Heitinga ve Koray Galatasaray'da İddiası

Boş haber bunlar. Hetinga hem oynamak için takımdan ayrılacak hem de bize gelip lisanssız kenarda bekleyecek ha.

███▓▒ Tapatalk ▒▓███

Heitinga için şunları diyebilirim.

Öncelikle oyun kuran stoper gibi bir kavramı çıkartan türk yorumcularının ağzına tüküreyim. Böyle diyince millet sürekli dikine paslarla forvetleri gol pozisyonuna sokan bir stopermiş gibi düşünüyorlar. Böyle bir şey yok. Heitinga ayaklarına şu anda defansımızda olan herkesten daha hakim. Oyun kurma demiyorum ama Ujfalusi gibi topu oyuna sokma becerisi yüksek. Hepimiz zaman zaman Ujfa'nın topla beraber ortasahayı geçerek uygun bir oyuncuya pas verdiği pozisyonları hatırlarız. Heitinga'da bunları yapabilecek bir isim.

Daha kesin değil ama gelirse defans hattındaki en tecrübeli isim olacak. Riera'nın bir defans oyuncusu olmaması, Eboue'nin muhtemelen yavaş yavaş gözden çıkartılması ile defans hattına baktığımızda oluşacak büyük tecrübe eksikliğini Heitinga kapatabilir. Şampiyonlar ligi tecrübesi çok fazla olmasa da Hollanda milli takımı ile uluslararası arenada da tecrübeye sahip.

Ayrı bir parantez olarak Ujfalusi ile Heitinga bir dönem Atletico'da birlikte oynadılar. Belki de Ujfalusi önermiş ve savunmadaki eksikliği kapatabileceğine inanmış olabilir. Aslında birçok arkadaşın dediği gibi savunmada kötü değiliz, hatta ligin en az gol yiyen takımlarından biriyiz. Ama bu defanstan top çıkartabilme konusunda eksikliğimiz olduğu gerçeğini kapatmıyor. Ujfalusi gittiğinden beri bu konuda sıkıntı çekiyoruz.

Son olarak Heitinga'nın dünya kupası kadrosuna seçilmesi için oynaması ve iyi form tutması gerek. Sneijder ile birlikte burada göz önünde olacaktır.

Kişisel olarak yorumum; Heitinga uzun vadeli düşünmek için önemli değil, ama önümüzdeki 6 ay boyunca bize Dany ya da Chedjou'nun verebileceklerinden çok daha fazlasını yapabilecek kapasiteye sahip. Bu yüzden gelmesini isterim.

Seneye Amrabat yolcu.Drogba Amerikaya gider.Chedjou böyle devam ederse o da gider.

Takımın kaleleri Muslera Sneijder Melo ve yeni alınanlar Hajrovic telles bruma.Bunun haricinde kim varsa gider,gitme ihtimali var.Hiçbirinin yeri garanti değil.

gider diyoruzda adamlar gitmiyorki :) bi guzel para alıyolar sozleşme yapıyolar sonra gelde ugras

Chedjou gonderebilirsek talibi cıkarsa amrabat oynamazsa gıder sene sonu kendı ıster gıtmek eboue sozleşmesi ne kadar bilmıyorum

drogbayı gondermez başkan

gider diyoruzda adamlar gitmiyorki :) bi guzel para alıyolar sozleşme yapıyolar sonra gelde ugras

Chedjou gonderebilirsek talibi cıkarsa amrabat oynamazsa gıder sene sonu kendı ıster gıtmek eboue sozleşmesi ne kadar bilmıyorum

drogbayı gondermez başkan

Ünal Başgan futbola hep ticari açıdan bakıyor.Drogba ile alakalı havasını yaptı,faydasını gördü,bu sezon sonu misyonunu tamamlar ve Abd'ye gider bence.Ki gitmeli de.

Açıkçası çok da boş mevkimiz kalmadı gibi.Alternatiflerimiz arttı,devre arası bu kadar çok transfer,Galatasaray tarihinde pek hatırlamıyorum.

Sezon sonu tek adam alınır,bütün para da ona bağlanır.Drogba Abd'ye gider,başkan da Zlatanı kapar gelir,olay biter :D

Heitinga saatli bomba tam diyeyim .Pek sevmezdim..

Nasıl oynatacaz eboue ched ve rieraya kombineyi aldık sanırım :)

Ünal Başgan futbola hep ticari açıdan bakıyor.Drogba ile alakalı havasını yaptı,faydasını gördü,bu sezon sonu misyonunu tamamlar ve Abd'ye gider bence.Ki gitmeli de.

Açıkçası çok da boş mevkimiz kalmadı gibi.Alternatiflerimiz arttı,devre arası bu kadar çok transfer,Galatasaray tarihinde pek hatırlamıyorum.

Sezon sonu tek adam alınır,bütün para da ona bağlanır.Drogba Abd'ye gider,başkan da Zlatanı kapar gelir,olay biter :D

haklısın dgorbayı ticari reklam acısından aldı ve iyide yaptı ama busenede kalır gibi geliyo onun boşlugunu doldurack birini şuan alamayız çünkü

seneye şu almanyadan gurbetçi gençleri kapsak :)

Açıkçası önümüzdeki Ujfalusi örneği de yorum yapmakta bizi zorluyor. Ama Heitinga konusunda az bir farkla da olsa olumsuz düşünüyorum. Şimdi hem sezon boyunca istikrarlı bir şekilde oynayamamış, hem de yaşı itibari ile artık biraz ağırlaştı. Ha top tekniği iyidir ve lider bir futbolcudur. Hava toplarında da iyidir. Gerçekleşirse bir çeşit kumar olacak gibi görünüyor. Yalnız Cris gibi de olmaz.

Koray konusu ise, denemekten bir zarar gelmez. Sonuçta Almanya altyapısı almış ve Almanya'nın çeşitli alt yaş milli takım kategorilerinde bulunmuş genç bir yetenek.

Bence devre arasi yapilan en mantiksiz sacma transfer Hajrovic transferi...onun yerine cok daha iyi kanat oyuncusu alabilirdik.

Heitinga aynı zamada sağ bek ve önlibero pozisyonlarında da oynamış bir isim. Bir anlamda joker oyuncu.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

haklısın dgorbayı ticari reklam acısından aldı ve iyide yaptı ama busenede kalır gibi geliyo onun boşlugunu doldurack birini şuan alamayız çünkü

seneye şu almanyadan gurbetçi gençleri kapsak :)

Koray Günter muhabbeti geçiyor.Bu transfer gerçekleşirse harika olur.

Kimileri beğenmese de Serdar Aziz de benim gözümde level atlamaya müsait bir oyuncudur.Semih Koray Serdar üçlüsü muhteşem olur.Yanlarına da 1-2 avrupa tecrübeli yabancı oyuncu bağladınmı,defansındaki rotasyon tadından yenmez.

Gelelim ortasahaya.Melo eninde sonunda gidecek.Selçuğun da yaşı ya geçecek,yada 1-2 sezonluk Avrupa'da iyi bir kulüpten teklif gelirse asla durmaz bence.Yerlerine alternatifleri,mutlaka yaratılmalı.Allah korusun ikisinden birine birşey olsa,çatımız ortasından göçer.

İlkay keşfedilmeden kadroya katılmalıydı mesela.İlkay gibi Mesut gibi gurbetçiler,Alman takımlarının altyapılarında dolu.Bi sürü çocuk var yetenekli.Şimdiden keşfedilmeli.Bu şart.

Kendi altyapından koca 10 yılda sadece 2 topçu çıkardığın düşünülürse (Arda-Semih), başkasının altyapısından çalmak zorundasındır.

Cimbom durmuyor! Bir Brezilyalı daha

s_55322_210_2012_1.jpg

©Portal Oficial do Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense - Home

Galatasaray, Mancini'nin ısrarla istediği Brezilyalı savunma oyuncusu Rhodolfo için kulübüyle pazarlığa başladı.

Yabancı sınırını Hajrovic ve Telles transferleri ile aşan Cimbom şimdi de Rhodolfo için teklifte bulundu. Sarı-kırmızılılar, Brezilyalı oyuncunun bonservisi için Sao Paulo’nun kapısını çaldı ve 4 milyon Euro teklif etti. İki kulüp arasında pazarlıklar devam ederken Brezilyalı oyuncunun da gelmek istediği öğrenildi.

Böyle de birşey var.

Tam bir Nazi subayı gibi duruyor fotoğrafta.

Biraz da olaya ters açıdan bakalım.Eğer Süper Ligde yabancı kuralı olmasaymış,Ünal Başgan Semih ve Selçuk haricinde 22 kişilik kadronun 20sini de yabancı yaparmış :D

Koray tamamiyle harika olur tutar tutmaz orası ayrı düşünce yeter.Heitingaya gelirsek bazı renkdaşlarımız güzel çıkarımlar yapmışlar Hollandayla dünya kupasına gitmek istemesi Ujfalusiyle eski takım arkadaşı olması ve Ufjalusinin önermiş olma ihtimali,bonservissiz gelebilme ihtimali ve tecrübeli oluşu Heitingaya yönelmemizi sağlayacak ihtimaller olabilir.Bence gayet verimli bi transfer dönemi geçiriyoruz tek sorun yabancıların gitmemekte diretmeleri ayrıca forvet isteyen var kanat alınmalı diyen var orta saha alınmalı diyen var bunun tersi olarak ta önümüze geleni alıyoruz diyen de var bu yönetim ne yaparsa yapsın hiçbi zaman herkesi tatmin edemez illa birileri mutsuz olur

adamın genel özellikleri eleştirilir de boyu kısa diye eleştirmek biraz yanlış bence. zaten şimdiki stoperlerimiz de çok uzun değil, semih 1.82 chedjou 1.84. gel gelelim doğru düzgün kafa topu çıkardıkları yok, çünkü pozisyon bilgileri eksik. genel anlamda melo(1.83) çoğu topumuzu çıkartıyor. bu sebeple heitinga'nın boyunun çok sorun yaratacağını sanmıyorum

Valla hiç bir maçını veya videosunu izlemedim. Tek bildiğim lider özelliği olduğu ve Brezilya liginin en iyi stoperlerinden biri sayıldığı.

Ben 1 maçta denk geldim Ligtv 3'de.

Bütün hava toplarını temizliyor.

Geriye dönüşleri çok da ağır değil.

Markajı iyi seviyede.

Bizim için en önemli şey.Top sektirmeyen bir defans :D

Kornerlerde gidiyor mutlaka,gol de arıyor.

Genel bazda fena durmuyor.

Fakat Rhodolfo gelirse Chedjou ne olacak?Dany daha duruyor?Aklımda deli sorular..

Geri
Üst Alt