Hasan Kartal'dan Oğulcan Çağlayan Açıklaması

Bence Ali Koç ile Hasan Kartal'in danişikli oyunu, bakin Oğulcan Kadroya girmekte zorlansaydi, goller atmasaydi bunlar mahkemeye bile gitmezdi, Dünya'da artik tek tarafli sözleşme uzatma diye bir anlaşma kalmadi, bu karar Fifa ve Uefa dan döner, Tahkim için birşey diyemem Ali Koç'un pavali köpekleri..

Tek taraflı olmayacaksa opsiyon koymanın ne anlamı var peki. Opsiyonu zaten karşı tarafla tekrar uğraşmayayım ikna etmek zorunda kalmayayım diye koyarlar. Çift taraflı opsiyon opsiyon olmaz ki zaten.
Opsiyonun anlami karsilikli mutabakatla sozlesme 1 yil uzar demektir yoksa direk sozlesmeyi 5 sene yaparsin neden 5+1 yapiyorlar iki taraf razi degilse nasil sozlesme feshi tek tarafli olmuyorsa uzatmada olmaz

Bizimkiler bir isi de becerse sasirirdim zaten.

Opsiyonun anlami karsilikli mutabakatla sozlesme 1 yil uzar demektir yoksa direk sozlesmeyi 5 sene yaparsin neden 5+1 yapiyorlar iki taraf razi degilse nasil sozlesme feshi tek tarafli olmuyorsa uzatmada olmaz
Haklı olabilirsin tabi çok iddalı değilim bu konuda. Şunu merak ediyorum, diyelim klüp 5+1 yıllk sözleşme imzaladı. 5 yılın sonunda +1 lik opsiyon çift taraflı olacaksa yani futbolcunun da rızası alınacaksa bu durumda +1 koymanın manası ne ki. 5 yıl dolunca futbolcuyla tekrar otur anlaş,opsiyonlu da opsiyonsuz da rıza gerekiyor nasolsa. Yani illa futbolcunun rızası gerekiyorsa opsiyon koymanın mantığı gereği ne?

Ben opsiyon koymanın amacının futbolcu iyi çıkarsa kafasına göre gitmesin beleşe elden kaçmasın olduğunu ve bu amaçtan dolayı da tek taraflı olduğunu düşünüyorum. Haa sözleşmede iki tarafında rızası vs diye özellikle yazılırsa o başka tabi.

Bu opsiyon durumunu daha iyi anlatmak için ve sağlamasını yapmak adına size örnek bir durum anlatayım.Örnegin bir takımın teknik direktörü istifa etti, yönetim kurulu da bu istifayı kabul etmedi.Sonuçta o teknik adam da görevine devam etti.Opsiyon işte budur... Yani karşılıklı ikna olma durumudur.İkna edemezseniz bırakıp gider.Burada tek fark tazminat maddesi olur.Sozlesmede tazminat yoksa Oğulcan'a hukuka uygun olarak ceza verilemez.Ha bu TFF verse de üst kurul tarafından (FIFA, UEFA, CAS) iptal edilir.

boydan gireceklerimin listesi her geçen gün kabarıyor

Yahu adamlar algı yapıyorlar, bu davada haksız olduklarını bal gibi biliyorlar kendileri de. Bu karar Tahkim'den dönecek dönmemesi zaten saçmalık olur çünkü tonla böyle örnek var. Zamanında kendi transferleri Mehmet Aurelio da tam bu duruma örnek. Orda da futbolcu haklı çıkmıştı.

Peki amaç ne, neden bu kadar zorluyorlar? Amaç şu: Karar Tahkim'den döndüğünde "Bak görüyormusunuz kurullar Galatasaray lehine çalışıyor, Tahkim, TFF Galatasaray'a boyun eğiyor" algısı yaratmak. Bakın göreceksiniz bu karar çıktığında bütün satılık kalemler, sosyal medya trolleri algı kasacaklar. Çünkü bütün federasyon, kurullar, mhk kendilerine çalışıyor bu algıyı yaratırlarsa kendileri lehine karar veriliyor imajı dağılmış olacak. Olay bu, Hocamın da dediği gibi "ORGANİZE KÖTÜLÜK" Ama anlayamadıkları şey bunların kötülüğü Galatasaray'a işlemiyor...

MAR-LX1M cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bakalim ne cikcak ...

Ama Ali Koc isin icinde yoksa ...

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal TRT Spor'a bağlanarak "Nihai sonuca varılması Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'ndan gelecek karara bağlı. Sözleşme maddesinde olan opsiyonu kullandık ama sporcumuzun da feshetme hakkı var." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın her konuda el sıkıştığı iddia edilen Oğulcan Çağlayan ile ilgili Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'dan flaş açıklama geldi.

İşte Kartal'ın sözleri: "Oğulcan Çağlayan, bizde kalırsa tabii ki isteyen takımlar bizde teklif yapacak. Ya bizden çıkışı olur ya da fesih olur kendisi gider. Sözleşmede %100 sıkıntı yok ama UEFA'da ve TFF'de durum ne olur bilmiyorum. Sözleşmeyi okuduk ve opsiyon süremiz vardı. Sözleşmede böyle bir madde vardı, Oğulcan Çağlayan ne yapar bilmiyorum. Sportif direktörümüz Yılmaz Bal daha önce birkaç kez kendisiyle görüştü ama sonuç alamadı."

'Bedavaya gitseydi, eleştirilirdik'

Oğulcan Çağlayan'ın opsiyonunun olduğunu bilmiyorduk. Biz bu maddeyi öğrendikten sonra sözleşmesini uzattık. Çünkü isteyeni var ve bedavaya gitseydi, bizden sonra gelen yönetim, bizi eleştirirdi.

haziranda neler demiş şimdi kıçı kırık bi kuruldan abuk bi sonuç aldı diye neler diyor

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal TRT Spor'a bağlanarak "Nihai sonuca varılması Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'ndan gelecek karara bağlı. Sözleşme maddesinde olan opsiyonu kullandık ama sporcumuzun da feshetme hakkı var." ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın her konuda el sıkıştığı iddia edilen Oğulcan Çağlayan ile ilgili Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal'dan flaş açıklama geldi.

İşte Kartal'ın sözleri: "Oğulcan Çağlayan, bizde kalırsa tabii ki isteyen takımlar bizde teklif yapacak. Ya bizden çıkışı olur ya da fesih olur kendisi gider. Sözleşmede %100 sıkıntı yok ama UEFA'da ve TFF'de durum ne olur bilmiyorum. Sözleşmeyi okuduk ve opsiyon süremiz vardı. Sözleşmede böyle bir madde vardı, Oğulcan Çağlayan ne yapar bilmiyorum. Sportif direktörümüz Yılmaz Bal daha önce birkaç kez kendisiyle görüştü ama sonuç alamadı."

'Bedavaya gitseydi, eleştirilirdik'

Oğulcan Çağlayan'ın opsiyonunun olduğunu bilmiyorduk. Biz bu maddeyi öğrendikten sonra sözleşmesini uzattık. Çünkü isteyeni var ve bedavaya gitseydi, bizden sonra gelen yönetim, bizi eleştirirdi.

haziranda neler demiş şimdi kıçı kırık bi kuruldan abuk bi sonuç aldı diye neler diyor

Bu adam Ali Kocun köpegi.

Sözleşme maddesinde olan opsiyonu kullandık ama sporcumuzun da feshetme hakkı var." ifadelerini kullandı.

Kimsede bunu sormuyor...

Geri
Üst Alt