Harry Kewell Ntvspor'a Konuştu

Cevap: Harry Kewell Ntvspor'a Konuştu

Injuries ve often kelimeleri yanyana geldiginde cok buyuk dezavantaj. Orta yapamamak gol vurusunun kotu olmasi kadar dezavantaj. Evet potansiyeli vardi halen Liverpool icin oynuyor olabilirdi vs. vs. fakat olmadi.

Alex ve Kewell kiyaslamasina gelince evet Kewell' in kariyeri daha iyi fakat takima katki anlaminda Alex daha iyi. Alex mi Kewell mi deseler su an icin Alex derim.

Alex'le alakasi yok. Niye inatla her cümleye Alex'i sokuyorsunuz anlamiyorum. Stoch, Dia, Santos'la kiyaslayin bari de bir mantigi olsun. Giggs'le kiyaslamak cok abez dendi de ondan koydum, Ingilizler de ikisinin formda oldugu dönemlerde kiyasliyorlardi Giggs ve Kewell'i, hatta Ferguson cok istiyordu Kewell'i Liverpool'a gitmeden önce. Mantikli bir karsilastirma en azindan, Giggs, Overmars, Robben'le kiyaslarsin da Alex'i kim cikardi?

Alex iyi ama o kadar iyi degil saygilar bu konudan DAGILIN

Alex'le alakasi yok. Niye inatla her cümleye Alex'i sokuyorsunuz anlamiyorum. Stoch, Dia, Santos'la kiyaslayin bari de bir mantigi olsun. Giggs'le kiyaslamak cok abez dendi de ondan koydum, Ingilizler de ikisinin formda oldugu dönemlerde kiyasliyorlardi Giggs ve Kewell'i, hatta Ferguson cok istiyordu Kewell'i Liverpool'a gitmeden önce. Mantikli bir karsilastirma en azindan, Giggs, Overmars, Robben'le kiyaslarsin da Alex'i kim cikardi?

Alex'i çıkaran aslında Kewell'ın kendisi. "Alex şapka çıkartılacak işler yapıyor" mu ne öyle birşey demiş bugünkü söyleşisinde. Olayın başlangıcı bu..

Koyulaştırdığım cümledeki gibi bir oyuncu bulalım, Kewell da onun yedeği olsun, sorun yok. Ama Kewell ilk 11 için ya da kurtarıcı olarak düşünülüyorsa sorun var.

Böyle düşünyorsanız neden "Kewell gitsin" şeklinde konuşuyorsunuz? (Geçmiş sayfalarda öyle dediğinizi hatırlayarak söylüyorum ama yanılıyorsam kusura bakmayın) Ayrıca ben o cümledeki gibi bir adama bağlı kalmak istemem. Alex tartışmasına girmek istemiyorum ama mesela bugün Alex'i takımımda bile istemem, hatta hatta Hagi'yi bile istemem. Ben takımdaki yıldızların takım oyunu içinde yıldızlaşmasını isterim ama farketmez, öyle veya böyle 8 tane kaliteli yabancımız olsun, Kewell gerektiğinde nadiren oynasın, tecrübesi ve profesyonelliğinden, ayrıca Galatasaray'ı tanımasından saha içi ve dışında faydalanalım...

Böyle düşünyorsanız neden "Kewell gitsin" şeklinde konuşuyorsunuz? (Geçmiş sayfalarda öyle dediğinizi hatırlayarak söylüyorum ama yanılıyorsam kusura bakmayın) Ayrıca ben o cümledeki gibi bir adama bağlı kalmak istemem. Alex tartışmasına girmek istemiyorum ama mesela bugün Alex'i takımımda bile istemem, hatta hatta Hagi'yi bile istemem. Ben takımdaki yıldızların takım oyunu içinde yıldızlaşmasını isterim ama farketmez, öyle veya böyle 8 tane kaliteli yabancımız olsun, Kewell gerektiğinde nadiren oynasın, tecrübesi ve profesyonelliğinden, ayrıca Galatasaray'ı tanımasından saha içi ve dışında faydalanalım...

Ben Kewell'ın düzgün bir şekilde yollanması taraftarıyım. Ama iyi bir kadro kurulursa ve 6+2+2 dolayısıyla da takımda tutulursa sorun olmaz diyorum. Bu düşüncede ne gibi bir hata var?

Ben birkac sayfa yorumlari okudum Alex ile kiyaslanmis ve surekli gecmisten referans veriyorsunuz. Gecmisi bosverin simdi ne yaptigina bakalim.

Daha kariyerli oyuncu herkes okey zaten burda okey olmayanlar varsa bilmiyorum. Fakat katki anlaminda cok kotu ozellikle bu yil neredeyse topu bile zor kontrol ediyor.

Giggs Robben vs. vs. olmus niye onlarla kiyasliyorsun. Sakatti olamadi diyorsunuz sonuc olamadi iste.

Oyuncunun 5 yil ya da 10 yil kac yilsa gecmis gecmis iste su anki durum onemli olan. Ekstra kariyerli olmasi su anda cok katki verdigi anlamina da gelmiyor ki vermiyor zaten.

Alex'i çıkaran aslında Kewell'ın kendisi. "Alex şapka çıkartılacak işler yapıyor" mu ne öyle birşey demiş bugünkü söyleşisinde. Olayın başlangıcı bu..

O da mi suc oldu? Adama Türkiye ligi'ni, sampiyonluk yarisini sordular, o da Alex cok iyi bir sezon geciriyor dedi, o kadar. Kendini Alex'le mi kiyaslamis? Ayiptir artik her futbolcuyu Alex'le, Hagi'yle kiyaslayacaksak isimiz var.

Harry Kewell: Rijkaard'ı bazı futbolcuların anlamadığını düşünüyorum.

bkz: Servet :)

Ben birkac sayfa yorumlari okudum Alex ile kiyaslanmis ve surekli gecmisten referans veriyorsunuz. Gecmisi bosverin simdi ne yaptigina bakalim.

Daha kariyerli oyuncu herkes okey zaten burda okey olmayanlar varsa bilmiyorum. Fakat katki anlaminda cok kotu ozellikle bu yil neredeyse topu bile zor kontrol ediyor.

Giggs Robben vs. vs. olmus niye onlarla kiyasliyorsun. Sakatti olamadi diyorsunuz sonuc olamadi iste.

Ben sadece o anlamda yazilanlara cevap verdim. Kewell'in gecmis kariyerini, yetenegini tartisanlar var cünkü. Ben bugüne dair hic bir sey söylemedim zaten, hic bir Galatasarayli futbolcunun mevcut form durumundan bahsetmeye gerek yok, hepsi malumumuz :)

Eskileri karistirmaya gerek yok. Zamaninda Kewell icin söylenmis seyleri de göstermeye gerek yok. Kewell´in artik Galatasaray´da oynayacak gücü ve istikrari yok. Sadece o süper karakteri var. Ama bu, eger gelecek sezon saglam bir yapilanma istiyorsak, yeterli degil.

Kusura bakma da bu sağlam yeni yapılanmada +2+2 yabancıların kim olur? Yani tribünde de oturabilir diye düşündüğün yabancılar? Ha, istersen Messi'yi düşünüyorum dahi diyebilirsin tabi ama ilk 11'de rahat oynayabilecek 2 adamı alıp sürekli tribünde oturtabilecek misin? Oturtursan ne olur? Sorun çıkmaz mı? Ayrıca onların maliyeti tribünde oturmalarına göre fazla olmaz mı? Kewell kalsa da zaman zaman tribünde, zaman zaman yedek kulübesinde, zaman zaman da yeri gelince sahada bize katkı verse, onun dışında profesyonelliği ile takımdakilere, özellikle gençlere örnek ve destek olsa, belki ikinci kaptan, hatta Arda giderse kaptan yapılsa, hem iyi insan ilişkileri hem Türkiye, İstanbul ve Kulübü artık yakından tanıdığı için yeni yabancıların adaptasyonuna katkıda bulunsa daha iyi değil mi?

O da mi suc oldu? Adama Türkiye ligi'ni, sampiyonluk yarisini sordular, o da Alex cok iyi bir sezon geciriyor dedi, o kadar. Kendini Alex'le mi kiyaslamis? Ayiptir artik her futbolcuyu Alex'le, Hagi'yle kiyaslayacaksak isimiz var.

Sordun, cevapladık. Ben ilk Aysel'in mesajında gördüm Alex'i; ondan önce de sözü geçmiş olabilir. Herkes istediği kıyası yapmakta özgür.

Kewell 3 sezonda Barosdan daha fazla maç oynamış..

Harry Kewell- 3 sezonda toplam 88 maçta 33 gol 16 asist.

Baros- 3 sezonda toplam 84 maçta 62 gol 13 asist.

Ben Kewell'ın düzgün bir şekilde yollanması taraftarıyım. Ama iyi bir kadro kurulursa ve 6+2+2 dolayısıyla da takımda tutulursa sorun olmaz diyorum. Bu düşüncede ne gibi bir hata var?

Ha yani gönderilmesini ve ikinci +2'nin boş kalmasını (ya da o kontenjan için de başka yabancının gelmesini) öncelikle tercih edersiniz ama kalsa da sorun olmaz öyle mi? Öyleyse neden +2+2'de olmasındansa bile gitmesini daha önce tercih ediyorsunuz?

Büyüksün üstad.

Yilin en onemli macinda sonradan oyuna girdiginde eli ayagi tutmayan adami +2'ye koysan ne oluuuuuuuuuuur koymasan ne olur

Ha yani gönderilmesini ve ikinci +2'nin boş kalmasını (ya da o kontenjan için de başka yabancının gelmesini) öncelikle tercih edersiniz ama kalsa da sorun olmaz öyle mi? Öyleyse neden +2+2'de olmasındansa bile gitmesini daha önce tercih ediyorsunuz?

İlerleyen zamanda taraftar karşısında zor durumlara düşebilir. O yüzden ayrılığın tatlı bir şekilde olmasını istiyorum. Sonradan eklenen +2 olmasa "%100 gitmeli" derdim. 10 tane yabancı hakkı var diye onunu da kullanmak zorunda değiliz ayrıca. İyi yerlilerle takviye edilirse 5-6 tane yabancı dahi takımı uçurmaya yeter.

Yilin en onemli macinda sonradan oyuna girdiginde eli ayagi tutmayan adami +2'ye koysan ne oluuuuuuuuuuur koymasan ne olur

gerçi orasıda doğru. Mesela asya kupasında fizik olarak çok iyi duruyodu, bize geldiğinde ayakta duramıyor nasıl iş anlamıyorum.

bazı adamların antremanda ki varlığı bile takıma çok şey katabilir,Kewell'da o adamlardan biridir..

Bu arada Rijkaard konusunda dogrulari soylemis. Futbolcu pasazadeler nedense hep mactan sonra Avrupa'da rahatca barlara gidildigini uzerlerinde cok fazla yuk olmadini surekli dillendirirler. Islerine geldi mi Avrupa islerine geldi mi Turkiye. Madem onlari biliyorsunuz niye kendi performansinizi ust duzeyde tutmiyorsunuz. Onu bilmiyorlar diye birsey yok islerine gelmiyor ne de olsa. Ohhh ne guzel dunya ya burda baski cok uzerimize geliyorlar vah vah tamam bunlar Avrupa'da olmuyor da pekala diger seyler siz diger seyleri yapiyormusunuz da vir vir Avrupa diyorsunuz.

Nasil bir ikiliktir anlamadim gitti. Rijkaard ne olsun antreman programi agir olmasin sen bilmiyor musun kendi performansini ustte tutacagini. Barlari biliyorsunuz baskinin fazla olmadigini biliyorsunuz fakat performansiniz acisindan temel seyleri bilmiyorsunuz.

Birisi yazmisti kim bilmiyorum da Turkiye'deki gercekten tam total rezillik futbolcularindan yonetimlerine kadar.

Gitsinler bakalim Ingiltere'de Almanya'da Danimarka'da siradan barlara. Orda futbolculari gorme orani ne Turkiye'de gorme orani ne. Tabi tabi cok onemliler ya halkin gittigi yerlere de gitmez pasazadeler.

Anlamamislar tabi Rijkaard'i anlasalar boyle olmazdi zaten.

Biz bize benzeriz Turk mentalitesi farklidir devam edin boyle. Sonra bir 20 sene sonra gene bir basari gelir.

Geri
Üst Alt