İ. Hacıosmanoğlu'nun Yabancı Sınırı İçin Kurtuluş Reçetesi(!)

Bu adamın villa yapma projesi engellenmeli, skandala bak ya.

Yabancı oyuncuları komple engelleyin, herkes rahatlasın. Böyle kriter olmaz.

24 değil de 26 yaş ile sınırlamak mantıklı olabilir. topçular 28'den sonra fiziksel çöküşe geçiyor çoğunlukla. Bizim amip kulüplerde gidip 28 ,29 adama 4 sene kontrat verip batışa çivi çakıyorlar. Milli takım işini uygulamakta imkansız duruyor yüzde yüz itiraz tepki alır o iş. Az daha esnetip ilan etmeleri lazım sistemi. Kulüplere kuralları dayatma noktasında katılıyorum aşırı serbestlik hemen çözülme yaratıyor bizde toplumsal sorun. O yüzden sınırlayıp kurala tabii tutacaksın ama bu kadarda keskin ve el kol bağlayıcı seçenek daraltıcı olmamalı.

mayolu fotoğrafını gördükten sonra pek ciddiye alamıyorum kendisini

uzaktan mematiye benziyor yakınlaştıkça başka birşey

Tuvalette sicarken dusunulmus ve oracikta kagida dokulmus bir karar gibi durmakta.

1. Galatasaray'i engelleyelim de ne olursa olsun. Nasilsa sampiyon olamiyoruz demisler sanki.

Ya da

2. Baskanlar parayi carcur ettikleri ve klupler borc yataginds oldugu icin boyle bir karar cikmisa benziyor.

Benim gibi bie yerli sevicisi bile buna isyan eder. Bu kadar dangalakca bir sey olamaz.

Tamamda yas siniri 30 olmali otuz yas ustu oyuncuda milli takim kriteri aranmali
Brezilya ve Arjantin bu milli takim kriterinden muaf olmali

Forvet icin su kadar golun ustunde atmissa diye kriter filan olmalida bunu bizimkiler beceremez

Tamamda yas siniri 30 olmali otuz yas ustu oyuncuda milli takim kriteri aranmali

Forvet icin su kadar golun ustunde atmissa diye kriter filan olmalida bunu bizimkiler beceremez
eYgylD.gif

eskiden bu tür kriterlere karşıydım, ama tüm kulüplerimizin kadrolarının yabancı çöplüğü haline geldiğini ve küme düşen takımların hızlıca iflasa sürüklendiğini görünce bazı kriterler getirilmesi fikrinede karşı çıkamıyorum artık.

üstelik yabancı serbestliği avrupa kupalarında da hiçbir başarı kazandırmıyor kulüplerimize..

biraz daha düşünülerek, daha aklı selim olacak şekilde bazı kriterler olmalı kesinlikle..

CPH2581 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yabancı sınırının serbest olduğu dönemde Türkler Avrupa'nın en iyi kulüplerine gitti. Türkiye dışarı oyuncu ihraç etmeye başlamıştı rekabetçi ortam sayesinde. Sınır tekrar gelince teker teker dönmeye başladılar, kulüplerde oyuncularını göndermek istemediler yerine yeni oyuncu alamayacakları için.

30 yaşında futbolu bırakma zorunluluğu getirilsin rahatlayalım. Başakşehir 35 yaş ortalamasıyla senelerce şampiyonluğa oynadı ve şampiyon oldu. Oyuncular yaşları ilerledikçe fiziksel düşüş yaşarsa daha düşük seviye takımlara giderler. 35 yaşında Drogba Chelsea için yetersiz olabilir ama bizi şampiyon yapar. 40 yaşındaki Drogba bizde oynamaz ama Anadolu takımlarında iş yapar. Anadolu takımları zor adam bulur bu kriterlerde.

Her seferinde daha kötüsünü nasıl buluyoruz acaba

Güzel düşünce fakat üzerinde baya baya çalışılmalı.
Örneğin benzer yapıda kurallara sahip ligler incelenmeli.
Bu işlere haiz yetkili isimler göreve getirilmeli. 3 tane dandik kural koyarak bu iş olmaz.
(PL'deki kuralların benzer ve esnetilmiş hali mükemmel olabilir)
Önemli Hukuk müşavirleriyle ya da bu işlerde ilgili kimseler bulunarak bu kişilerle çalışma yapılmalı, bir kurallar bütünü oluşturulmalı ve bu kuralların koyulduktan sonra zırt pırt esnetilmesi ve değiştirilmesi engellenmeli. (En son limit vs olayında tüm kulüpler arka kapıdan bir yol bulup kuralın içinden geçtiler.)
En az 2 sezon pilot uygulama yapılarak gözden geçirilmeli ve kural bütünlülüğü sağlanıp bu işe start verildiğinde kurallarda en ufak bir değişiklik yapılacaksa atıyorum en az 16/18 kulüp oyuyla gerçekleşmeli vs.

Güzel düşünce fakat üzerinde baya baya çalışılmalı.
Örneğin benzer yapıda kurallara sahip ligler incelenmeli.
Bu işlere haiz yetkili isimler göreve getirilmeli. 3 tane dandik kural koyarak bu iş olmaz.
(PL'deki kuralların benzer ve esnetilmiş hali mükemmel olabilir)
Önemli Hukuk müşavirleriyle ya da bu işlerde ilgili kimseler bulunarak bu kişilerle çalışma yapılmalı, bir kurallar bütünü oluşturulmalı ve bu kuralların koyulduktan sonra zırt pırt esnetilmesi ve değiştirilmesi engellenmeli. (En son limit vs olayında tüm kulüpler arka kapıdan bir yol bulup kuralın içinden geçtiler.)
En az 2 sezon pilot uygulama yapılarak gözden geçirilmeli ve kural bütünlülüğü sağlanıp bu işe start verildiğinde kurallarda en ufak bir değişiklik yapılacaksa atıyorum en az 16/18 kulüp oyuyla gerçekleşmeli vs.
Burası premier lig veya 5 büyük lig değil renkdaş. Zaten zar zor yabancı topçu getirebiliyor takımlar, böyle kısıtlamalar ligi ileri değil geri götürür. Bu ligin sorunu marka değerinin düşüklüğü ve altyapı problemi. Lig gelirlerini arttırmadan bu lig gelişmez. Kısıtlamalarla isviçre belçika ligine döner en fazla

Geri
Üst Alt