https://www.youtube.com/watch?v=JrcDfcZlYX4
Guardiola uç bi örnek olabilir belki ama sen hocaysan bu tarz tepkileri vereceksin. Anca somut bi hata yapıldığında tepki verirsen bi anlamı olmaz, o taraftarın işi. Burak'ın bindirme yapan Denayer'a attığı ara pas (Denayer'in faulüyle sonuçlanmıştı) yerine ulaşmayınca "yapma Burak, yapma Burak" demekle olmuyor hocalık.
Videoya bakalım. Futbol oynatmak isteyen Guardiola, Bernat'a yardıma gitmek yerine top seyreden ve ardından aldığı topu ön tarafa taşımayıp geri pas yapan Vidal'a nasıl da tepki veriyor. Eminim maçtan sonra videoyu da gösterip ikaz etmiştir oyuncusunu. Hamza bunu yapmaktan aciz olduğunu gerek kenardaki tepkileriyle, gerekse de "video izletemiyom ehe mehe xDé" beyanatlarıyla ispatlamıştır zaten de insan "ulan ben taraftar olarak görüyorum, bu napıyor?" diye düşünmeden edemiyor.
Maçta 2 pozisyon var kafayı takmış olduğum. Daha fazlası da vardır ama hem maçı çok dikkatle seyredemedim, hem de fazla detaylı seyretmek istemedim keyif alayım diye.
Birincisi. Sabri ilk yarıda sağ kanatta oynamakta olduğu bi esnada top rakibe geçiyor, geri dönmekte olan Sabri sağ tarafta (atak yönümüze göre) topa sahip olan rakibini kovalamaya başlıyor. Rakibi pas yapıyor, pas yaptığı kişiye yine Sabri basıyor. O da pas atıyor, yine Sabri basıyor. Ve bakıyoruz Sabri solda pres yaparken sağ taraf bomboş, sadece Denayer var. Hadi Sabri 15 yıllık topçu, onun yapmaması lazım zaten de kapasitesi ortada, kafa basmıyor. Peki sen kenarda napıyosun Hamza? Orda "hocayım" diyen adam taç çizgisine kadar gelip bağırır, çağırır. İyimser bakarak "Hamza o esnada farklı bişey düşünüyor olabilirdi, dikkat edememiştir" diyelim (ki bu da gayet kötü bi durum). Ama kardeşim Hamza bunu hiç yapmıyor. İlla somut bi hata olması lazım ki tepki göstersin. Mesela Yasin yerine Dzemaili'yi alıp puan kaybettiği maçtan sonra Dzemaili'yi oynatmaması. Mesela Yasin'i yedek bırakışı. Liste uzar gider.
Diğer pozisyon da şu. Top rakipte, Sneijder yarı sahamızın orta bölümünde oraya buraya koşuyor, pres yapıyor. Bilal bey 5 metre önünden ona buna direktif yağdırıyor. Dakika 55-65 falan galiba, 1-0'dan sonraydı bu. Bilal'e kızsana "ben seni orta sahada mücadele et diye oynatıyorum, sen nabıyon?" diye. Veya Bilal yorulduysa çıkar Jem'i, Emre'yi falan al. Bu kadar basit şeyleri de göremiyor musun be adam? Yeter ya.
Yeminle söylüyorum Hamza'yı sevmiyor olsam da (ki sevmememin sebebi kötü hoca olması) kendini geliştirip ölene kadar bizle kalmasını çok isterim. Ama bu adamda o ışığın %5'i yok.