Hangi Klima Markasını Kullanıyorsunuz?

Hangi Klima Markasını Kullanıyorsunuz?

• Kullanılan toplam oy
    51
Yaz havalarini harbiden sevmiyorum, motorda bile pufur pufur derken bile sorun oluyor bazen.

Eylul sonu sonbahar yagmursuz tatli serin aksamli havasi kusursuz.

Dgaz isinma kombiden fatura duser diosun, klima cinca elektrik firlayacak. Edeyim boyle ise
Geçen yıllarda hava durumu konusunda klima çalıştırma derecelerinden bahsetmiştim. Hissedilen 30-35 gibi derecelerde adamlar 18-20 de çalıştırıyor.

Sonra hem fatura cozutur, klimanın sağlık açısından çarpması tutulmaya neden olma problemi ve aşırı zorlama kaynaklı su damlatma. Sonra da buna arıza yaptı derler.

Garantisi bile olsa kullanıcı kaynaklı probleme giren bir sorun.

Uzmanlar hissedilen derecenin 5 derece altında çalışmasını tavsiye ediyor. Hadi çok aşırı sıcaksa 10'a yakın. Bunu anlatmaya çalıştım ama anlayan olmayınca o zaman vazgeçtim.

Geçen yıllarda hava durumu konusunda klima çalıştırma derecelerinden bahsetmiştim. Hissedilen 30-35 gibi derecelerde adamlar 18-20 de çalıştırıyor.

Sonra hem fatura cozutur, klimanın sağlık açısından çarpması tutulmaya neden olma problemi ve aşırı zorlama kaynaklı su damlatma. Sonra da buna arıza yaptı derler.

Garantisi bile olsa kullanıcı kaynaklı probleme giren bir sorun.

Uzmanlar hissedilen derecenin 5 derece altında çalışmasını tavsiye ediyor. Hadi çok aşırı sıcaksa 10'a yakın. Bunu anlatmaya çalıştım ama anlayan olmayınca o zaman vazgeçtim.
Konfor araligi 23-25 derece araligidir ista asagi yukari.

Bir cok etken var- 15k + BTU lu buyuk cihaz dedigin sekilde.

Odalar ozelinde 9K lar biraz daha odayi tekil sogutayim , uykuya dalana kadar beni kotarsin yeter diye bakilabilir.

Gun icinde klima kullanmayip camlar acik sekilde disarida sikintili hava iceri etki ederse , o zaman genelde zaten abaniliyor klimaya.

Ornegin su an disarisi sicak ama evlerin ici OK gayet -istanbul icin- bati gunesini yemiyorsa . Dengeli kullanmayi ogrenmek onemli baya. Ben tum yaz 15-20 gunluk dayanamadigim kisimlarda kullaniyorum klimayi.

Surekli kullanimda kapatinca 30 dkda tekrar acasi gelir insanin

Ev sahibi SEG taktırmıştı.

Konfor araligi 23-25 derece araligidir ista asagi yukari.

Bir cok etken var- 15k + BTU lu buyuk cihaz dedigin sekilde.

Odalar ozelinde 9K lar biraz daha odayi tekil sogutayim , uykuya dalana kadar beni kotarsin yeter diye bakilabilir.

Gun icinde klima kullanmayip camlar acik sekilde disarida sikintili hava iceri etki ederse , o zaman genelde zaten abaniliyor klimaya.

Ornegin su an disarisi sicak ama evlerin ici OK gayet -istanbul icin- bati gunesini yemiyorsa . Dengeli kullanmayi ogrenmek onemli baya. Ben tum yaz 15-20 gunluk dayanamadigim kisimlarda kullaniyorum klimayi.

Surekli kullanimda kapatinca 30 dkda tekrar acasi gelir insanin
Abanma konusunda birde dışarıdan gelince aşırı sıcak havadan, vücutta sıcak aynı mantıkla yine abanıyorlar. Oysa doğru konfor derecesinde açıp 10-15 dakika sabretseler sonrasında bir sıkıntı kalmayacak.

Piyasada ki bosch siemens gibi klimalar midea uretimidir
Bilginize Gree ve Midea iyi klimadir
Japonlar kadar olamaz tabi ama
Arcelik Beko Vestel den filan uzak durun
Butcesi yetmeyip japon alamayan
Ya midea ya gree alsin ikisinden birini tercih edecek olsam midea tercih ederim kütür kütür makine

Kararımı Mitsubishi 'den yana kullandım. Yaklaşık 15 gündür kullanıyorum çok memnunum.

HR MSZ-HR50VF 17000 BTU modelini aldım çok sessiz ve 30 mt için fazlasıyla yeterli.

Kararımı Mitsubishi 'den yana kullandım. Yaklaşık 15 gündür kullanıyorum çok memnunum.

HR MSZ-HR50VF 17000 BTU modelini aldım çok sessiz ve 30 mt için fazlasıyla yeterli.
Üstat ayrı bir konu daha açsana. Bu forumda açtığın konulardan gelen bilgiler sonrası yaşadığın gelişmeler ve tecrübeler ile ilgili. Wiki gibi bilgi verici.

Samsung aldım daha yeni. Listede yok. Windfree özelliği için almıştım bebek ilerde rahatsız olmasın diye. Şimdilik memnunum, ses yok, soğutma iyi. Umarım hata yapmamisimdir😄

Geri
Üst Alt