Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bak haklısın Trabzon deplasmanında Başakşehir deplasmanında da kazanmalı dersin anlarım da,şu oyunu o deplasmanlarda oynaman çok zor.En son Terim'in ilk yılı Ts deplasmanında falan iyi oynamışızdır.Kazanmaya kazanalım da şu tempolu futbolun aynısını orada beklemek realist bir yaklaşım değil.Oyunu tutup,atarsak atarız tadında kazanırız anca.
Ya neden olmasın Sarper? Tamam gidip o deplasmanlardan 5-1'lik galibiyet çıkarıp dönemezsin eyvallah ben bundan bahsetmiyorum lakin Galatasaray'a yakışır şekilde oynayacaksın pozitif futbol oynamaya çalışacaksın. Kazanırsın kaybedersin o ayrı konu. Kendi evinde oynadığı son iki maçta sıradan takımlardan 10 yemiş bir Trabzon'a ilk yarıda şutumuz yok ya şutumuz şutumuz :D Ben bunu kabul etmiyorum kimse kusura bakmasın.

Ya neden olmasın Sarper? Tamam gidip o deplasmanlardan 5-1'lik galibiyet çıkarıp dönemezsin eyvallah ben bundan bahsetmiyorum lakin Galatasaray'a yakışır şekilde oynayacaksın pozitif futbol oynamaya çalışacaksın. Kazanırsın kaybedersin o ayrı konu. Kendi evinde oynadığı son iki maçta sıradan takımlardan 10 yemiş bir Trabzon'a ilk yarıda şutumuz yok ya şutumuz şutumuz :D Ben bunu kabul etmiyorum kimse kusura bakmasın.

Maç maç kıyaslamak bir kere hata,ona bakacak olursak Trabzon'u Fb de Bjk de Başakşehir de evinde yenemedi.Hatta Ts üçünü birden de yenebilirdi.Her maçın havası farklı.

5-1 de yenersin,duran toptan kontradan vb. atarsın yenersin.Ama Gençler maçındaki oyunun birebir aynısını misal Ts maçında beklemek gerçekçi değil onu diyorum.Bir kere taraftarı arkasına aldığı için zaten maça baskılı başlayan taraf o tarz maçlarda ev sahibi oluyor genellikle.Senin burada yapman gereken rakibin presini ayağa pas yaparak kırmaya çalışmak ve rakibe özellikle yan top,duran top fırsatı vermemek.Zaten bir süre gol yemeden götürürsen rakibin sinirleri bozuluyor,mutlaka gol buluyorsun ama 1. yarıda ama 2. yarıda onu bilemem.

Bir Galatasaraylı olarak ikinci yarı oynanan oyundan ve özellikle de alınan skordan ben de çok memnunum elbet lakin bu futbol üstünlüğünü Trabzon deplasmanında da Başakşehir deplasmanında da görmek istiyorum. En azından korkmadan çatır çatır top oynayan bir Galatasaray görmek istiyorum. Bu şekilde yenilsek dahi çok fazla üzülmem ses de etmem çünkü takımdan kaybederken bile bir ışık alırım.

Hadi Antalya, Fener maçlarını falan geçtim de şu geçen haftaki Trabzon maçı olacak iş mi sence? Hala daha kabullenemiyorum yüreğimde yaradır. Tudor'un başarılı olmasını ben de çok istiyorum. Son 3 senede gömlek değiştirir gibi hoca değiştirdik artık biri tutsun istiyorum. Tudor Karabük'ün değil de Galatasaray'ın hocası olduğunu tam anlamıyla bir idrak edebilse bir şeyler olacak gibi ama işte bekliyoruz bakalım. Başak maçı kendisi için çok önemli bir sınav. Başarıyla geçmesini temenni ediyorum.

ewt haklisin malesef boyle bir sorunu var. gecen seneki ts maci ve bu seneki ts maci cok benziyor oyun olarak. ins basaksehir maci da benzemez gecen senekine. umudum boyle maclari tecrube edinerek ogrenmesi. kucuk takimlara karsi nispeten daha iyi oldugundan allahtan su ana kadar iyi goturup liderlikten inmedik ins isler b. sarmaz

Şu başlığı kilitleyin gözünüzü seveyim adam hunharca negatif yüklüyor.

Sunu da bir not edeyim. Hele ki, üclü oynarken, Maicon´u sag tarafa cekmeyi vazgecsin. Maicon oradan iyi diagonal paslar atiyor, ama sorun sadece diagonal pas atmaya calismasi. Sag cizgiye hic top atmiyor bir kere, basit pas varken bile, hep 50 metrelik diagonal pas deniyor, ve top gelene kadar, rakip yerlesiyor.
Ama esas sorun bu degil, sag tarafta kaldiginda, rakibe orayi delme ihtimali doguruyor. Su maci kaybetsek, yada puan kaybetsek, herkes bugün Maicon´a söverdi, Belhanda sonrasinda. Maicon´u resmen yem edici bir pozisyon orasi, mac boyunca Gencler topculari zorladi kendisini. Gencler de bir ara bilakis , orayi zorladi uzun toplar ile... Ceza sahasina tehlikeli toplar geldi, ve maicon müdahale etmekte zorlandi. Bu sekilde, ileride yapilan olumlu savunma oyunumuz da ise yaramaz.

Gencler yarayi tesbit etti, ama delemedi. Basak macinda bu farkli olur. Basak macinda üclü intihar olur.

Son düzenleme:
Maç maç kıyaslamak bir kere hata,ona bakacak olursak Trabzon'u Fb de Bjk de Başakşehir de evinde yenemedi.Hatta Ts üçünü birden de yenebilirdi.Her maçın havası farklı.

5-1 de yenersin,duran toptan kontradan vb. atarsın yenersin.Ama Gençler maçındaki oyunun birebir aynısını misal Ts maçında beklemek gerçekçi değil onu diyorum.Bir kere taraftarı arkasına aldığı için zaten maça baskılı başlayan taraf o tarz maçlarda ev sahibi oluyor genellikle.Senin burada yapman gereken rakibin presini ayağa pas yaparak kırmaya çalışmak ve rakibe özellikle yan top,duran top fırsatı vermemek.Zaten bir süre gol yemeden götürürsen rakibin sinirleri bozuluyor,mutlaka gol buluyorsun ama 1. yarıda ama 2. yarıda onu bilemem.
Trabzon büyük maçları konsantre bir şekilde iyi oynadı bu sene buna itirazım yok. Akhisar 6 atmış aaa o zaman biz de 9 tane atarız gibisinden bir düşünce biçimi olamaz olsa da yanlış olur. Ben buna bir şey demiyorum. Hani demişsin ya fb, bjk ve başakşehir de evinde yenemedi doğrudur buna bir lafım yok lakin hangisi bizim Trabzon maçında oynadığımız kadar silik ve karaktersiz bir futbol oynadı? Senin yerine ben cevap veriyorum; Hiçbiri.

Yani ben burada aslında işte Trabzon'a yenildik nasıl yeniliriz falan demiyorum ki aslında diyebilirim de çünkü Trabzon'un oynadığı diğer büyük maçlara göre çok fazla eksiği vardı, takımın neredeyse yarısı yoktu ve her şeyden öte son derece demoralize bir takımdı. Biz yine her zaman ki gibi ölüyü diriltmiş olduk. Ama bak yine de demiyorum. Ben bu kadar korkak, silik ve karaktersiz bir futbol neticesinde yenilmeyi hazmedemiyorum. Galatasaray tarihinin belki de en pahalı kadrolarından biri olan bu kadronun hiçbir maçta böylesine bir acziyet içerisine düşmesini kabul edemem. Ha mağlup olur olacaktır da buna bir itirazım yok. Bir takım ne kadar iyi olursa olsun her maçını kazanacak diye bir kaide yok. Lakin Trabzon maçındaki futbolu, oyun anlayışını vs... tasvip etmem mümkün değildir.

Yine akşam akşam kafa açtın Sarper Allah seni bildiği gibi yapsın.

Trabzon büyük maçları konsantre bir şekilde iyi oynadı bu sene buna itirazım yok. Akhisar 6 atmış aaa o zaman biz de 9 tane atarız gibisinden bir düşünce biçimi olamaz olsa da yanlış olur. Ben buna bir şey demiyorum. Hani demişsin ya fb, bjk ve başakşehir de evinde yenemedi doğrudur buna bir lafım yok lakin hangisi bizim Trabzon maçında oynadığımız kadar silik ve karaktersiz bir futbol oynadı? Senin yerine ben cevap veriyorum; Hiçbiri.

Yani ben burada aslında işte Trabzon'a yenildik nasıl yeniliriz falan demiyorum ki aslında diyebilirim de çünkü Trabzon'un oynadığı diğer büyük maçlara göre çok fazla eksiği vardı, takımın neredeyse yarısı yoktu ve her şeyden öte son derece demoralize bir takımdı. Biz yine her zaman ki gibi ölüyü diriltmiş olduk. Ama bak yine de demiyorum. Ben bu kadar korkak, silik ve karaktersiz bir futbol neticesinde yenilmeyi hazmedemiyorum. Galatasaray tarihinin belki de en pahalı kadrolarından biri olan bu kadronun hiçbir maçta böylesine bir acziyet içerisine düşmesini kabul edemem. Ha mağlup olur olacaktır da buna bir itirazım yok. Bir takım ne kadar iyi olursa olsun her maçını kazanacak diye bir kaide yok. Lakin Trabzon maçındaki futbolu, oyun anlayışını vs... tasvip etmem mümkün değildir.

İyi de bu takım maç kaybediyorsa anca öyle kaybeder zaten.İyi oynayıp da kazananadığı maç 1-2'yi geçmez sezon içinde.Bu tarz mağlubiyetler Fb Ts deplasmanında olmasa dahi Sivas deplasmanında olacak ama bir yerde olacak yani.Ayrıştığımız nokta burası.

Ne yazık ki katılıyorum, + repini verdim kardeş emeğine sağlık.

İyi de bu takım maç kaybediyorsa anca öyle kaybeder zaten.İyi oynayıp da kazananadığı maç 1-2'yi geçmez sezon içinde.Bu tarz mağlubiyetler Fb Ts deplasmanında olmasa dahi Sivas deplasmanında olacak ama bir yerde olacak yani.Ayrıştığımız nokta burası.

Hiç katılmıyorum valla. İyi oyun, doğru oyun, doğru strateji vs bunların hepsi farklı şeyler. Bugün mesela pek çok kişi eleştiriyor oynanan oyunu ama baktığında 5-1'lik skorla galip geldik. Yenilgi tabiki olacak burada problem yok, yenilirken oynadığın oyun problem. Trabzon maçı ile Fb maçını ben de Erman gibi affedemiyorum. Umarım ders çıkarır ve hatalarını tekrar etmez, Tudor'u linç etmek vs gibi bir derdim yok. Başarılı olmasını çok istiyorum.

Hiç katılmıyorum valla. İyi oyun, doğru oyun, doğru strateji vs bunların hepsi farklı şeyler. Bugün mesela pek çok kişi eleştiriyor oynanan oyunu ama baktığında 5-1'lik skorla galip geldik. Yenilgi tabiki olacak burada problem yok, yenilirken oynadığın oyun problem. Trabzon maçı ile Fb maçını ben de Erman gibi affedemiyorum. Umarım ders çıkarır ve hatalarını tekrar etmez, Tudor'u linç etmek vs gibi bir derdim yok. Başarılı olmasını çok istiyorum.

Aynen,doğru oyundan bahsetmedim ben de zaten.Tempolu hücum futbolundan bahsettim.Orada aynıyız.

Sarper hala daha kafa açmaya devam ediyorsun.

Sivas deplasmanı Trabzon deplasmanı vs... kaybeder eyw. tamam da sıkıntı bu değil. Galatasaray iyi oynadığı her maçı zaten kazanır diyorsun ben bundan bahsetmiyorum. Pozitif futbol oynamaya çalışırsın büyük takıma yakışır şekilde oynamaya çalışırsın ama o maçta istediklerini tam olarak yapamazsın mağlup olursun eyvallah. Ben bundan bahsediyorum. Her maç iyi futbol oynayacak diye bir kaide yok lakin en azından o çabayı görmek zorundayız. İstediğin kadar pozisyon bulamazsın, bulduklarını da değerlendiremezsin veyahut topların direklerden döner, hakem penaltını vermez vs... kaybedersin. Lakin bir maç içerisinde, koskoca 45 dakikada Galatasaray gibi bir takımın kaleye şutu yok dersen orada dur derim. Bunun herhangi bir şekilde izahı yok Sarper boşuna zorlama artık gerek yok.

Yeri gelmişken günah çıkarayım;

GSC'de toplu olarak haksızlık ettiğimiz (Ben de dahil) bir hoca var o da Fatih Terim. 6-1'lik Real maçında hunharca haksız yere üstüne gittik, o günlerde bütün camia arkasında durmalıydı, futbolun içinde gayet olağan bir şeydi. O sezon yanılmıyorsam Schalke'de tarihi fark yemişti. O maç kırılma maçıydı, bütün müsibetler o maçtan sonra başımıza geldi.

Yahu senin öyle kaybeder dediğin kötü oynamaktır, hücumu düşünürsün ama bir türlü iki pas üst üste yapamazsın. Biz Trabzona karşı gol yiyene kadar hücumu hiç düşündük mü?

Aynen,doğru oyundan bahsetmedim ben de zaten.Tempolu hücum futbolundan bahsettim.Orada aynıyız.

Yanlış anlamışım o zaman.

151455547122.gif

Seni üst üste yanlış anlamam sana karşı önyargılarım olduğu konusunda şüpheye düşmeme yol açtı, bu konunun muhasebesini dürüst bir biçimde yapacağımdan emin olabilirsin.

Yeri gelmişken günah çıkarayım;

GSC'de toplu olarak haksızlık ettiğimiz (Ben de dahil) bir hoca var o da Fatih Terim. 6-1'lik Real maçında hunharca haksız yere üstüne gittik, o günlerde bütün camia arkasında durmalıydı, futbolun içinde gayet olağan bir şeydi. O sezon yanılmıyorsam Schalke'de tarihi fark yemişti. O maç kırılma maçıydı, bütün müsibetler o maçtan sonra başımıza geldi.
Ozan Puki

Yardımcı olalım renktaşımıza.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt