Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Su an atsan atilmaz satsan satilmaz konumunda bi topcu Selcuk. Ne kadar 3 yildir lescuk kivaminda olsa da gecmisi ve meziyetleri bilinen bir oyuncu Selcuk. Tudor kazanmaya calisiyor bence bu Selcuk evladimiz bizim kaptanimiz hadi aslanim modundaki gazetecilerin soyledigi gibi degil. Ancak Selcuk beyefendi bir turlu duzgun performans vermiyor. Hatasiz bir mac bitirse yine opup basima koyacagim ama ya topu sektirip sakat ayagina yatiyor pozisyon yedirtiyor ya 37474 saat topu ayaginda tutup rakibe kaptirip eksik yakalanmamizi sagliyor. Sorun Tudordan cok Selcugun oyun icinde sacmalamasi bence. Idmanlarda da boyle olsa kadroda tutacagini hic zannetmiyorum.

SM-G935F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben bu adama güvenmiyorum güvenmeyeceğim

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Siz destek verirseniz, belki ilk iki seneki kadar olmasa da performansı artacak. Takımınıza bir oyuncu aldığınız zaman sadece şu veya bu futbolcu özellikleri olan bir robot almıyorsunuz, bir insan bir karakter alıyorsunuz. Bu forumdaki pek çok insanın olduğu gibi bazı insanlar rekabeti ve kendisini ispatlamayı sever ve performansını ancak dışardan gelen bir "itici" motivle yükseltir. Yine bu forumdaki pek çok insanın olduğu gibi bazı insanlar ise rekabeti sevmez, çevresinin kendisine güvenmesini bekler ve ancak bu şartlar oluştuğunda performansını arttırabilir. (David Beckham da bu tip bir futbolcu olduğunu bir röportajında söylemişti sanırım) Bazı futbolcuların hemen hemen aynı pozisyonda ve aynı oyun planı içerisinde A takımında başarısız bir performans çizerken B takımında daha başarılı bir performans göstermesinin nedenlerinden birisi de bence bu. Selçuk Manisa'dan Trabzon'a gittiğinde de Galatasaray ve Fenerbahçe tarafından isteniyordu ama o camianın kendisine daha fazla güven göstereceği Trabzon'a gitmeyi tercih etmişti. Bize geldiğinde artık Manisa'dan Trabzon'a giden Selçuk değildi ve Trabzon'daki performansı nedeniyle "kendisini ispatlamış ve camia tarafından ilk geldiği gün itibarıyla güvenilen" bir isimdi. Hepimiz biliyoruz ki Selçuk'un düşüşü Sneijder ve Drogba transferiyle başladı. Artık takımın oyun içindeki "beyni" ve "lideri" değildi. Kabullenemedi ve hata yaptı. Açın o sezondan maçları seyredin, Drogba'nın -neredeyse hepsini dağlara taşlara atmasına rağmen- frikik olduğunda topu kapıp kimseye vermediğinde, taraftarın da Drogbanın frikiği atmasını istediğinde (veya onayladığında) Selçuk'un vücut diline, yüzündeki ifadeye bakın. (Ki bence o konuda %100 haklı) Ne yazık ki orayı aşamadı Selçuk. Sonra işleri gerçekten de daha da beter etti, topla belki Sneijder gelmeden önce oynadığından bile fazla oynamaya başladı, hatta Sneijder'e bilerek pas atmadığı bile oldu. Sonra ekstra performans göstermeye çalışarak (koşu mesafesi, ligin en fazla top arası yapan topçusu vs) işleri düzeltmeye çalıştıysa da artık geç kalmıştı, takımın da kötü gidişiyle taraftar ile arasındaki bağ kopmaya başlamıştı.

Neyse uzun mesele. Ben hatanın %70'inin Selçuk'ta %30'unun taraftarda olduğunu düşünüyorum. Biz kendi kısmımızdaki %30'u düzeltelim, günah bizden gitmiş olsun. Yoksa Türkiye ligindeki takımların hepsi için ortalamanın biraz üzerindeki Selçuk "çok iyi topçudur"

Son düzenleme:
Yalan yanlis haberlere hemen atlamayin yaw bayiliyorsunuz böyle haberlere

Sezon basinda takimi Selcuk'a göre kuracakti sözde o habere de atlamistiniz sazan gibi

Selcuk inan 4 mactir ilk 11 de baslamiyor,hani basina göre üzerine sistem ve ilk 11 kurulacak adam varya iste o

fernandoyu stoperlerin arasında oynatmaktan vazgec degişik insan,kurdugun takımın da içine ediyosun

Bugüne kadar yaptığı bütün hatalara rağmen Tudor hakkında olumsuz düşünmemeye çalıştım. Adını şuraya yazamadığım takımına elendiğimizde bile sakin kalmaya çalıştım. İlk 3 haftaki oyundan sonra onun hocalığı futbol bilgisi konusunda umutlansam da son maçtaki mantıksızlıklar beni karamsarlığa itti.

Antalya maçı teknik direktörün öneminin bir göstergesiydi. Arkadaşlarla birlikte maçı izlerken oyuncu değişikliği yapılacağını gördüğümüzde, Feghouli girecek Tolga çıkacak ve Rodriguez sola Tolga'nın yerine çekilecektir diye düşündük. Selçuğun oyuna gireceği anlaşıldığında ise, Belhanda çıkacak ya Ndiaye ya da Selçuk onun yerine geçecektir diye mantık zorlaması yaptık. Fakat Ndiaye'nin numarasını gördüğümüzde skorun üstüne yatmaya çalışmak suretiyle gol yiyeceğimizi anladık. Hatta arkadaşlardan bir tanesi değişikliği görür görmez Tudor ve Selçuk'un akrabalarını yadederek maçı bırakıp gitti. Bende diğer arkadaşlara o ana kadar üstümüze etkili gelemeyen Antalya'ya maçı hediye ettiğimizi söyledim. Zaten iyi oynamıyorken fişimizi çeken Rıza değil hocamız Tudor oldu.*

Bunu görüp tahmin etmek için müneccim ya da futbol dehası olmaya gerek yok zaten bu değişiklik maçı izleyen tüm taraftarların tüylerini ürpertmiştir. Malesef herkesin negatif sonuçlarını tahmin ettiği bu hamleyi yapan bir teknik direktörümüz var. İnanılır gibi değil herkesin gördüğünü göremeyecek kadar kör olmak nedir?

Zaten iyi oynamayan ama buna rağmen önde olan takımın dengesini kendi hatasıyla bozduktan sonra artık yapabileceği bir hızlı forvetle kontra atak hamlesi yapmak kalmışken maalesef bunu da göremedi. Bu noktada adını anmak bile istemesem de Sinan - Gomis değişikliği yüklenen ve savunmayı elden bırakan Antalya'nın arka boşluklarına atılacak bir topla gelebilecek bir golle yıkabilirdi. Ama kalemize doğru yapılan baskı ile gol geliyorum derken bunu ya da başka bir hamleyi de yapmayan, yapamayan Tudor için artık benim taktiksel bir beklentim kalmadı. Büyük konuşmayı sevmem ama mantığım almıyor işte. Zar zorda olsa almakta olduğun maçı vermek, hemde en yürekten oynayan oyuncunu çıkarıp en vasıfsızını alarak bunu yapmanın bir izahını bulamıyorum.

Bir ajanı teknik direktör yapsanız ve maçın gidişatını değiştirmesi için talimat verseniz ilk olarak Muslera - Selçuk değişikliğini, alternatif olarakta Tudor'un yaptığı değişikliği denerdi. Yani şike yapılsa bu kadar olur.

Sonuç olarak ben teknik direktörümüzün yapabileceği ve yapamayacağı şeylerle şampiyonluğun belirleyicisi olacağını düşünüyorum ama artık ona taktiksel manada güvenemiyorum ama tüm kalbimle beni yanıltmasını istiyorum.

.

Bu yıl şampiyon yapabilir mi bilmem ama sene sonunda güzelce yollarımızı ayıralım Tudor 'la zira onunla olmayacak ...

İyi bir antranör takımı fizik olarak belki koşu olarak üst seviyeye yükseltir bişey demiyorum ama bunlarla büyük takım hocası olunmaz

Taktik özürlüsü ilan ettiğiniz Terim bile Tudor 'un yanında futbol üstadı kalır ...

Mevcut kadro deneyimli ve iyi bir teknik direktörün elinde olsa şampiyon olma şansımız çok yüksek olurdu ama şu an bunun önündeki en büyük engel Tudor. Her zaman kader maçlarında sıvayıp batırıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Selçuk sevdasından vazgeçtiği takdirde şampiyonluk yolundaki en büyük engeli kaldırmış olacak.Vazgeçme dediysem 1 dakika dahi süre vermeyecek.Selçuk tercihi kendi adına intihardır.

Bugüne kadar yaptığı bütün hatalara rağmen Tudor hakkında olumsuz düşünmemeye çalıştım. Adını şuraya yazamadığım takımına elendiğimizde bile sakin kalmaya çalıştım. İlk 3 haftaki oyundan sonra onun hocalığı futbol bilgisi konusunda umutlansam da son maçtaki mantıksızlıklar beni karamsarlığa itti.

Antalya maçı teknik direktörün öneminin bir göstergesiydi. Arkadaşlarla birlikte maçı izlerken oyuncu değişikliği yapılacağını gördüğümüzde, Feghouli girecek Tolga çıkacak ve Rodriguez sola Tolga'nın yerine çekilecektir diye düşündük. Selçuğun oyuna gireceği anlaşıldığında ise, Belhanda çıkacak ya Ndiaye ya da Selçuk onun yerine geçecektir diye mantık zorlaması yaptık. Fakat Ndiaye'nin numarasını gördüğümüzde skorun üstüne yatmaya çalışmak suretiyle gol yiyeceğimizi anladık. Hatta arkadaşlardan bir tanesi değişikliği görür görmez Tudor ve Selçuk'un akrabalarını yadederek maçı bırakıp gitti. Bende diğer arkadaşlara o ana kadar üstümüze etkili gelemeyen Antalya'ya maçı hediye ettiğimizi söyledim. Zaten iyi oynamıyorken fişimizi çeken Rıza değil hocamız Tudor oldu.*

Bunu görüp tahmin etmek için müneccim ya da futbol dehası olmaya gerek yok zaten bu değişiklik maçı izleyen tüm taraftarların tüylerini ürpertmiştir. Malesef herkesin negatif sonuçlarını tahmin ettiği bu hamleyi yapan bir teknik direktörümüz var. İnanılır gibi değil herkesin gördüğünü göremeyecek kadar kör olmak nedir?

Zaten iyi oynamayan ama buna rağmen önde olan takımın dengesini kendi hatasıyla bozduktan sonra artık yapabileceği bir hızlı forvetle kontra atak hamlesi yapmak kalmışken maalesef bunu da göremedi. Bu noktada adını anmak bile istemesem de Sinan - Gomis değişikliği yüklenen ve savunmayı elden bırakan Antalya'nın arka boşluklarına atılacak bir topla gelebilecek bir golle yıkabilirdi. Ama kalemize doğru yapılan baskı ile gol geliyorum derken bunu ya da başka bir hamleyi de yapmayan, yapamayan Tudor için artık benim taktiksel bir beklentim kalmadı. Büyük konuşmayı sevmem ama mantığım almıyor işte. Zar zorda olsa almakta olduğun maçı vermek, hemde en yürekten oynayan oyuncunu çıkarıp en vasıfsızını alarak bunu yapmanın bir izahını bulamıyorum.

Bir ajanı teknik direktör yapsanız ve maçın gidişatını değiştirmesi için talimat verseniz ilk olarak Muslera - Selçuk değişikliğini, alternatif olarakta Tudor'un yaptığı değişikliği denerdi. Yani şike yapılsa bu kadar olur.

Sonuç olarak ben teknik direktörümüzün yapabileceği ve yapamayacağı şeylerle şampiyonluğun belirleyicisi olacağını düşünüyorum ama artık ona taktiksel manada güvenemiyorum ama tüm kalbimle beni yanıltmasını istiyorum.

.
'' Maalesef '' duygulara tercüman olmuşsun.Tek temennimiz boldladığım kısımdır , transferde ki başarımızı taktiksel anlamdada görürüz inşallah.

Açık söylemek gerekirse geldiğinden beri kendi taktiğiyle bir tane maç kazandırmış mı? Hatırlayan var mı?
Geldiğinden beri dişli rakiplerin hiç birini yenemedik? Yendiğimizi hatırlayan var mı?
Trömsö'den daha kötüsüne elendik? Daha kötüsünü hatırlayan var mı?
Yıldız oyuncu yönetimi, oyuncu değişikliği, organize atak, duran top organizasyonu vs vs vs Gerçekten berbat. Takımdaki kaliteli ayaklar olmasa acaba halimiz ne olurdu?

Taktiksel becerisi olsaydı Ostersunds gibi bir takıma elenmezdik

Eğitim şart

YouTube

Top bizdeyken oyun kurma amacli stoperlerin arasinda,top rakipteyken defansif orta saha

Biraz avrupa futbolunu takip edin belki Fernando'nun görevini anlarsiniz

Tam bir şehir efsanesi oldu bu mesele. Fernando oraya girmese Linnes ve Mariano o kadar rahat çıkamaz. Maicon ve Serdar bile ataklara katılıyor bu şekilde. Modern futbolda sık olan bir tercih.

En büyük sorunu geçen seneden beri biraz isimce güçlü gördüğü tüm takımlardan aşırı korkması. Geçen sene de aynıydı. Klasik İtalyan mantığı Mancini ve Prandelli gibi buna da sinmiş. Deplasmanda 1 puan iyidir diye bakıyor hep.

Tam bir şehir efsanesi oldu bu mesele. Fernando oraya girmese Linnes ve Mariano o kadar rahat çıkamaz. Maicon ve Serdar bile ataklara katılıyor bu şekilde. Modern futbolda sık olan bir tercih.

Busquets,xabi alonso gibi örnekler var

Pep guardiola bu oyuncular ayni Fernando gibi oynatti,hatta pep Fernando'ya city de ayni görevi veriyordu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt