GSC Haber IFAB Oyun Kuralları Kazımcan'ın El Pozisyonu İçin Ne Diyor?

Penalti yok görüntü de yaniltiyor zaten , kolu acik gibi duruyor ama o kol topun vurmasi ile o duruma geliyor
Penaltı değil zaten algici tescilliler tam top çarpıp eli açılınca o resmi alıp penaltı diye algı kasıyor. Operasyon evlatları.
Hakem denen eyyamcı lale tutup kırmızıyi verse zaten bunların hiçbiri konusulmayacak.

Kötü tarafı şu ki karar doğru olsa bile fb maçlarında dönen tüm şerefsizlikleri bu pozisyon ile sıfırlayıp haftalarca bizim üzerimizden konuşacak bir pozisyon buldular yine. Bu tartışılan pozisyonun da rövanşını alacaklar. Geçen hafta kör göze parmak sokarcasına yönetilen derbi de böylece unutuldu. Fb'ye yeni bir kollanma fırsatı açıldı.

Hatta Samsun deplasmanı şimdiden 2 kat zor hale geldi. O maçta Samsun'un hakemden 1 gol avansı var.

Jk, Ts, Fb, Samsun herkes pen diye yaygara kopardı bile.

Kötü tarafı şu ki karar doğru olsa bile fb maçlarında dönen tüm şerefsizlikleri bu pozisyon ile sıfırlayıp haftalarca bizim üzerimizden konuşacak bir pozisyon buldular yine. Bu tartışılan pozisyonun da rövanşını alacaklar. Geçen hafta kör göze parmak sokarcasına yönetilen derbi de böylece unutuldu. Fb'ye yeni bir kollanma fırsatı açıldı.

Hatta Samsun deplasmanı şimdiden 2 kat zor hale geldi. O maçta Samsun'un hakemden 1 gol avansı var.

işte bu yüzden 1 dakika bile dayanamayan skandal ötesi savunmamıza söylenecek çok şey var. Simoene bizim savunmacıları görse tanışsa adam hayata küserdi herhalde tamamı saatli bomba.

Hahahahaha bjk açıklama yaptı bi de bu pozisyona
20251207_111526.webp

yasaklı kaynak alintisi

Videosu da olsun.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Abi durdugu pozisyon, acisi vs geciniz.

Adam ziplar dengeli duserken kol her yerde olabilir, ele top gelebilir.

O anda futbolcu ne yapiyor? Kolunu elini avantaj saglayacak sekilde kullaniyor mu?

Kistas bu olmali. Art niyetli oldugunda kolunu sabit tutar acar, belli eder gayet. Niyet ve hareketi VAR 100 pozisyonun 99 unda net gorur.

Yav birbirimizi kandırmayalım son dk bize olsaydı bu pozisyon biz de deli gibi penaltı isteyecektik ifab mifab falanla ikna olmayacaktık oyun kurallarının daha net, ikna edici ve standart olması lazım bu kadar yoruma açık terim eklenmesi iyice batırdı işi yok doğal konum yok gelen top düşen top güç transferi kalecinin görüş açısı bilmem ne

raindrop ball fln anlatan fblilere rabbin tokadı niteliğinde bir ifab görseli

öyle bir şey olmadı niye sallıyosun?

2/3 doğru karar demişler?

Bülent Yıldırım: Baktığım zaman top yakın mı yakın, sağ kolu doğala daha yakın. Mesafe olarak yakın diyorum. Hakem yorumu olduğundan eminim. Topa doğru dönmüş bir oyuncu topa doğru hamle yapan oyuncu, bileği dönmüş şekilde aşağı indirdi. İlk izlediğimde bana devam kararını verdiğinde doğru diye düşünmüştüm ama benim kararım penaltı.

Bahattin Duran: Ben Güntekin Onay'ın programında izah etmiştim. Bu pozisyonun devam etmesinin doğru olduğunu düşünüyorum. Sol eline gelse doğal değil zaten. Sağ kolu mümkün olduğunca yakın. Top eline gelince gayri ihtiyari geriye doğru açılıyor. Çok yanıltıcı olabiliyor. Top eliyle vücudu arasında kalıyor. Top eline gelince elini hemen açıyor.

Deniz Çoban: Hakem eli kapalı gibi bir işaret yaptı. Bu porgramı yapmaya başladığımdan beri anlattım. Bir daha anlatacağım. Nyon'da düzenlenen toplantıda teknik direktörlere sunum yapıyor ve teknik direktörlere soruyor "Penaltı mı değil mi?". Yarısı penaltı, yarısı değil diyor. Oyun kuralları kitabında en çok değişen kural bu pozisyonlar. Bu pozisyonda herkesi ikna edemezsiniz. Oyuncunun o anki pozisyona dair aksiyonu pozisyonu ikna edebiliyor mu? Kol açık diye bir kural yok. Kol açık diye bir yere varamayız. Kazımcan'ın kolları doğal pozisyonda, kollarını kaçıracak bir an yok ve yakın mesafeden top geliyor. VAR'ın bu pozisyonla işi olmaz. Devam kararı doğru.

linki google tık başlıkları ve içerik uyuşmaması yüzünden düzeltiyorum burda daha net çoğunluk penaltı diyor. aleyhimize olsa sövmüştük . önemi yok karşımızda tescilli şikeciler varken harika oldu @Cafer Güney

O algıları varya hepsinin bir tarafında patlayacak inşallah bunu rabbim görmüyor zannediyorlar, hesap etmedikleri hep bu oluyor ama her seferinde de tokadı yiyorlar yine de akıllanmıyorlar. Böyle devam ne diyelim

Aynen budur,

Geçen haftaki derbiyi unutturdular bir pozisyonla. Ederson ve Duran’ın almadığı cezalar yanlarına böyle kar kaldı.

Ben bekliyordum zaten var ya. Bir tane uyduruk bir pozisyonda lehimize bir karar çıkacak onla da her şeyi unutturacaklar diye. Aynen de öyle oldu. Keşke o sikindirik penaltıyı çalsalardı da şu derbi rezaletini unutturmak için bahane olmasaydı.

Dürüst olmamız gerekirse kural mural bağlamaz fener böyle bir pozisyon sayesinde maçı kazansa bu sefer de biz yangın yerine çevirirdik

Geri
Üst Alt