Hayalinizdeki Başkan ve Yapılanma Önerileri

Baskan: Sn. Ünal Aysal
Asbaskan : Sn. Esref Hamamcioglu

Gerisi zaten onemli bile degil. Basari, basari, basari..

Aslında sezon sonunu görmeden bir yorum yapmak istemem. Anlamı pek yok açıkçası ama illa cevap vermek gerekirse

Valla başkan olabilecek adamları çok bilmem yalan yok.

Ünal Aysal tipinde bir başkan : konuşması net , taraftarın istediğini bilen , tepkiyi düzgün konuşarak ve net şekilde koyan herkimse. İlla Ünal Aysal demiyorum tabii ki.

Yönetim kurulu : Maç sonraları , trasnfer dönemlerinde medyanın danışacağı ara ara röportaj ile habersiz bırakmayan (gizli tutulacakları gizli tutan) taraftarı tribüne çekecek hissiyatı verecek iletişim yetilerine sahip kişi/ler. KEsinlikle yönetimde futbol ile hayatı iç içe olan 1 - 2kişi. Scoutinge de el atacak orayı sürekli çalıştıracak adamlar lazım.

başkan dinçer azaphan yada erden timur
2.başkan bahattin demirbilek
sportif direktör: luis campos
teknik direktör: gennaro gattuso

Fatih Terim´in Baskanlik meselesine eskilerden soguk bakiyordum, ancak kulübün zaten 10 yillardir cöplük gibi yürütüldügünü göz önünde bulundurursak, fokusu tam olarak futbolda ve yapilandirmada olan Baskan´in isimize gelecegini düsünüyorum... TD´lik ile birlikte yürütmesine ragmen Fatih Terim´in Milli Takimda futbol yapilanmasi ve tesislesme konusunda attigi adimlar ortada... Yeni yabanci modeli ile ülke futboluna nefes aldirdi, büyük ile kücük arasinda güc dengeleri esitlendi ve daha iyi Türk futbolcularin ortaya cikmasini sagladi.
Hoca´dan sonra ise yine yapilanlar ortada, yine Türk futbolcusunun fiyatini arttirip, kalitesini düsürecek hamleler icine girdiler...

Onun disinda isim saymaya da gerek yok. Ciddi bicimde parasi olan ve o parayi kulübü icin seve seve harcamak icin yanip tutusan bir sahis yoksa, gelecek hic bir futbol düsmani kravatlinin bu kulübe zerre faydasi olamaz. O yüzden bir opsiyon olarak sadece Erden Timur geliyor, yada 100 tane KOC Holding degerinde sirketi olan, Rahmi Koc tarzinda adamlari kendisine calistirdigi iddia edilen Bahattin altinbilek var belkide.

Ayni Fenerbahce´nin de zamaninda yaptigi gibi kulübe para harcayacak zenginlerin yönetimde toplanmasi lazim... Hala herhangi bir fosilin herhangi bir ekspertisi olabilecegini zannedenlere de inanamiyorum.

Spor´da yada bu örnekte futbolda 3 tane ana kalem vardir...

1. Ekonomi
2. Futbol ekspertisi
3. Reklam

Bu kalemlerin hepsi bir nevi bir birine baglidir... Bunlar birlesmesi gerekiyor bir büyümenin söz konusu olmasi icin. Türkiye´de ise en iyi ihtimal ile ilk iki kalemin birlesmesi mümkündür sadece...

Bizde ekonomi hak getire, futbol anlaminda cok iyi isler yaptigimiz dönemler oldu, reklam konusunda Süperlig´in düsük prestiji ile sinirliyiz. Reklam yani Yabancilarin bolcana Türkiye ligini izlemesi. Türk futbolu kalkinmadan, ki kalkinmasindan ziyade, büyük liglere yaklasmadan, sadece bir islak rüya olarak degerlendirebiliriz... PL, LaLiga varken neden bizi izlesinler...

Fenerbahce´de hep ekonomik olarak cok güclü yönetimler oldu ama futbolu her daim kötü yönettiler ve Alex gibi damga vuran oyunculari sans ve tesadüfen kesfettiler. Kadrolardan maximum verim cikaramadilar... Bizde ise Futbol konusunda güclü bir ekspertise vardi, ama kulüp herseferinde ekonomik zayifligindan dolayi, ileriye o gerekli adimlari atamadi.

Onlarda bir Fatih Terim, yada bizde Ülker, Acun, Koc, Özdemir gibi adamlar olsaydi, o vakit ekonomik güc futbol ekspertisi ile birlesmis olacakti...

Son düzenleme:
Başkan: Faruk SÜREN
AS Başkan: Ali Dürüst
Yönetim Listesi: Abdurrahim ALBAYRAK, Haldun ÜSTÜNEL, Işın ÇELEBİ, Rezan EPÖZDEMİR, Sedat DOĞAN
Futbol A.Ş: Fatih TERİM
Basketbol A.Ş: Erden TİMUR
Amatör A.Ş: Dinçer AZAPHAN
İdari/Sportif Direktör: Fatih TERİM
Teknik Direktör: Okan BURUK

Son düzenleme:
Başkan: Hayri Cund
AS Başkan: Emir Sato
Yönetim Listesi (OPSİYONEL):
a) Futbol A.Ş
Keramettin Tanriverdi
Alp Memduh Kalyoncu