Hangi Kitaba Başlamalıyım?

dünya klasiklerinden başla bence.dosteyevski tolstoy puşkin ruslar çok çok iyi yazarlardır.yerli yazar istiyorsan kesinlikle yaşar kemal oku.ince memed akçasazın agaları teneke falan.

Başıma bişey gelmeyecekse eğer; en sıkıldığım kitapta Victor Hugo Sefiller kitabı.Yarısında bıraktım:D

Oluyor öyle ya ben de İlahi Komedya'da cennetin ortasında bunalıp bırakmıştım. Sonra bari bitsin diye zorla tamamladım. Halbuki cehennem ve araf çok aksiyonluydu :D

Beyler en sevdiğim yazarları öneriyorsunuz. Yapmayın bunu bana. Türkiye'de olan var, olmayan var. Ben nerden bulacam bu kitapları. :(

Burak, gene çok ince olsun 1 günde bitsin ama aynı zamanda klasik olsun bişeyler katsın dersen.

Stefan Zweig-Satranç

değil bir gün, bir öğleden sonra bitirirsin.

Bunu mutlaka oku. Bu kitabı beğenirsen (beğenmeme ihtimalin pek yok ama) aynı yazarın bin muhteşem güneş kitabını da oku.

cc526411-d3f7-4f0e-870b-a9358f6a40f2-1.jpg

gecen yil okumustum ,guzel hikaye ve anlatim

ama bana filmi cekilsi bi yapim tadi verdi,yani yazarda oyle bir amaç vardi gibi

Beyler en sevdiğim yazarları öneriyorsunuz. Yapmayın bunu bana. Türkiye'de olan var, olmayan var. Ben nerden bulacam bu kitapları. :(

o siknti bende var , ama yaklasik 20 kadar kitabi yabanci dilde okuyunca ,simdi skmiyor ,ve daha iyi anlamaya basladim .(bir siteden turkce aldim 2,5 ayda geldi o yuzden)

gecen gun beyaz saman , turkce versiyonu geldi onume gercekten garip kacti ,dusunce yapisini degistiriyor ,anadil disi okuyunca ,tam zevk alamsamda bazen kitap icinden kitap cikartiyorum :D

İki tane kitap önereceğim şimdi burası biraz alengerli, bunu mu okuttun diye sövme ihtimalin de var ama duygusal açıdan ışık varsa beni anlayacaksın :D

Bunları çocuk kitapları reyonunda bulursun. Çocuk kitapları çünkü. Ama kaç yaşında olursan ol muazzam keyif alır ve daha önemlisi her okuyuşta farklı bir tad alırsın. Yani şimdi oku..Sonra 23-24 yaşında bir daha oku bambaşka detaylar yakalayıp çok farklı yorumlayacaksın.

Biri "Küçük Prens" diğeri "Yıldız Kız"

Bu arada Ömer Hayyam'ı hiç söylemedim ama rubaileri yanı başımıza koyacağız zaten.

o siknti bende var , ama yaklasik 20 kadar kitabi yabanci dilde okuyunca ,simdi skmiyor ,ve daha iyi anlamaya basladim .(bir siteden turkce aldim 2,5 ayda geldi o yuzden)

gecen gun beyaz saman , turkce versiyonu geldi onume gercekten garip kacti ,dusunce yapisini degistiriyor ,anadil disi okuyunca ,tam zevk alamsamda bazen kitap icinden kitap cikartiyorum :D

Ben de gürcüce, rusça okuyup anlıyorum ama bazen bilmediğim kelimeler olunca sinirleniyorum. Lan acaba kitabın sırrı bu kelimede saklı olabilir mi diye :D

O yüzden türkçe dışında pek zevk vermiyor.

Ingilizcen iyise, A song of Ice and Fire'i tavsiye ederim GoT'un kitap versiyonu.

Türkçesi var da orjinal dili daha iyi.

Geri
Üst Alt