Hollanda'nın Köklü Kulüplerinden Biri Olan Vitesse'nin Lisansı İptal Edildi

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu 📺
Yönetici
Administrator
1754636388806.webp

Hollanda takımı Vitesse profesyonel lisansını kaybetti. Yargıtay, KNVB'nin (Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu) lisansı iptal ettiğini ve Vitesse'nin KNVB temyiz komitesine yaptığı itirazın yersiz olduğunu açıkladı. Bu, Vitesse'nin artık profesyonel bir kulüp olmadığı anlamına geliyor.

Bu karar, ülkenin en eski ikinci takımı olan 132 yıllık kulübün kaderinde dramatik bir değişiklik anlamına geliyor. Kulüp, geçen ay otuz yılı aşkın süredir aralıksız mücadele ettiği Eredivisie'den küme düşerek ciddi bir mali kıskacın altında kaldı.

KNVB lisanslama komitesi, Vitesse'deki yıllardır devam eden aldatma, dolandırıcılık ve şeffaflık eksikliği nedeniyle 11 Temmuz'da lisansı iptal etmişti.

NEC Nijmegen taraftarları, ezeli rakipleri Vitesse'nin kulüp lisansının iptalini havai fişeklerle kutlayarak tezahüratlar yaptı.

Alper Bey'in Hollanda'da desteklediği takım diye duymuştum.

Beşiktaşın çoktan başına gelmesi gereken durumdu

90'lardaydı galiba bizim milli takım bunlarla bir hazırlık maçı yapmıştık. 2-0 yenilmiştik de taraftar bayağı olay çıkarmıştı diye hatırlıyorum.

Nereden nereye...

Malum takım Vitesse'nin lisans iptali şartlarının tamamını karşılıyor. Avrupalıların bu özelliğini takdir ediyorum kimseye tolerans göstermiyorlar. Her yerde söylerim Ahlaklı nesiller yetiştirmeliyiz.

Arnhem doğumlu biri olarak söylüyorum, futbol stadı değil resmen tiyatro ya da konser salonu. Vitesse taraftarı stadı yarısına bile zor dolduruyor ve maç sırasında uykum geliyordu. Zaten stad kulübe ait değil, yıllık kiralıyorlar.
NKVVAS diyebilir miyiz gurbetçi renkdash?

Geri
Üst Alt