Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu benim duam, yada bedduam ile olacak bir is degil, o yüzden iddiaya girmek mantiksiz. Adamin o potansiyali var, mesele bu. Bunu kullanmasi icinde, gerekli ortama da girdi. Ama kafa yapisini degistirmesi lazim, bu yeteneginden bagimsiz, tamamen kendi insiyatifinden gerceklesecek yada gerceklesmeyecek.

Bunun dua ve beddua ile ne alakası var ki... adamın yeteneklerini, yaptıklarını ve yapacaklarını, futbol bilgimiz dahilinde değerlendirip yorum yapalım demiştim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Tudor Bruma ile ilgili aciklamalar yapti, ibrahimovicin negatif yönlerinden daha beter dedi. Kimse bundan dolayi, elestirmedi bile.
Sneijder´e karsi adam daha hic birsey demememesine ragmen(simdiye dek), buna ragmen itibarsizlatirildi diye adama saldiriyorlar.

Sadece düsün, ve farki gör.
Aynı teklifi sana yapıyorum, söylenen sözlerin, yaşanan olayların zamanlaması çok önemlidir. Affına sığınarak örnek olarak yazıyorum evliyken tartıştığın eşine söylediğin bir lafın etkisi boşandıktan sonra söylersen bambaşka olur.

Bunun dışında şu anda sneijder ile ilgili yaşanan durumda suçlu Tudor değil bu işi daha hazırlık kampı başlamadan halletmeyen yönetimin.

Ancak tabiki sneijderin gitmesi yönünde karar alan gayet tabii Tudor, bunun için Tudora ben sneijder üzerinden kızmam, her teknik direktör böyle karar verebilir en doğal hakkı. Ama şu yüzden bende Tudora kızıyorum, oda Sneijderden daha kötü durumda olan adamlar için böyle bir karar almadığı için. Hiç boşuna kamp da görmek istiyor, onlar belki taktiğine uyuyor olayına girmeyelim. Bu oyuncular kamptan öncede malumdu şimdide malumlar ve Tudorun kendi açıklamalarına bakarsak hiç bir şekilde taktiğine oyun şekline uymuyorlar.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Bunun dua ve beddua ile ne alakası var ki... adamın yeteneklerini, yaptıklarını ve yapacaklarını, futbol bilgimiz dahilinde değerlendirip yorum yapalım demiştim.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Futbolda mesele sadece yetenek olsa, ön görülmesi zor bir spor olmaz zaten... Yetenek ile mentalite de ayni derecede önemli. Birini herkes görebilir, bir futbolcunun kisisel mental gelisimini ise kimse kalkule edemez.

Almanya´nin 1992 jenerasyonun en yetenekli orta sahasi, su an Bulgaristan liginde sürünüyor. Ondan daha az yetenekli cocuklar, nerelere kadar geldiler.

Aynı teklifi sana yapıyorum, söylenen sözlerin, yaşanan olayların zamanlaması çok önemlidir. Affına sığınarak örnek olarak yazıyorum evliyken tartıştığın eşine söylediğin bir lafın etkisi boşandıktan sonra söylersen bambaşka olur.

Bunun dışında şu anda sneijder ile ilgili yaşanan durumda suçlu Tudor değil bu işi daha hazırlık kampı başlamadan halletmeyen yönetimin.

Ancak tabiki sneijderin gitmesi yönünde karar alan gayet tabii Tudor, bunun için Tudora ben sneijder üzerinden kızmam, her teknik direktör böyle karar verebilir en doğal hakkı. Ama şu yüzden bende Tudora kızıyorum, oda Sneijderden daha kötü durumda olan adamlar için böyle bir karar almadığı için. Hiç boşuna kamp da görmek istiyor, onlar belki taktiğine uyuyor olayına girmeyelim. Bu oyuncular kamptan öncede malumdu şimdide malumlar ve Tudorun kendi açıklamalarına bakarsak hiç bir şekilde taktiğine oyun şekline uymuyorlar.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Taktik olayi dedin, buna diger konuda deginmistim. Olay hem oyun stili, hemde tudor ile kavga etmesi meselesi. Ama oyun stiline ters olmasa, bastan bu olaylar yasanmazdi belkide. Ileride baskili futbolun, ileri uctaki oyuncularin önemini görmeden, yorum yapiyorsunuz. Yani sneijder ile ön libero kiyaslamanin mantigi yok.

Tudor Meselesi:

Oyun Stili...

Hic bir TD bir oyuncu ile bosu bosuna papaz olmaz. Sneijder ile Tudor´un arasinin acilmasi da Sneijder´den saha icinde istedigi görevleri alamamasi.

Tudor futbolcularindan ileride baski istiyor. Ileride baski öncelik ile

--------------Kanat - Forvet - Kanat---------------------
-------------------Forvet arkasi-
--------------------

Ileride pres öncelik ile bu blok ile baslar. Bu oyuncular agresif, sprint ile rakip savunmaya saldirip, topu kontrolsüz ileriye sisirmelerini saglarlar.

Variasyon anlaminda degisebilir, ama sonrasinda:

Sol bek ---------DM--------DM-------------Sag Bak
---------------Stoper---------Stoper------------------

Arka blogun görevi verschieben etmek, yani yayilarak, toplari toplamak ve sonra yeniden oyun kurmak. Tabiki bunun icinde orta sahada, en azindan reaksiyon gösterebilen oyuncular olmasi gerekir. Selcuk birak hizli olmayi, reaksiyon bile gösteremedigi icin, burada tutunamiyor.

Tudor acisindan ise oynattigi futbol acisindan, ilerideki oyuncularin agresif ve fizikli olmasi gerekiyor. O yüzden Sneijder sistemine uymuyor. Ön liberolar ile kiyaslamak, sistem acisindan dogru degil.

Taktik olayi dedin, buna diger konuda deginmistim. Olay hem oyun stili, hemde tudor ile kavga etmesi meselesi. Ama oyun stiline ters olmasa, bastan bu olaylar yasanmazdi belkide. Ileride baskili futbolun, ileri uctaki oyuncularin önemini görmeden, yorum yapiyorsunuz. Yani sneijder ile ön libero kiyaslamanin mantigi yok.
Hayır Adem malum oyuncuların halini gördüğüm için yazıyorum. Bak ne yazdım tamamen rasyonel, Sneijder ile ilgili kararına kızamam, her teknik direktörün böyle karar alma hakkı vardır diye düşünüyorum. Ancak, oyun stilime uymuyor deyip, oyun stiline uymayan adamları takımda tutuyor ise, hemde bu oyuncuların durumunun da çok kötü olmasına rağmen, ben Tudora kızarım. Oyun stili baskılı oynamak, ikili mücadele de ayakta kalmayı geçtim ikili mücadeleye girmeye korkan adamların, defans oyuncusu olarak rakibinden iki metre ötede durup rakibe hiç bir baskısı olmayan adamların mevkisi falan önemli değil.

İleride ki adamların agresif olması gerektiği gibi, ön liberolar da agresif olması gerekiyor, ikili mücadele üstünlüğünü elinde tutması gerekiyor yoksa rakibe üstünlük kuramazsın.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Hayır Adem malum oyuncuların halini gördüğüm için yazıyorum. Bak ne yazdım tamamen rasyonel, Sneijder ile ilgili kararına kızamam, her teknik direktörün böyle karar alma hakkı vardır diye düşünüyorum. Ancak, oyun stilime uymuyor deyip, oyun stiline uymayan adamları takımda tutuyor ise ben Tudora kızarım. Oyun stili baskılı oynamak, ikili mücadele de ayakta kalmayı geçtim ikili mücadeleye girmeye korkan adamların, defans oyuncusu olarak rakibinden iki metre ötede durup rakibe hiç bir baskısı olmayan adamların mevkisi falan önemli değil.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Mevki bal gibide önemli, önemli degil diyorsan, sende taktik kelimesini kullanip, ne demek oldugunu bilmeyenler kervanindasin. Senin taktigin ileride pres ise, ileri uctaki oyuncularin agresif ve baskili olmasi lazim. Orta sahadaki oyuncular ise statik olabilirler. Yani orta sahada hasbelkader o sans var, ama ileri ucta yok. Ileri ucta tempo daha önemli.

Selcuk da eksikliklerinden dolayi, eger orta saha transferi yapilir ise ilk 11 baslamaz. Ama yedek olarak birakabilir takimda, sesini cikarir ise de postalanir.

Son düzenleme:
Mevki bal gibide önemli, önemli degil diyorsan, sende taktik kelimesini kullanip, ne demek oldugunu bilmeyenler kervanindasin. Senin taktigin ileride pres ise, ileri uctaki oyuncularin agresif ve baskili olmasi lazim. Orta sahadaki oyuncular ise statik olabilirler. Yani orta sahada hasbelkader o sans var, ama ileri ucta yok. Ileri ucta tempo daha önemli.

Selcuk da eksikliklerinden dolayi, eger orta saha transferi yapilir ise ilk 11 baslamaz. Ama yedek olarak birakabilir takimda, sesini cikarir ise de postalanir.
Adem önce bir sakin. İlk önce yazdığımı oku, malum adamların, ikili mücadele de ayakta kalmayı geçtim ikili mücadeleye girmeye korkan adamların diye yazdım.

Şimdi mevki konusuna gelince, uzun uzun yazıyorsun, birde bir huyun var yazdığın herşey yüzde yüz doğru, üzerine laf söylenemez gibi tavır takınıyorsun. Benim bugüne kadar izlediğim ileride basan takımların hiç birisinin orta sahaları statik değildi, çünkü eğer o ön liberolar statik olup baskıya katılamazlar ise rakip takım çok basit bir şekilde o baskıyı pas ile kırarlar. İleride basan takımlar, takım halinde, neredeyse defansı ile birlikte rakip yarı sahaya yerleşip baskı uygularlar. Bu olayın benim açımdan taktik tarafıdır, bak benim açımdam diyorum, herzaman buna dikkat ederim, çünkü sadece benim izlenemim ve benim fikrim.

Olayın mücadele konusuna gelince ki taktik ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum, eğer orta saha zayıf ise, mücadele gücü, agresifliği düşük ise rakip kontrolü eline alır. Lütfen istatistikleri ac ve bak, oynanan sürenin çoğu herzaman orta sahada geçer.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Adem önce bir sakin. İlk önce yazdığımı oku, malum adamların, ikili mücadele de ayakta kalmayı geçtim ikili mücadeleye girmeye korkan adamların diye yazdım.

Şimdi mevki konusuna gelince, uzun uzun yazıyorsun, birde bir huyun var yazdığın herşey yüzde yüz doğru, üzerine laf söylenemez gibi tavır takınıyorsun. Benim bugüne kadar izlediğim ileride basan takımların hiç birisinin orta sahaları statik değildi, çünkü eğer o ön liberolar statik olup baskıya katılamazlar ise rakip takım çok basit bir şekilde o baskıyı pas ile kırarlar. İleride basan takımlar, takım halinde, neredeyse defansı ile birlikte rakip yarı sahaya yerleşip baskı uygularlar. Bu olayın benim açımdan taktik tarafıdır, bak benim açımdam diyorum, herzaman buna dikkat ederim, çünkü sadece benim izlenemim ve benim fikrim.

Olayın mücadele konusuna gelince ki taktik ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum, eğer orta saha zayıf ise, mücadele gücü, agresifliği düşük ise rakip kontrolü eline alır. Lütfen istatistikleri ac ve bak, oynanan sürenin çoğu herzaman orta sahada geçer.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Birileri sprint ederek basiyor, digerleri yayilarak baskiya katiliyor. Hangisi fizik olarak daha cok enerji ve kapasite gerektiriyor ? Orta sahalar da genelde daha agir topculardir, genelde uzun mesafe kosup alan kaplarlar.

Selcuk ayakta duramiyor, ve durmamaya devam edecek. Selcuk´un meselesi sadece statik olmasi da degil. Transferler yapilirsa, mucizevi bir sekilde temposu artmaz ise, takimda rol oynamasi imkansiz. Bir transfer yapilirsa bile Tolga oynar onun yaninda, selcuk yedek olur.

Selcuk Sneijder gibi diklenseydi, bu durumda o da posta olurdu. Selcuk biat etti, sneijderde biat etmeliydi, ama yapmadi.

Birileri sprint ederek basiyor, digerleri yayilarak baskiya katiliyor. Hangisi fizik olarak daha cok enerji ve kapasite gerektiriyor ? Orta sahalar da genelde daha agir topculardir, genelde uzun mesafe kosup alan kaplarlar.

Selcuk ayakta duramiyor, ve durmamaya devam edecek. Selcuk´un meselesi sadece statik olmasi da degil. Transferler yapilirsa, mucizevi bir sekilde temposu artmaz ise, takimda rol oynamasi imkansiz. Bir transfer yapilirsa bile Tolga oynar onun yaninda, selcuk yedek olur.

Selcuk Sneijder gibi diklenseydi, bu durumda o da posta olurdu. Selcuk biat etti, sneijderde biat etmeliydi, ama yapmadi.
Bak bu kadar işte, kendi fikrini taktik anlayışını yaz o kadar. Benimkide aynen bu, benim fikrim gözlemlerim, bunları yazıyorum, ne eksik ne de fazla. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz sonuçta, fazlasına gerek yok yani.

Şimdi mesela eklediğin biat etme konusu, ben bir takımın böyle yönetilecebileceğini düşünmüyorum.

Tudor böyle yönetiyor ise o zaman demek ki oyun anlayışı ile ilgili bir durum yüzünden değil alınan bu karar.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Bak bu kadar işte, kendi fikrini taktik anlayışını yaz o kadar. Benimkide aynen bu, benim fikrim gözlemlerim, bunları yazıyorum, ne eksik ne de fazla. Aynı fikirde olmak zorunda değiliz sonuçta, fazlasına gerek yok yani.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Bazi taktiksel gercekler vardir, ve Tudor önde basmayi isteyen bir hoca olarak, onu uyguluyor zaten. Ben sadece karalarinin nedenlerini acikliyorum.

Bazi taktiksel gercekler vardir, ve Tudor önde basmayi isteyen bir hoca olarak, onu uyguluyor zaten. Ben sadece karalarinin nedenlerini acikliyorum.
Sana göre senin gerçeklerin öyle olabilir, ben katılmıyorum.

Ayrıca sneijder biat etmedi ve oyun anlayışı, bunlar bir birine tamamen zıt durumlar. Diklendiği için mi gönderildi, yoksa oyun anlayışına uymadığı için mi, tam olarak hangisi? Yoksa demek istediğin Tudorun oyun anlayışına mı Diklendiği için gönderildi? Bana göre selçuk da uymuyor, semih de uymuyor, diklenip diklenmemenin bir önemi olmamalı, takıma fayda baz alınmalı.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Son düzenleme:
Sana göre senin gerçeklerin öyle olabilir, ben katılmıyorum.
Ayrıca sneijder biat etmedi ve oyun anlayışı, bunlar bir birine tamamen zıt durumlar. Diklendiği için mi gönderildi, yoksa oyun anlayışına uymadığı için mi, tam olarak hangisi? Yoksa demek istediğin Tudorun oyun anlayışına mı Diklendiği için gönderildi? Bana göre selçuk da uymuyor, semih de uymuyor, diklenip diklenmemenin bir önemi olmamalı, takıma fayda baz alınmalı.
Bu Ateş üfleyerek sönmez

Öküzler mavi, bu bana göre böyle desem, nasil tepki verirsin ? :)

Bana göre diyorsun, da sen mi belirliyorsun Tudor´un taktik anlayisini ? Ilk bastan Tudor´a göre uymuyor. Sneijder diklenmeseydi, belki postalanmazdi simdi, ama yedek kaldigi icin, yine sorun cikardi.

Bu krizlerin sezon ortasi yasanacagina, simdi yasanmasi da daha hayirli.

Öküzler mavi, bu bana göre böyle desem, nasil tepki verirsin ? :)

Bana göre diyorsun, da sen mi belirliyorsun Tudor´un taktik anlayisini ? Ilk bastan Tudor´a göre uymuyor. Sneijder diklenmeseydi, belki postalanmazdi simdi, ama yedek kaldigi icin, yine sorun cikardi.

Bu krizlerin sezon ortasi yasanacagina, simdi yasanmasi da daha hayirli.
Verdiğin örnek yine saçma sapan, bunu bir kaç kez daha yapmıştın. Sen teknik direktör değilsin, futbolcu değilsin, benim gibi taraftarsın, yani benim için yazdıkların senin fikrin olmaktan ibaret. Katılırım katılmam, bu benim fikrime bağlı.

Hayır Tudorun taktiğini ben belirlemiyorum zaten aslında yazdığımın taktik ile alakası yoktu bunu da açıkladım. Sadece benim izlediğim malum kişiler bana göre Tudorun açıkladığı oyun stiline uymuyor. Sneijder uymuyor diyor dimi Tudor, hakkıdır, kızmam, ama onun kadar uymayanlar hala takımda ise ben taraftar olarak, kendi fikrim nazarında tepkili olurum.

Biat etmekle, ettirmek ile ne takım olur nede takım yönetilir, benim düşüncem bu. Biat etseydi kalırdı demek, oyun stratejisine uymuyora tamamen zıt bir durumdur. Kocaman adamların yaptıkları bir meslek futbolculuk, biat ettirmek ile saygı kazanılmaz, disiplin sağlanmaz. Saygı ikili ilişkileri iyi işlemek ile kazanılır, adaletli olmak ile kazanılır ve evet kabul türkiyede duygusallık da işin içindedir, hemde profesyonellikten fazla. İşte bu duygusallığı, ben yıldızım şımarıklığını yönetebilirsen saygı kazanırsın ve saygı olunca disiplin zaten kendiliğinden oluşur. Yönetebilmekten kastım yüz vermek değil yine ikili ilişkiler.

Ha ikisinin arasında belki şimdiye kadar gün yüzüne çıkmayan bişey yaşanmıştır olabilir orasını bilemem.

Bu Ateş üfleyerek sönmez

Üşengeç zamanımda olduğum için sınır dışı araştırmasına pek uğraşmadım. yerel okan,irfan,kemal özdeş üçlüsü arasından kura çektim. bu üçlünü çakma contenizden ne eksikleri var.

Hamza gibi olurlar
Aslında Okan hain olmasa olurdu
Bize Türk td FT olmadığı sürece uymaz
Yabancı da Prandelli gibi tercüman vasıtasıyla iletişim kurmamalı
Dışardan Türkiye tercübesi olmayan adam getirirsen risk. Luce de ilk sezonunda şampiyonluğu vermişti
Geriye ne kalıyor iyi idman yaptıran güçlü karakterli ve oyunculardan max verim alabilen biri. Taktik fln onlara girmiyorum Gscde post atan birinin Pro futbol sahasında asırlar geçirmiş adamların bilmediği şeyleri bilmesi absürd bir fikir. Sadece Td değişikliğe açık ve esnek olmalı. Tudor da bu kategorileri dolduruyordu sezon ortasında. Şimdi de adaptasyon seansını grçtiği için yeni sezonda başarılı olacağını düşünüyorum. Tabi İRFAN BUZ boştaysa hemen almak gerekir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt