Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Pandev-Umut değişikliği felaket ötesi. İlk yarıda sırtı dönük her topu tutabilen pandevin yerine umut kazması girince 1 tane bile pozsiyon bulamamak normal.

Pandev'in açtığı alanlara kanattan oyuncuların girmesi gerek. Olcan 100 kilo olduğu için, Bruma'nın da bu özelliği olmadığı için hiç bi işe yaramadı. Veya tamamlayıcı bi forvet olsaydı misal Burak gibi o da faydalanırdı. Veya 2 orta sahadan araya koşu özelliği olan bi oyuncu da olur:red: Ama veteran takımı terkiz maşallah. Kupa maçı bu önemli değil de her konudaki şu yerli vurgusu acayip kıl ediyor adamı. Bu t.d'nin vizyonunu gösterir ve çok kötü bu tarz konuşmalar. Altyapıdaki çocuklar falan traş işler iyi olan oyuncu kendini göstermeye niyetli oyuncu zaten gösterir. Arda'yı Manisa'ya gönderdik orada müthiş oynadı adam gösterdi kendini yine iş oyuncu da biter sonuçta. Hafta sonu hayal kırıklığı yaratmaz inşallah Olcan'ı Umut'u falan oynatmasın. Olcan olayını hiç anlayamıyorum gerçi test olayları vs. varsa bu adamın değerleri yerlerdedir her türlü. Göbek formadan çıkıyor herifin. Bu arada biri yukarıda demişte Olcan Trabzon'da da böyle değildi alakası yoktu hatta. Gayet haldır haldır gidiyordu sağdan.

River maci ve bu mac ciddi degisiklik hatalari yapti hca.
Umarim bu macida bi hazirlik maci gordugunden bu tarz islere girismistir.
Sneijderi cikarmanin pandevi cikarmanin hicbir amaci yoktu cunku.

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Olcan'ı da Tarık'ı da bu takıma alan yabancı kısıtlamasıydı hiç boşuna hedef saptırılmasın. Gerçi o hedefin neden saptırıldığını çok iyi biliyorum ya neyse... Yalan değil görünür de alınabilecek yerli isimler gibi duruyorlardı yani bir hata yok aslında ama büyük takım topçusu olmak başka birşey malesef... Ne Olcan Ne Tarık ne de Veysel büyük takım oyuncusu olamayacaklarını gösterdiler. Olan bizim giden paralara oldu. Yabancı sınırlamasının kaldırılması kararı, fenerin cezasının biteceği gelecek sene için değil de olması gerektiği gibi geçtiğimiz nisan-mayıs aylarında alınmış olsaydı ne olcan ne tarık şu an formamızı giymiyor olurdu. Buradan şikeci işbirlikçisi FT'ye ve azılı FT'cilere de selam olsun... Boşuna kasmayın güneşi balçıkla sıvayamazsınız...

sana katiliyorum. bencede denememiz lazim. iste o yuzden emre can oynamali. olay bir adamin hazir olup olmamasiysa emre cani oynatmayip olcani oynatmak sacmaliktir bana gore.

adami kazanicam diye mac kaybedersen o zaman milletde homurdanmaya baslar. bana ve bu taraftara kimse bugun olcanin nasil 90 dakika sahada kaldigini kimse mantikli bir sekilde aciklayamaz. nereye kadar gidicek bu is.

hadi diyelim olcan rize macindada boyle oynadi ve o macida verdik. hala diyecekmisin olcani kazanmak icin oynatmaliyiz diye.

kim hazirsa o oynamali. olcanin hazir olmadigini gormek icin teknik direktor olmaya gerek yok.

eger bu kafayla gidersek sneijderde kuser meloda sinirlenir, seyircide homurdanir, vs.

Sen oyunculari üst üste oynamaz ise, devamli kesersen nasil toparlayacak kendini o oyuncu ? Olcan kötü oynadi evet, ama normalde bu maci 10 kisi oynasak bile almamiz lazim normal halinde. Sen takim olarak kazanir, takim olarak kaybedersin. Olcan herzaman pehlivan tipli bir oyuncuydu, sorun cogu oyuncumuzda oldugu gibi mental...

Emre Can cok agresif oynuyor, ve fizigi o hircinligini kaldiracak kadar güclü degil. Öyle iki tane pozisyon verdigi an bu taraftar onu bitirir zaten... Hazir olmayan bir oyuncuyu oynatmak iyi degildir... Sinan Gümüs icin mesela ayri düsünüyorum, bana göre oynamasi icin hicbir sakinca yok. Ama taraftar ondan hemen Bale performansi bekliyorsa yanilir... Tecrübesiz oldugundan dolayi tercih hatasi yapicak devamli.

Olcan yine kötü oynasin bu gün gibi, yine kaybedelim Rize macini, tamam gelin ozaman bana catin.

Son düzenleme:
River maci ve bu mac ciddi degisiklik hatalari yapti hca.
Umarim bu macida bi hazirlik maci gordugunden bu tarz islere girismistir.
Sneijderi cikarmanin pandevi cikarmanin hicbir amaci yoktu cunku.

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hamza Hocanin Sneijder degisikligi buyuk ihtimalle herhangi bir sakatlik veya kirmizi kart( Sneijder cok sinirliydi sona dogru) engellemek icin olabilir.

Bir sene sözlesmesi kalmis göbekli olcana 5 Milyon avro vererek kim getirdi ? Kim bagladi nerdeyse yillik 2 Milyon avrodan 3-4 senelik kontrat ? Olcan´i kazanmak istemesi gayet normal, bu adam tutmaz ise nerdeyse 13 Milyon avro cöpe gidecek. Bedavaya gelmedi bu cocuk.

O zaman Tarık'ta oynamalı. Ve Dzemaili'de. Adamı aldık paralar çöpe gitmesin diyerek rezil halini göre göre oynatılır mı? Ayrıca oynatınca çöpe gitmiş olmuyor mu paralar? En azından oynattık diye kendimizi mi tatmin etmiş olacağız? Böyle bir felsefe her takımı batırır. Forma adaleti denen olay her şeyin üzerinde olmalıdır. Adamı illa ki kazanmak istiyorsan bunun en basit yolu, skor olarak rahatken sonradan almaktır. Gol kaçırsa da, hata yapsa da göze daha az batar o zaman. Ve sürekli tribünden moral alkışları gelir. Ama ilk 11 başlatıp kötü oynarken ısrarla devam etmek daha da onarılmaz bir durum yaratır ki, adamı kazanayım derken bir bakmışsın, hem adam iyice kaybolmuş, hem de maçlar (veya şampiyonluk) kaybedilmiş.

Olcan'ı da Tarık'ı da bu takıma alan yabancı kısıtlamasıydı hiç boşuna hedef saptırılmasın. Gerçi o hedefin neden saptırıldığını çok iyi biliyorum ya neyse... Yalan değil görünür de alınabilecek yerli isimler gibi duruyorlardı yani bir hata yok aslında ama büyük takım topçusu olmak başka birşey malesef... Ne Olcan Ne Tarık ne de Veysel büyük takım oyuncusu olamayacaklarını gösterdiler. Olan bizim giden paralara oldu. Yabancı sınırlamasının kaldırılması kararı, fenerin cezasının biteceği gelecek sene için değil de olması gerektiği gibi geçtiğimiz nisan-mayıs aylarında alınmış olsaydı ne olcan ne tarık şu an formamızı giymiyor olurdu. Buradan şikeci işbirlikçisi FT'ye ve azılı FT'cilere de selam olsun... Boşuna kasmayın güneşi balçıkla sıvayamazsınız...

G. Töre'yi biz alabilirdik. Tarık'a verilen para komikti, Olcan fena transfer değildi ama profesyonellik 0 demek ki kapağı atınca salmış zaten belli. Yabancı tercihlerinin alayı yanlıştı. Yerlilere çok para verildi vs. Sınır etkili ama kötü yönetildik aga bunu görün yani. Bütün suçu federasyon diye sallarsanız olmaz. Beşiktaş yaptı mis gibi işte düşük maliyetle taş gibi kurdular takımı sınıra uygun.

Olcan geçen sene alınabilecek en güzel yerlilerden biriydi.Aldığı için yönetim suçlu mu oluyor ?

Olcan hazir olmak zorunda, Olcan bu kilolari bu sene almadi. Olcan hep böyleydi, neden alindi diye sorulsa daha iyi olmaz mi ? Olcan alinirken kilosunu elestirip, alinmasin diye bir konu acan taraftar varmi ? Ota boka konu aciliyor oysa. Prandelli oynatmiyor diye elestirilmedi mi Olcan´i ? Simdi oynatan hamza hoca elestiriliyor. Ben de bu yüzden istemiyordum Olcan´i ama performansindaki sorun kilosundan kaynaklanmiyor, cünkü gecen sene de böyleydi bu adam. Takima adapte olamadi ve özgüveni düsük.

Taraftara kalsa zaten her sene yap boz tahtasina cevirilsin takim... Burada FM Manager oynamiyoruz, yatirim yaptigimiz oyunculari kullanmamiz lazim. Hic degilse denememiz lazim...

Hamza hoca geldiginden beri cogu oyuncun özgüven durumunu düzellti sadece. Telles´in ayagi titiroyrdu gayet rahat oynuyor simdi. Selcuk ve Burak keza öyle, Emre Colak öyle. Bunu Olcan ve Bruma´da da basarabilirse önümüz acilir bu sezon. Ihtiyacimiz var cünkü.

olcan konusunda süpheliyim ben ciddiden. tamam formsuz ola bilir... hadi kimyasida tutmamis ola bilir ama normal basit pass bile atamiyorsan hop derim.
bu adam gecen sene trabzonda böylemiydi. adam avrupa liginde muthis isler cikarti.
bukadar büyük fark olmasi mümkün degil perfomans olarak. yanindaki adama pass atamiyor olcan yahu. 1 degil, 2 degil üstelik.

Sen oyunculari üst üste oynamaz ise, devamli kesersen nasil toparlayacak kendini o oyuncu ? Olcan kötü oynadi evet, ama normalde bu maci 10 kisi oynasak bile almamiz lazim normal halinde. Sen takim olarak kazanir, takim olarak kaybedersin. Olcan herzaman pehlivan tipli bir oyuncuydu, sorun cogu oyuncumuzda oldugu gibi mental...

Emre Can cok agresif oynuyor, ve fizigi o hircinligini kaldiracak kadar güclü degil. Öyle iki tane pozisyon verdigi an bu taraftar onu bitirir zaten... Hazir olmayan bir oyuncuyu oynatmak iyi degildir... Sinan Gümüs icin mesela ayri düsünüyorum, bana göre oynamasi icin hicbir sakinca yok. Ama taraftar ondan hemen Bale performansi bekliyorsa yanilir... Tecrübesiz oldugundan dolayi tercih hatasi yapicak devamli.

Olcan yine kötü oynasin bu gün gibi, yine kaybedelim Rize macini, tamam gelin ozaman bana catin.

cok kotu oynayan oyuncularda israr edersek asil o zaman kaybederiz bu adamlari hemde seyircinin onune atarak. forma her zaman adaletli verilmelidir oyuncu kazanmak mantigiyla degil.

sen simdi sinan gumus olsan cildirmazmisin kenarda. kampin en iyisisin, boktan bir kupa macina takim cikiyor ve kadroda yoksun, elli tane takimdan teklif aliyorsun ama seni kiralik vermiyorlar, senin yerine kicini kaldiramayan olcan oynuyor ve 90 dakika oynuyor ve sen 2 dakika bile zaman alamiyorsun macta.

e ne oldu simdi olcani kazanicaz diye sinani kaybetmeyelim sakin.

her seyin basi adalettir kardesim. sen bir hoca olarak formayi adaletli dagitmak zorundasin.

Yanlış düşünüyorsunuz.
"AB pasaportlu oyuncuların yabancı sayılmaması için mahkemeye başvurduk" diyerek birçok Galatasaray taraftarına umut aşılayan,fakat sonradan mahkemeye başvuru dahi yapmadığı anlaşılan ünal bey,gerçekten mahkemeye başvuru yapsaydı;ne olcan,ne de tarık alınır,+sinan bolat gibi ikinci kaleciye yıllık 1,5 milyon euro maaş verilmezdi.

Hamza Hocanin Sneijder degisikligi buyuk ihtimalle herhangi bir sakatlik veya kirmizi kart( Sneijder cok sinirliydi sona dogru) engellemek icin olabilir.

Ya da bu mac donmeyecek, en iyisi bunlar sakatlanmadan oyundan alayim; hafta sonu lazim olur diye dusunmus olabilir.

En azindan ben oyle dusunmek istiyorum. Eger oyun icin birseyler yapma cabasiyla degisiklige gittiyse, 90.dk'da Drogba'yi cikarip Ceyhun'u oyuna dahil etmek kadar sacma degisikliklerdi.

O zaman Tarık'ta oynamalı. Ve Dzemaili'de. Adamı aldık paralar çöpe gitmesin diyerek rezil halini göre göre oynatılır mı? Ayrıca oynatınca çöpe gitmiş olmuyor mu paralar? En azından oynattık diye kendimizi mi tatmin etmiş olacağız? Böyle bir felsefe her takımı batırır. Forma adaleti denen olay her şeyin üzerinde olmalıdır. Adamı illa ki kazanmak istiyorsan bunun en basit yolu, skor olarak rahatken sonradan almaktır. Gol kaçırsa da, hata yapsa da göze daha az batar o zaman. Ve sürekli tribünden moral alkışları gelir. Ama ilk 11 başlatıp kötü oynarken ısrarla devam etmek daha da onarılmaz bir durum yaratır ki, adamı kazanayım derken bir bakmışsın, hem adam iyice kaybolmuş, hem de maçlar (veya şampiyonluk) kaybedilmiş.

Tamamda güzel kardesim sen gidip anlat bakayim kim oynayinca sampiyon olacaz ? Taraftar ne anlar forma adaletinden, devamli burada bu laf dönüp dolasiyor. Antrenmanlar´da bulunmayan bir insanin forma adaletinden bahsetmesi zaten anormal bir durum. Gecen sene Burak yada Umut yerine su an adanolu kulübünde bile formayi kapamayan genc cocuk oynasin diyenlerde vardi.

Prandelli oynatmiyor diye elestirildi, Hamza hoca simdi oynatiyor diye elestiriliyor... Sana da komik gelmiyor bu bu ?

Leistungsdaten - Olcan Adin - Transfermarkt

Sana cok basit bir sekilde göstermek istiyecem ne demek istedigimi. Devamli 90´dakika oynatmaktan bahsettin cünkü... Olcan Hamza hoca geldiginden beri kac mac 90 dakika oynamis ? Sadece Türkiye kupasinda oynamis. Süperlig ve CL maclarinda toplam 90 dakikayi bile zor cikarmis Hamza hoca geldiginden beri...

Xhemaili´nin yerine Melo, Tarik´in yerine Sabri oynuyor... Kanat´li 4-3-2-1 oynatmak istiyor hoca, burada kac tane alternatifi var ? 20 yasindaki Bruma, 21 yasinda profesyonel mac oynamamis Sinan, Yasin Öztekin ve Olcan.

Xhemaili ve Tarik cok degisik durumlar. Xhemaili´de sorun yabanci siniri... Tarik´da bolcana sans buldu 90 dakika ama degerlendiremedi. Sabri gidip formayi kapti cocuktan, forma adaleti budur.

Olcan degisik bir durum. Olcan geldiginden beri dogru düzgün sans bulamadi. Hamza hoca özellik ile nerdeyse hic kullanmadi. Kalitesi zaten belli Olcan´in... Az az oynatildi, olmadi iste. O yüzde birkac mac ilk 11´de görmemizin bir maruzu yok...

G. Töre'yi biz alabilirdik. Tarık'a verilen para komikti, Olcan fena transfer değildi ama profesyonellik 0 demek ki kapağı atınca salmış zaten belli. Yabancı tercihlerinin alayı yanlıştı. Yerlilere çok para verildi vs. Sınır etkili ama kötü yönetildik aga bunu görün yani. Bütün suçu federasyon diye sallarsanız olmaz. Beşiktaş yaptı mis gibi işte düşük maliyetle taş gibi kurdular takımı sınıra uygun.
Hatalar oldu renkdaş olmadı demiyoruz da bir algı manipülasyonu yapmaya çalışıyor bazıları onun için diyorum. Mesela yabancı sınırı olmasa sezon başında veya geçen sene devre arasında gelecek yabancılar ontivero, burdisso, pandev, cemali vs.. mi olurdu allah aşkına sen söyle?? 6-7 tane topçu alınmaz yerine 3 tane sağlam yabancı alınırdı. Ama senin liginde sınır var. 5 yabancı oynatabiliyorsun. Sahadaki 5 yabancının banko kimler olacağı belli zaten. Diğerleri ya tribünde ya yedek kulübesinde oturacak. Verim alamayacağın adamlar için sneijder melo kalitesindeki adamlara 8-10 milyon avro verebilir misin? Veremezsin ki zaten sınırdan dolayı 11'de yerini garanti görmeyen böyle kaliteli yabancı oyuncu ne kadar para verirsen ver gelmez zaten... Anca işte amrabatlar danyler cemaliler bitmiş pandevler gelir... Sınırdan dolayı da tarıklar, olcanlar gelir. FT'yi yalayacağım diye Ünal Aysal'ı salak yaptı sivri zekalı bazı tipler onlara benim sözüm. Bu kulübü batırdı dedikleri başkan ve yönetim muslerayı, meloyu, ujfalujiyi, elmanderi, hepsini geçtim sneijderi drogbayı alabilecek vizyonu göstermiş. Hani eleştiri olsun lafımız yokta bazıları iyi niyetli değil. Bu tiplerden bir tanesi de başka bir konuda Aysal'a aysel maysel falan demiş. Ondan sonra antudaki dingillerden bir farkınız yok şikebahçelisiniz dediğimiz zaman kızıyorlar :red:

olcan konusunda süpheliyim ben ciddiden. tamam formsuz ola bilir... hadi kimyasida tutmamis ola bilir ama normal basit pass bile atamiyorsan hop derim.
bu adam gecen sene trabzonda böylemiydi. adam avrupa liginde muthis isler cikarti.
bukadar büyük fark olmasi mümkün degil perfomans olarak. yanindaki adama pass atamiyor olcan yahu. 1 degil, 2 degil üstelik.

Mental bir sorun yasiyor cocuk. Mental diyip gecmek kolay degil, futbolda mental olarak hazir degilsen devamli böyle bocalarsin. Hamza hoca kupa disinda hic oynatmadi Olcan´i simdiye kadar nerdeyse, lan taraftarin birazcik mi tahamüllü olmaz güzel kardesim ?

4-3-2-1 oynamak istiyorsan gole yakin kanatlarin olmasi lazim. Olcan bunu bu sezon yapabilecek kapasitede tek oyuncu kadroda. Bir 2-3 mac oynasin bari cocuk, toparlayamaz ise zaten alamayacaktir formayi. Kaybecektir bile demiyorum, cünkü formayi alamadi bile adam.

Yanlış düşünüyorsunuz.
"AB pasaportlu oyuncuların yabancı sayılmaması için mahkemeye başvurduk" diyerek birçok Galatasaray taraftarına umut aşılayan,fakat sonradan mahkemeye başvuru dahi yapmadığı anlaşılan ünal bey,gerçekten mahkemeye başvuru yapsaydı;ne olcan,ne de tarık alınır,+sinan bolat gibi ikinci kaleciye yıllık 1,5 milyon euro maaş verilmezdi.
Başvuru yapılmadığına inanıyor musun gerçekten? Kim diyor bunu Abdülrahim mi? Sedat Doğan açıklamıştı başvuru yaptık diye ama engellendi veya örtbas edildiyse bilemem. Sonuçta AB bakanlığı deyince işin içinde siyaset var bakara makaracı tipler var. Mahkemeden önce onlar değerlendirme yapacaktı. Hiç ses soluk çıkmadı. Bizimkiler başvurduk dediler bağışlar egemenler falan bize başvuru gelmedi demişti. Ondan sonra da bir daha bizim yönetimde konuşmadı bu konuyu ne tehdidi aldılarsa artık bilemem :red:

cok kotu oynayan oyuncularda israr edersek asil o zaman kaybederiz bu adamlari hemde seyircinin onune atarak. forma her zaman adaletli verilmelidir oyuncu kazanmak mantigiyla degil.

sen simdi sinan gumus olsan cildirmazmisin kenarda. kampin en iyisisin, boktan bir kupa macina takim cikiyor ve kadroda yoksun, elli tane takimdan teklif aliyorsun ama seni kiralik vermiyorlar, senin yerine kicini kaldiramayan olcan oynuyor ve 90 dakika oynuyor ve sen 2 dakika bile zaman alamiyorsun macta.

e ne oldu simdi olcani kazanicaz diye sinani kaybetmeyelim sakin.

her seyin basi adalettir kardesim. sen bir hoca olarak formayi adaletli dagitmak zorundasin.

Tamamda güzel kardesim ? Nezaman oynatildi Olcan ? Hamza hoca geldiginden beri nerdeyse oynatmadi bile adami. Sadece kupada oynatti adami... Simdi bir mac 90 dakika oynatti diye laf ediliyor.

4-3-2-1 oynatmak istiyor Hamza hoca Burak´in yoklugunda. Kanatlarda oynayip kisa vadede gol vaad edecek tek oyuncumuz Olcan su an. Bu adami kazanmak istemesi gayet normal. Olcan zaten formayi kapmadiki, muhtemelen bir kac mac kazanmaya calisir, yada calismaz hoca. Zaten formaya hasret kalmis bir olcan´a, formayi hak etmiyor demek garip bir durum.

Sinan´i bende cok begeniyorum, ve bugün oynatilmamasini hatalai buluyorum. Ama eminim ki sezon icinde forma sansi bulacaktir.

Ya arkadaş hayal görüyorsunuz Ünal Aysal kaldırabilirmiş sınırı, başvuruymuş falan filan masal bunlar. 2 sene önce de söyledik, düşünebilen herkes farkına vardı zaten. Fenerbahçe'nin cezası bitince bu sınır genişletilecek ya da kalkacak. Bu ülkede işlerin nasıl yürüdüğünü bilmeyenler var sanırım.

Hatalar oldu renkdaş olmadı demiyoruz da bir algı manipülasyonu yapmaya çalışıyor bazıları onun için diyorum. Mesela yabancı sınırı olmasa sezon başında veya geçen sene devre arasında gelecek yabancılar ontivero, burdisso, pandev, cemali vs.. mi olurdu allah aşkına sen söyle?? 6-7 tane topçu alınmaz yerine 3 tane sağlam yabancı alınırdı. Ama senin liginde sınır var. 5 yabancı oynatabiliyorsun. Sahadaki 5 yabancının banko kimler olacağı belli zaten. Diğerleri ya tribünde ya yedek kulübesinde oturacak. Verim alamayacağın adamlar için sneijder melo kalitesindeki adamlara 8-10 milyon avro verebilir misin? Veremezsin ki zaten sınırdan dolayı 11'de yerini garanti görmeyen böyle kaliteli yabancı oyuncu ne kadar para verirsen ver gelmez zaten... Anca işte amrabatlar danyler cemaliler bitmiş pandevler gelir... Sınırdan dolayı da tarıklar, olcanlar gelir. FT'yi yalayacağım diye Ünal Aysal'ı salak yaptı sivri zekalı bazı tipler onlara benim sözüm. Bu kulübü batırdı dedikleri başkan ve yönetim muslerayı, meloyu, ujfalujiyi, elmanderi, hepsini geçtim sneijderi drogbayı alabilecek vizyonu göstermiş. Hani eleştiri olsun lafımız yokta bazıları iyi niyetli değil. Bu tiplerden bir tanesi de başka bir konuda Aysal'a aysel maysel falan demiş. Ondan sonra antudaki dingillerden bir farkınız yok şikebahçelisiniz dediğimiz zaman kızıyorlar :red:

Fatih Terim 2.geldiğinde kulübü 10 sene geriye götürmüştü Özhan Canaydın'a çok küfür ediliyordu o dönem ama Terim öyle bi şey yapıp bırakmıştı ki oradan buraya çıkmamız büyük başarı. 3.gelişinde yine 1 ileri 2 geri yaptık sayesinde. Başarılı oldu ama yine enkaz bıraktı peşinde. Ondan sonraki antrenörler de suçlu Prandelli- Mancini vs. burası net ama o kadar kötü bi kadro planlaması yapılmış ki ne yapsan tutmuyor yani. Hamza hoca da yaşayacak bunu zaten yaşıyor.

Tamamda güzel kardesim sen gidip anlat bakayim kim oynayinca sampiyon olacaz ? Taraftar ne anlar forma adaletinden, devamli burada bu laf dönüp dolasiyor. Antrenmanlar´da bulunmayan bir insanin forma adaletinden bahsetmesi zaten anormal bir durum. Gecen sene Burak yada Umut yerine su an adanolu kulübünde bile formayi kapamayan genc cocuk oynasin diyenlerde vardi.

Prandelli oynatmiyor diye elestirildi, Hamza hoca simdi oynatiyor diye elestiriliyor... Sana da komik gelmiyor bu bu ?

Leistungsdaten - Olcan Adin - Transfermarkt

Sana cok basit bir sekilde göstermek istiyecem ne demek istedigimi. Devamli 90´dakika oynatmaktan bahsettin cünkü... Olcan Hamza hoca geldiginden beri kac mac 90 dakika oynamis ? Sadece Türkiye kupasinda oynamis. Süperlig ve CL maclarinda toplam 90 dakikayi bile zor cikarmis Hamza hoca geldiginden beri...

Xhemaili´nin yerine Melo, Tarik´in yerine Sabri oynuyor... Kanat´li 4-3-2-1 oynatmak istiyor hoca, burada kac tane alternatifi var ? 20 yasindaki Bruma, 21 yasinda profesyonel mac oynamamis Sinan, Yasin Öztekin ve Olcan.

Xhemaili ve Tarik cok degisik durumlar. Xhemaili´de sorun yabanci siniri... Tarik´da bolcana sans buldu 90 dakika ama degerlendiremedi. Sabri gidip formayi kapti cocuktan, forma adaleti budur.

Olcan degisik bir durum. Olcan geldiginden beri dogru düzgün sans bulamadi. Hamza hoca özellik ile nerdeyse hic kullanmadi. Kalitesi zaten belli Olcan´in... Az az oynatildi, olmadi iste. O yüzde birkac mac ilk 11´de görmemizin bir maruzu yok...

İdman performansıyla oyuncu seçilseydi Aydın'ın bu takımın değişmezi olması lazımdı. O zaman bütün antrenörler haklıdır, neyi konuşuyoruz ki? İdmanı izlemiyoruz diye kimin oynaması gerektiğini söyleyemez mi bir futbolsever? İdman performansları kıstas olsa Sergen gibi adamların esamesi okunmazdı.

Ben 90 dakika oynamaktan bahsetmedim, ben futbolcuyu kazanmanın basit yolunu söyledim. Ha ama illa ayrım yapacaksak burada olayı maliyet üzerinden mi değerlendireceğiz yoksa bulduğu süre üzerinden mi? Eğer maliyetse Tarık da oynamaya devam etmeli. Hele Bruma hiç kesilmemeli mesela. Ama yok değilse o zaman sen haklısın, Olcan da Tarık gibi iyice batırana kadar oynamalı. Yoksa haksızlık olur. Hatta Yasin de devamlı oynamalı.

Benim için forma adaleti denen şey sahaya çıktığında işini doğru yaptığına inandığım kişinin oynamasıdır. Ya da sürekli kötü performans gösteren kişinin yerine onun alternatifinin değerlendirilmesidir. Ha sen doğruyu yaparsın da, olmazsa olmaz. O zaman da denedim ama olmadı dersin. En azından bahanen olmaz. Olcan oynasın, oynamasın demiyorum ama ilk 11'de oynayacak bir görüntüsü olmadığı gün gibi ortada. Eğer bu yöntemle Olcan'ı kazanırsak hem hocayı hem de seni alkışlarım. Ama ben bu yönteme inanmıyorum, onu açık açık söyleyeyim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt