Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tudor-galatasaray-antrenman-15.jpg

ADAM, su enadama bak be, masallah.

tudor-galatasaray-antrenman-15.jpg

ADAM, su enadama bak be, masallah.

Lig başlayana kadar adamı gömüyorduk. Österssunds facialarından sonra yerin dibine soktuk adamı. Bize o zaman mantıksız gelse de açıklamalarını çatır çatır yaptı. Düzelecek eksiğimiz çok bu adamlarla olmaz dedi. Dinlemedik. Biraz da medya gazıyla adamı gömdük.

Şimdi çıkıp "Kandırıldık" diyerek günah çıkarabilir miyiz?

Şunu apaçık şekilde itiraf ediyorum. Östersunds maçlarından sonra bu adamın teknik direktör olmadığını yazdım her fırsatta. 6 ay boyunca başında olduğu takımla nasıl olur da Östersunds'u geçemez diye saldırıyordum. Ama bizim çete yerlilerin oyunu sabote ettiğini hiç düşünmedim. Kendisi ima etti; o imadan dolayı daha çok kızdık. Bakalım nasıl devam edecek. Ben lafımı yutar çıkar özür dilerim. Umurumda olmaz.

Kandırılmak için acele etmeyin. 20 maçı 2 maçla unuttunuz, 2 maçı da 1 maç ile unutursunuz çok şaapmayın yani.

Kandırılmak için acele etmeyin. 20 maçı 2 maçla unuttunuz, 2 maçı da 1 maç ile unutursunuz çok şaapmayın yani.

Tabi ki yaşa Tudor diye ortalıkta dolaşmıyoruz. Ama yerin dibine soktuğumuz günlerde fazla mı ileri gittik acaba diye düşündüm. Adem Çakar arkadaşın oyun analiz bilgisine güvendiğim için, benden daha iyi analiz ettiğini düşündüğüm için öyle bir soru sordum. ;)

Şunu apaçık şekilde itiraf ediyorum. Östersunds maçlarından sonra bu adamın teknik direktör olmadığını yazdım her fırsatta. 6 ay boyunca başında olduğu takımla nasıl olur da Östersunds'u geçemez diye saldırıyordum. Ama bizim çete yerlilerin oyunu sabote ettiğini hiç düşünmedim. Kendisi ima etti; o imadan dolayı daha çok kızdık. Bakalım nasıl devam edecek. Ben lafımı yutar çıkar özür dilerim. Umurumda olmaz.
Herseyin bir vakti var, Östersundsa karsi elenmenin malesef hic bir mazereti olamaz.
Takimi sabote ettigini düsündügü oyuncular olabilir ama ayni oyuncular ile ikinci maca cikmasi akil almaz bisey.
Cesaretli olup bu oyuncular bu takimi sabote ediyor, bu yüzden yerlerine henüz transfer yapilmadigi icin genc oyuncular ile ciktim deseydi taraftarin yüzde doksanini yanina alirdi.
Ben ilk etapta onuncu haftayi, ondan sonra ilk yarinin sonunu bekliyorum.
Eger bu iki etap sonrasi bu oyun devam eder ve hala var olan hatalari düzeltirse cikar bende hatami kabul edip desteklerim.
Ancak, özür dilemem, taraftar olarak özür dileyecek bisey yaptigimi düsünmüyorum sonucta gercekten kötü bir takima karsi Avrupadan elendik.
Galatasarayin Avrupadan elenmesi ile Kibirbahcenin Avrupadan elenmesi benim icin farkli, bizim yerimiz yurdumuz Avrupa.

Tabi ki yaşa Tudor diye ortalıkta dolaşmıyoruz. Ama yerin dibine soktuğumuz günlerde fazla mı ileri gittik acaba diye düşündüm. @Adem Çakar arkadaşın oyun analiz bilgisine güvendiğim için, benden daha iyi analiz ettiğini düşündüğüm için öyle bir soru sordum. ;)
Ademin gözlerine adamin endami perde olarak inmis :D

Herseyin bir vakti var, Östersundsa karsi elenmenin malesef hic bir mazereti olamaz.
Takimi sabote ettigini düsündügü oyuncular olabilir ama ayni oyuncular ile ikinci maca cikmasi akil almaz bisey.
Cesaretli olup bu oyuncular bu takimi sabote ediyor, bu yüzden yerlerine henüz transfer yapilmadigi icin genc oyuncular ile ciktim deseydi taraftarin yüzde doksanini yanina alirdi.
Ben ilk etapta onuncu haftayi, ondan sonra ilk yarinin sonunu bekliyorum.
Eger bu iki etap sonrasi bu oyun devam eder ve hala var olan hatalari düzeltirse cikar bende hatami kabul edip desteklerim.
Ancak, özür dilemem, taraftar olarak özür dileyecek bisey yaptigimi düsünmüyorum sonucta gercekten kötü bir takima karsi Avrupadan elendik.
Galatasarayin Avrupadan elenmesi ile Kibirbahcenin Avrupadan elenmesi benim icin farkli, bizim yerimiz yurdumuz Avrupa.

Ama senin dediğin inanılmaz riskli bir şey. Onu yapacak "şey" Terim'de bile yok. Düşünsene o oyuncuları kadroya almadı ve yönetim transferleri yapamadı. O zaman ne olacaktı? Yeniyi almadan eskiyi atamazsın ki...

Biseyi daha eklemek istiyorum, yanlis anlama bunu senin icin yazmiyorum cünkü sen böyle bisey yapmadin yapacaginida düsünmüyorum.
Burda bir iki tane arkadas var, Tudoru elestirdik diye ikide bir laf cakiyorlar, bazen acik acik, bazende dolayli yollardan milletin Galatasarayliligina laf cakiyorlar.
Sonra milletin karsisina gecip edepten adamliktan falan bahsediyorlar.
Bu konulara biraz dikkat etmek lazim, kimsenin derdi Galatasaray basarisiz olsun degil, tam aksine biseyler düzelmeye basladiginda bile devam eden hatalari dile getirmek asil basariyi getirir.

Lig başlayana kadar adamı gömüyorduk. Österssunds facialarından sonra yerin dibine soktuk adamı. Bize o zaman mantıksız gelse de açıklamalarını çatır çatır yaptı. Düzelecek eksiğimiz çok bu adamlarla olmaz dedi. Dinlemedik. Biraz da medya gazıyla adamı gömdük.

Şimdi çıkıp "Kandırıldık" diyerek günah çıkarabilir miyiz?

Sonuc anlaminda Östersundsa elenirsen, bunun backlashi büyük olur. Kimse bakmaz nedene, her türlü kadro ile gecebilmemiz lazimdi o takimi. Ama bazen futbol öyle islemiyor. Mercedesin montaj aninda, kötü yakalandigimiz bir gercektir...
Bunun disinda, Tudor´u kesin olarak bu kadro ve degisim icin kutalamis lazim. Bu operasyon icin hem yürekli, hemde dirayetli olmak gerekiyordu. Adam simdiye kadar görevini o konuda cok iyi yapti.

Ama böyle bir kadro da, büyük baski getirir. Bu sezon basarili olmak zorunda... Takimi basarili oynatmak konusunda fazla isik vermedigi gercegi de var maalesef. Ama bakalim böyle devam edersek, ezip geceriz ligi. Ama devam edermiyiz, bunu söylemek müneccimlik olur.

Ama senin dediğin inanılmaz riskli bir şey. Onu yapacak "şey" Terim'de bile yok. Düşünsene o oyuncuları kadroya almadı ve yönetim transferleri yapamadı. O zaman ne olacaktı? Yeniyi almadan eskiyi atamazsın ki...
Tabiki inanilmaz ama seni Sabote eden adamlar ile nereye varabilirsin ki?
Bende izledigim iki macta bilerek oynamadigini düsündügüm oyuncular oldu, mesela selcuk, mesela sinan.
Ama Tudor hani ikinci macta bu adamlari kesmeyi gectim, yanlis hatirlamiyorsam iki mactada bu adamlara ya macin tamaminda yada macin büyük bölümünde tahammül etti.
Hadi kabul benim dedigim gercekten riskli, cok baska dinamikleri var ama en azindan ikinci macin baslarinda reaksiyon göstermeliydi.

Sonuc anlaminda Östersundsa elenirsen, bunun backlashi büyük olur. Kimse bakmaz nedene, her türlü kadro ile gecebilmemiz lazimdi o takimi. Ama bazen futbol öyle islemiyor. Mercedesin montaj aninda, kötü yakalandigimiz bir gercektir...
Bunun disinda, Tudor´u kesin olarak bu kadro ve degisim icin kutalamis lazim. Bu operasyon icin hem yürekli, hemde dirayetli olmak gerekiyordu. Adam simdiye kadar görevini o konuda cok iyi yapti.

Ama böyle bir kadro da, büyük baski getirir. Bu sezon basarili olmak zorunda... Takimi basarili oynatmak konusunda fazla isik vermedigi gercegi de var maalesef. Ama bakalim böyle devam edersek, ezip geceriz ligi. Ama devam edermiyiz, bunu söylemek müneccimlik olur.

Bu baskılı ve etkili oyunu sezona yayma gibi kuşkular var değil mi? İkinci yarıdan sonra yorgunluk ve sakatlıkların olmasından endişe ediliyor.

Yüzde yüz katiliyorum, evet Tudor iyi kadro kurdurdu ama iste bu kadronunda baskisi bambaska olacak.

Valla ne yalan diyim Tudorun ergence asabi tavirlari bende cok olumsuz etki yaratiyor. Asabi ve duygusal davraniyor. Tecrubeli teknik adamlarin sahibi oldugu esneklik ve medyayi yonetme yetisi de hic yok. Sneijder isini bizim dursun capsizi ile birlikte berbat otesi yonetti.

Ancak cok iyi bir kadro muhendisi oldugunu ispat etti bana. Bu konuda net ikna oldum. Alamadigi Acerbi ve Imbula da cok cok cok dogru adamlardi.

Umarim kendini hizli bir sekilde gelistirir. Hizla eksikliklerini gidermeli. Olursa uzun yillar td muz olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt