Hellbound | Netflix

Melih Peker

Analiz Süren
Şef Gümüş Kıvrım
Netflixte öneriler kısmında denk gelip meraktan başladığım Kore dizisi.Sanırım henüz ortalıkta squidgames kadar bir Hype yok.

Pek büyük bir bütçesi olduğu da söylenemez ancak hikaye ilgi çekici ve iyi kurgulanırsa sağlam bir yapıt haline gelebilir.

Dizinin drama yönünü başarılı buldum, din ve yobazlık eleştirisi açısından başarılı ancak nasıl bir kurguyla ilerleyecek öngöremiyorum.

Şu an 4/6 . bölümdeyim.Görsel efektler biraz vasat ancak ben zaten hikayeye odaklanmış durumdayım.

Bir konusunu açalım kenarda dursun bakalım.

Tanım: death note animesini sevenlerin ilgisini çekebilecek olan netflix dizisi

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Son düzenleme:
çin yapımları yoruyor habire alttan geçen yazıtları okumak gerekiyor buda hoş değil.

Daha başlamadım ama,ben böyle anıme tadında vurdulu kırdılı,aksiyonlu hayal etmistim ama degilmis sanırım yorumlardan anladığım kadarıyla,dram ağır basıyor deniyor,olmadı :(

GM1900 cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Yine de dizinin sürükleyici bir havası var yani 55 dakikalık bölümler öyle çok kastırıcı değil çabuk geçiyor. Ayrıca sadece altı bölüm var

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Diziyi şu an bitirdim metafizik olayları sonuna kadar götürüyor , duygusal bir sona sahip ama kesinlikle 2.sezon vurgusu yaparak bitiriyor ama izleyici sayısı nasıl olacak bakalım tutacak mı tutarsa 2.sezon çekilebilir.

Çekilmese de bence tatminkar bir sona sahip, ayrıca izleyiciyi benlik , yaratıcı ve Erdem kavramlarını sorgulamaya iten bir kurguyu başarıyla kotardığını söyleyebiliriz.

Tek eleştirim yeterince ürkütücü olmayan zebaniler, görsel efekti vasat korku hissiyattı yaratmak açısından yetersiz tasarımlar olduğunu düşünüyorum

Seneler once vurdulu kirdili fantastik diye izledim film salyali sümüklü film cikmisti. Bu da mi oyle?

Dün izlerken uyuyakaldım, yarım saat sonra başlayayım bari 10-15 dk izledikten sonra uyuyakalmıştım dün, sevgili doktorun yazısını görmesem bir daha başlamazdım.

Dizi etrafında hype olduğunu bilmiyordum, baya reklamı falan yapılmış üzerine konuşulmuş falan hatta squid game kadar etki bırakır mı gibi sorular falan sorulmuş.

Dün izlerken uyuyakaldım, yarım saat sonra başlayayım bari 10-15 dk izledikten sonra uyuyakalmıştım dün, sevgili doktorun yazısını görmesem bir daha başlamazdım.

Dizi etrafında hype olduğunu bilmiyordum, baya reklamı falan yapılmış üzerine konuşulmuş falan hatta squid game kadar etki bırakır mı gibi sorular falan sorulmuş.

Kesinlikle bir hype var o yüzden tutup tutmayacağını kestiremiyorum mesela film olsaydı 6.7 falan alırdı kesin imdb’den.

Konstantin filminin o darK havası yok mesela ama dini eleştiri ve dram açısından son derece başarılı.

Bir de biz kendi coğrafyamız olarak zaten dini sömürü açısından artık bıkmış bir ülkeyiz bu açıdan insanlara sıkıcı gelebileceğini de düşünmüyor değilim, Kim bilir belki de tersine ilgi çekici gelir görmek lazım nasıl bir tepki oluşturacak

listeye attım
FlixPatrol tarafından yapılan araştırmaya göre 20 Kasım tarihinde yayınlanan Hellbound, dünyanın en çok izlenen Netflix dizisi oldu. Yapım, 24 saat içinde 80’den fazla ülkede reytinglerde bir numara oldu. Böylelikle, bir başka Güney Kore yapımı olan Squid Game dizisinin rekoru kırılmış oldu.

Geri
Üst Alt