Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Hepimizi GÖT ET. GÖT olmaya hazırım. Arkandayım İmparaTUDOR

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

En iyi ihtimal Bilic gibi hava yakalar ama sonuca gidecek kapasitede değil. 3 sene kalır büyük takım hocası olmayı bizde öğrenir ayrı mesele ama şu an değil.

İlk yarıda ki tempoyu genele yaymak cok zor makine degil sonucta bu adamlar ya tempoyu düşürcez ya da 2. Yarı farklı şeyler denicez

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

ilerleyen haftalarda tempomuzu 90 dk. ya yayacagımızı düsünüyorum. tabi osmanlı macında ve aşırı sıcakta 45 dk anormal baskı yaptık, o baskıdan sonra yorulmamız normal. osmanlı 15 dk. bir baskı yaptı sonrasında onlarda düştü. 80'den sonra oyun gene bizdeydi. işte burda yedek kulübesi devreye girmeli. 80'den sonra tekrar rakibi boğacak yedekler yok.

bedavaya volkan şen+weilton cok ii olur derim.

Başarı için en önemli faktörün kadro kalitesi olduğuna inanıyorum, o yüzden Tudor için geçmişteki abartılı olumsuz yorumlarda hep tereddütüm oldu. Şimdi kadro kuruldu, belki Türk futbol tarihinin en komple kadrolarından biri. (asamoah da gelirse). İki maçta kendisinin de önemli bir hatasını görmedik hatta fark yaratacak bazı taktiksel yaklaşımlar izledik (fernando'yu inanılmaz verimli kullanışı misal). Bize garip gelse de bırakalım Tolga konusunda da ısrarcı olsun...

İşin beni etkileyen kısmı şu ve realist bir yaklaşım bence…
Galatasaray gibi takımların başarıya, bu formanın değerini bilecek, ağırlığını taşıyacak futbolcularla ulaşabileceğini söyleyen Igor Tudor, “Artık sahada koşmayan mücadele etmeyenler var olamaz. Bu nedenle isim yerine karakter arıyorum” dedi.
Tudor kriterleri..
Hırvat hoca yeni sezon için istediği futbolcu kriterlerini bildirdi;
Şöhret olmayacak
Başarıya aç
Mücadele gücü yüksek

Tudor un şablonu belli değişik 3-5-2 hayır demeyin defanstayken5 kişi savunma 2 kişi pas kanallarına giriyor 3 kişi pres
Hucum ise 2 kişi defans için kalıyor gomis koşu alanları açıyor 3 kişi boşluklara koşu yapıyor toplamda 8 kişi hücuma çıkıyoruz
Bu taktiği hiçbir takım dayanamaz ancak çok fizik güç istiyor tam Avrupa takımı gibi
Ostersands maçlarından farklı oynamıyoruz tek fark kalite ve fizik

Son düzenleme:
Tudor un şablonu belli değişik 3-5-2 hayır demeyin defanstayken5 kişi savunma 2 kişi pas kanallarına giriyor 3 kişi pres
Hucum ise 2 kişi kalıyor gomis koşu alanları açıyor 3 kişi boşluklara koşu yapıyor toplamda 8 kişi hücuma çıkıyoruz

tudor şuan tr liginin çok üstünde bir taktik şablonla oynuyor 3 farklı dizilişle(4-1-4-1,4-2-3-1,3-5-2) asimetrik şekilde takımı yayarak oynadığımızı görüyoruz. hücumdayken 3 lü, gerideyken 4 lü savunma gibi, ki bazen maiconu sağ çizgiye yakın pas istasyonu gibi görüyoruz çoğu zaman o sıra mariano hücum aktivitesi içinde oluyor maicon oraya yaklaşıyor. bu üçlüye işaret.

yine gary rodriges i bazen adeta forward mış gibi görüyoruz ama aslında ne tam kanat ne tam forward oynuyor.(GEZGİN) asimetrik dizilişte 2 görevi de yapmış oluyor. ama solda oynayan kardeşimiz daha savunmacı ve gariptir ki bu isim tolga. buda asimetrik dizilişten kaynaklı. oyunu sağa yıkıp soldan gizli koşularla gol arıyoruz bu yüzden tolga bu kadar pozisyona girdi bu sezon başı itibariyle.

213

Fernando kardeşimizde arka tarafımızı emniyet subabı görünümünde. hasbel kader öndeki 4 lümüzün aşıldığı anlarda arka tarafın şok baskın yememesi için geride derinliği sağlıyor. savunma emniyeti oluşturuyor. son maçta 8 tane sahipsiz top almış kritik bir istatislik. ayrıca savunmadan çıkarken bir pas istasyonu kendisi geriden oyun kurarak başladığımız anlarda.

oyuncular özelinden çıkarsak takım yürgen kılopun gegenpress anlayışının bir benzerini uygulamaya çalışıyor. kaybedilen topu kısa sürede geri kazanma + rakib oyun kurmaya çalışırken yapılan ani baskınlarla topu bizim tarafa geçirme. bazen tek adamı 3-4 kişilik preslerle meşgul ettiğimizi gördük son 2 maçta. bein de bahsettiler bu presimizden. hatta Baskı Gecesi demişlerdi programda GS nin oyununa..

tabii ki oyun anlayışımız çok dominant olduğu için bunu şimdilik 60 dk ya yayabildiğimizi gördük ama o dakikaya kadar maçı koparmış oluyoruz çoğunlukla. ilerde daha pas yapabilen veya güç eşiği yüksek takımlarla da oynayacaz, bakalım ne olacak ya da bu oyunumuz devam edecek mi göreceğiz.

kağıt üzerinde başlangıç.

1618905_Galatasaray_SK.jpg

top rakipteyken.

1618904_Galatasaray_SK.jpg

hücum yerleşimi

1618903_Galatasaray_SK.jpg

tudor şuan tr liginin çok üstünde bir taktik şablonla oynuyor 3 farklı dizilişle(4-1-4-1,4-2-3-1,3-5-2) asimetrik şekilde takımı yayarak oynadığımızı görüyoruz. hücumdayken 3 lü, gerideyken 4 lü savunma gibi, ki bazen maiconu sağ çizgiye yakın pas istasyonu gibi görüyoruz çoğu zaman o sıra mariano hücum aktivitesi içinde oluyor maicon oraya yaklaşıyor. bu üçlüye işaret.

yine gary rodriges i bazen adeta forward mış gibi görüyoruz ama aslında ne tam kanat ne tam forward oynuyor.(GEZGİN) asimetrik dizilişte 2 görevi de yapmış oluyor. ama solda oynayan kardeşimiz daha savunmacı ve gariptir ki bu isim tolga. buda asimetrik dizilişten kaynaklı. oyunu sağa yıkıp soldan gizli koşularla gol arıyoruz bu yüzden tolga bu kadar pozisyona girdi bu sezon başı itibariyle.

213

Fernando kardeşimizde arka tarafımızı emniyet subabı görünümünde. hasbel kader öndeki 4 lümüzün aşıldığı anlarda arka tarafın şok baskın yememesi için geride derinliği sağlıyor. savunma emniyeti oluşturuyor. son maçta 8 tane sahipsiz top almış kritik bir istatislik. ayrıca savunmadan çıkarken bir pas istasyonu kendisi geriden oyun kurarak başladığımız anlarda.

oyuncular özelinden çıkarsak takım yürgen kılopun gegenpress anlayışının bir benzerini uygulamaya çalışıyor. kaybedilen topu kısa sürede geri kazanma + rakib oyun kurmaya çalışırken yapılan ani baskınlarla topu bizim tarafa geçirme. bazen tek adamı 3-4 kişilik preslerle meşgul ettiğimizi gördük son 2 maçta. bein de bahsettiler bu presimizden. hatta Baskı Gecesi demişlerdi programda GS nin oyununa..

tabii ki oyun anlayışımız çok dominant olduğu için bunu şimdilik 60 dk ya yayabildiğimizi gördük ama o dakikaya kadar maçı koparmış oluyoruz çoğunlukla. ilerde daha pas yapabilen veya güç eşiği yüksek takımlarla da oynayacaz, bakalım ne olacak ya da bu oyunumuz devam edecek mi göreceğiz.

kağıt üzerinde başlangıç.

1618905_Galatasaray_SK.jpg

top rakipteyken.

1618904_Galatasaray_SK.jpg

hücum yerleşimi

1618903_Galatasaray_SK.jpg

Hersey iyi güzel ama hücum yerlesiminde bir ufak detay var

a79f592814fda72e93323e966fcd0e99.jpg

Fernando'nun önünde 3'lü olarak oynuyoruz,tolga'yi rakip Sag beki karsilamak disinda top bizdeyken sol cizgide belki 1-2 defa gördük

Hersey iyi güzel ama hücum yerlesiminde bir ufak detay var

a79f592814fda72e93323e966fcd0e99.jpg

Fernando'nun önünde 3'lü olarak oynuyoruz,tolga'yi rakip Sag beki karsilamak disinda top bizdeyken sol cizgide belki 1-2 defa gördük

ee 3-5-2 işte. hücum yerleşimimizde asimetrik diziliş sağa doğru ben ben sola kaydırarak yapmışım gibi duruyor kadroyu koyduğum düzlemde ona takılma sen. halledilir.
bende 3-5-2 yaptım da kadroyu yaptığım düzlem dar olduğu için tolga fazla solda görünüyor takılma yani düzelticem şimdi

koşu ortalamaları ışığında şöyle birşey çıkıyor.

1618911_Galatasaray_SK.jpg

Son düzenleme:
Yalnız bu takım ne oynasa başarılı olur
Çünkü Fernando mariano belhanda maicon üç tane garanti 1de idare eder pas dağıtım istasyonu var ve topu en iyi yere rahatça ulaştırıyorlar

ee 3-5-2 işte. hücum yerleşimimizde asimetrik diziliş sağa doğru ben ben sola kaydırarak yapmışım gibi duruyor kadroyu koyduğum düzlemde ona takılma sen. halledilir.

Rakamlara takilmamak lazim ama ben uyguladigimiz sok presin oynadigimiz sistemden yani orta sahadaki oyuncularimizin (belhanda,Fernando-ndiaye ve tolga) birbirine yakin oynamasindan dolayi oldugunu düsünüyorum

Oyuncular da bu özellik varmi var tabiki mesela selcuk gibi adamlarla olmaz ama pres icin en uygun sistem bu bana göre

Bence 3-5-2 temelli oyun anlayışı juvenin icat ettiği 352 klasik olanı değil anlattıklarının hepsi doğru ama bunlar 352 nin geçiş halleri hatta sistemi ben şöyle diyorum 2,5-6,5-1
Fernando hem süpürücü ön defans hem oyun kurucu orta saha
Rodriguez hem orta saha hem forvet tolga ise süpriz koşucu
Bu sistemin olmazsa olmazı Fernando
İkincisi Rodriguez ki feghouli aynı şeyleri yapar sıkıntı yok
Son parça tolga yediği yok
asamouh gelirse hem Fernando hem tolgayı aratmaz

Ne keyifli analizler bunlar... Zihninize sağlık.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt