Hocaya 3 Senelik Proje İçin Güveniyor musunuz?

Hocaya güveniyorum yancilarina guvenmiyorun

Yalniz bu iş biraz pahalıya patlar, Başkan bir çek karala bakalım, o kadar..

3 sene boyunca her transfer dönemi böyle geçer başarısızlıkta.

Ekli dosyalar

• images (1).webp
    images (1).webp
    9,4 KB · Görüntüleme: 12
Olmayan projeye inananlar biat edenlerdir.
Hocanın yapacağı en iyi proje bodrumdaki evinin bahçesine kuracağı
iki minyatür kale ile torunlarını çalıştırmak olmalıdır
birde ayak tenisi masası alıp arda necati gibi evlatlarını toplayıp ayak tenisi oynamak olmalıdır

ikinci seçenek benim düşünceme daha yakın.

Ben hocanın futbolda mental olarak geride kaldığını düşünüyorum. Global olarak futbolda bir düşüş var nedeni Covid diyin başka şey diyin her neyse ama FT bence oynatmak istediği futbolu hiç geliştiremedi. Transfer edilen/ettirdiği bunca oyuncunun hepsi başarısız olamaz - bunları oyununa entegre edemedi çünkü oyunu tam ne oda belli değil...

Yeni kuşak için Ünal Aysal dönemi nispeten zirve bir dönemdi - alınan futbolcular formayı benimseyerek oynuyordu dünya yıldızı olanlar bile. Yani Elmander - Secan - Veteran Necati forvetide tat veriyordu, Drogba - Burak ta aynı şekilde. O zamanki FT ile bugünkü FT arasında uçurum var bana göre. Tabii ki kadro kaliteleri karşılaştırılmaz ama futbolcunun takımı benimsemesi , takım içindeki mental halini yönetemeyen bir teknik ekip var gibi görüyorum. (yönetimde buna dahil olabilir belkide)

"Proje" kelimesiyle sürekli bizlere içinde bulunulan durum için sabır isteniyor. Gençleşme mantalitesine her daim varım ama proje dediğin planlamalı bir şey demektir. Niyet öyle olmuş olabilir ama bence şu anki kadro vs planlanmış değil - alınabilinen alınmış - kimisinde tutarsa para kazanırız diye bakılmış gibime geliyor. Bu formatada ben proje diyemem. Alıp - prim yaptırıp pahalıya satmak başka bir şey, bu her daim olması gerekir ama proje olsa senin takımın tecrubeli lider/ler ile sahada mücadele verir , gerekeni yapar , sen arada gençleri parlatırsın.

Düzelir miyiz ? Şüpheli . Proje diye diye hem yönetim hem FT nispeten sabır istediler ama bu süreçte birbirleriyle düzgün bir işleyiş olmadığıda ortada gibi. Güvencim tam değil (hem teknik ekip hem yönetime) teknik kadroda kafa yapısının değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu yardımcılar değişmesiyle olur ya da tamamının değişmesi olur bilemem. Onu zaman gösterecek.

Proje aslında mantıklı olması ile birlikte gerekli de bir proje . Fatih Terim ilk geldiğinde Tudor'un kurduğu , tecrübeli ama yaşı yüksek futbolculardan oluşan bir kadroyla çalıştı. O kadroyla 2 sene şampiyon oldu. Ama o kadronun sıkıntısı gelecek vaad etmiyordu. Bu futbolcu bize çok iyi para kazandırır demiyordu. Mesela soso . Hala elimizde kaldı . Belhanda sözleşmesi feshedilmese satamazdık bile .

3. senesinde Lemina Seri Nzonziler filan kiralanarak daha da tecrübeli bir kadro kurulmaya çalışıldı ama elimize yüzümüze bulaştı. Kiralık futbolcularla bu işin yürümeyeceği belliydi zaten. Ama finansal fair play vardı , yapacak bir şey yok.

E elimizde başka bir şey kalmadı ki . Ya yine tecrübeli diye yaşı geçmiş futbolculara bonservisleri maaşları verip yerimizde sayacağız. Ya da genç futbolcular alıp bir şekilde parlatmaya çalışacağız.

Ama şöyle bir durum var. Bizim bence yaptığımız en büyük hata sadece genç transfer etmek . Böyle gençleşme olmaz . Böyle olursa o futbolcular tecrübe kazansın diye bu sene olduğu gibi birkaç sezonu feda etmek zorunda kalırsın. E sezonu feda edersen gelecek sene o futbolcuları sunacağın bir Avrupa sahnesi kalmaz. O yüzden de gerektiğinde abilik yapacak , futbolcuları geliştirecek tecrübeye de ihtiyaç var . Hagi - Emre Belözoğlu gibi. Ama o tecrübeler kesinlikle Soso , Babel , Arda değil mesela .

O yüzden transfer yapmamız gerekiyor , bu takıma tecrübe gerekiyor , fakat görünen o ki kolayca transfer de yapamayacağız . O yüzden futbolcu satmamız lazım ki daha elimizde değerini bulan bir futbolcu yok. Maaş yükü düşük olmasına rağmen bazı futbolculara yüksek bonservisler verdik. O yüzden futbolcuların değerlerini bulması biraz süre alacak.

Valla teoride güzel pratikte sıkıntılı bir proje . Güvenim var mı ? Transfer yapılmazsa bu gençlere de yazık olacak. Eğer devre arasını verimli geçirirsek , en azından Avrupa Ligi'ni garantilersek belki gelecek adına umutlu olabilirim. Şuanlık pek bir umudum yok çünkü takım u19 takımı ile maç yapsa çekişmeli geçer . O kadar tecrübesizler.

3 yıllık proje, 3 sene şampiyonluk beklenilmediği anlamına gelir. Taraftar buna katlanamaz.

Son düzenleme:
güveniyorum alınmadık kupa birakmayacagiz

Antrenorler ve alt yapi calisanlarini el opup biat edenlerden degil de, iş bilen konuda uzman ekiplerden olusturursak bir projeden bahsedebiliriz. En azindan alt yapi icin devamlilik olur. Bir seyler birakmak istiyorsa buradan baslasin.

Pepin yardimcisi denenebilirdi antrenor olarak mesela. Bu herifi veto da edebilirsin sorun yok ama yarin ardayı yanına alırsan komik bi goruntu cikar ortaya. Neco selcuk davala hasan sas gibi isimlere girmiyorum bile.

Ben ortada proje göremiyorum. Genc oyuncu al ama onlari gelistirecek yetistirecek is bilen yardimci hocalar getirme. Böyle proje mi olur? Ben genc oyuncu olsam.Galatasaraya gelsem kendime özel.bir hoca tutardim. Yoksa gerilemeye mecbursun. Ancak allah vergisi yetenek olacak ki kendini gelistirsin.

M2011K2G cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Konuyu mizah başlığının altına alsak sanki database derin bir oh çeker.

Geri
Üst Alt