. Faruk Süren o zaman sağlam durdu ve kovmadı Terim i.

Sonrasını biliyorsunuz... Son birkaç maçtır takım çok iyi oynuyor. Yeni bir efsane kadro ortaya çıkarsa kimse şaşırmasın. Sabriyle, Bilalle, Burakla, Selçukla.

Terim'in ilk geldiği senede ilk devreyi Fener'in 5 puan önünde kapattık.Senin dediğin Terim'in 2. senesinin ilk yarısı.Onda da 9 değil 6 puan fark yemişiz Fener'den.

hemen gaza gelip kendini ön plana çıkarmak için ''Yaptım Oldu'' işlerine girmezse,Düzgün takım planlaması ve transferleri yaparsa Fatih Terim'i geçebilir.

Taraftar 1996-2000 diyor, ama son 4 senede 3 sampiyonluk yasadigimizi unutuyor. Ve özellik ile sampiyonlugu kaybettigimiz tek sezondan önce ve sonra, üc teknik adam degisti... Bence eger isler ters gitmeseydi, su an 5 te 5 pesinde olacakti bu takim.

Sikinti bizde taraftarin abartmasinda yatiyor, hep bir düsman pesinde, illaki birine basarisizligi yikacak. 2013/2014 sezonundan beri, hatta 2014/2015 basinda kadronun berbat ve les oldugu iddiasi, alip basini gitti. Yanlis TD tercihleri, ve yapilan bol TD degisiklikleri nedeni ile, bir kadro ancak bu kadar mundar edilebilirdi oysaki. Bu kadro kötü bir kadro olsa, bu sürecte en az bir seneyi coktan 5. sirada bitirmis olurdu...

Ben yillardir diyorum ki, bu kadro 1996-2001 arasidan sonra, sahip oldugumuz en güclü oyuncu grubudur. Taraftarin buna ragmen bu oyunculara, bukadar nefret beslemesini, ben hic bir zaman anliyamadim. Bu taraftar iyi günleri, yillar sonra bu oyuncular ile gördü. Yillardir sampiyonluk göremeyen bir taraftarimiz vardi birde...

Hamza Hamzaoglu duygusal davranip, bana göre bu iyi kadronun icinde, net zarar veren adamlari tavsiye etmemesi, en büyük hatasiydi sezon öncesinde. Transferde secici davranmasi aslinda iyi, ancak Sabri gibi adamlari duygusal davranip, fahis fiyatlarda kadroda tutmak istemesi, elestiriye net olarak acik bir konudur. Daha az maaliyeti, daha iyi oyuncu alinabilirdi.

Oyuncularin üzerinden büyük bir yikim gectigi icin, basarili olmak asla kolay degildi, ancak kadro iyi, ve bir birini cok iyi taniyan bir oyuncu grubu mevcut. Yani basarili olmasi bana göre anormal degil, ama hem 2 sene boyunca kadroya sövüp, birde dream futbol oynatmadan kazaniyor diye, Hamza´ya sövmek de tutumlu bir davranis olamaz.

Eksiler ise bunlar... Yas Ortalamasi, Tempo, ve fizik kuvvet. Hamza Hamzaoglu bu sorunlari, kisik bütceye ragmen de cözebilirdi, ancak bu sikintiyi görmedi, yada görmek istemedi. Eger kadrodaki mevcut genc oyuncular, yeniden baskin hale gelmez ise, bu kadronun son kullanma tarihi da azalir...

Terim'in ilk geldiği senede ilk devreyi Fener'in 5 puan önünde kapattık.Senin dediğin Terim'in 2. senesinin ilk yarısı.Onda da 9 değil 6 puan fark yemişiz Fener'den.

Arşivlerimi karıştırdın Uğur? :) Dediğin doğru olabilir....Ancak maç fazlasıyla fark 9 olmuştu. Gayet iyi hatırlıyorum. Kıyamet kopmuştu.

Arşivlerimi karıştırdın Uğur? :) Dediğin doğru olabilir....Ancak maç fazlasıyla fark 9 olmuştu. Gayet iyi hatırlıyorum. Kıyamet kopmuştu.

Evet karıştırdım.16. haftada biz İstanbulspor'a 2-1 yenilince fark 9 olmuş onu diyorsun sanırım.Sonraki hafta 6'ya indirmişiz.İstanbulspor'un 1 golünü Hamza atmış bu arada.Desene az daha Terim'i yollatacakmış herif :asd22:

küçük bir detay olduğu için ben hatırlatma gereği duymadım, ama doğru.. aynen öyle..

aslında 9 puan fark vardı da, ya ilk yarının son maçında, ya da öyle bir ara 6 ya inmişti.. ikinci yarıya 6 puan ile başladık..

Fakat burada herkesin kabul edeceği püf noktası terim ilk geldiği sene hamza'dan beter sallıyorlardı.. hamza'ya hiç değilse "efendi ama.." diye başlıyorlar.. :)

İlk geldiği sezon 4 yada 5. haftada fenerden 4 yemiştik.. boliç ibnesi ve saffet sancaklı falan gol atmıştı o maçta.. trajik kısmı maç yanlış hatırlamıyorsam ali sami yen'deydi.. samiyen'de 4-0 yenilir yutulur sonuç değildi.. izlerken çıldırmıştım..

O maçtan sonra ciddi ciddi kovulması gündeme geldi..

Futbolcuların durumu ile ilgili de örnek vereyim.. uefa'yı alan ve ergün'le birlikte gelmiş geçmiş en iyi sol bek denen hakan ünsal terim gelene kadar olcan adın muamelesi görüyordu.. 3. senesi falandı ve ben onu sahada görünce çıldırıyordum..

Keza hakan şükür ve arif bile "satın bunları, bitmiş bu adamlar" tarzı tepkilerle karşılaşıyordu.. ben şahsen hakan ve arif'e hiç tepki vermedim ama sahada hakan ünsal ve suat kaya'yı falan görünce tarık çamdal görmüşe dönüyordum.. :D

küçük bir detay olduğu için ben hatırlatma gereği duymadım, ama doğru.. aynen öyle..

aslında 9 puan fark vardı da, ya ilk yarının son maçında, ya da öyle bir ara 6 ya inmişti.. ikinci yarıya 6 puan ile başladık..

Fakat burada herkesin kabul edeceği püf noktası terim ilk geldiği sene hamza'dan beter sallıyorlardı.. hamza'ya hiç değilse "efendi ama.." diye başlıyorlar.. :)

İlk geldiği sezon 4 yada 5. haftada fenerden 4 yemiştik.. boliç ibnesi ve saffet sancaklı falan gol atmıştı o maçta.. trajik kısmı maç yanlış hatırlamıyorsam ali sami yen'deydi.. samiyen'de 4-0 yenilir yutulur sonuç değildi.. izlerken çıldırmıştım..

O maçtan sonra ciddi ciddi kovulması gündeme geldi..

Futbolcuların durumu ile ilgili de örnek vereyim.. uefa'yı alan ve ergün'le birlikte gelmiş geçmiş en iyi sol bek denen hakan ünsal terim gelene kadar olcan adın muamelesi görüyordu.. 3. senesi falandı ve ben onu sahada görünce çıldırıyordum..

Keza hakan şükür ve arif bile "satın bunları, bitmiş bu adamlar" tarzı tepkilerle karşılaşıyordu.. ben şahsen hakan ve arif'e hiç tepki vermedim ama sahada hakan ünsal ve suat kaya'yı falan görünce tarık çamdal görmüşe dönüyordum.. :D

Aynen Ali Sami Yen'deydi mac.Evimizde aldigimiz en farkli Fb maglubiyeti.Deplasmanda aldigimiz en farkli Fb maglubiyetinde de Terim vardi. 0-6 :(

SL'de evimizde aldigimiz en farkli maglubiyetlerde de Terim vardi.(Chelsea 0-5,Real 1-6)

SL'de deplasmanda ve evimizde aldigimiz en farkli galibiyetlerde de Terim vardi.(Rosenborg,Sparta Prag 3-0,Hertha Berlin 1-4)

SL'de 6 deplasman galibiyetimiz var 5'i Terim'in 1'i Lucescu'nun.Terim'i Galatasaray tarihinden cikarsak olumlu olumsuz hicbir sey kalmiyor elimizde.14 sampiyonlugumuz kaliyor.Besiktas gibi oluyoruz.

Sen Hakan,Suat ornegini verince 3. olup Uefa'ya mi gitsek acaba diyorum.:D

Son düzenleme:
İşin aslı; terim 9 puan farkı kapatıp 2. kez üstüste şampiyon olana kadar sürekli eleştirildi..

Ne zamanki 9 puandan geri geldi ve ikinci şampiyonluğu kazandı en nefret edeni bile sustu.. zaten ondan sonraki 2 sezon kadro da iyice oturunca tabiri caizse ligin anasını belledik.. o sonraki iki sezonda pek bir sıkıntı hatırlamıyorum..

Kısacası çok benziyor.. öyle böyle değil..

Terim - hamza
Hagi - sneijder
Tugay - selçuk
Taffarel - Muslera
Arif - podolski
Hakan şükür - burak (kabul edelim ikisi de milli takımın banko forveti)

İnanılmaz dengeli ve oturmuş bir kadromuz var.. biz kendimiz saçmalamazsak fener falan kesinlikle şampiyon olamaz..

1996 - 2000 kadrosu yine de önde tabi..

Misal sol bekte hakan ünsal ve ergün gibi iki adam çok lükstü.. 3. yedek ahmet yıldırım bizde yeterince oynayamayınca Beşiktaş'a gidip uzun süre banko oynadı ve şampiyonluk yaşadı lucescu ile..

Sağ tarafta okan - davala - fatih akyel.. orta sahada hasan şaş, belözoğlu, tugay falan çok derin kadroydu..

1996 - 2000 arasından herkesin bir yansımasını buldum da faruk süren başkanın karşılığını bulamıyorum..

Ne yaparsan yap "mr.bean dursun"dan faruk süren çıkmaz.. Hamza'nın en büyük dezavantajı bu.. faruk başkan daha çok ünal aysal'a benziyor.. başarı için harcamadan kaçınmayan, borca giren, ama hagi'yi, taffarrel'i, popescu'yu getiren efsane bir başkandı..

Muslera'yı, Sneijder'i, selçuk'u alan ünal başkan.. konjonktür gereği iktidar tarafından harcandı.. yerine gelen hırborettin adam almayı bırak, ünal'ın aldıklarını da sattı..

Hamza bu yönden çok şanssız.. 1996-2000'de faruk başkan iktidarın sevdiği bir adamdı.. malesef şimdiki pislik iktidar ünal aysal'ı gönderene kadar 40 takla attı..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt