Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ben faturayi hocaya degil, yönetime yüklerim. Tudor uzaydan gelmedi, ama kendi oyun plani var, ve bunu uygulatabilmesi icin sürekli arayip, birseyler degistiriyor. Ayni sezon basi kamplarinda gibi. Sonuc olarak gercekten cok genc bir hoca (Rik gibi 55-60 yasinda degil) ve kafasinda bir oyun var, ona göre oynatmak isteyen bir hoca...

Yani... Elimde ne var, takimi ona göre oynatayim diyen bir hoca degil, mesela hamzaoglu gibi. Yada Riki de öyleydi. Tudor kendisini secip getirmedi, bunu hesaplayabilecek olanlar yöneticilerdir, ancak futboldan zerre anlamayan adamlar yönettigi icin 4 yildir kulübü, hep ayni sorunu yasiyoruz. Kulüb adina futbol anlaminda hesap yapan hic kimse yok.

Tudor´da populizim hamlesi, taraftar istiyor diye alinan bir hoca. Yönetimde sportif düsünme kapasitesi yok.

Tek katılmadığım nokta,yönetim sportif düşünmüyor.Yani bir şeyler yapmak istiyor ama yapamıyor değil,umurlarında değil spor kulübü.Adamların işi gücü Riva-Florya,hisse,arsa arazi otel motel vb.Spor kulübünü kapatmak gibi bir şansları olsa tereddütte bile kalırlar o kadar güvenmiyorum bu adamlara,düşün.

Yav kötü hoca işte boşuna yırtmayın kıçınızı. Ligde Tudor harici gözü kapalı başka bi hoca alsak bu periyotta daha fazla puan toplardık. Adam 4 puan gerideki takımı şampiyonluktan tamamen kopardı. Oyun içi müdahale sıfır, kadro seçimi tamam kendi görüşü de hep ofsayt bence. 3'lü savunma yapıp takımı çok koşturmakla iyi hoca olunmuyor. Sıçtı batırdı işte.

Pereira yıllardır beğendiğim bir sağ bek, Mas Arjantin milli takımına kadar yükselmiş iyi bir bek
Devre arası sol ve sağ bek mevkisini ligimiz için iyi sayılacak 2 transferle kapattılar

Bizdeki bek oyuncularının hepsinden daha iyi o 2 oyuncuda.

Yusuf Yazıcı piyangodan çıktı, Okay bizim Tolga'dan daha iyi ve genel olarak kadroları bizden daha iyi bence.

İsim olarak bakarsak hataya düşeriz bizdeki oyuncu tiplemeleri de çok kötü. Hep durarak oynayan statik beceriksiz oyuncular doldurulmuş kadroya.

Bizde anca içi geçmiş sönük çakma yıldızlar var. Rakiplere Galatasaray'dan kimi istersin diye sorsalar Bruma ve Muslera diğerlerini at çöpe der herkes.

Ben Ersun kötü hoca demedim demek istediğim iyi hoca+iyi kadro =başarı (bu ligin 2.yarısındaki TS denklemi)

İlk yarıda ise iyi hoca+kötü kadro=başarısızlıktı Trabzonspor için

Biz ise sürekli hocalara kötü kadro veriyoruz sonra başarı bekliyoruz,başarısızlıkta ise hocalar gidiyor ama sorunun kaynağı futbolcular ve yönetim devam ediyor.

İstedikleri kadar sabretsinler ilk yarıdaki kadro devam etseydi Ersun Yanal gömülecekti bu kadar basit

Ama esas sorunun kadro kalitesinde olduğu gerçeği es geçilecekti.
Trabzonspor taraftarı da Ersun Yanal'a suç buluyordu şimdi ise çok seviliyor,ne değişti peki aradaki tek fark kadro kalitesinin artması.

Aldıkları oyuncular avrupa seviyesinde iyi mi onu bilemem görmek lazım ama ligimiz için iyi oyuncu olduklarını gösterdiler.

Tudor kurtlar sofrasına düştü gelebileceği en yanlış zamanda en kötü kadroya geldi.

Ha yönetim gider,güzel kadro kurulur Tudor başarısız olur ilk ben eleştirirm en acımasız şekilde.
Ama bu kafa yapısını değiştirmezsek, Conte gelse bile 3-5 hafta sonra teneke bağlanarak gönderilir.
Bu kadro Conte'yi de Simeone'yi de Terim'i de yer çünkü.

Bu kadronun kötü oynaması Riekerink'inde suçu değildi ama onun döneminde 20 m € harcandı ve transferleri kendisi yapmadı,buna laf etmeyen ezik bir karakter olduğu için onu aklayamam.

Trabzonspor gözlemledigime göre 2-3 yildir kagut üzerinde iyi oyuncu aliyor, hatta 4... Mas, bero felan bizim oyunculardan bir üstünlühü olduklarini düsünmüyorum. Adamlar oyunculari kullanmayi biliyorlar. Ve tüm olumsuzluklara ragmen, adamlar israr ettileri ersun hocada... Transfer ettigin oyuncular, kafa olarak gelmemis olabilir, ozaman yeni takviyeler yapabilirsin. Ama sürekli TD degistirmen, ve dissiplinden taviz veren adamlari getirmen ile, ancak futbolcularin yan gelip yattigi bir yere cevirirsin kulübü.

Kulübün durumu da bu. Takimda olan tüm futbolcular, senelerdir 40% ile top oynuyorlar. Isimler degisir, bu sorun degismedikce, ilerleme de olamaz.

Ya arkadaşlar bu takıma kurt hoca lazım... Orta yaş üzeri Feldkamp'ın geldiği gibi, Piontek gibi, Derwall gibi... İlk önce takımı adam edecek, sonra sistemi oturtacak. Tıpkı Mustafa Denizli ve Fatih Terim gibi de yardımcı antrenörlerle ileride de harikalar yaratırsın... Ama bu takıma kesinlikle kimin ne yaptığını gören, fanteziye kaçmadan bir adam lazım. Jor'la, Tudor'la olmaz. Bu adamların çapları ne ki takımı adam edecekler. İlla genç alacaksan basacaksın parayı ŞL takımlarından Emery, Simone, Tuchel, Klopp gibi adamları alacaksın. Ya da biraz zor ama kendi takımda liderlik yapabilen Drogba sert ve mert bir adam alacaksın.

Eskiden yeni teknik direktör geldiğinde takımda bir hava oluşurdu. Mancini geldiğinden beri bu havayı takımda göremedim. Futbolculara hiç bir etkisi yok. Ama şu bir gerçek ki kim ne derse desin Almanlardan şaşmayacaksın...

Öncelikle fikrine aynen katılıyorum ama getirmezler, getiremezler.

Başka bir açıdan bakacağım;

İsmi büyük, kurt bir hocanın kapısına gittiklerinde bu kadronun rezilliği ne diyecek adam, en az 7 transfer isterim ben diyecek. Kaliteli futbolcular isteyecek. E bizim beceriksizler alamayacaklar.

İsimler önemli değil ama Riekerink, Tudor vb. ayarda hocalar ile çalışmak sorunsuz, adamların eline dandikten bir kadro veriyorsun, seslerini çıkartamıyorlar. Çünkü Galatasaray' ın ismi onların isminden büyük, hayatlarının fırsatı belki de Galatasaray' ı çalıştırmak. Başarısız olunca da bu adamlar futbolu bilmiyor denilerek kovuluyorlar zaten. Bu adamları kovmak da kolay zira.

Mancini mesela iyi hocaydı, kötü hocaydı tartışmasına girmeyeceğim ama Ünal Aysal' a "O nasıl transfer bütçesi lan, öküz almayacağız, topçu alacağız, haydi size hayırlı işler" diyebilmişti.

Bize ismiyle, gücüyle transfer yaptırabilecek bir hoca, o transferleri yapabilecek bir de yönetim lazım.

Pek şaşırtıcı maç olmadı benim için.Bu sene tansiyonu yüksek maçların alayında sıçtık.Fener derbisini de kaybedeceğiz muhtemelen.
86aa635e3c5cc6d37c700a304296d4cb.jpg

Tudor yancıları herkesi asıp kesiyordu daha ilk maçından itibaren Mou yaptılar adamı sıradan takımlarda sıradan başarıları olan bir adam Tudor,genç ve dinamik bir antrenör diye takımda bir anda Dinamikleşmeyecekti,Elindeki takımın durumuna bakıp kadro ve diziliş belirlersin X bir takıma gidip tak diye kendi sistemini oynatamazsın şartlara uyum sağlayamadı ve oynadığımız sistem tek kelimeyle berbat hem defansta açık var hem hücum kötü ışık görmüyorum.

Hoca sende yanar dönerlik yapma geçen hafta otobüsten kovduğun adamı 11'de başlatmanın nasıl bir açıklaması olabilir

Tudor karakter olarak en sevdigim, taktik olarak en sevmedigim hoca tipi. Tutturmus bir taktik ne olursa olsun israr ediyor. Yahu kardesim bu takim bu taktigi nasil oynasin hemen?? Riekerinkin oynattigi taktige azcik tempo yaptir zaten bu takimin bu maclari kazanacak kapasitesi var. Takimi itin gotune sokmanin anlami yok. Burasi premier league degil elimizdeki kadro inanin bana besiktasi arenada trabzonu deplasmanda yenebilecek bir kadro. Bu kadroyla chedjou olmasa uzay takimi besiktasin icinden gecmiyormuyduk???

Büyük takım hocası olamaz. Gitsin Karabük gibi köy takımlarına. Zaten seneye de kalması mucize olur bu saatten sonra. Tabi Dursun kalırsa kendi gibi çapsızları tutar.

Tekrar yineliyorum bu yönetim komple değişmedikçe FERGUSON GELSE BİR HALT OLMAZZZ.

• TRANSFER BECERİSİ 0
  • Organizasyon ve Medya İlişkileri 0
  • Kulübün MARKA DEĞERİ VE HAKLARINI SAVUNMA 0
  • Vizyon Sahibi Kişi Sayısı 0

Kulübün şu noktada olmasındaki en büyük pay Dursun ve ekibi olduğu için Tudor'a haksızlık yapmak istemiyorum hele birde ilk 11 de oynayan oyuncuların %80 nide futbolculukla alakası olmadığı için adama da birşey demek istemiyorum ama Tudor da geldiği günden beri oynattığı oyun koca bir sıfır. Belliki takımda değişiklik yapmak istiyor ama akıllı bir adam bu kadro yapısıyla keskin dokunuşlar yapılmayacağını anlaması lazım.

Umarım başta Dursun sonrada td ve bazı oyuncuların gidip yeni bir yapılanmaya doğru insanlarla gideceğimiz günler yakın olur.

Tekrar yineliyorum bu yönetim komple değişmedikçe FERGUSON GELSE BİR HALT OLMAZZZ.

• TRANSFER BECERİSİ 0
Asıl problemimiz bu işte.

Beğenmiyorum ve Riekerink'e haksızlık edildi bana göre ama ilk defolması gereken yönetimdir

Geçen sezon Antepspor-Mustafa Denizli içerikli bir tablo paylaşmıştım.Bu da ona benziyor.Rize'nin aldığı son 4 puan Tudor'dan.

ld1Zlp.png

• TRANSFER BECERİSİ 0

Kadro kalitesinin önemini anlamak için ligin ilk yarısındaki ve ikinci yarısındaki Trabzonspor'a bakmak yeterli.

Her 2 yarıda da Teknik direktör aynı ama oynanan futbol ve sonuç farklı.

Bütün tepki sadece Dursun denen yalancı hain çapsız herife yönlenmeli,hala yanlış yerlere bakıyoruz

İlk önce Dursun denen haini gönderelim, yönetim ve kadro revizyonu yapılsın o zaman başarısızlık olursa suçlu TD olur ama şimdi değil.

Asıp kesmemek lazım kesinlikle inşallah seneye yeni yönetim ile kendi kadrosuylaoynar
Ama şurası bir gerçekki takımın hücum performansı hiç hiç hoş değil

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt