- 3 Ağustos 2009
- 7.820
- 2.539
- 2.248
Şizofren olabilir.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
o zaman soru sormayacaksın.. 75 yaş üstüne en az lise mezunu olma, bunamamış olma (sağlık raporu) ve kendi ayakları ile desteksiz gidip oy verebilme şartı koyacaksın.. öyle darülaceze'den tekerlekli sandalyede insanları oy vermeye taşıyamacaklar..
her yönüyle sağlıklı ve en az lise mezunu olma şartı bayağı çözer bu mevzuyu.. ha bence 75 yaş üstü hiç vermesin.. kafa olarak ortaçağda kalmış insanlar hiç vermese de olur..
nasıl ki 18 yaş sınırı koyunca kimse insan hakları diye ayaklanmıyor, basbayağı "oy verme yaşı 18-75 yaş arasıdır" diyebiliriz.. bence her türlü adil.. 75'i geçince ben de vermeyeceksem bile bu tip bir sistemi savunuyorum.. çünkü devlet yönetimi şakaya gelecek bir iş değil..
belli bir olgunluğa erişmemişler kadar bunamışlara da bırakılamaz..
Her 75 yaşındakinin kafası ortaçağda kalmış mıdır?
hem evet.. hem hayır..
şu anda mesela tabletten bilgisayara hepsini çatır çatır kullanan 75 yaş üstü insanlar yok mu?
var tabi.. ama %1 bile değil.. 75 yaş üstü insanların %99'una tablet versem bomba diye karakola götürür..
tarihte gençler her zaman haklıdır.. çünkü değişen zamanın koşullarını sergilerler.. yeni jenerasyonların getirdiği rüzgarları her zaman dikkate alan bir sistem kurmalıyız ve zamanın gerisinde kalmamalıyız..
benim anne babam 75 değil 60 ama onlara bile zorla verdim tableti ve dokunmatik telefonu.. bildiğin ikisine de dokunmatik telefon aldığım halde "ben anlamam" diye reddettiler başta ki bu insanlar yaşıtlarının en cahilleri değiller.. ama dinlemedim ve değişime karşı çıkmalarına rağmen zorla verdim.. şu anda çatır çatır internette sörf yapıyorlar.. yaşıtları hala yapamıyor..
bi nokta vardır ki orada artık ihtiyarları değil gençleri dinlemek zorundasın.. yoksa bu dünya hiç değişmez.. ben zorla vermesem 20 sene daha nokia 3210 kullanırlardı..
bu sadece küçük bir örnek ama gençlerin öncelikli olması gerektiğini ve ülkenin onların fikirlerine göre yönetilmesinin daha doğru olacağına dair bir fikir yaratıyor bende..
belki ben de yaşlanınca o zamanın değişikliklerine direneceğim ve böyle yeni çıkan şeylerle savaşacağım.. işte o zaman benim söz hakkım yoktur.. nokta..
lafın gelişi söylüyorum "allah beni değişime karşı savaşmaktan korusun ve her yaşta kendimi yenileyebileyim"
uyum sağlayamıyorsam da bunun ülkeye ayak bağı olmasına izin verilmesin..
muhafazakar kafası çok tehlikeli bir kafadır.. bunun dereceleri var.. kimi benim ailem ve bir çok 60-70 yaş üstü insan gibi teknolojik değişime karşı zorlanır.. kimi çok daha önemli mevzuları ve değişimleri kabullenmekte zorlanır..
misal dünyada hiç bir ülkenin müslüman kafasıyla ve dini kurallarla yönetilemeyeceği kesin olduğu halde hala bunun hayalini kuran adamdan hayır gelmez.. dünyadaki en büyük "bug" bu değişimi kabullenemeyen tiplerdir..
Muhafazakarlık,dincilik demek değil.Benim bu yazından anladığım şu,aşırı muhafazakarlar bir uçsa,sen de diğer uçtasın.Bence pragmatist olmak lazım.Bir yerde statüko olmak zorunda.
muhafazakarlık bence de dincilik demek değil ama muhafazakarlığa hoş bakmaya ve fazla hareket alanı vermeye başladığın anda dozun artması kaçınılmaz.. ben uçta değilim.. ben frenim.. misal frene basanlar olmasa yada başka bir deyişle insanların gezideki gibi sokağa çıkacağından korkmasalar 50 kere şeriat gelirdi şimdiye kadar..
bu adamlar kendilerine ne diyor?
"muhafazakar demokrat"
dikkatini çekerim demokrat diyor.. ama karşısında ben ve benim kafamdakiler olmasa ülkenin anasını ..kecek
şimdi onlar "dinci" diyeceksin.. hayır değil.. kimse kendine dinci demez.. herkes kendini ılımlı ve olması gereken noktada görür.. git ışid'e sor.. onlar bile baskıcı olduklarını kabul etmezler.. sadece hak yolda yürüdüklerini ve herkes için adil bir düzeni savunduklarını söylerler..
bak mesela amerika birleşik devletlerini burada herkes demokrat diye örnek gösterir ama aslında hiç de öyle değil.. ha türkiye'ye göre doğru.. bizden daha demokratik.. ama isveç'e göre çok çok geride..
abd öyle muhafazakar bir ülke ki doğru dürüst sol parti yok.. sol diye takılan demokrat parti anavatan partisi ayarında bir parti.. cumhuriyetçi parti ise refah partisi gibi bir şey.. isveç ve danimarka'da sağcı sayılacak bernie'yi çok aşırı sol zannediyorlar.. bu muhafazakarlık bak amerikalılara ne kaybettiriyor..
1- bedava sağlık hizmeti yok.. statükonun değişmeyeceğine inandıkları için binlerce doları özel sigortalara ve hastalanınca hayatta kalmaya harcıyorlar.. ne kazandırdı burada muhafazakar olmak? hiç bir şey.. muhafazakar olacaklarına isveç veya ingiltere gibi bedava sağlık hizmetini hak görüp talep etseler ve statükoya siktiri çekseler ne kaybederler.. muhafazakar oldukları için ağızlarına sıçılıyor..
2- bedava eğitim yok.. avrupa'daki gelişmiş ülkelerde nefes almak gibi doğal bir hak olan bedava eğitim yok ve muhafazakar başkan adayları "bedava eğitim mi? nasıl olacak o?" diye hala meydanlarda halkı kandırabiliyorlar..![]()
"yapan nasıl yapmış" demiyor da neden olmayacağını anlatıyor.. muhafazakar kafası budur.. hep mevcut düzeni korumaya veya daha geri gitmeye bakar ve halkı da neden gelişimin kötü olduğuna iknaya çalışır..
muhafazakarlık dincilik değildir ama onun hafif bir tonudur.. yine de kötüdür.. gelişimi törpüler..
ben de eskiden senin gibi orta yolcuydum ama yok yani.. erdoğan'ın dediği gibi safını seçeceksin.. seçmezsen hüpletirler.. sağolsun bu ülkeye en büyük kazanımı bu oldu..
Safım belli,bu konu özelinde orta yolcuyum.
Aşağıdaki iletine yanıt vereyim,bazı konularda toleranslı olmak lazım.Tamam senin annen-baban yaşlı insanlar olsun,kendimden örnek vereyim ben Windows 7 kullanıyorum örnek,Win 8,8.1,10'u da denedim Linux'u da Snow Leopard'ı da.Bana en stabil gelen işletim sistemi bu ama eski.XP'yi yazılımlar desteklese giderim XP kurarım.Buna da mı zorla değişilmeli diye düşünüyorsun,ben böyle mutluyum kimseye bir zararım yok.Muhafazakarlık çemberi de buna benzer şeyler olmalıdır.
o mevzuda seni biraz anlıyorum ama o da değişime olan alerjimizden.. çünkü windows 8 ve 8.1 i ilk gördüğümde ben de öyle düşündüm ve gerçekten de sorunları vardı.. ama 10 bariz çok iyi yahualışman lazım.. mücadele etme.. :asd22:
Sırf 'yeni' diye bir şey ille de iyi olmak zorunda değil senle ayrıştığımız nokta bu.Mesela 98'den 2000'e,2000'den XP'ye geçerken ne iyi lan demiştim gerçekten adamlar yapıyor demiştim.İyi olan iyidir,kötü de kötü.
tamam da 10 gerçekten iyi![]()
yeterince şans vermemişsin..
XP sonrası vista kötüydü bak.. 7 sonrası 8 de kötüydü ama 10 "bence" çok iyi.. yenilikle alakası yok.. şu ana kadar kullandığım en iyi işletim sistemi.. ki ben windows'u geç, DOS'tan beri PC kullanıyorum.. ben yazı yazarak program çalıştırdığımız günlerden kalmayım.. arada "yeni" dediğin şey kötü bir versiyon çıkarabilir..
ama totale bakacaksın.. totalde 2016 bilgisayarları ve işletim sistemleri 1994'e göre uzay çağıdır.. şimdi eski diye 1990'larda kalamayacağımıza göre zaman zaman kötü versiyonları olsa da aslında hep ileriye gittiğini reddedemeyiz.. sen de reddedemezsin..
10'a şans ver.. gerçekten çok iyi.. yeni diye demiyorum.. :asd22:
Yeterince verdim,o bana uymadı ben ona.Bir işletim sistemi bana uyuyorsa direk uyuyor zaten..
Konu dağılmasın,yani örnek vermek için bu Windows örneğini verdim.
Tabi o açıdan haklısın en basiti birisi DOS tabanı üzerine kurulu,2000'den sonraki Windows'lar NT üzerine.O yüzden hemen hepsinin arayüzü birbirine benziyor.Yazılımlar XP desteği verse hiçbir zorluk çekmeden kullanmaya devam edebilirim şu gün.64-Bit versiyonu da var.![]()
10 güzel yav özellikle 2015 kasımdan bu yana aldığı güncellemelerle baya iyi oldu.
Rölatif bir şey işte,sana iyidir bana değildir...![]()
Aman katılma zaten.![]()
şunu da ekleyeyim XP çok iyi kafası haklı bir kafa olsaydı ve "windows 95 çok iyi yeaa" kafası da haklı olurdu.. ama ikisi de son derece haksız.. şöyle açayım:
windows 95 gerçekten devrimdi.. XP çok iyiydi ama devrim değildi.. muhtemelen kullanmadın ama DOS sonrası windows 95 çölde vaha gibiydi![]()
ben çocukluğumda windows 95'i ve mouse denen zımbırtıyı ilk gördüğümde "oha lan, ekranda resimler var.. komut yazmadan mouse ile tıklayarak program çalıştırıyorsun, yuhh" demiştim
şimdi bu windows 95'in harikuladeliği karşısında "mevcut durum iyidir" diye düşünseydi insanlar senin gibi, ne XP olurdu, ne windows 7.. arada biraz hayal kırıklıkları olacak ama bu gelişim yolunda işin doğasında olan bir durum.. değişimi kucaklamak zorundasın.. totalde seni ileriye taşır..
muhafazakar kafadan bi bok olmaz.. :asd22:
şunu da ekleyeyim XP çok iyi kafası haklı bir kafa olsaydı ve "windows 95 çok iyi yeaa" kafası da haklı olurdu.. ama ikisi de son derece haksız.. şöyle açayım:
windows 95 gerçekten devrimdi.. XP çok iyiydi ama devrim değildi.. muhtemelen kullanmadın ama DOS sonrası windows 95 çölde vaha gibiydi![]()
ben çocukluğumda windows 95'i ve mouse denen zımbırtıyı ilk gördüğümde "oha lan, ekranda resimler var.. komut yazmadan mouse ile tıklayarak program çalıştırıyorsun, yuhh" demiştim
şimdi bu windows 95'in harikuladeliği karşısında "mevcut durum iyidir" diye düşünseydi insanlar senin gibi, ne XP olurdu, ne windows 7.. arada biraz hayal kırıklıkları olacak ama bu gelişim yolunda işin doğasında olan bir durum.. değişimi kucaklamak zorundasın.. totalde seni ileriye taşır..
muhafazakar kafadan bi bok olmaz.. :asd22:
Bilgisayarcılara gidip dos komutlarını not ederdik falan, ulan ne günlerdi yakomutların hepsini unuttum ben, sen hatırlıyor musun ?