Yusuf şöyle diyeyim sana,
Hükümetin yaptığı yanlış gemilerin oraya gönderilmesi konusunda bu kadar sahiplenmeci olmasıdır. Bu yanlıştır çünkü adamlar gelmeyin vuracağım dediler bağıra bağıra. Adamlarda din Allah kitap korkusu diye birşey yok, gözleri dönmüş. E onların gözü dönmüşse biz niye bile bile üstlerine gidiyoruz. Benim anlamadığım "Biz" niye gidiyoruz? "Biz" niye bu işin peşine bu kadar düşüyoruz. Bizim ekonomik durumumuz ülke olarak geçirdiğimiz zor günler zor durumlar zaten ortada. Kendi vatandaşımıza sosyal devletin unsurlarını tam olarak yerine getiremezken başka memleketteki insanları bu kadar düşünmek neden? Ananı da al git dediğin işsiz vatandaş elin arabından daha mı kıymetsiz?
Şimdi durum böyleyken de insanlar "Acaba referandum öncesi akp nin tabanına yaptığı bir şov mu değil mi?" diyerek düşünmesi de anormal birşey değil bence. Çünkü aklı başında bir devlet ya o gemileri kaldırmazdı ya da tam bir güvence alırdı, çok sahipleniyorsa da iki savaş gemisini yanına verir gemileri korurdu. Demekki saldırı bekleniyordu ki gemi ile korunma olayı gerçekleşmedi. Allah muhafaza öyle bir durum olsaydı şu anda savaş ilanı durumu bile sözkonusu olabilirdi ve bir karış toprağımızda (en azından şimdilik) gözü olmayan bir ülkeye başka bir ülke yüzünden savaş ilan etmiş olacaktık. Ve ne yazıktır ki bu düşünceleri hala paylaşan ve savaş çığırtkanlığı yapan insanlar var. Bende bunu kabullenemiyorum. İHH'nin hiçmi aklına gelmemiş acaba güneydoğuya yardım yapmak?