Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hem bizi Avrupa'dan etmis olacak hem de Sneijder den.

Yine hüsran dolu bir sezon olacak.

İnşallah olmaz öyle bir şey. Sneijder özelinde saygım var kendisine. Ama tüm yük onda artık. Ne oynadığı belli olmayan takım görürsem saha da, sonuna kadar eleştiririm.

Kendi takımımı kuramadım vs tarzı bahaneler kesinlikle işlemez kendisi için.

NOT: Benim tek takıldığım nokta Sneijder'in gönderiliş biçimi. Karakter olarak bunlara sessiz kalıyorsa benim seveceğim biri olamaz. Yönetim hakkında görüşüm zaten belli. Omurgasızlardan oluşuyor.

Tudor iyi hoca olacak belki.
Takımı iyi hazırlıyor ve macada bir planla başlatıyor ama maçı saha kenarından okumakta zorlanıyor maalesef. Bunu en bariz şekilde östersunds maçında açık açık işaret etti.

Maça iyi hazırlandığını mı düşünüyorsun renktaş? Herhangi bir teknik adam Östersund tarzı bir takımın 10 maçını izleyip analiz etse bir sürü eksiğini tespit edip kolay bir şekilde poziyona girmemizi sağlayabilirdi. Ciddi anlamda 3 atak yapamadık ve bu takımla Antalyaspor bile oynasa en az 10 pozisyona girerdi.

O Plani bir görebilsek, bir umut olacak.
Östersundscu maçın planı doğruydu bence. (kompakt kapanın, rakip sahaya alışık ama hucumsal anlamında iyi değiler okadar. Gol yemeyelim ve konterden bir iki gol buluruz)
Ama dakikalar geçtikçe ve hamle vaktinde yine sınıfta kaldı resmen.
Sinan mesela nasıl 87dk kalıyor veya yasin.
Gomis niye çıkartırsın bunların yerine ilk olarak? Bunun mantıklı hiç bir açıklaması olamaz. Saha kenarında Sinan'ı demek ki görememiş bizim gibi ne bileyim

Östersundscu maçın planı doğruydu bence. (kompakt kapanın, rakip sahaya alışık ama hucumsal anlamında iyi değiler okadar. Gol yemeyelim ve konterden bir iki gol buluruz)
Gomis niye çıkartırsın bunların yerine ilk olarak? Bunun mantıklı hiç bir açıklaması olamaz. Saha kenarında Sinan'ı demek ki görememiş bizim gibi ne bileyim

iyi niyetine saygi duyuyorum ama ben sahada takim dahi göremedim. Böyle zayif takimlari gecmek cok basittir. Kadromuzda ki oyuncular cöp olmasina ragmen teknik olarak rakipten üc gömlek üstünler. Bunu kullanarak topa hükmedeceksin, oyuncularin devamli hareket edecek ve topu devamli ve hizli bir sekilde gezdirecek. Bunu yaptigin takdirde böyle rakipleri hem yorarsin,cok kolay pozisyon bulursun, kendi oyuncularindan ziyade daha cok topu kosturdugun icin yorulmazsin ve top sende kaldigi icin de fazla pozisyon vermezsin.

Son düzenleme:
Maça iyi hazırlandığını mı düşünüyorsun renktaş? Herhangi bir teknik adam Östersund tarzı bir takımın 10 maçını izleyip analiz etse bir sürü eksiğini tespit edip kolay bir şekilde poziyona girmemizi sağlayabilirdi. Ciddi anlamda 3 atak yapamadık ve bu takımla Antalyaspor bile oynasa en az 10 pozisyona girerdi.
Östersunds takımı o suni sahayı da hesaba katarak daha iyi takım bizden. Daha iyi oyuncuları yok tabiki ama net oturmuş takımları mevcut. Peki bide aynaya bakalım. Biz 2 haftada nasıl takım olacağız ki? Karşında ki takımda af edersiniz ne san Marino takımı nede bizimkiler real Madrid topcuları.

Östersunds takımı o suni sahayı da hesaba katarak daha iyi takım bizden. Daha iyi oyuncuları yok tabiki ama net oturmuş takımları mevcut. Peki bide aynaya bakalım. Biz 2 haftada nasıl takım olacağız ki? Karşında ki takımda af edersiniz ne san Marino takımı nede bizimkiler real Madrid topcuları.

Dikkatini cekerim, kadro gecen sezonun aynisi ve alti aydir tudorun elinde. Yani biraz olsun bir birlerini taniyorlar. Bundan ayri kadromuz ne kadar cöp olsa bile üc gömlek üstün oyuncularimiz var.

iyi niyetine saygi duyuyorum ama ben sahada takim dahi göremedim.
Yokdu zaten. Yok ama en azından kötü oynayanları çıkart hoca olarak. Gomis kaleye seni tehlikeli posisyona sokacak tek ışık verirken onu çıkartarak resmen maçı verdin. 2 haftada takım olunmaz zaten. Hele o sahada hiç bir şey beklememek gerekir.

Hocanin omuzlari genis, ama bu genis omuzlar, bu büyük yükü kaldirabilecek mi aceba ?

Yokdu zaten. Yok ama en azından kötü oynayanları çıkart hoca olarak. Gomis kaleye seni tehlikeli posisyona sokacak tek ışık verirken onu çıkartarak resmen maçı verdin. 2 haftada takım olunmaz zaten. Hele o sahada hiç bir şey beklememek gerekir.

vallah ben bekledim, gecen sezon bir arada, alti aydir tudor yönetiminde oynayan takimdan evet belki fiziki üstünlük beklemedim ama teknik üstünlüklerini kullanip en azindan maci kontrol altinda tutmalarini bekledim.

Dikkatini cekerim, kadro gecen sezonun aynisi ve alti aydir tudorun elinde. Yani biraz olsun bir birlerini taniyorlar. Bundan ayri kadromuz ne kadar cöp olsa bile üc gömlek üstün oyuncularimiz var.
Sneijder ve bruma yok ağa. Bu ikisi geçen yılın kilit oyuncularıydı resmen.
Bu ikisi olmadığı maçları hatırla hele bir. Östersunds maçların kopyasını hatırlarsın

Sneijder ve bruma yok ağa. Bu ikisi geçen yılın kilit oyuncularıydı resmen.
Bu ikisi olmadığı maçları hatırla hele bir. Östersunds maçların kopyasını hatırlarsın

Dogru ama yinede, bak galibiyet dahi demiyorum, oyun kontrolu. Yada ne bileyim hadi hepsinden gectim, maglubiyette kabul ama en azindan bir umut.

Ben su anda Persembe günki maca umut ile bakamiyorum, sadece Galatasaray sevdasi ile ümidimi koruyorum, Tudora yada oyunculara güvendigim icin degil.

Son düzenleme:

Suni cim olayi tamamen bahane. Bu sadece kücücük bir etken. Kisin ortasinda oynamiyoruz Temmuz da oynuyoruz orada.

Bizde Milyonluk futbolcular var onlarda ise takimin tümünü toplasan bizim Maicon'un bonservisi bile etmez.

Tudor iyi hoca olacak belki.
Takımı iyi hazırlıyor ve macada bir planla başlatıyor ama maçı saha kenarından okumakta zorlanıyor maalesef. Bunu en bariz şekilde östersunds maçında açık açık işaret etti.

Fiziksel olarak cok calistirabiliyor olabilir ama bu oyunculari iyi hazirladigi anlamina gelmez. Hem mental hem fiziksel olarak hepsi yerde.

Bir plani falan da yok acikcasi. Gecen sezon ya Bruma sapkadan tavsan cikariyordu ya da diger elemanlar bireysel performans ile birsey sergiliyordu. Yahu adam Eren'i oyuna aliyordu kanat oyuncularini mactan cikardiktan sonra. Ne yapcaksin Eren ile pas oyunu oynayip mi gol arayacaksin.

Dogru ama yinede, bak galibiyet dahi demiyorum, oyun kontrolu. Yada ne bileyim hadi hepsinden gectim, maglubiyette kabul ama en azindan bir umut.
Bu isweç takımı da o sahada fena top oynamadı. Alışıklar halı sahaya resmen. Boşuna da işweç kupasını almamış herifler ve liglerinde de fena durumda değiler. Fiziki mücadelede bu ülke takımları zaten taş gibi. Takımın değerine bilmem takımın ismine bakarak küçümsüyoruz ama futbol takım oyunudur herşeyden önce. Bizde de af edersin çok üst düzey oyuncular yokdu yani ve daha da önemlisi takım kimyası çok düşük seviyede bizim takım. Kalite farkı bazen sadece yetmiyor maalesef ki bunu Almanya birinci takımları da Almanya kupa maçlarında bir çok kez acı bir şekilde öğreniyor her yıl hemen hemen.

2 hafta antreman süresi sadece geçen seneden bu oyuncuları tanımıyor mu hoca? Östersunds bizden iyi derken ironi yaptığını düşünüyorum. Bu takım Türkiye'de PTT seviyesinde bile değil. Toplam bedeli Selçuk un 2 yılda kazandığı kadar.

Suni cim olayi tamamen bahane. Bu sadece kücücük bir etken. Kisin ortasinda oynamiyoruz Temmuz da oynuyoruz orada.

Bizde Milyonluk futbolcular var onlarda ise takimin tümünü toplasan bizim Maicon'un bonservisi bile etmez.
Suni cimde ve normal cimde oynamış birisi olarak baya baya fark olduğunu düşünüyorum can. Top çok farklı gidiyor ve sahada ki duruşun bile değiştirmen gerekir.
Dünyada bir ton futbol adamı boşuna eleştirmiyor bu sahaları.

Bu isweç takımı da o sahada fena top oynamadı. Alışıklar halı sahaya resmen. Boşuna da işweç kupasını almamış herifler ve liglerinde de fena durumda değiler. Fiziki mücadelede bu ülke takımları zaten taş gibi. Takımın değerine bilmem takımın ismine bakarak küçümsüyoruz ama futbol takım oyunudur herşeyden önce. Bizde de af edersin çok üst düzey oyuncular yokdu yani ve daha da önemlisi takım kimyası çok düşük seviyede bizim takım. Kalite farkı bazen sadece yetmiyor maalesef ki bunu Almanya birinci takımları da Almanya kupa maçlarında bir çok kez acı bir şekilde öğreniyor her yıl hemen hemen.

Abi mesele saha ve kalite degil. Bende bir cok kez böyle zeminde oynadim, topun akisina cok fazla negatif etkisi yok. Zaten olayda bu, teknik olarak misli ile üstünsün, bunu kullanip topu kostursan karsinda ki rakip pamuk ipligi gibi cözülür. Kendi sahanda kompakt olmayi,fizik olarak üstün degilsen, ki kabul iki hafta ile olamazsin, yapamazsin.

Affına sığınarak söylüyorum hocanın yaptığı ve doğru bulduğun taktik bence anadolu takımı taktiği. Aksine pas oyunu ile oyunu domine edip top göstermemen lazım küçük takımlara karşı. Oynamalarına izin verirsen stoperin bir hata yapar gider maç.

Suni cimde ve normal cimde oynamış birisi olarak baya baya fark olduğunu düşünüyorum can. Top çok farklı gidiyor ve sahada ki duruşun bile değiştirmen gerekir.
Dünyada bir ton futbol adamı boşuna eleştirmiyor bu sahaları.

Ben de oynadim ben de biliyorum. Karsinda bizim ligde düsme hattinda oynayacak bir takim var ve bu bahane olmamali.

Bu adamlar profesyonel futbolcu, kamplara gidiyorlar oralarda suni cim sahalarda maclar yapiyorlar antrenmanlar yapiyorlar. Cok kücük bir etken bu saha olayi, takim resmen dökülüyor hic bir hücum sablonu yok savunma anlayisi hala yerlerde sürünüyor. Bu takim dün toplanip maca cikmadi, kac haftadir calisiyorlar sadece 3 yeni oyuncu dahil oldu takima digerleri gecen seneki oyuncular. Yok sistemi bilmiyorlar falan filan ben bunu bahane olarak görürüm böyle kücük bir rakibe karsi.

Baska takimlar B takimi ile cikiyorlar ilk turlarda 3-4 sallayip geri geliyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt