Igor Tudor | Teknik Direktör (ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Puan kaybı olaa sövmeyen kalmazdı,illa eleştirmek için puan kaybedicez,
1-lato tercihi yanlış
2-fernndonun çok geride oynatılması yanlış
3-oyuna müdahale facia,bi td bugün sola nasıl önlem almaz,belhanda çıkarıp hızlı oyuncu alması lazım 2. yarıları

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yanlışları,hataları çok oluyor ama sevdiğim yönü şu; Hatada ısrar etmiyor. Devreyi bile beklemeden hemen oyuncu ve sistem değiştirdi. Aradığımız hoca budur işte. Yoksa hatasız teknik adam yok.

Önemli olan hatada ısrar etmemesi.

hocam şu 3ü 5i bi bırakalım artık latoya da söyle ezbere orta yapmasın sabri gibi önündeki tek adama isabet ettirip duruyor zaten

Bana kalirsa yaptigi hamleler ile, kendi isini bosu bosuna zora sokuyor. Antalyaspor macinda milli takim arasinda kötüydük, bunun sebeplerinden bir tanesi de yine 3´lü oynamamizdi macin genelinde. Yine Milli arasi, ve ilginc bir sekilde yine ayni sekilde ciktik maca. 3-4-3´de takim bariz zorlaniyor. Takimi cok iyi hazirliyor, ve birseyler verdigi orta da ki kazaniyoruz, ama bu dzilisler ile kendi isini zorlastiriyor.

Hocam ne olur şu Fernandoya eğer sen diyorsan sen vazgeç, kendi yapıyor ise uyar kendisi vazgeçsin ama bu kadar stoperlerin arasına girmesin. Kaç defa bu yüzden pres yedik ve Fernando defans oyuncuları ile aynı hizada olduğu için yan pas yapmak zorunda kaldık ve presi kıramadık. Bunun dışında ikinci yarı da ilk yarı da ki yanlıştan vazgeçmesi iyiydi.

Hocam ne olur şu Fernandoya eğer sen diyorsan sen vazgeç, kendi yapıyor ise uyar kendisi vazgeçsin ama bu kadar stoperlerin arasına girmesin. Kaç defa bu yüzden pres yedik ve Fernando defans oyuncuları ile aynı hizada olduğu için yan pas yapmak zorunda kaldık ve presi kıramadık. Bunun dışında ikinci yarı da ilk yarı da ki yanlıştan vazgeçmesi iyiydi.
Oyuncalarin direncleri dusuk olunca geriye cokuyoruz mecburen.
Feghouli Belhanda Badou fiziken cok dusuktuler.Ustunluk kuramadik ikinci yarinin sonlarina kadar.

Bana kalirsa yaptigi hamleler ile, kendi isini bosu bosuna zora sokuyor. Antalyaspor macinda milli takim arasinda kötüydük, bunun sebeplerinden bir tanesi de yine 3´lü oynamamizdi macin genelinde. Yine Milli arasi, ve ilginc bir sekilde yine ayni sekilde ciktik maca. 3-4-3´de takim bariz zorlaniyor. Takimi cok iyi hazirliyor, ve birseyler verdigi orta da ki kazaniyoruz, ama bu dzilisler ile kendi isini zorlastiriyor.

Acemiliğine verebilir miyiz bunu?

Her Mac oynadigimiz diziliste oynadik biraz kötü oynayinca dizilis kötü demek yanlis

Mariano'nun ilk yarida yaptigi top kayiplarinin sebebi dizilis degil,bireysel performanslarda sorun vardi 2.devre takim bir reaksiyon gösterdi ve galip geldik

96d719ca42986fa86489b210440fdfdb.jpg

2. Yarida sahaya ayni sekilde dizildik,attigimiz golde dizilis ortada.

Sezon basindan bu yana hucuma bu sekilde cikiyoruz zaten,bu Mac icin özel bir durum degil yani

Acemiliğine verebilir miyiz bunu?

Alakasi yok acemilik ile. Takintisi var. Yillar boyu üclü icinde oynadi, büyüdü, ve bunu cok etkili oynayan bir takimin parcasiydi, illaki oraya dönme cabasi var. Belki kendisi bile biliyordur bu sekilde riske girdigini, ama puan farki var, ve takim cok iyi takim olarak, bundan dolayi bunu yapma lüksü kendisinde mevcut su an. Tüketmesin yeterki.

Her Mac oynadigimiz diziliste oynadik biraz kötü oynayinca dizilis kötü demek yanlis

Mariano'nun ilk yarida yaptigi top kayiplarinin sebebi dizilis degil,bireysel performanslarda sorun vardi 2.devre takim bir reaksiyon gösterdi ve galip geldik

Sezon basindan bu yana hucuma bu sekilde cikiyoruz zaten,bu Mac icin özel bir durum degil yani

Her mac oynadigimiz degil Arda, oynadigimiz tam olarak 3-4-3 bugün. Bana kalirsa bu dizilis takimin verimini ciddi anlamda düsürüyor hücum anlaminda. Aslinda cok bile fazla farkli dizilis ile oynuyoruz, ama bu üclüye girmesi kendisi acisindan cok rahat giren bir sezonu bosu bosuna zora sokabilir.
Her mac mac icinde üclüye gectigimiz oluyor, ama bunu nezaman macin genelinde yaptiysak, hep sorun yasadik. En büyük örnegi de antalya maci.

Oyuncalarin direncleri dusuk olunca geriye cokuyoruz mecburen.
Feghouli Belhanda Badou fiziken cok dusuktuler.Ustunluk kuramadik ikinci yarinin sonlarina kadar.
Fernando olayı daha maçın başında başladı. Bunun dışında maçın genelinde yine üstün olan taraftık, top bizdeydi. Fernando oraya girmemeli yoksa yan pas yapmak zorunda kalıp pres kıramazsın. Yine tehlikeli olmadan pozisyonları kesemezsin, rakip bu yüzden iyi şut pozisyonları yakaladı. Yine keza atanlarda dönen topları toplayamazsın.

Son düzenleme:

Arda kesinlikle aynı şekilde oynamadık ilk yarı. Buna eminim. Evet Fernando hep geriye geliyor ve stoperlerin arasına giriyordu. Ama oyunu kurduktan sorna ön tarafa gidiyor ve takımın oradaki pas oyununa ve presine katılıyordu. Bugün tam anlamıyla libero gibi oynadı. Bunu Denayer ve Maicon'un pozisyonlarından da anlayabilirdik. Lato ve Mariano da öyle.

Ndiaye dışında ortasahada adam yoktu ilk yarı. Selçuk girince biraz toparlandı. Sonra 4-3-3'e döndük ikinci yarıda.İlk maçlardaki gibiydi sistem ama Ndiaye etkisizdi bu kez.

Her mac oynadigimiz degil Arda, oynadigimiz tam olarak 3-4-3 bugün. Bana kalirsa bu dizilis takimin verimini ciddi anlamda düsürüyor hücum anlaminda. Aslinda cok bile fazla farkli dizilis ile oynuyoruz, ama bu üclüye girmesi kendisi acisindan cok rahat giren bir sezonu bosu bosuna zora sokabilir.
Her mac mac icinde üclüye gectigimiz oluyor, ama bunu nezaman macin genelinde yaptiysak, hep sorun yasadik. En büyük örnegi de antalya maci.

Yazdiklarina katiliyorum da benim anlatmak istedigim olay sadece antalya ve konya macinda degil bir cok macta macin genelinde Bunu yaptik.

Bugun mesela top rakibe gecince,rakip kendi yari sahasinda veya orta sahaya yakin bir bölgede pas yaparken Fernando stoperlerin arasinda degildi,orta sahaya yakin bölgede cok gördük Fernando'yu

Esnek bir sistemle oynuyoruz benim icin pozitif,bugun eksik olan bireysel performanslardi bence

Kanatların forvete çok yakın oynamaları iyi değil bence. Rakipler zaten bizi ceza sahalarında savunmak istiyorlar, boşluk vermemek istiyorlar. Bu şekilde ekmeklerine yağ sürüyoruz. Kanatlar daha geniş olsa mecburen rakip defans oyuncuları birbirlerine daha uzak olacaklar. O boşlukları Belhanda, Ndiaye hatta beklerimiz bi şekilde değerlendirme fırsatı bulabilir, daha fazla tehlike üretmemize yarayabilir.

Arda kesinlikle aynı şekilde oynamadık ilk yarı. Buna eminim. Evet Fernando hep geriye geliyor ve stoperlerin arasına giriyordu. Ama oyunu kurduktan sorna ön tarafa gidiyor ve takımın oradaki pas oyununa ve presine katılıyordu. Bugün tam anlamıyla libero gibi oynadı. Bunu Denayer ve Maicon'un pozisyonlarından da anlayabilirdik. Lato ve Mariano da öyle.

Ndiaye dışında ortasahada adam yoktu ilk yarı. Selçuk girince biraz toparlandı. Sonra 4-3-3'e döndük ikinci yarıda.İlk maçlardaki gibiydi sistem ama Ndiaye etkisizdi bu kez.

Adem'e yazdim az önce

Farkli olarak sunu yazabilirim,selcuk-Garry degisikliginden sonra biraz daha toparlandik oyuncu profili olarak tolga'li düzene döndük

Ben israrla takimin kagit üstünde tek kanatli sistemle oynamasi gerektigini düsünüyorum cünkü bizim tempolu ve coskulu oynamamizin sebebi bu sistem

Yazdiklarina katiliyorum da benim anlatmak istedigim olay sadece antalya ve konya macinda degil bir cok macta macin genelinde Bunu yaptik.

Bugun mesela top rakibe gecince,rakip kendi yari sahasinda veya orta sahaya yakin bir bölgede pas yaparken Fernando stoperlerin arasinda degildi,orta sahaya yakin bölgede cok gördük Fernando'yu

Esnek bir sistemle oynuyoruz benim icin pozitif,bugun eksik olan bireysel performanslardi bence

Fernando´nun zaman zaman mac icinde stoperlerin arasina girmesi var, ama tam olarak ücüncü stoper olarak oynadigi maclar bir bu, birde antalya macidir. Orta saha bu sekilde eksik kaliyor. Ayni zamanda bugün oynadigimiz oyunda kanatsiz, iki 10 Numara olarak oynadik. Rodriguez oyundan cikinca, biraz daha düzeldi oyun, cünkü kendisinin oynayabilecegi oyun hic degil. Ama Belhanda ve Feg´de en optimal oynayacagi oyun bu degil. Merkezde cok sikistik bugün. Oyuncular bir birinin ayagina basti.

Bir TD´nin oyuncularin bireysel anlamda performansi ile de direk alakasi var. Genel anlamda Tudor oyuncularindan bireysel performansdan ziyade, takimsal katki almayi benemsemesi cok iyi, ama bu dizilisler ile bireysel performanslari fazla asaga cektigi vakit, bu sefer takim anlaminda da iyi bir oyun cikmaz ortaya.

Tudor bu konuda dengeyi bulmasi gerekiyor. Tudor´un bu sezon cok iyi hocalik yaptigi bir gercek, ama bukadar iyi baslamisken, böyle devam etmez ise üzülürüz.

Tudor´un takimda kalmasi, basarili olmasi, ve florya da profesyonel havanin gevsememesi icin cok önemli. Kendisinin tökezlemesini dört göz ile bekleyen, sadece rakipler degil.

bugun daha ilk yarıda garry cıkarıp lescugu alması cok dogru hamleydi cünkü tolga olmayınca ortasahayı kapatamıyoruz maalesef

Hayır 2. yarı 4'lü defansa döndük Latovlevici ve Mariano kanat gibi oynamadı çünkü. İlk yarıda 3'lü savunma oynadığımız için Latovlevici ve Mariano sürekli sol açık ve sağ açık gibi oynuyordu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt