Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sarper hala daha kafa açmaya devam ediyorsun.

Sivas deplasmanı Trabzon deplasmanı vs... kaybeder eyw. tamam da sıkıntı bu değil. Galatasaray iyi oynadığı her maçı zaten kazanır diyorsun ben bundan bahsetmiyorum. Pozitif futbol oynamaya çalışırsın büyük takıma yakışır şekilde oynamaya çalışırsın ama o maçta istediklerini tam olarak yapamazsın mağlup olursun eyvallah. Ben bundan bahsediyorum. Her maç iyi futbol oynayacak diye bir kaide yok lakin en azından o çabayı görmek zorundayız. İstediğin kadar pozisyon bulamazsın, bulduklarını da değerlendiremezsin veyahut topların direklerden döner, hakem penaltını vermez vs... kaybedersin. Lakin bir maç içerisinde, koskoca 45 dakikada Galatasaray gibi bir takımın kaleye şutu yok dersen orada dur derim. Bunun herhangi bir şekilde izahı yok Sarper boşuna zorlama artık gerek yok.

İyi de ben de diyorum ki bu tarz yenilgiler var her sezon.Bu maçtan daha aciz kaldığımız 5 tane maç rahat sayarım.Kabul edilebilir değil ama bunlar oluyor maalesef.

Yeri gelmişken günah çıkarayım;

GSC'de toplu olarak haksızlık ettiğimiz (Ben de dahil) bir hoca var o da Fatih Terim. 6-1'lik Real maçında hunharca haksız yere üstüne gittik, o günlerde bütün camia arkasında durmalıydı, futbolun içinde gayet olağan bir şeydi. O sezon yanılmıyorsam Schalke'de tarihi fark yemişti. O maç kırılma maçıydı, bütün müsibetler o maçtan sonra başımıza geldi.
Fatih Terim olayının o maçla bir alakası yok kardeşim. O olayın kökeni Orduspor ve Mersin maçlarına dayanıyor. 6-1 yenildiğimizde çok üzüldük eyvallah ama hemen 3 gün sonra da deplasmanda derbi galibiyeti alındı. Real Madrid gibi takımdan 6 yedi diye kimse hoca göndermez ki o maçta da her şey çok ters gitti bir çok şanssızlık yaşadık ve bir süre sonra takım olarak maçtan kopmuştuk. FT'ye Real Madrid'den 6 yedi diye tek kelime etmemişimdir. Hoca "Birileri mutlu olacak diye sözleşme imzalamam" dediği gün Galatasaraylıların çok önemli bir bölümünün saygısını ve sevgisini kaybetmiştir.

Fatih Terim olayının o maçla bir alakası yok kardeşim. O olayın kökeni Orduspor ve Mersin maçlarına dayanıyor. 6-1 yenildiğimizde çok üzüldük eyvallah ama hemen 3 gün sonra da deplasmanda derbi galibiyeti alındı. Real Madrid gibi takımdan 6 yedi diye kimse hoca göndermez ki o maçta da her şey çok ters gitti bir çok şanssızlık yaşadık ve bir süre sonra takım olarak maçtan kopmuştuk. FT'ye Real Madrid'den 6 yedi diye tek kelime etmemişimdir. Hoca "Birileri mutlu olacak diye sözleşme imzalamam" dediği gün Galatasaraylıların çok önemli bir bölümünün saygısını ve sevgisini kaybetmiştir.

Olayın eskiye gittiği ve şahsi problemlerin olduğu doğru ama o gün bir şeyler kırıldı. Bütün camia olarak arkasında durulsaydı çok başka olurdu bence, her iki tarafta (aysal-terim) olayları tırmandırmaya cesaret edemezdi veya etmezdi. İşleyen düzeni dangalak gibi kendi kendimize bozduk.

O maç sonrasını çok iyi hatırlıyorum, ''vizyoner'' tayfa hunharca saldırdı hocaya sen yapmamış olabilirsin ama öyle bir hava vardı ne yazık ki... Bam bam bam oynatıyor, taktik bilmiyor, kaos futbolu, yıldızları yönetemiyor gibi bir kamyon laf edilmişti adama. Taraftar iki yıldız görünce şımardı hacı yalan yok yani, öyle g.tün kalkarsa böyle indirirler işte. Baştan aşağı saçma sapan bir süreçti tek bu olay değil tabi mesele.

Son düzenleme:
İyi de ben de diyorum ki bu tarz yenilgiler var her sezon.Bu maçtan daha aciz kaldığımız 5 tane maç rahat sayarım.Kabul edilebilir değil ama bunlar oluyor maalesef.
Yani senin rahat 5 tane maç sayıyor olman bu durumun olağan bir şey olduğunu göstermez veya Tudor'u hatta seni haklı çıkarmaz veyahut aklamaz. O sayarım dediğin maçlarda da öyle olmaması gerekiyordu zaten. Lakin bu sene yeni bir sene yeni bir takım var. Galatasaray tarihinin en pahalı kadrolarından birine sahibiz. Özellikle geçen 2 sene ile kıyaslayamazsın. O kadrolarda 4 tane oyuncu sayamıyorduk şimdi öyle değil. Takımda son derece kalite ayaklar var ve hiçte azımsanmayacak nicelikte olduğunu düşünüyorum.

Kısacası yenilgi tamam lakin bu kadro bu takım bu şekilde yenilmemeliydi bunu kabul etmiyorum.

Yani senin rahat 5 tane maç sayıyor olman bu durumun olağan bir şey olduğunu göstermez veya Tudor'u hatta seni haklı çıkarmaz veyahut aklamaz. O sayarım dediğin maçlarda da öyle olmaması gerekiyordu zaten. Lakin bu sene yeni bir sene yeni bir takım var. Galatasaray tarihinin en pahalı kadrolarından birine sahibiz. Özellikle geçen 2 sene ile kıyaslayamazsın. O kadrolarda 4 tane oyuncu sayamıyorduk şimdi öyle değil. Takımda son derece kalite ayaklar var ve hiçte azımsanmayacak nicelikte olduğunu düşünüyorum.

Kısacası yenilgi tamam lakin bu kadro bu takım bu şekilde yenilmemeliydi bunu kabul etmiyorum.

Tudor'u çıkarmaz zaten ama beni çıkarır.Bu mağlubiyetler olmasa zaten sezonu maksimum 2 mağlubiyetle bitirirsin.Senin dediğin tarzdaki yenilgiler nadiren oluyor onu anlatmaya çalışıyorum.

Tudor'u çıkarmaz zaten ama beni çıkarır.Bu mağlubiyetler olmasa zaten sezonu maksimum 2 mağlubiyetle bitirirsin.Senin dediğin tarzdaki yenilgiler nadiren oluyor onu anlatmaya çalışıyorum.
Nadiren değil Sarper :) Önümüzde 3 tane örnek var ve hepsi de yakın zamanda oldu. Antalyaspor, Fenerbahçe ve Trabzonspor maçları :) Trabzon maçındaki mağlubiyetin geliş sesini fb maçından duyduk zaten sıkıntı burada.

Bu takım bu kadro zaten maksimum 2 mağlubiyet ile falan sezonu kapatmalı. 2005-2006 sezonunu dahi 2 mağlubiyet ile kapattık ki ikisi de fb'ye karşıydı. Diğer maçlarda çatır çatır oynadık. O misal verdiğin mağlubiyet örneklerinden biri de o sene 4-0 yenildiğimiz fb maçı olmuştu. Galatasaray takımı her ne olursa olsun o kadar aciz durumlara düşmemeliydi. Ha o sezon tarihi bir şampiyonluk aldık da o maç unutuldu gitti çok şükür. Normal şartlarda Galatasaray tarihindeki kara bir lekedir o maç.

Olayın eskiye gittiği ve şahsi problemlerin olduğu doğru ama o gün bir şeyler kırıldı. Bütün camia olarak arkasında durulsaydı çok başka olurdu bence, her iki tarafta (aysal-terim) olayları tırmandırmaya cesaret edemezdi veya etmezdi. İşleyen düzeni dangalak gibi kendi kendimize bozduk.

O maç sonrasını çok iyi hatırlıyorum, ''vizyoner'' tayfa hunharca saldırdı hocaya sen yapmamış olabilirsin ama öyle bir hava vardı ne yazık ki... Bam bam bam oynatıyor, taktik bilmiyor, kaos futbolu, yıldızları yönetemiyor gibi bir kamyon laf edilmişti adama. Taraftar iki yıldız görünce şımardı hacı yalan yok yani, öyle g.tün kalkarsa böyle indirirler işte. Baştan aşağı saçma sapan bir süreçti tek bu olay değil tabi mesele.

Ünal Aysal futboldan anlamiyor, takip ettirdigi sosyal medya daki taraftar da anlamiyor. Ünal Aysal ve Fatih Terim arasinda okadar olagan disi bir tartisma da gecmedi hic bir zaman. Büyütülecek hic bir olay yoktu. Fatih Terim ile kendim daha rahat anlasirim diye, Ali Dürüst ve Apo´yu da gönderen kendisi. Terim´i göndermenin firsatini bekliyordu, Milli takim, 6:1, ve sosyal medyadan da yumusamalar gördükten sonra, hamlesini yapti.
Ünal Aysal aci bir tecrübeyi daha, farkli bir sekilde edindi. Sosyal medyadaki taraftar, taraftarlarin cok az bir bölümünü kapsadigini aslinda. ;) Birileri cok yanlis yönlendirdi, bana kalirsa asla böyle bir tepki beklemiyordu taraftardan.

Isin özü, futbolda yönetici takimin, saha ici ve medya ile fazla ic ice olmasi sakincali. Özellik ile Türkiye´de Baskanlari bu gibi can alici kararlarda denetleyici mekanizmalari olmasi gerekiyor bu ülkede kulüplerin. Ben hocalari iyi ve kötü diye ayirmam cok fazla, ama bir takim ile iyi kimya yakalamis hoca kolay bulunulmaz. Ve böyle bir hocayi gereksiz yere göndermek, bir kulübü belirli bir Süre etkisiz hale getirebilir.

Bizde bu pek sorun olmadi, ama Fenerbahce´de böyle bir mekanizma, son 20 yilda hayat kurtarirdi mesela. Aziz Yildirim mesela bunu hep yapiyor, ve 20 yildir kaybetti. Biz rakibimizden tecrübe etttigimiz bir olayin, bize olulumlu yansimasini bekleme, hayal perestligine kapildik o dönem.

Son düzenleme:
Tudor´u su konudan anlamiyorum, sagli sollu merkezde Belhanda´yi sagina atip Tolga ile oynatiyor ama, bir kere bile Ndiaye ile Belhanda´yi bu sekilde oynatmiyor. Tolga´nin cabasi, ve golleri bir yana, bukadar defansif görev üstlenen bir oyuncu icin altin degerindedir hepsi, ama Ndiaye´nin hücum potansiyali cok yüksek ve bunun cok azini kullaniyoruz ileri alanda. Bir nevi Tolga parliyor bu sistem icinde, Ndiaye kayboluyor. Ndiaye´nin yaptigi görev bizde cok elzem, ama bunu bu sekilde taraftara hic bir sekilde anlatamazsin bu ülkede. Ndiaye msela hic assist yada gol atmamasina ragmen, hücum acisindan Tolga´dan daha önemli su an takimda. Ofansta direk olarak daha aktif olmadigi sürece, bunu Türkiye´de kimseye anlatamazsin.

Misal... Bugün Ndiaye yok, ve merkezden topu alip, ileriyi neredeyse hic direk cikamadik. Fernando bir tane top cikaramadi geriden. Ndiaye oradan topu alip, dönüp, ileri tasiyor. Ve hücumda iyi bir yerde bulasabiliyor oyuncular top ile. Yada rakip orayi kapatip, diger alanlari acmaya zorlaniyor, ve yine hücuma rahat cikmamazi sagliyor. Bu mac 2:0´a kadar cok zorlandik.
Bunlar ama gözle kolay gözlemlenecek olaylar degil.

Son düzenleme:
Maçtan sonra, rakiplerimiz bizi izliyor o yüzden her hafta kadro ve diziliş değiştiririm minvalinde bir şeyler söylemiş şizo reis :D

belki 5tane attik ama bana futbolumuz pek tat vermedi 5cekmemize ragmen bu neden kaynaklaniyor sizce?

rakip cözülürse üstünlük sagliyoruz, bence bu mac bizi kandirmamali yinede, gercek sinav haftaya deplasmanda, adamlar avrupayi yok sayip lige bizim maca bileniyor...
Kendi adima konusacak olursam, Fener ve Trabzon maclari öncesi olan güvenimin onda biri bile yerine gelmedi bu mac ile.
Kazandik, güzel bir skor ile kazandik, bu sevindirici ama bu kadar.

Kendi adima konusacak olursam, Fener ve Trabzon maclari öncesi olan güvenimin onda biri bile yerine gelmedi bu mac ile.
Kazandik, güzel bir skor ile kazandik, bu sevindirici ama bu kadar.

al bendende okadar, hepimizin bir yani mutluluktan ucsada biryanimiz cok tedirgin zira zor maclari yenemiyoruz ve bu bizim icin cok önemli bir olay zira sampiyonluk zor maclardan gecer

al bendende okadar, hepimizin bir yani mutluluktan ucsada biryanimiz cok tedirgin zira zor maclari yenemiyoruz ve bu bizim icin cok önemli bir olay zira sampiyonluk zor maclardan gecer
Biz su an sadece zor maclara odanlanmis durumdayiz bu tedirginlik konusunda.
Peki kagit üstünde kolay görünen ama zora giren maclar olmayacagi garantisini kim vere bilir?

Son düzenleme:
Biz su an sadece zor maclara odanlanmis durumdayiz bu tedirginlik konusunda.
Peki kagit üstünde kolay görünen ama zora giren maclar olmayacagi garantisini kim vere bilir?

sahsi düsüncem bi cok *kücük* maclari zor aldik kimi son dakikalarda kimisinde ise kumar oynayarak ilk yari sansimiz bize güldü ya ikinci yari bukadar sanli olmazsak, bu lig daha cok seye gebe, bi havayla gidiyorduk dolu dizgin ama bu büyük maclar gözlüklerimizi atmamiza sebep oldu

Son düzenleme:
sahsi düsüncem bi cok *kücük* maclari zor aldik kimi son dakikalarda kimisinde ise kumar oynayarak ilk yari sansimiz bize güldü ya ikinci yari bukadar sanli olmazsak, bu lig daha cok seye gebe, bi havayla gidiyorduk dolu dizgin ama bu büyük maclar gözlüklerimizi atamamiza sebep oldu
Hayirlisi olsun deyip, mac mac bakmaktan baska caremiz yok.

Fener maçından sonra ya Trabzon ya da Başakşehir maçında 3 puan almalı diyordum.

Trabzon yenilgisinden sonra fikrimi yeniledim ve ya Başakşehir ya da Beşiktaş deplasmanından 3 puan alması lazım benim gözume girmek için.

sent via GSC

heyya heyya heyya

igor tudor hobareeyy

Redmi Note 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt