Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu senin planın
Böyleyse macada böyle başlamalıydı

SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hayir bunun maca baslamak ile alakasi yok, benim planimlada alakasi yok.
Mac icinde farkli faktörler sebebi ile olaylar degisebilir.
Dün bu olaylardan biri oyuncularin bir yerden itibaren skoru koruma düsüncesi ile geri cekilmeleleri oldu.
Burada teknik direktör devreye girmeli ve degisiklik ile bir tavir koymali, mesaj vermeli.
Bu tavirda artik bitmis birini oyuna alip, hem pratikte takimi eksik birakarak, cünkü selcuk sahada olmasada olur ve o oyuncunun hali sebebi ile takimin iyice geri yaslanmasina sebep olarak konulmaz.
Feghouli veya Yasini aldigin zaman hem kendi takimina bir mesaj vermis olursun, hemde rakip takima.

Oyun okumak derken ne yapacaktı öndeyiz zor deplasman

Ne yapacak mıydı?Ndiaye'yi oyunda tutabilirdi.Tolgayı oyundan alıp yerine feghouliyi alabilirdi.Ya da feghouliyi 84. dakikada oyuna almayıp daha erken alabilirdi.Belhandayı çıkarıp yerine sinanı alabilirdi.Selçuk gibi bitmiş birini orta sahaya almayıp dinamik birini alabilirdi.Yada bak bir fikir daha geldi aklıma tolgayı orta sahaya çekip ndiaye tolga fernando yu çakılı olarak oynatıp ileriye feghouli sinan gomis üçlüsünü atabilirdi.Hiçbirini yapmadı.Statta o kadar belliydiki antalyanın golü atacağı bizimle beraber maçı oturup izlemeyebilirdi.

Dün bu olaylardan biri oyuncularin bir yerden itibaren skoru koruma düsüncesi ile geri cekilmeleleri oldu.
Burada teknik direktör devreye girmeli ve degisiklik ile bir tavir koymali, mesaj vermeli.
Bu tavirda artik bitmis birini oyuna alip, hem pratikte takimi eksik birakarak, cünkü selcuk sahada olmasada olur ve o oyuncunun hali sebebi ile takimin iyice geri yaslanmasina sebep olarak konulmaz.
Feghouli veya Yasini aldigin zaman hem kendi takimina bir mesaj vermis olursun, hemde rakip takima.

Takımı geri çeken hoca zaten, sıkıntı orada. Maçı fegi almaması yada selçuğu alması kaybettirmedi, çok net şekilde takımı geri çekmesi. Tempoyu öyle yayamazsın.

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Selçuk konusunda herkes hem fikir
Yanlız geri çekilme konusunda mental olarak bir sikinti olduğunu düşünüyorum
Çünkü kaz kez ileriye çıkın dediğini gördüm takıma

Ek olarak şunu da yazalım. Belhanda tüm maç ölü gibiydi, 60'larda çıkarması gerekirken onun yaratıcılığına ihtiyacımız olan 88. dakikada çıkardı. Oyunda tutuyorsun bari ayağına ihtiyacın olduğu son 7 dkda çıkarma. Adamın her değişikliği fail, nereden tutsan elinde kalıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Takımı geri çeken hoca zaten, sıkıntı orada. Maçı fegi almaması yada selçuğu alması kaybettirmedi, çok net şekilde takımı geri çekmesi. Tempoyu öyle yayamazsın.

Tam degil, iki seyi ayirt etmemiz gerekir.
Tudor bir kac kere görüntülere yansidi takima ileri cikin diye direktifler verdi.
Ama iste o direktifler topu ileride tutamadiktan sonra bir ise yaramaz.
Iki pozisyon sonra yine kendini geride bulursun.
Disaridan müdahale bu isin en etkili yoludur.
Yapilan müdahale ne yazik ki hem takimi eksik birakti hemde takima yanlis mesaji verdi.

Tolga'dan pogba yaratmaya çalışma olmuyor.Selçuk leşini kadro dışı bırak.Antrenmana dahi çıkmasın ölmüş ağlayanı yok.Oyunu düzgün oku.Oyuncu değişikliklerinin zamanlamasını düzgün yap.Takımda en çok mücadele etmeye çalışan oyuncuları çıkarma oyundan.84. dakikada oyuna feghouliyi alma 70 te al.Deplasmanda her maç öne geçtim diye arkaya yaslanma.Osmanlı maçında da aynısını yaptın adamlar atamadı golleri o yüzden yendik.Böyle yapmaya devam edersen 1 ay sonra kovulursun.

Selçuk konusunda herkes hem fikir
Yanlız geri çekilme konusunda mental olarak bir sikinti olduğunu düşünüyorum
Çünkü kaz kez ileriye çıkın dediğini gördüm takıma

Furkana yazdigim mesajda yazdim onu.
Bende gördüm evet ama mental sorunun yaninda ileride top tutamamanin etkisi var.
Disaridan ileri cikin en fazla iki pozisyon dayanir, iki pozisyon sonra kendini yine geride bulursun.
Bu isin en etkili yolu degisiklik ile müdaheledir.
Selcuk müdahalesi hem eksik birakti hemde bizim takima yanlis mesaji, rakip takimada istedigi mesaji vermis oldu.

Tam degil, iki seyi ayirt etmemiz gerekir.
Tudor bir kac kere görüntülere yansidi takima ileri cikin diye direktifler verdi.
Ama iste o direktifler topu ileride tutamadiktan sonra bir ise yaramaz.
Iki pozisyon sonra yine kendini geride bulursun.
Disaridan müdahale bu isin en etkili yoludur.
Yapilan müdahale ne yazik ki hem takimi eksik birakti hemde takima yanlis mesaji verdi.

Benim gördüğüm 1. Golden sonra geri diye işaret etti, bi öbür tarafa atıyorduk, yanılmıyorsam. Maça yine çakma gegenpress imizle başlamalıydık 3 tane sallayıp sonra çekilmeliydik. 1 tane yerdik maç biterdi. Osmanlı maçı gibi.

Yuh ya ilk puan kaybinda yine dovenler sövenler toplanmis.

SM-N920C cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Bizim söylemlerimizin puan kaybıyla alakası yok.Arenada farklı kazandığımız maçlarda da aynı tudor hep yanlış değişiklikler yapıyor.Oyun okuma becerisi yok.Deplasman galibiyetlerinden geçer şampiyonluğun yolu.Deplasman planı yok bu takımın.Öne geçince kapanıyoruz o kadar.Tudor ilk geldiğinde de aynıydı.Oyundan çıkması gerekenleri almıyor çıkmaması gerekenleri alıyordu.1 yıl olacak geleli hala aynı.Böyle giderse kovulur.

Biz cok fazla o prese takildik ama esas bize galibiyeti getiren faktör oyuncularin hareketli olmasiydi.
Ilk üc macta topu ayagindan cikaran adam oynamayi birakmiyor, hareket halinde kaliyor, böylece tak yine topu alabilecek istasyon oluyordu.
Herzaman pres yapmana gerek yok, bu macta mesela takim savunmasini selcuk girene kadar cok iyi yaptik.
Iyi bir takim savunmasi ve oyuncularin devamli hareket halinde olmasi ile yine rahat mac kazanirsin.

sneijder i tutup 8 no olarak oynatsan, selcuktan daha fazla katki verir.. O ara paslarini habire verir.. isirir bagirip durur en azindan... selcugu tutmak nedir abi

Selçuğu oyuna olması büyük yalnış, böyle hatalar şampiyonluktan edebilir.. Biran önce doğruyu bulur inşAllah.

Bu hafta hatalar yapti, bahaneleri vardi

Haftaya Kasimpasa macinda hata luksu yok

Bursa deplasmaninda benzer hatalar gelirse ilk 3 hafta unutulur ve suyu isinir, keza gecen sene sonu ile OFK'yi hatirlamaya baslariz

Sent from my iPhone using GSCimbom Forum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt