hollanda başbakanının döktüğü kahveyi kendi temizlemesi

Nezaket göstermiş, iyi yapmış bence.

KOnuyu getirdin gene hastane koridoruna fatih.......
Ben misafir olyını karıştırma onunla alakası yok dedim AÇIK AÇIK SÖYLEDİM.... Halen hastane koridoru devlet dairesi falan diyosun sen.. Önce kafandaki konuyu bi toparla .. hedefsiz ve dağınık konuşuyorsun
kaç kere hastane koridoruna getirdim :) hatırlamadım şimdi bana sanki ilk defa örnek verdim gibi geliyor :) odak noktanın dağıldığı doğru. ama sözün özü şu : saygı gösteren biri kendi hatasını kendi telafi eder. rütbesi makamı ne olursa olsun . misafirlik konusunda şunu ekleyeyim.
devlet büyüklerinden hangisini görmeye gitsek - nasıl olacaksa - adam bize hürmet ikramı bırak kapıdan sokan az çıkar.
paralı kodaman ya da çıkarı olursa belki.

kaç kere hastane koridoruna getirdim :) hatırlamadım şimdi bana sanki ilk defa örnek verdim gibi geliyor :) odak noktanın dağıldığı doğru. ama sözün özü şu : saygı gösteren biri kendi hatasını kendi telafi eder. rütbesi makamı ne olursa olsun . misafirlik konusunda şunu ekleyeyim.
devlet büyüklerinden hangisini görmeye gitsek - nasıl olacaksa - adam bize hürmet ikramı bırak kapıdan sokan az çıkar.
paralı kodaman ya da çıkarı olursa belki.

Burada bahsettiğin devlet görevlisi kamera çağırıp döktüğü kahvesini kendisi paspaslasa; yeterince medeni birisi olmuş sayılır mı sence ???.... Yani bu mudur medeniyet göstergesi ??

yakıştıramadım
mühendis-doktor ve öğretmenlerden oluşan bir ekibe sildirmeliydi.
hiyerarşi bunu gerektirir.

Burada bahsettiğin devlet görevlisi kamera çağırıp döktüğü kahvesini kendisi paspaslasa; yeterince medeni birisi olmuş sayılır mı sence ???.... Yani bu mudur medeniyet göstergesi ??
iyi de gösteriş için bilse olsa - ki adam tüm dünyanın gözü önünde gururunu yerle bir etti- bunu yapması sence az şey mi ? bence kameraların olması kendisi için dezavantaj . empati kursak acaba bizde kim yapardı ? öyle büyük devlet adamından da bahsetmiyorum misal okul müdürü elindeki ayranı odasının halısına döktü . sence ne olur ?

iyi de gösteriş için bilse olsa - ki adam tüm dünyanın gözü önünde gururunu yerle bir etti- bunu yapması sence az şey mi ? bence kameraların olması kendisi için dezavantaj . empati kursak acaba bizde kim yapardı ? öyle büyük devlet adamından da bahsetmiyorum misal okul müdürü elindeki ayranı odasının halısına döktü . sence ne olur ?
Odaya bir mimar çağrılır dökülen ayranın üstüne yeni bir iç dekorasyon yapılır, kısacası oda baştan sona yeni eşyalarla donatılır. Hizmetli arkadaşlar da gece kalorifere baktığı için gündüz evinde uyur.

Pek şey etmemek lazım.

Tabi alışık olduğumuz görüntüler değil.

sent via GSC

yillardir batida yasiyan birisi olarak bunu normal buldum acikcasi. burdada oyle kendin batirirsan kendin silersin, hell bizim basbakan bisikletle gidiyor parlementoya.

yillardir batida yasiyan birisi olarak bunu normal buldum acikcasi. burdada oyle kendin batirirsan kendin silersin, hell bizim basbakan bisikletle gidiyor parlementoya.

2015-04-18-bisiklet-06.jpg

Bizim Basbakanda doga sevgisi var araba yerine pisikletle gidiyor hava kirliligi yasanmasın diye. :)

Bir an icin bu ornekten uzaklasip , genelde fast food restorantlari veya genis anlamda food court larda temizlik iscileri ortaligi toparlamasina ragmen avrupada herkes kendi yediginin tepsisini cope atip tepsiyi de yerine koyar

Gecen cenevredeydim , biraz daha ayristirmislar , copler buraya kalan kola vs buraya , sonra tepsi suraya diye resmen is yaptiriyorlar ama herkes de uyuyor buna , uymayanlari da gordum bir kac tane gerci

Bunu da tartisalim , siyasilerinki biraz marjinal ornekler , piramidin en altini cozelim once

Kamerayı görünce showunu yapmış.. kahveyi bile kasıtlı döktüğünü düşünüyorum..

Adamın yaptığı doğru ve normal olandır. Temizlikçinin işi ne diyen arkadaşlar; temizlikçinin işi oradaki rutin ve periyodik işleri yapmaktır, onun bunun ayriyetten kirlettiklerini temizlemek değildir. Haa işin içinden çıkamazsın veya öyle birşey yapmışsındır ki tek başına veya elindeki imkanlarla yapamadın, o zaman temizlikçiden yardım istersin. Tabi ülkemizdeki en ufak amire bile çok uzak bu davranışlar.

Geri
Üst Alt