Hamza Hamzaoğlu (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Transfermarkt sitesini baz almam ama orada bile avro cinsinden diyor dolar değil. Bir de yanında bedeli "?" olan bir sürü transfer gösteriyor. Bir de bunların maaşları sözleşmeleri falan var. Adamları gönderirken mecburen ödediğimiz bir ton para var. UEFA'da FIFA'da mahkemelik olduğumuz topçular var.... Var da var... Ama FT yi sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek için elinizden geleni yapıyorsunuz bravo ne diyim :red: FT'ye hiçbir zaman kebapçı, parator vs.. gibi lakaplar takmadım takmam da... Hiçbirşeyin yoksa UEFA kupasının ve Kadıköyde kalkan şampiyonluk kupasının hatrı var. Ama bu bazı gerçekleri değiştirmiyor malesef. Özellikle şu anda yaşadığımız bu sıkıntıların en önemli aktörlerinden biri olduğu gerçeğini katiyen değiştirmiyor. Hep zaten FT haklı nedense :red: Fiorentina başkanı haksız, Milan başkanı haksız, Aysal haksız, dönemin milli takım sorumluları haksız ama hep FT haklı :) Nasıl oluyorsa o iş ben de çözemedim daha :asd22:

Şikecilerin emrine girmesini saymıyorum bile :red:

Sen dediklerimi anlamak istediğin gibi anlıyorsun. Sneijder 30 maçtır kötü oynuyor da biz mi bilmiyoruz? Ne alaka Emre Çolak mı oynasın? Uzun süredir kötüyse bir oyuncu (ki bundan kasıt bana göre 4-5 maç) alternatifini değerlendirmelisin. Yoksa ne anladım ben 25 kişilik kadro kurmaktan? Yedekte ki adam hep sakatlık ve cezayı mı bekleyecek? Adam formdaysa devam edersin, değilse değiştirirsin, bu kadar mı zor geliyor bazı şeyleri değerlendirmek? İkincisi Olcan nerede benim dediğim gibi oynatılıyor? Yani biz hep 2-0, 3-0 öndeydik de Olcan öyle mi alındı oyuna? Yazdıklarımı doğru düzgün okumuyorsan cevap da vermek zorunda değilsin.

Ayrıca Prandelli ile söylediklerinin alakası bile yok. Ne yaptı Prandelli forma adaleti mi sağlamaya çalıştı? Adam lige farklı CL'ye farklı kadro çıkarıyordu, onun formsuz oyuncuyu değiştirmek gibi bir mottosu olmadı ki hiçbir zaman. Hangi sistemle oynadığı bile belli değildi. Elmayla armut. Neyse fazla uzatmaya gerek yok.

Juventus Turin macina kadar Sneijder nasil oynadi ? Bu taratfarin büyük bir kismi o maca kadar Sneijder´e cöp diyip, anadolu topculari ile kiyaslamadi mi ?
Gecen sene Chedjou nasildi ? Taraftar beli dönmüyor Dany bile iyi demiyormuydu ?

Niye oynatildi bunlar ?

1. Kalite
2. Reputasyon
3. Yatirim

Kalitesine güvendigin oyuncuya sans vermen, ve kötü dönemlerinde de forma sansi vermen gayet dogal. Bu yukarida saydigim üc unsur, yerli oyuncular arasinda Olcan icinde gecerlidir.

Hamza hoca bugüne kadar ligde öndeyken, ve berabeyken devamli Olcan´i son dakikalarda aldi oyuna. 4-3-2-1 dizilisine gecince bu durumu degistirip, ona ilk 11 sansi tanidi ve oynatti 90 dakika. Bunu bir 2-3 denemesinde sakinca nerede aceba ?

Olcan oynamak istiyor, ve sürekli oynamamktan rahatsizlik duyan oyunculardan kadroda. Hamza hocanin ona sans vermesi en dogali, ve onu kullanip kullanmamasi zaten ona kalmis.

Şampiyonluk da dördüncü yıldız da zerre kadar umrumda değil. Şikenin serbest kaldığı, hırsızların aklandığı bir ülkenin kokuşmuş ve kalitesiz futbol ligindeki şampiyonluğun benim için en ufak bir anlamı yok. Değerlerimizi kaybettik, her şey kirlendi. Bu saatten sonra temizlenmesi imkansıza yakın. Ayak oyunları, yağma ve talan bitmiyor. İnsanların yaşananları hiç olmamış gibi unuttuğu gerçeği ile yüzleşmek gerekiyor. Bu da olmayacağına göre, hele ki bu ülkede... Kendi kendimizi kandırıyoruz sadece.

Transfermarkt sitesini baz almam ama orada bile avro cinsinden diyor dolar değil. Bir de yanında bedeli "?" olan bir sürü transfer gösteriyor. Bir de bunların maaşları sözleşmeleri falan var. Adamları gönderirken mecburen ödediğimiz bir ton para var. UEFA'da FIFA'da mahkemelik olduğumuz topçular var.... Var da var... Ama FT yi sütten çıkmış ak kaşık gibi göstermek için elinizden geleni yapıyorsunuz bravo ne diyim :red: FT'ye hiçbir zaman kebapçı, parator vs.. gibi lakaplar takmadım takmam da... Hiçbirşeyin yoksa UEFA kupasının ve Kadıköyde kalkan şampiyonluk kupasının hatrı var. Ama bu bazı gerçekleri değiştirmiyor malesef. Özellikle şu anda yaşadığımız bu sıkıntıların en önemli aktörlerinden biri olduğu gerçeğini katiyen değiştirmiyor. Hep zaten FT haklı nedense :red: Fiorentina başkanı haksız, Milan başkanı haksız, Aysal haksız, dönemin milli takım sorumluları haksız ama hep FT haklı :) Nasıl oluyorsa o iş ben de çözemedim daha :asd22:

Şikecilerin emrine girmesini saymıyorum bile :red:

Güzel kardesim cingene hesabi yapmaya gerek yok, zaten Transfermarkt´verilerini o soru isaretlerinden dolayi 2.5 bucuga katlayip, bol keseden bir rakam telafüz ettim. Evet bosa harcadi parayi, ama diger harcamalara nazaran cerez parasi kaliyor.

Fatih Terim 2.5 saat seminar verdi, ve sonunda TFF´yi revize etmek ile ilgili konustu. Emrine girdigi dedigin insanlarin altini oyacak nitelikte acaklimalar yapti. Metin Oktay´in bu takima getirdigi ve sayidigi Fatih Terim´e bu yakistirmalari yapmaniz zaten dogru degil. Emire girecek karakterde adam, yukarida saydigin adamlar ile sorun yasamazdi zaten...

Son düzenleme:
Juventus Turin macina kadar Sneijder nasil oynadi ? Bu taratfarin büyük bir kismi o maca kadar Sneijder´e cöp diyip, anadolu topculari ile kiyaslamadi mi ?
Gecen sene Chedjou nasildi ? Taraftar beli dönmüyor Dany bile iyi demiyormuydu ?

Niye oynatildi bunlar ?

1. Kalite
2. Reputasyon
3. Yatirim

Kalitesine güvendigin oyuncuya sans vermen, ve kötü dönemlerinde de forma sansi vermen gayet dogal. Bu yukarida saydigim üc unsur, yerli oyuncular arasinda Olcan icinde gecerlidir.

Hamza hoca bugüne kadar ligde öndeyken, ve berabeyken devamli Olcan´i son dakikalarda aldi oyuna. 4-3-2-1 dizilisine gecince bu durumu degistirip, ona ilk 11 sansi tanidi ve oynatti 90 dakika. Bunu bir 2-3 denemesinde sakinca nerede aceba ?

Olcan oynamak istiyor, ve sürekli oynamamktan rahatsizlik duyan oyunculardan kadroda. Hamza hocanin ona sans vermesi en dogali, ve onu kullanip kullanmamasi zaten ona kalmis.

İyi de Olcan hep sıkıntılı giden maçlarda girdi oyuna. Mersin maçı 3-2, Bjk maçı 1-0. Akhisar ve Konya maçı bu bağlamda benim kastettiğim tarzda maçlardı, onlarda da oyuna alınmadı. Benim söylemeye çalıştığım şey bu.

Chedjou için cevabımı vermiştim önceki mesajlarda. Sneijder'e gelince de Juventus maçına kadar Sneijder zaten form tutmuştu, Karabük'e 2, Kopenhag'a 1 gol atmıştı, Milli maçta Volkan'a çocuğu koymuştu, sadece o ara bir sakatlık geçirdi, formsuz değildi ki Sneijder o dönem? Ha ama öyle bile olsaydı yine de Sneijder oynardı o maçta. O tür maçlarda formsuzluk önemli değildir, senin dediğin gibi oyuncunun ismi de önemlidir. Benim kastettiğim şey lig maçları. Adam uzun süredir kötüyse lig maçında kes, koy alternatifini. Zor bir şey mi? Değil. Ama genelde hocalarda bir huy var, bu adamları ısrarla oynatmazlar, hep ya en kritik zamanlarda oyuna alırlar, ya da en kritik maçlarda ilk 11 başlatırlar. Bu da iyice batırır işleri. En basit örnek 2004-2005 Gençlerbirliği maçı Hakan Şükür-Cafercan değişikliği. Hatırlayanlar bilirler. O gün Cafercan'ın sadece Galatasaray değil, belki de futbol kariyeri söndü. Ki ne büyük potansiyelden söz ediliyordu onunla ilgili.

Neyse Adem, fazla uzamasın. Rize maçında Olcan ilk 11 başlarsa ve umut vaadeden bir performans gösterirse bende bizzat seni tebrik etmek için mention atarım. Haklıymışsın, hocanın bildiği varmış derim.

İyi de Olcan hep sıkıntılı giden maçlarda girdi oyuna. Mersin maçı 3-2, Bjk maçı 1-0. Akhisar ve Konya maçı bu bağlamda benim kastettiğim tarzda maçlardı, onlarda da oyuna alınmadı. Benim söylemeye çalıştığım şey bu.

Chedjou için cevabımı vermiştim önceki mesajlarda. Sneijder'e gelince de Juventus maçına kadar Sneijder zaten form tutmuştu, Karabük'e 2, Kopenhag'a 1 gol atmıştı, Milli maçta Volkan'a çocuğu koymuştu, sadece o ara bir sakatlık geçirdi, formsuz değildi ki Sneijder o dönem? Ha ama öyle bile olsaydı yine de Sneijder oynardı o maçta. O tür maçlarda formsuzluk önemli değildir, senin dediğin gibi oyuncunun ismi de önemlidir. Benim kastettiğim şey lig maçları. Adam uzun süredir kötüyse lig maçında kes, koy alternatifini. Zor bir şey mi? Değil. Ama genelde hocalarda bir huy var, bu adamları ısrarla oynatmazlar, hep ya en kritik zamanlarda oyuna alırlar, ya da en kritik maçlarda ilk 11 başlatırlar. Bu da iyice batırır işleri. En basit örnek 2004-2005 Gençlerbirliği maçı Hakan Şükür-Cafercan değişikliği. Hatırlayanlar bilirler. O gün Cafercan'ın sadece Galatasaray değil, belki de futbol kariyeri söndü. Ki ne büyük potansiyelden söz ediliyordu onunla ilgili.

Neyse Adem, fazla uzamasın. Rize maçında Olcan ilk 11 başlarsa ve umut vaadeden bir performans gösterirse bende bizzat seni tebrik etmek için mention atarım. Haklıymışsın, hocanın bildiği varmış derim.

Uykuluyum biraz, macta canimi sikti o yüzden biraz dikkatsizim bu gec saate. Yazdiklarinin bazi kisimlarini yanlis algilamis olabilirim... Juventus dedim, cünkü cabuk akila geliyor. Sneijder´in "Ben geldim" deyisini o mac ile yasadik cünkü. Evet önceden baslamisti zaten, ama maclardan önce cok yükleniyordu. Bu sezonda bile Prandelli ile CM onyadigi maclar disinda begenmedim Sneijder´i, ama güvendigin adami oynatiyorsun iste... Simdi ikinci devre adam belki 6-7 mac tek basina koparip, sampiyon yapabilecek.

Bizim bu konuda felsefik düsünce tarzlarimiz degisik. Senin tam olarak dedigin sekilde önde oldugumuz maclar zaten Olcan´in ilk 11 oynadigi kupa maclari, birde Konyaspor maci var galiba. Yani böyle maclari denk getirmekde kolay degil ve bana spekulatif geliyor o yüzden...

Zaten bunlar aslinda sezon basinda yapilir, puan kaybetme lüksün oldugu zamanlarda. Bazi seyleri degistirdi hoca, ama büyük bir revizyona girme lüksü de yok.

Emir altına girmeyi kendisine yediremiyorsa hocalık yapmasın o zaman. Gitsin kulüp veya federasyon başkanlığına adaylığını koysun. Hocalık yapacaksa emir altına girecek elbet. He kendini ezdirecek demiyorum ama senin karşında Galatasaray Başkanı varsa ona göre davranmak zorundasın. Egosundan kaynaklanan bu hatası yüzünden 1,5 senedir eziyet çekiyor bu taraftar... Ben bunu unutmayacağım. Gerçi Egodan ziyade gitmek istedi ya o da ayrı bir konu. Kalmak isteyen adam kalırdı. TFF de emrine girdiği adamların altını oyacak ne açıklaması olmuş?? Lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor. He o açıklamaları nisan 2014 gibi yapıp bu sene yabancı sınırı olmadan lige girilmesini sağlasaydı helal olsun derdim. İsteseydi yapardı ama yapmadı. Çünkü emri altında oldukları buna müsade etmezdi etmedilerde zaten... Şikecilerin cezası bitince hemen karar alındı. Zannediyor musunuz ki emri altında oldukları izin vermese o açıklamaları yapıp o kararları aldırabilirdi. Yani özellikle yabancı sınırı kararı FT'nin insiyatifi ile alınmadı. Zaten yapılacaktı şikecilerin cezasının bitmesi beklendi. Metin Oktay ruhunu taşıdığına inandığınız FT'de bu tiyatronun içinde gayet güzel bir şekilde rolünü oynamayı kendisine yakıştırdı. Tebrik ediyorum ne diyeyim.

Son 1,5 senedir gördüğüm FT ne dik duruş ne karakter ne de Metin Oktay ruhu görüyorum. Malesef durum bu. 96-00 ve 2011-2012 için Metin Oktay ruhuna yakıştığını söyleyebilirim ama bunlar dışındaki seneler için zor hele ki son dönem için :red:

ft bir hoca olarak ekonomi planlaması yapmak zorunda değil, 100 milyon avro bütçe verirsen 100 milyon harcar. ha getirdiği isimler yanlıştır bilemem ama o şaşalı yöneticiler ekonomiyi planlayamıyorsa hoca ne yapsın. köprüyü geçene kadar hayatını anlatan klipleri gs tv'de çevir sonra elit olacam diye kov hocayı, elitlik macerası 4-4 lük maçlarla bitsin git yerine stajyerini getir işte galatasarayın 2 yıllık özeti. ünal aysal da dahil klübe gerçekten hayal dünyasında yaşamayan bir adam gelmedi. ft de hayal dünyasındaydı ama yinede artık şans mı bal mı dersiniz bilemem imkansız işler başarmıştır. roma aslanlar gibi yönetiliyor yok mu koskoca camiada o ayarda bir adam? çöplere yıllık servet vereceğine bas parasını getir adam gibi bir futbol direktörü.

yabancı sınırı kalktıktan sonra da birşey değişmeyecek yazıyorum buraya. yeni ontiverolar gelecek menajerler artık bayram eder.

Emir altına girmeyi kendisine yediremiyorsa hocalık yapmasın o zaman. Gitsin kulüp veya federasyon başkanlığına adaylığını koysun. Hocalık yapacaksa emir altına girecek elbet. He kendini ezdirecek demiyorum ama senin karşında Galatasaray Başkanı varsa ona göre davranmak zorundasın. Egosundan kaynaklanan bu hatası yüzünden 1,5 senedir eziyet çekiyor bu taraftar... Ben bunu unutmayacağım. Gerçi Egodan ziyade gitmek istedi ya o da ayrı bir konu. Kalmak isteyen adam kalırdı. TFF de emrine girdiği adamların altını oyacak ne açıklaması olmuş?? Lafla peynir ekmek gemisi yürümüyor. He o açıklamaları nisan 2014 gibi yapıp bu sene yabancı sınırı olmadan lige girilmesini sağlasaydı helal olsun derdim. İsteseydi yapardı ama yapmadı. Çünkü emri altında oldukları buna müsade etmezdi etmedilerde zaten... Şikecilerin cezası bitince hemen karar alındı. Zannediyor musunuz ki emri altında oldukları izin vermese o açıklamaları yapıp o kararları aldırabilirdi. Yani özellikle yabancı sınırı kararı FT'nin insiyatifi ile alınmadı. Zaten yapılacaktı şikecilerin cezasının bitmesi beklendi. Metin Oktay ruhunu taşıdığına inandığınız FT'de bu tiyatronun içinde gayet güzel bir şekilde rolünü oynamayı kendisine yakıştırdı. Tebrik ediyorum ne diyeyim.

Son 1,5 senedir gördüğüm FT ne dik duruş ne karakter ne de Metin Oktay ruhu görüyorum. Malesef durum bu. 96-00 ve 2011-2012 için Metin Oktay ruhuna yakıştığını söyleyebilirim ama bunlar dışındaki seneler için zor hele ki son dönem için :red:

Tamamda sen bir yandan emir altina girdi diyorsun, diger yandan girmek istemiyorsa teknik adamlik yapmasin diyorsun. Neyse...

Yabanci siniri planlandigindan ve Galatasaray yönetimi dahil bütün süperlig kulüpleri bunu kabul ettiginde, Galatasaray CL´de 4 macta 1 puan toplayip, icler acisi bir durumdaydi. Iki senelik protokol yapildi, ve iki sene önce bunu bozmanin imkani yoktu...

Fatih Terim yabanci sinirini yeniden yapilandirma yetkisini zaten almisti. Ama gelecek siniri o düzenleyecekti. Ve bunu yapmaya Mancini dahil, bütün teknik adamlari cagirip bunu konustu zamaninda. Yani daha Mancini´ni yeni geldiginde belliydi bu sinirin yeniden degisicegi.

Su asamada genc oyunculari takima kazandirmasi kupayi kazanmamizdan daha onemli. Mancini kupayi kazandi sezon sonu yine de taraftarin buyuk cogunlugu yollanmasini istiyordu. Bunlarin farkina varir umarim.

Yabanci siniri kalksa da ligi ve ulkeyi bilen, ofansif futbol oynatmak isteyen, oyuncularla iletisimi iyi olan, hirsli bir antrenore sahip olmak avantajdir her zaman. Onemsiz bir macta hata yapmasi da kendisi icin avantaj olur dogru dersleri cikarirsa eger.

Şu başlıkta Terim tartışması yapılmamalı.

-Tapatalk-

Her mağlubiyette hamza hocayı eleştirmek bu hamza hocaya güvenmemek demektir.
Bunun sebebi de öyle ciddi bir kariyeri olması.
Hamza hocaya şuan cok iyi veya çok kötü demek yanlış olur.
Bekleyeceğiz.

Şunuda eklemek istiyorum; Hamza hocayı seven biriyim, hala ona benim güvenim sonsuz.
Ama ona dün akşam için "yapıcı" bir eleştiri yapmak istiyorum.

Bence dün akşam yaptığı en büyük hata yekta'yı çıkarıp emre çolak'ı sokmaktı. (Emre Çolak'ın girmesi sorun değil ama bence olcan çıkıp emre çolak girmeliydi veya sinan girmeliydi)
Onun dışında ben olsam yekta'yıda çıkarır onun yerine emre can'ı oyuna alırdım stopere emre can'ı koyup meloyu öne alırdım yani şöyle:

Sinan
Sabri - Emre Can - Hakan Balta - Telles
Melo - Selçuk
Emre - Sneijder - Bruma
Pandev​

ya çoğunluk güvenmiyor da kazanılan maçların hatırına susuyor.yoksa hamza hoca çokları için sneijder i beğenmeyen, terimin öğrencisi ve türk td.

kaybedilen puanlar sonrası gerçek fikirler yavaş yavaş dökülmeye başlandı.

başarılı olma ihtimali yoktu zaten...ama hata ustune hata yapması enteresan

Galatasaray'ın maddi sıkıntıları 2. Fatih Terim döneminden sonra başladı demedim. Galatasaray'ın maddi sıkıntıları Süren döneminde de vardı. Hatta 96-00 arasında başkanlık yaptığı için doğal olarak efsane başkanlardan biri olarak kabul gören Faruk Süren'in, kulübü AIG denilen saçmalığa bulaştırması Galatasaray tarihindeki en kötü icraatlardan biridir. Galatasaray bunun zararını çok çekti. Ama Galatasaray'ın borcunun işin içinden çıkılmaz hale gelmesinde 2. FT döneminin de payı çok büyüktür. Bunu görmeyen ben objektifim Galatasaray'ı takip ediyorum demesin. 20-25 milyon dolar mı? :D Revivosundan Lukunkusuna, abel xavierinden almaguerine, petresinden bratusuna daha sayamadığım 50 tane adam geldi takıma ne 20 milyonu :) O iki senelik dönemde hiçbir başarı gelmediği gibi ezeli rakibine de gelecekteki yıllar için psikolojik bir rahatlık sağlayacak ve kendi taraftarına bir o kadar rahatsızlık verecek derecede vahim bir şekilde 6-0 gibi bir skorla mağlup oldun. Hani herşeyi geçtim bari şu maçta en fazla 4 yiyeydin de şikecilerin ağzına sakız vermeyeydin :red: Yani sonuç olarak o dönemin savunulacak bir tarafı yok. Canaydın'ın en büyük hatası zaten en başta lucescuyu göndermek oldu. O adam kalsaydı belki çok farklı şeyler konuşuyor olurduk. Neyse artık olan olmuş biten bitmiş. Bundan sonrasına bakalım.

Cogu kisi malesef Transfermark a filan girip o sene kaca aldik kaca sattik diye bakiyor. Hatirlamiyorlar, yeni Yabanci Oyuncu istiyorsun, Yabanci Kontejani dolu, zorla ellerine para vererek yolluyorduk, nasil bunlar unuttunuz ? Gelen bidaha gitmek bilmiyordu, deste para ile yolluyorduk malesef. En az 100 Milyon yaktik o dönem. Zaten basari denen sey de yoktu, tam cökmüstük, kafasi kopmus tavuk gibi panik transferler ile paralari bosa harcadik.

Ben Fatih Hoca yi sevmem fazla, ama hep destek oldum bizim TD basinda iken, ayni her TD. Cünkü sandigimiz gibi kolay bisey degil, ama Hamza Hoca da bocaliyor su an, yinede güvenmek zorundayiz.
Istemiyorum yine bir senede 3 TD degiissen aliskanligi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt