- 22 Kasım 2008
- 14.937
- 479
- 1.708
Yalmanin nesini iyi buluyorsun cok merak ediyorum. 90li yillarda Baskanlik yapmis birisi. 90li yillarla su anki futbol ekonomisi cok farkli, sartlar cok farkli. Ek olarak Yalmanin sike sürecindeki aciklamalari her zaman önümüze gelecek.
Yalmanin projeleri, hedefleri neler? Neye göre en iyisi? Yada Özgörkey neden beter? Az önce bir mesajinizi okudum, tanimadiğinizi söylüyorsun. Tanimadiğiniz birisi hakkinda beter yorumu ne kadar mantikli? Ayrica 25 yasindasin, Yalman GS baskani olduğunda yasin cok kücüktü. Neye göre bu kararlari veriyorsun merak ediyorum. Gecen gün bir konuda Terimin maasini savunmak icin Linderothtan girip Heinzten cikmistiniz. Terim taraftariyiz sanirim. Terim Aysala karsi, Aysala karsi kimse, o en iyi oluyor otomatikmen.
Futbolla cok ilgili abilerim, kuzenlerim var. Yalman dönemlerini hic iyi anlatmiyorlar. Venisondan girip, Marshtan Kuzmanovskiden cikiyorlar. Polat tarzinda bir yönetim olacağini söylüyorlar. Yalman döneminde GS onlari kanser ediyormus. Saftigler falan.
Abilerin, kuzenlerin sana eksik anlatmışlar.
Derwall' i Galatasaray' a gelmeye ikna eden bir adamdır Alp Yalman, o vizyona sahiptir. Jupp Derwall' in Galatasaray' a geliş öyküsünü okumanı öneririm. Hem anılarını anlattığı kitapta hem de resmi sitemizde Galatasaray Tarihi-Unutulmayanlar bölümünde "Türk Futbolunun ve Galatasaray' ın kaderini değiştiren adam" başlığı altında bu bilgilere ulaşabilirsin.
Ayrıca Feldkamp da Alp Yalman' ın başkanlığı döneminde Galatasaray' a gelmiş, UEFA ve Süper Kupa' yı kazanan kadroda yer alan Türk oyuncuların çoğu çok genç yaşlarda onun döneminde takıma katılmışlardır.
Elbette başarısız dönemleri de oldu ama öyle silik, beceriksiz, tecrübesiz, vizyonsuz bir adam değildir Alp Yalman.