Hollanda Hükümeti İstifa Etti!

Siyasiler toplumun aynasıdır.
Abi fişsiz 60 lira fişli 100 lira diyen esnaf hırsız değil mi ?
Vergimi ödemiyim nasıl olsa af çıkacak diyen adam hırsız değil mi?

Gurbolar kleptomaniye meyilliymiş, bak sen.

Tahrik yüzünden raporladım seni.

raporla yavrum.

150 milletvekilinin oldugu mecliste dagilim:

Asiri sag irkcilar (PVV 20 + FVD 2) = 22
Sag muhafazakar (VVD 32 + CDA 19 + CU 5 + SGP 3) = 59
Solcular (SP 14 + PVDA 9 ) = 23
Yesiller (GL 14 + PVDD 4 + D66 19) = 37
Türklerin partisi Denk 3 sandalye
50PLUS (50 yas üstüne hitap eden parti) 3 sandalye
3 tane de bagimsiz var

Rutte, Wilders ile ittifak yapmayacagina göre yine solculardan veya yesillerden birini yanina cekmesi gerekiyor.

Solcular+Yesiller+küsürat muhafelet partileri birlesmez ise (böyle bir sey mümkün mü bilmiyorum) Rutte Basbakan olarak kalmaya devam edecektir

PvdA en ChristenUnie leveren zetels in, Rutte's VVD eenzaam aan kop Buradaki son ankete göre sag muhafzakarlar son secime göre fazladan 10 vekil cikariyor. Bu da hükümeti olusturmak icin hayli iyi bir zemin ama bakalim 2 ay icinde ne olacak.

Böyle basit bir şey için istifa mı edilirmiş diyen arkadaşa kızılmış ama Türkiye'den bakınca olay çok basit bir sorun gibi. Türkiye'de hemen hemen her gün herhangi bir avrupa ülkesinde yaşansa hükümetin istifa etmesini gerektiren bir olay muhakkak oluyor. Neler neler olmadı ki..

Neresi basit? Anneler babalar 10 euro az ödedi diye, dolandırıcı olarak nitelendiremezsin. 10 euro az ödedi diye, 10.000 euro ödemek zorunda kaldı çoğu aileler. Milletin hayatı mahvoldu. Binlerce aileler dağıldı.
Basit biz hersene dunya kadar otv kdv oiv oduyoruz toplarsan kac 10 000 euro eder kazandigimizda uc kurus bizde neler olduds istifa eden olmadi bu nedir ki

hollandanin basina geert gelecek baska yolu yok!!11

Bana birini hatırlattın Rutte

Aziz Yildirim ne büyük Adamsin. 15 yil önce uyguladigin taktikler, demekki günümüzde avrupanin lider siyasetcilerine ders diye okutuluyor...

Taraftariz biz cekeriz cefa
Aziz Baskan bizi birakma

Geri
Üst Alt