Bugüne kadar yaptığı bütün hatalara rağmen Tudor hakkında olumsuz düşünmemeye çalıştım. Adını şuraya yazamadığım takımına elendiğimizde bile sakin kalmaya çalıştım. İlk 3 haftaki oyundan sonra onun hocalığı futbol bilgisi konusunda umutlansam da son maçtaki mantıksızlıklar beni karamsarlığa itti.
Antalya maçı teknik direktörün öneminin bir göstergesiydi. Arkadaşlarla birlikte maçı izlerken oyuncu değişikliği yapılacağını gördüğümüzde, Feghouli girecek Tolga çıkacak ve Rodriguez sola Tolga'nın yerine çekilecektir diye düşündük. Selçuğun oyuna gireceği anlaşıldığında ise, Belhanda çıkacak ya Ndiaye ya da Selçuk onun yerine geçecektir diye mantık zorlaması yaptık. Fakat Ndiaye'nin numarasını gördüğümüzde skorun üstüne yatmaya çalışmak suretiyle gol yiyeceğimizi anladık. Hatta arkadaşlardan bir tanesi değişikliği görür görmez Tudor ve Selçuk'un akrabalarını yadederek maçı bırakıp gitti. Bende diğer arkadaşlara o ana kadar üstümüze etkili gelemeyen Antalya'ya maçı hediye ettiğimizi söyledim. Zaten iyi oynamıyorken fişimizi çeken Rıza değil hocamız Tudor oldu.*
Bunu görüp tahmin etmek için müneccim ya da futbol dehası olmaya gerek yok zaten bu değişiklik maçı izleyen tüm taraftarların tüylerini ürpertmiştir. Malesef herkesin negatif sonuçlarını tahmin ettiği bu hamleyi yapan bir teknik direktörümüz var. İnanılır gibi değil herkesin gördüğünü göremeyecek kadar kör olmak nedir?
Zaten iyi oynamayan ama buna rağmen önde olan takımın dengesini kendi hatasıyla bozduktan sonra artık yapabileceği bir hızlı forvetle kontra atak hamlesi yapmak kalmışken maalesef bunu da göremedi. Bu noktada adını anmak bile istemesem de Sinan - Gomis değişikliği yüklenen ve savunmayı elden bırakan Antalya'nın arka boşluklarına atılacak bir topla gelebilecek bir golle yıkabilirdi. Ama kalemize doğru yapılan baskı ile gol geliyorum derken bunu ya da başka bir hamleyi de yapmayan, yapamayan Tudor için artık benim taktiksel bir beklentim kalmadı. Büyük konuşmayı sevmem ama mantığım almıyor işte. Zar zorda olsa almakta olduğun maçı vermek, hemde en yürekten oynayan oyuncunu çıkarıp en vasıfsızını alarak bunu yapmanın bir izahını bulamıyorum.
Bir ajanı teknik direktör yapsanız ve maçın gidişatını değiştirmesi için talimat verseniz ilk olarak Muslera - Selçuk değişikliğini, alternatif olarakta Tudor'un yaptığı değişikliği denerdi. Yani şike yapılsa bu kadar olur.
Sonuç olarak ben teknik direktörümüzün yapabileceği ve yapamayacağı şeylerle şampiyonluğun belirleyicisi olacağını düşünüyorum ama artık ona taktiksel manada güvenemiyorum ama tüm kalbimle beni yanıltmasını istiyorum.
.