ibrahim hacıosmanoğlu

Adamın okuması, yazması ya da Türkçe'yi konuşamaması falan en son takılınacak şeyler.

Kardeşim tahsilin ne olursa olsun, insan dediğinde biraz tevazu olur. Üstüne bastırarak söylüyorum, "insan"da olur. Biraz düşünmek vardır, karşındakini dinlemek, anlamak vardır. Eleştiri kültürünü öğrenmek vardır, özeleştiri vardır. Kendine gün içinde yaptıklarınla ilgili birkaç adım dışarıdan bakıp ben neden böyle yaptım demek vardır.

Hepsinden önce, makamın ağırlığını bilmek vardır. Sen öyle ya da böyle hasbelkader önemli bir makama gelmişsin. Senin adın, sanın, kim olduğun zerre önemli değil. Sen o makamın ağırlığını taşımayı öğreneceksin önce. Kabadayı ağızlarını geçtim zaten. Devlet terbiyesi denen bir şey vardır. Sen ağzını açtığın anda koca bir ülkeyi temsil ediyorsun, bunun ağırlığıyla konuşursun. Birisine cevap vereceksen bunun ağırlığıyla vereceksin. Öyle basit değil bu işler. Liyakat dediğin şey sadece tahsilden ya da tecrübeden geçmez. Karakterden geçer, itidalden geçer. Herif sıfır oğlu sıfır... Neresinden tutsan elinde kalır.

Adamın okuması, yazması ya da Türkçe'yi konuşamaması falan en son takılınacak şeyler.

Kardeşim tahsilin ne olursa olsun, insan dediğinde biraz tevazu olur. Üstüne bastırarak söylüyorum, "insan"da olur. Biraz düşünmek vardır, karşındakini dinlemek, anlamak vardır. Eleştiri kültürünü öğrenmek vardır, özeleştiri vardır. Kendine gün içinde yaptıklarınla ilgili birkaç adım dışarıdan bakıp ben neden böyle yaptım demek vardır.

Hepsinden önce, makamın ağırlığını bilmek vardır. Sen öyle ya da böyle hasbelkader önemli bir makama geçmişsin. Senin adın, sanın, kim olduğun zerre önemli değil. Sen o makamın ağırlığını taşımayı öğreneceksin önce. Kabadayı ağızlarını geçtim zaten. Devlet terbiyesi denen bir şey vardır. Sen ağzını açtığın anda koca bir ülkeyi temsil ediyorsun, bunun ağırlığıyla konuşursun. Birisine cevap vereceksen bunun ağırlığıyla vereceksin. Öyle basit değil bu işler. Liyakat dediğin şey sadece tahsilden ya da tecrübeden geçmez. Karakterden geçer, itidalden geçer. Herif sıfır oğlu sıfır... Neresinden tutsan elinde kalır.

Ali Koç bu adamı başımıza sardı gitti. Herifin Türk futboluna yaptığı kötülük bitmiyor.

İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile görüştü:

"İlk iki maçta yenildiğimiz için ikili averaj devreye girince biz havlu atmış olduk. Ben şimdi son maçımı kazansam, 3 puan alsam devre dışı kalıyorum. Böyle sistem olmaz, bu adaletsiz, bunun değişmesi lazım. Bu haksızlık değil mi?"

📰 Murat Özbostan

Futbolumuzda profesyonellik çoğu zaman etkin olmadı. Bazen sadece denk geldi. Denk gelenleri de yediler. Kurum/lar hiyerarşi yapısı bozuk veya hiç olmayınca, sadece bugünün ahbaplığıyla kalırsın. Bugün ahbap olduğun da yarının hiçbir şeyi. Paran varsa yapamayacağın/erişemeyeceğin şey yok. Paran yoksa da elde kalan sadece satılan içi boş umutlar. Kısaca bu kişinin de bir suçu yok. Suçu onda görenler yine kısa günün karı peşinde koşanlar. Toplum ahlakı ve eğitim seviyesi bu şekilde dibe doğru gittikçe, bu ve bu tip kişiler daha da çok türüyecek. Hiçbir şekilde bir sürdürülebilirlik maalesef görünmüyor.

İnfantino'yu eleştirmiş demek

Valla herif tam nefretlik ama bu konu özelinde haklı. Birçok takım 2. maçlar sonunda havlu attılar, halbuki en iyi 8 ücüncünün üst tura çıkacağı statüde 2 puanlı 3.lerin bile üst tur şansı bulunuyor. Ama birçok takım 3 puan alma ihtimaline sahipken şimdiden havlu attılar. Ve son maçlar tamamen formalite haline geldi. Son derece mantıksız bir statü bu.
%99 bir sonraki dünya kupasında bu statüyü değiştirirler..

CPH2797 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İstifa filan etmez. Cumhur görevden affını isterse teşekkür metni yayınlar gider. Başka bir ihtimal yok.

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt