Hangi Şampiyonluğumuz Daha Unutulmaz? 2006 vs 2012

Hangisi?

• Kullanılan toplam oy
    61

Kemal Özbaş

Ulubatlı Souness
Denizli'nin son hafta fb'ye çelme takmasıyla gelen 2006 mı yoksa Kadiköy'deki 2012 şampiuonluğu mu?

Play off zırvalığına rağmen iki kere şampiyon olup kupa kaldırmamızın keyfi bambaşkaydı...

Tartismasiz 2006. O sene de cok buyuk ahlaksizliklar dondu ama kisitli imkanlarla ve mucizelerle sampiyon olduk. Hayatimda Florya'ya gittigim tek sampiyonluktur. Son 16 dakika unutulmazdi.

2012 son mac disinda cok siradan bir sezondu. Play off garabeti ve fener'in bali ile son maca kaldi.

Fenerin ikinci olduğu her sezon birbirinden kıymetli. Ama fenerin çok havalandığı yıllar olduğu için 2006 daha kıymetli bence. Bu yılda bence bu ikisinin arasına girer

2006 nın yerini hiç bir şampiyonluk tutmaz. Son maç son saniye olmasını bırak o sene Fenerbahçe şampiyon olsa adamlar kopup gidecekti belki de 6-7 sene üst üste şampiyon olacaklardı. o şampiyonluğumuz gerçekten çok değerli

Tartismasiz 2006. O sene de cok buyuk ahlaksizliklar dondu ama kisitli imkanlarla ve mucizelerle sampiyon olduk. Hayatimda Florya'ya gittigim tek sampiyonluktur. Son 16 dakika unutulmazdi.

2012 son mac disinda cok siradan bir sezondu. Play off garabeti ve fener'in bali ile son maca kaldi.
Kesinlikle katılıyorum. 2012'nin tek özelliği saçma sapan Play-Off ve Fbnin inanılmaz balı ile berabere bile bitmesi imkansız bir maçta bizi yenmesi ile son maçta Kadıköy'de gelen şampiyonluk.

2006'nın hikayesi baştan sona muazzam. Kaç tane son dakika golümüz var hatırlamıyorum. Ümit Karan- Ankaragücü, Song- Manisa, Hasan Kabze-Bjk, Aydın-Konya. Yanlış hatırlamıyorsam hepsi aynı sezondu. Bjk maçının hikayesi bile muhteşemdi.

Bir tarafta yıldızlar ile dolu Fb, diğer tarafta yerli oyuncular ve orta sahada tek başına Saidou ile oynayan Galatasaray. Acaba mı yok ya mümkün değil ile başlayan ve Denizli'nin golü ile gelen o muhteşem his. Sonra bitmek bilmeyen 16 dakika, hala dün gibi hatırlıyorum.

2003-2004 Fenerbahce
2004-2005 Fenerbahce
2005-2006 Galatasaray
2006-2007 Fenerbahce

O sezon sampiyon olmasaydik Fener 4 kez üst üste sampiyon olmus olacakti. Tarihin en önemli sampiyonlugu belki de bizim adimiza.

2012'de ipler bizim elimizdeydi, 2006'da öyle degildi.

Lisede "belki şampiyon oluruz lan gel kafede izleyelim maçı" diyen arkadaşlara ağır hakaretler edip evde radyodan dinlediğim 2006 şampiyonluğu tabii ki.

1986-87 sezonu gelen 14 yılllık seriyi bitiren şampiyonluk en önemlisi. Bu şampiyonluk 93-94 teki ve 96-2000 şampiyonluklarının öncüsü olmuştur.
1993 te 3 yıllık bjk seriinin sonu ve 2006 iki yıllık fb serisinin sonu ise rakiplere büyük darbe vurmuştur. Eğer bu iki şampiyonluk gelmeseydi fb ve bjk serilerini devam ettirebilirlerdi.

2012 nin önemi ise şike sezonun ertesi, playoff ve rakip sahada kupa kaldırma.

Benim açımdan 2006'nın yeri ayrı.

2006. 11 yaşındaydım ve ilk defa Galatasaray’ın tüm maçlarını izlemeye başlamıştım. O sene şampiyon olabilmek için neler çektiğimizi bir yaşayanlar bilebilir. O sene oluşan tutku hiç bir zaman kayıb olmadı zaten.

Bence 2006 son dakika ellerinden aldık

2012'de zaten normal sezonda olmuştuk

Ama 2006'da hiç beklemiyorlardı çok büyük yıkım olmuştu onlar için

2006 şampiyonluğu inanılmaz bir şampiyonluktu. onun yaşattığı duygu benzersizdi

Kisisel olarak 1986-1987 sampiyonlugu. Sonra sirayla 2006 ve 2012 gelir.

Simdi de elimizden calinanlar. Sadece tarihe not dusmek icin.

1985-1986'da namaglup ikinci olduk. Semra Ozal destekli Besiktas averajla haksizca sampiyon oldu.

2000-2001. Kutsal ittifak sezonu. Fatih Terim gittigi icin Faruk Suren'e ceza kesilmek istendi. Kadikoy'deki 0-3'ten donup 4-3 kazanan Fenerbahce hirsizca sampiyon olmustur.

2002-2003. Ben seni korururum Kuddusi sezonu. Allattin Cakici himayesinde Besiktas'un yuzuncu yilina kurban edilen bir Galatasaray. Evet sahane oynamiyorduk ama o sezon hakemler bugun Fenerbahce nasil ittiriliyorsa oyle ittiriyordu.

2020-2021. Billiong sezonu. Anlatmaya gerek yok.

Benim için 2012 çünkü doğum günümdü. Rakip sahada kupa kaldırdık. Normal sezonu 9 puan farkla bitirmiştik ama bugün Fener’in götünü toplamaya çalışanlar gibi o zaman da çalışanlar vardı. İş son maça kalsın diye. Ayrı önemi var

Bugünki ezilen büzülen fenerin temelini attık.

2012

2006’da cam kapıyı indirmiştim Denizli gol atınca, Fener kadro kalitesi olarak çok öndeydi, Hasan Şaş’ın sevinci, Cihan Haspolatlı’nın Denizli gol atınca eli ayağına dolaşması.. Yoğun duyguların yaşandığı bir şampiyonluk..

Nonda ile gelen şamp da bence krılmaydı ( gelecek için) , çok iyi kadroları ve iyi hocaları vardı bence tabi.. saymadım ama 15 -16 şamp şahitlik etmişimdir hepsinin ayrı önemi var ama karıköyde alınan kupa tıpkı ulubatlı gibi onların içinden çıkmayacaktır!!! Bir şampdan fazlasııdır o ve diğerleri diye ayrılmalıdır..

Geri
Üst Alt