ibrahim hacıosmanoğlu

Siyaset bunu ülke futbolundaki kaos sürsün, gündem hep futbol ve futbolda yaşanan gerilimler kaoslar olsun diye görevden falan almaz, boşuna hayal kurmayın. Odak her daim futbolun üzerinde olsun, siyaset ve ekonomi aman konuşulmasın gündem olmasın. Şevketli ve Haşmetli Hünkarımız işini bilir.

Valla herif tam nefretlik ama bu konu özelinde haklı. Birçok takım 2. maçlar sonunda havlu attılar, halbuki en iyi 8 ücüncünün üst tura çıkacağı statüde 2 puanlı 3.lerin bile üst tur şansı bulunuyor. Ama birçok takım 3 puan alma ihtimaline sahipken şimdiden havlu attılar. Ve son maçlar tamamen formalite haline geldi. Son derece mantıksız bir statü bu.
%99 bir sonraki dünya kupasında bu statüyü değiştirirler..

CPH2797 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Demek istediğin nedir 3 puan toplayıp 4. Olan takım 2 puan toplayıp 3. olan takıma göre daha avantajlı mı olmalı

Gayet mantıklı bi kural bu haliyle

Millet zannediyor ki Milli Takım başarısız olunca pisliklerden kurtuluruz, dayanamaz istifa ederler. Adam kendini sorumlu bile hissetmiyor anasını satayım. Aksine turnuvaya giderek çok matah bir iş yaptığını düşünüyordur hala, sanki konunun kendisiyle en ufak bir ilgisi varmış gibi...

Olan yine biz taraftara oluyor. Gerçi hangi şartta olursa olsun ben Milli Takımı desteklerim de bu düşüncenin de ne kadar sakat olduğunu görmek lazım.

Seviyeye bak

SM-G990E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Demek istediğin nedir 3 puan toplayıp 4. Olan takım 2 puan toplayıp 3. olan takıma göre daha avantajlı mı olmalı

Gayet mantıklı bi kural bu haliyle
Hocam 2'li averaj kuralı uzun lig maratonlarında şaibenin önüne geçebilmek adına çok mantıklıdır.
Ama 3 maçlık bir grup statüsünde 2. maçlar sonunda birçok takımın havlu atmasına yol açabilen bir uygulama olduğu için mantıklı değil. Mesela dünkü fas-haiti maçı mükemmel bir örnek oldu! haitinin bir umudu olsaydı isidor'la 2-1 öne geçtikten sonra çok daha farklı bir maç izleyebilirdik.. Zaten dünya genelinde de tepki var buna. O yüzden sonraki turnuvalarda değişeceğini tahmin ediyorum..

Hocam 2'li averaj kuralı uzun lig maratonlarında şaibenin önüne geçebilmek adına çok mantıklıdır.
Ama 3 maçlık bir grup statüsünde 2. maçlar sonunda birçok takımın havlu atmasına yol açabilen bir uygulama olduğu için mantıklı değil. Mesela dünkü fas-haiti maçı mükemmel bir örnek oldu! haitinin bir umudu olsaydı isidor'la 2-1 öne geçtikten sonra çok daha farklı bir maç izleyebilirdik.. Zaten dünya genelinde de tepki var buna. O yüzden sonraki turnuvalarda değişeceğini tahmin ediyorum..

haiti havluyu 1 maç kala değil turnuvaya gelmeden atmış zaten. ikili averaj daha adil. değişecegini sanmıyorum.

İbrahim Hacıosmanoğlu, FIFA Başkanı Gianni Infantino ile görüştü:

"İlk iki maçta yenildiğimiz için ikili averaj devreye girince biz havlu atmış olduk. Ben şimdi son maçımı kazansam, 3 puan alsam devre dışı kalıyorum. Böyle sistem olmaz, bu adaletsiz, bunun değişmesi lazım. Bu haksızlık değil mi?"

📰 Murat Özbostan

Muhtemelen ikinci maçlar bittikten sonra ilk defa öğrendi bu y kafalı bu ikili averaj işini.

Bunu daha önceden bildiğini hiç sanmıyorum.

Bu kendini bir şey sanıyor da kimsenin sallamadığı biri. Ahmet Çakar’dan Bahar Feyzan’a kadar herkes buna ne laflar ediyor, kimse ciddiye almıyor bunu. Muhtemelen orada oturtulma sebebi ülkede futbol konuşulsun gündem futbolda olsun diye

Geri
Üst Alt