nazarim da : * . zirkzee disinda *maatsen ve timber .
hollanda hocasi genel anlam da asiri celiskili bir yol secmis .
*garanti yoldan gitmek istemis.*tecrube, bilindik daha once kullanilmis yol.adres ; girona ile iyi bir sezon geciren *blind . kendisi ful bek den ziyade sol stoper ve libero stoperimsi sol bek yayiliminda 3lu de kullanirlar tahminim.
diger bir deyisle ; hoca kendisini milli takimda 2li 3lu stoper bek kurulumlu defans hattin da degerlendirecegi....
mevcut yasi,fizik durumu ve hizli olmamasi,ful bek oynadiginda serii hizli kanatlara gecilmesi vb dolayli ful bek 4lu de oynamasi intihar olur hollanda adina . 4lude tek alameti farikasi >>> dikine ve diyagonal uzun paslari.
diger yandan maatsen de bvb de cok guzel peak bir sezon gecirdi. kendisi cl de final oynayacak. genc,hizli,seri . gunumuz modern futbolunda en ragbet edilen nuanslarla bezeli bir tipoloji. kendisinin, hollanda nin oynadigi atak oyununa oldukca uygun br tipolojik ozellikleri oldugunu dusunuyorum. hocanin burda secimini tecrube versus tecrubesiz nuansi dolayli blind den yana yaptigini bariz. kanimca, van gaal olsaydi genc tecrubesiz demeden peak bir sezon geciren tarz olarak da cok uygun olan bu genci kadroya alirdi.
bu arada,
frankie'ye verilen zaman kredisi ,ki kendilerince hakkidir,takimin beyni.(sakatligi halen devam etmesine ragmen cagrildi) ,
ayni seyi timber ( bu da son denilene gore sakatligi /match fit durumu oldugu icin son anda alinmadi) icin yapmamasi anlasilir degil.
timber feyenoord'la peak bir sezon geciriyordu benim gozlemimde.
diger yandan,
atalanta ile peak bir sezon geciren de roon'un sakatligi ciddi oldugundn alinmamasi anlasilir bir durum. nazarimda, kendisi hollanda ulusal takiminda kilit bir oyuncu olmamasina ragmen, formda bir sezon gecirirken katki vermesi buyuk olasilikti. talihsiz bir donemden geciyor oyuncu.
velhasil,
blind/de vrij , gravenberch , wijnaldum, bergwijn, secimleri - nazarim da nerden baksan kismen *goreceli elde kalir secimler olmus .
sozun ozu ; kanimca, maatsen, timber ,zirkzee kadro da olmaliydi...
ps; frankie nin ilk maca yetisecegi belirtilmis. versus polonya.
saygi ve selamlar .
@Aras Şimşek ,
@Murat Durmaz ,
@Hayri Cund ,
@Kolpa Kemal Kürek