hollanda başbakanının döktüğü kahveyi kendi temizlemesi

Serkan Sabri

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, meclis binasına girerken elindeki kahveyi dökünce kovayı paspası alıp yerleri kendi sildi.

gerizekali mi bu adam biraksa zaten kahve kuruyacak zeminle de ayni renk. bosuna efor sarfetmis kalori yakmis kalorileri millet icin kullanmasini temenni ederdim. zira oylari kahve supurtmek icin almamis olsa gerek

gerizekali mi bu adam biraksa zaten kahve kuruyacak zeminle de ayni renk. bosuna efor sarfetmis kalori yakmis kalorileri millet icin kullanmasini temenni ederdim. zira oylari kahve supurtmek icin almamis olsa gerek
hurmetler
img_20180607_213700-jpeg.23297

Guzel olay ama biraz da show acikcasi yani silmese kimse bir sey demez isi o degil keza

Bu toplumsal bir sorun. Bunu kadin isi olarak goren zihniyet, ezik bir zihniyettir
Dusunun bulasik yikiyorum diye kadinimsi gorunecegini dusunejn adam kendisinin kariya donusmeyecegini bildigi halde baskalrinin
kafasindaki dusunceler yuzunden bulasik yikamaz. Eylemde bir sorun yok. sorun kafada.

Bu toplumsal bir sorun. Bunu kadin isi olarak goren zihniyet, ezik bir zihniyettir
Dusunun bulasik yikiyorum diye kadinimsi gorunecegini dusunejn adam kendisinin kariya donusmeyecegini bildigi halde baskalrinin
kafasindaki dusunceler yuzunden bulasik yikamaz. Eylemde bir sorun yok. sorun kafada.

Kadin isi oldugundan degil de, temizlik gorevlisi isi oldugundan

Yapacak tabi yaw basbakan diye senden benden bi farki mi var bu adamin

asıl sorun... Herkesi eleştiren... kendisini bir cok konuda uzman oldugu edasıyla eleştirel yaklaşan
kendi düşüncelerinin çok doğru olduğunu idda eden..
Kendi düşüncesi haricindeki düşünceleri eziklik olarak gören zihniyet

kimene arkadaş adam kadın işi olarak görür.. kimi adam başka düşünür

kadın işi olarak gören ezik oluyor görmeyen modern oluyor...

Her düşünceye saygı duymayı öğrensek te... insanları düşüncelerine göre yargılamasak artık

Son düzenleme:
Nasil yani mesela is yerinde bir sey dokunce insanlar kendileri mi temizliyor (cidden bilmedigimden soruyorum)

modern lik dostum avrupalı yapınca modern.. ay ne kadarn hümanist edaları
bizimkiler yapınca da hangi partili oldugu önemli değil... Show yapıyor.. oy almak için yapıyor olunuyor..

koskoca peygamber eliyle hizmet etmiştir arkadaşlarına evine gelen misafire yerini vermiştir. zamanımız öyle nemrutlarla dolmuş ki herif kılını kıpırdatmıyor sağa sola emirler yağdırıp insanları uşaktan beter kullanıyor sonra da bu tür manzaralar şaşırtıcı geliyor tabi. askere gidiyorsun komutanların sigara izmaritleri toplatılır patron işçisine görevi olmayan şeyleri yaptırır usta çırağına olmadık işler yaptırır öyle bir hale geldik ki üst astı adeta ipneliğe zorluyor :)

Nasil yani mesela is yerinde bir sey dokunce insanlar kendileri mi temizliyor (cidden bilmedigimden soruyorum)

Benim daha önce defalarca basima geldi,is yerinde cola döktürdüm dogal olarak kendim temizledim

Görevim degil belki ama bunun görevle alakasi yok,evde haliya birseyler döktürdügün zaman gelin temizleyin mi diyorsun mesela

Neresi medeniyet göstergesidir yaw, O işi yapması için maaşlı eleman çalıştırıyorsan KAZAEN yapılmış hatanın telafisi ile ilgilisi ilgilenir.
Yarın arabasının lastiği patlayınca parasını ödediği kasko servisine telefon açmasın lastiği makam arabasından inip kendisi tamir etsin..

Ne yani şimdi herkes kendi pisliğini kendi temizlesin adı altında medeniyet kampanyası başlatıp ülkedeki temizlik görevlilerini işten mi kovacaklar.
Bu ne kadar mantıksız ise, bir devlet makamı sahibinin KASIT AMACI OLMADAN gelişen bu olayda yapması gereken kendisi temizlemek değil, illa da bir sorumluluk gösterisi yapacaksa ilgili temizlik görevlisi geldiğinde özür dileyip, bahşiş vermeyi ayıp/uygun bulmazsa kalemini hediye eder dönüp işine devam eder.
Yarın temizlikçinin birisi müdürüne kendi döktüğün kahveni kendin paspasla dese o hizmet görevlisini bu olay nedeniyle emsal gösterdiği bir hukuk davasında suçlu bulup işten atamaz yada ceza veremezsin.. Çünkü hukukî içtihat sonucu emsalên buraya/beraate/cezasızlığa çıkar.... Başbakan kendi kahvesini paspasladı, müdür nrdrn yapmasın savunması olayı bitirir..

O devletin seçmeni seni paspas yapman için mi başbakan seçti, devletin kurumlarını millet için çalışıp hizmette aksaklığı önlemek amacıyla yönetmek için mi seçti..

Amacını aşan bir iyiniyet şovundan başka bişey değil..

Bizde unutulmaya yüz tutmuş eski bir atasözü vardır ;
'' Fazla göze batan mütevazilik kibir saklamaktandır '' diye...

Son düzenleme:
koskoca peygamber eliyle hizmet etmiştir arkadaşlarına evine gelen misafire yerini vermiştir. zamanımız öyle nemrutlarla dolmuş ki herif kılını kıpırdatmıyor sağa sola emirler yağdırıp insanları uşaktan beter kullanıyor sonra da bu tür manzaralar şaşırtıcı geliyor tabi. askere gidiyorsun komutanların sigara izmaritleri toplatılır patron işçisine görevi olmayan şeyleri yaptırır usta çırağına olmadık işler yaptırır öyle bir hale geldik ki üst astı adeta ipneliğe zorluyor :)
Burası onun evi değildir, ve hatayı yapanda bir MİSAFİR değildir.. Misafire hürmet çok daha başak bir kavramdır bu olayla ne ilgisi var..
Arada dağlar kadar fark var ...

Burası onun evi değildir, ve hatayı yapanda bir MİSAFİR değildir.. Misafire hürmet çok daha başak bir kavramdır bu olayla ne ilgisi var..
Arada dağlar kadar fark var ...
çok alakası var. devlet büyüklerini bir düşün bakalım acaba astına hangi işleri yaptırıyorlar ? alakasız yaptırdıkları işler kendi görevlerinden belki kat be kat fazla. mesela ben hastanede yere bir şey döksem kendi temizleme imkanım varsa yaparım yoksa görevliden özür diler yardımcı olmaya çalışırım . evim olsun olmasın . dediğin mantıkta tutarlı taraf var ama kimse de hizmetli personele haddini aşması konusunda cüret vermez.
bu bir nezakettir toplumsal eşitliktir.
senin mantığınla gidersek üstün asta görev harici teklif yapmaması da gerekir.
dediğim gibi yapılmadığı için garipseniyor.

çok alakası var. devlet büyüklerini bir düşün bakalım acaba astına hangi işleri yaptırıyorlar ? alakasız yaptırdıkları işler kendi görevlerinden belki kat be kat fazla. mesela ben hastanede yere bir şey döksem kendi temizleme imkanım varsa yaparım yoksa görevliden özür diler yardımcı olmaya çalışırım . evim olsun olmasın . dediğin mantıkta tutarlı taraf var ama kimse de hizmetli personele haddini aşması konusunda cüret vermez.
bu bir nezakettir toplumsal eşitliktir.
senin mantığınla gidersek üstün asta görev harici teklif yapmaması da gerekir.
dediğim gibi yapılmadığı için garipseniyor.
KOnuyu getirdin gene hastane koridoruna fatih.......
Ben misafir olyını karıştırma onunla alakası yok dedim AÇIK AÇIK SÖYLEDİM.... Halen hastane koridoru devlet dairesi falan diyosun sen.. Önce kafandaki konuyu bi toparla .. hedefsiz ve dağınık konuşuyorsun.

Bu işin nezaketle eşitlikle falan ilgisi yoktur. Herkesin işi ve sorumluluğu bellidir.

Git bak o başbakanın makam odasını akşama kaç tane temizlikçi temizliyo, makam tuvaletini banyosunu kaç kişl günde kaç defa temizliyo..
Bu kadar yüzeysel düşünmek sana yakışmıyo..

Geri
Üst Alt