kameradan meleğin makyaj vlogu için çektiği videolar çıkacaktır
 
Sarper yemin fazla gelmis anlasilan


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Kasarli tost severmisin?

Duble tercih ederim, evdeysem karışık dışarıdaysam sade kaşarlı tercih ediyorum genelde. Yalnız Sarper'in sade sucuklu sevmesine hiç şaşırmadım, ziyadesiyle zevksiz bir kardeşimiz olduğu kanısındayım.
 
Bir karışık da ben alayım. Ketçapsiz.

Tapatalk
 
Ketçap derken ? Var mı ciddi ciddi böyle bir şey ?
Var abi olmaz mı hic

1690 yılında Çin'de salamura balık ve baharatla (sos) yapılan ve içinde domates bulunmayan karışım* günümüzdeki*Ketçap'ın kökenini oluştururken, ilk adıyla*Koe-chiap*veya*Ke-chiap*olarak bilinmiştir. 18. yüzyılda oldukça ünlenen bu balık soslu karışım Malezya'ya kadar yayılmış ve*Kechap*adını almıştır. Malay Yarımadası'na hızla yayılıp özellikle Singapur'a ulaşan ketçap, burada*"Ketçap" adını almış ve İngiliz yerleşimciler için önemli olmuştur. Hatta hemen sonrasında İngiltere'ye yayılmış ve bu da İngiliz tüccarlar sayesinde olmuştur. Salamura balık, istiridye ve baharatların karışımıyla yapılan Ketçap'ın birçok varyasyonları yapılmış, fakat domatesli olanı çok uzun zaman sonra yapılmıştır.**

İngiltere'deki büyük aşçılar, Çin'deki sosların-baharatların çoğunu bulamadıklarından dolayı Ketçap'a başta mantar eklemişler, bunun devamında da mantarın yerine başka malzemeler kullanmışlardır. Bugün hala İngiltere'de mantarlı ketçap (seçenek olarak) satılırken limonlu, cevizli, üzümlü, yabanmersinli, ançüezli ketçaplar da zamanın popüler ketçap türleri arasında olmuştur.*1801 yılında*Sandy Addison, Amerikan bir yemek kitabında evde ketçap yapımı tarifini vermiş ve domateslerin iki saat boyunca haşlanmasını yazmıştır. Domatesli ketçap bu şekilde duyulmasa da, ketçabın yazılı tarihi için önemli olmuştur.*1812 yılında*James Mease isimli bir yazar da domatesli bir tarif yayınlamıştır.*Fakat ketçabın çıkış noktası 19. yüzyılda**Mary Randolph*(Amerikalı temizlik ve yemek kitabı yazarı)*sayesinde olmuştur. Randolph*"The Virginia House-Wife (1824)", kitabında domates kullanarak ketçap tarifi vermiş ve Amerikan aşçılar kısa sürede ketçabı tatlandırmıştır. Hızla yayılan Ketçap taze domatesle yapılırken, özellikle birçok Amerikalı çiğ domatesin sağlıklı olup/ olmadığını tartışmaya başlamıştır. Pişmiş domates, sirke ve baharatla yapılan ketçap daha fazla güven verirken domates, çiftçiler tarafından yerel besin olarak yetiştirlmeye-satılmaya başlanmıştır. 1837 yılında*Jonas Yerks (veya Yerkes) adında birisi ketçabı ulusal bir fenomen olarak yapmaya çalışan ilk insan olurken, ilk şişe ketçap 1876 yılında*Heinz*tarafından üretilmiştir (Henri J. Heinz- kırmızı domates ve sirkeyle yapılmıştır).

Tapatalk
 
Bu saatlerde suçuk yemeyi tafsiye etmem. Tehlikelidir
 
Sarperin tagının tostçu yapılmasını öneriyorum
 
Geri
Üst Alt