Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
sol onden kasit nedir

rodriges gibi sag cizgiye yakin oynamiyor ama sol mc gibi bisey oynuyor

Sol içte oynuyor Sol önde oynayan adam çizgiye yakın oynar bu adamın pas trafiğinin %90'ı orta sahada gerçekleşiyor. Arada sırada kenarda topla oynuyor genelde orayı baskı için kullanıyor. Hamit sağ iç gibi oynuyordu ama daha çok kenar çizgiye gidiyordu mesela bu öyle değil. Gol bölgesine daha çok hareket ediyor ve bir şekilde atıyor golünü.

Su burda oynuyor bu burda oynuyor diye bisey yok, yoksa cok basit olurdu. 11 diziyorsun sen burdasin, bu bu burda, sag kanatsin dribling yapacaksin orta acacaksin diye biseyde yok. Hoca bir kadro kurar, der ki Tolga sen boyle pozitionlarda sunu bunu yapacaksin, su bu pozitionlarda boyle kosu yapacaksin der, sen orta saha oynayacaksin, sol oynayacaksin bitti demez. O yuzden sol onde mi oynuyor, on libero mu oynuyor hic farketmez cunku onemli degil, adamin yaptigi kosullar, defans yaparken bulundugu pozitionlar ve gorevler onemli.
FIFA oynamiyoruz.

27d647c3dc9ca14ed1adb3e84cf715b0.jpg

Topla bulustugu bölgelerden belli zaten sol ic oynadigi

Siz yigit'e bakmayin Mac izlemeden yorum yapiyor iste

27d647c3dc9ca14ed1adb3e84cf715b0.jpg

Topla bulustugu bölgelerden belli zaten sol ic oynadigi

Siz yigit'e bakmayin Mac izlemeden yorum yapiyor iste

Zeki bir oyuncu, attigi ceza sahasi kosularindan belli. Her girdiginde, tehlikeli oluyor... Zaman zaman beyin iflas ediyor, ama bukadar efor sarf eden bir oyuncuda anormal degil. Hakan Sükür´de cok sacma isler yapiyordu zaman zaman, ama adam at gibiydi sahada. Asamoah gelince, Tolga´nin rolünün ne denli degisecegini merak ediyorum. Bana kalirsa, bu sekilde kullanmasi, Linnes´e güvenmemesinde yatiyor hocanin. Linnes´i arkasina atilacak toplarin, pas aralarini kapatiyor resmen harotada görüldügü gibi. Cok da büyük bir alan parselliyor hakikaten...

Tudor´un jokeri resmen.

Zeki bir oyuncu, attigi ceza sahasi kosularindan belli. Her girdiginde, tehlikeli oluyor... Zaman zaman beyin iflas ediyor, ama bukadar efor sarf eden bir oyuncuda anormal degil. Hakan Sükür´de cok sacma isler yapiyordu zaman zaman, ama adam at gibiydi sahada. Asamoah gelince, Tolga´nin rolünün ne denli degisecegini merak ediyorum. Bana kalirsa, bu sekilde kullanmasi, Linnes´e güvenmemesinde yatiyor hocanin. Linnes´i arkasina atilacak toplarin, pas aralarini kapatiyor resmen harotada görüldügü gibi. Cok da büyük bir alan parselliyor hakikaten...

Tudor´un jokeri resmen.

Asamoah Linnes'e göre cizgiyi daha cok kullanir bana göre

Tolga'da Degisen birsey olmaz ama hucum anlaminda takimda sol ayakli Bir oyuncu olacagi icin daha iyi duruma gelebiliriz

Asamoah Linnes'e göre cizgiyi daha cok kullanir bana göre

Tolga'da Degisen birsey olmaz ama hucum anlaminda takimda sol ayakli Bir oyuncu olacagi icin daha iyi duruma gelebiliriz

Linnes iyi oynuyor. Ama ofansif olarak sistem geregi su cizgiyi yeterince kullanamiyor. Kosu randimani cok iyi degil. Linnes az geldigi icin, Belhanda´nin solunda pas yapacak, yada gönderecek opsiyonu olmuyor. Asamoah geldiginde degisebilir durum. Asamoah daha rahat gidip gelecektir. Kosusu daha güclü bir oyuncu. Ancak Linnes´in de her geldiginde, etkili oldugunu da yazmak lazim. Cok zeki bir oyuncu.

O vakit tolga yerine, Tudor sol aciga da bir oyuncu atabilir. Cünkü Tolga´nin orada Asamoah´in aciklarini kapatmasina gerek duymacak. Yada Tolga daha fazla cizgiye inmeye de baslayabilir. O vakit Feg sagda, solda Rod oynar...

Ancak bu performansi ile, kesmek de gelmiyor insanan icinden... Oyuncu degisiklik olayini cözerse Tudor, ve bu sistem ile devam oynarsak, Tolga cikip, 70´den sonra Rod da girebilir oyuna...

Takimda variasyon icin cok opsiyon olmasi, acikcasi heyecan veriyor... Bazi lüks problemlerimiz var. Tolga´yi kesmek, icimden gelmezdi hoca olarak.

Linnes iyi oynuyor. Ama ofansif olarak sistem geregi su cizgiyi yeterince kullanamiyor. Kosu randimani cok iyi degil. Linnes az geldigi icin, Belhanda´nin solunda pas yapacak, yada gönderecek opsiyonu olmuyor. Asamoah geldiginde degisebilir durum. Asamoah daha rahat gidip gelecektir. Kosusu daha güclü bir oyuncu. Ancak Linnes´in de her geldiginde, etkili oldugunu da yazmak lazim. Cok zeki bir oyuncu.

O vakit tolga yerine, Tudor sol aciga da bir oyuncu atabilir. Cünkü Tolga´nin orada Asamoah´in aciklarini kapatmasina gerek duymacak. Yada Tolga daha fazla cizgiye inmeye de baslayabilir. O vakit Feg sagda, solda Rod oynar...

Ancak bu performansi ile, kesmek de gelmiyor insanan icinden... Oyuncu degisiklik olayini cözerse Tudor, ve bu sistem ile devam oynarsak, Tolga cikip, 70´den sonra Rod da girebilir oyuna...

Takimda variasyon icin cok opsiyon olmasi, acikcasi heyecan veriyor... Bazi lüks problemlerimiz var. Tolga´yi kesmek, icimden gelmezdi hoca olarak.

Tolga'yi kesecegini zannetmiyorum

Oynadigimiz oyunda orta sahada 4 tane merkez özelikli oyuncularla oynamamizin katkisi var

Bu düzeni bozmak yanlis olur simdilik

Mesela 2 tane gercek kanat oyuncusuyla oynayacak olursak hucumda daha iyi duruma gelebiliriz belki ama takim oyununda bir takim düsüsler olabilir

Tolga'yi kesecegini zannetmiyorum

Oynadigimiz oyunda orta sahada 4 tane merkez özelikli oyuncularla oynamamizin katkisi var

Bu düzeni bozmak yanlis olur simdilik

Mesela 2 tane gercek kanat oyuncusuyla oynayacak olursak hucumda daha iyi duruma gelebiliriz belki ama takim oyununda bir takim düsüsler olabilir

:2_thumbs_up_-_anima

Sunun altini cizmekte fayda var... 2 Golü bir nevi tesadüfen yedik, su an Gol ortalamamiz 10:0´da olabilirdi. Oyun icerisinde, neredeyse hic pozisyon vermiyoruz. Genelde rakibin oyununu ya ileride bozuyoruz, ve orta saha topluyor, yada orta sahada müdahele ediyoruz, ve defans topluyor. Son üc macta, defansimizi oyun icinde neredeyse hic zorlayamadi rakipler. Ve ben acikcasi kötü oynadiklarini, yada kötü takim olduklarini da zannetmiyorum.

Yemememiz yaptigimiz takim oyunu, ve oyuncunun topa karsi katki vermesi ile alakali. Top rakipteyken eli belinde hic bir oyuncu yok. Her mac 3 gol civari atmamiz da, hücum oyuncularinin kalitesi ile alakali. Hasbelkader Rod disinda, aslinda kalitesi belirli seviyenin altinda oyuncumuz yok. Hayal ettigim takim resmen. Oyuncular hem topa karsi etkili, hemde kaliteli... Bu karisimi bulmak harbiden zor... Bakiniz Fenerbahce´nin iki sene önce kurdugu takim...

Yönetimi takdir etmek lazim

Östersund maçından sonra Tudoru günah keçisi yapıp onu gönderebilirlerdi

Göndermediler

Başından beri savunduğum bir TD bunu gururla söyleyebiliyorum. Çünkü ben bu adamın ne yapmaya çalıştığını, aklında ne olduğunu, ama elimizdeki yağ tulumları ve eli belinde gezen çöpler yüzünden yapamadığını gördüm. Östersunds maçından sonra da böyle düşünüyordum şu an da böyle düşünüyorum.

Baştan anlaşalım, Tudor çok zeki veya taktik dehası bir hoca değil. Oyun içinde oyunu okuyup çok stratejik hamleler yapacak bir hoca da değil. Ama Tudor oyuncudan anlayan, kadro mühendisliğini iyi yapan, kafasında hızlı ve saldırgan bir futbol olan bir hoca ki Türkiyeyi donunda sallaması için bile yeterli özellikler bunlar. Sonuçta her hafta Madridle maça çıkmıyoruz.

Umut ve Sabri bizim evladımız diye açıklama yapan, tüm oyuncuları farklı pozisyonda oynatan Dengeoğluna bile bu kadar sövülmedi geçen seneden beri Tudor'a, ama o adam anlayışla karşıladı ve hiç ağlamadı Dengeoğlu gibi veya taraftara bir laf etmedi. Erdemli bir hoca bence, Galatasarayda başarılı olacağını düşünüyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt