İ. Hacıosmanoğlu'nun Yabancı Sınırı İçin Kurtuluş Reçetesi(!)

Icardi vs devri kapanması demek bu. milli takımlarında %75 oynamış 30 üstü isimli bir oyuncu türkiye ligine neden gelsin zaten. burası ingiltere ligi mi ?

En uygun yabancı sınırı kuralı ingilterede uygulanan biraz beyni olan onu uygular

▪️ 1. Lig'de hiç yabancı oyuncu olmayacak.

Gecerli sözlesmesi olan oyunculari ne yapacaklar? Kurala hic dokunmasalar belki daha iyi olur.

Fatih hocanın zamanında getirdiği kural en mantıklısıydı değiştirilmeden Türk oyuncu oynatıp yetiştirenlere ek ödeme belirli yabancıdan sonra ek yabancı için para alma vb. gibi.

24 yaşından küçük kim gelir ulan bu lige? Hoş haber özgür sancar'ınmış mabadından üfürmüştür..

Inlesin Tüm Ülke Zaferinle Şanlı GALATASARAY

Gabriel sara gibi adamı alamayacaksın yani. Bu dalyaprak kuralla anca estonya letonya Kazakistan milli takımı oyuncularını alırsın. Mesela bu kurala göre icardi gibi adamı alamıyorsun niye adam %75 milli takım kotasını doldurmamış.

Biraz modifiye edilerek uygulanabilir diye düşünüyorum ama milli takım olayı çok gerçekçi durmuyor çoğu Anadolu kulübü karşı çıkacaktır çünkü bu kriterlere uyan yabancı oyuncu getirmek için çok iyi Scott sistemi olması lazım

Benim en çok çekindiğim şey iyi niyetle başlayan bu tür uygulamalarda yapılan sonraki modifikasyonlarla karman Çorman bir şeye dönüşüyor en baştan oturup adam gibi bir sistem üzerinde uzlaşı kurmak lazım genç yabancı oyuncuların getirilmesi bence lige heyecan katacaktır

Biraz modifiye edilerek uygulanabilir diye düşünüyorum ama milli takım olayı çok gerçekçi durmuyor çoğu Anadolu kulübü karşı çıkacaktır çünkü bu kriterlere uyan yabancı oyuncu getirmek için çok iyi Scott sistemi olması lazım

Benim en çok çekindiğim şey iyi niyetle başlayan bu tür uygulamalarda yapılan sonraki modifikasyonlarla karman Çorman bir şeye dönüşüyor en baştan oturup adam gibi bir sistem üzerinde uzlaşı kurmak lazım genç yabancı oyuncuların getirilmesi bence lige heyecan katacaktır
Ülkene dön

eskiden bu tür kriterlere karşıydım, ama tüm kulüplerimizin kadrolarının yabancı çöplüğü haline geldiğini ve küme düşen takımların hızlıca iflasa sürüklendiğini görünce bazı kriterler getirilmesi fikrinede karşı çıkamıyorum artık.

üstelik yabancı serbestliği avrupa kupalarında da hiçbir başarı kazandırmıyor kulüplerimize..

biraz daha düşünülerek, daha aklı selim olacak şekilde bazı kriterler olmalı kesinlikle..

CPH2581 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eskiden bu tür kriterlere karşıydım, ama tüm kulüplerimizin kadrolarının yabancı çöplüğü haline geldiğini ve küme düşen takımların hızlıca iflasa sürüklendiğini görünce bazı kriterler getirilmesi fikrinede karşı çıkamıyorum artık.

üstelik yabancı serbestliği avrupa kupalarında da hiçbir başarı kazandırmıyor kulüplerimize..

biraz daha düşünülerek, daha aklı selim olacak şekilde bazı kriterler olmalı kesinlikle..

CPH2581 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bu aklı evvellerin koyacağı kriterlerle daha da dibi görür bu lig hatta tamamen biter. Kısacası kriter falan boş iş. Önem vermen gereken yer altyapı yatırımı, ligin gelirlerini arttırmak

İlkokul mezunu birini türk futbolunun başına getirirsen böyle olur. Sınırı kaldırıyoruz adı altında komple yasaklayacaklar, şaşırmadım.

Gerçi tepki gelir yapamazlar ama bu haberin çıkmasını bile garipseyemiyorum.

Geri
Üst Alt