Bak ben sana benim sözlesmemden bir ayrinti vereyim.
Sirket, ücretimi 3 ay boyunca ödemedi takdirde, ki sadece bu degil baska maddelerde var, benim sözlesmeyi fesh etme hakkim, biriken alacaklarimi ve sözlesmede yazan tazminati alma hakkim var. Yani öyle üste cikma falan degil, bu benim bile sözlesmemde yazan bir madde. Ve ben hem Almanyada, hemde Türkiyede is yapan, benide senenin bir kismi almanyada, bis kimsi türkiyede calistiran bir sirkette calisiyorum.
Bu benim sözlesmemde böyle yaziyor ve bunun altinda sirketin imzasi var.
Bugün sirket maas ve diger simdi detayina girmeyecegim maddeleri ihlal ettigi takdirde, benim bunu yapip mahkeme yolu ile sözlesmede tazminatimi alma hakkim var.
Tamam hic birimiz sneijderin sözlmesini görmedik, bende peki diyorum bak senin dediklerini kabul edelim, diyelim ki bu adam bu kadar aptal, hem sözlesme ihlaline karsi kendisi icin fesih hakki ve tazminat koydurmadi, yetmedi geldi burda kac gündür bu muamleye maruz kaldi, sonrada kurus para almadan gitti. Ya bu adam zaten isteseydi alacaklarim su kadar zamandir ödenmedi diyerek gidebilirdi, bunun örneklerini bir cok kez gördük, hemde fifa yolu ile. Bu adam neden bu kadar aptal ki, geldi kendini buna maruz birakti? Sözlesmesini fesh eder gider bonservis olmadan baska takimla anlasirdi zaten, hemde mobbinge maruz kalmazdi. Ha o zaman öyle gitti kurus almadi, sadece bonservisini aldi, ha simdi böyle muamele görüp yine ayni kurus almadan gitti. Böyle bisey yapan adama daha hala arkasindan su takim ile anlasamadigi icin tipis tipis geri geldi demek, para pesinde yakistirmasi yapmak mide bulandirici.
Simdi mideyi filan bilemem , rakam ve hukuk konusuyorken ben yorum yapmiyorum , olanlari soyluyorum , sneijder eger sozlesmesini anlasmadan tek tarafli fesh etseydi , bonservis konusunda klup bilinen adiyla tedbir karari koydurma yetkisine sahipti , cunku sneijderin (eger varsa bile) gecikmis alacaklari icin aldiracagi karar bir zaman gerektiriyor , bu da gorusmede bulunacagi kluplerle arasinda bir negatif kisit demektir . Cunku o dakika itibariyle bonservisi halen GS klubunde olan tam manasi ile ozgur olmayan bir oyuncu statusunde olacakti , anlasarak ayrilma sayesinde bu durumdan kendini kurtarmis oldu
diger yandan , yorum yapiyoruz , su kadar alacagi vardi su madde vardi diye , ya yoksa ? mesela nasil klubun kestigi sacma cezanin ,boyle bir madde olsa dahi tahsil kabiliyeti olmayan bir ceza oldugunu soyluyoruz , bu da ayni hesap , yorum yapiyoruz , yorumla olmaz bu is
tazminat konusuna gelince , tazminat talep etmek icin ,adi ustunde tazminat , is akdini fesh eden tarafin tazminati talep eden taraf olmamasi gerekiyor. senin anlattigin is anlasmalarindaki tazminat , kidem tazminati ve/veya ihbar tazminati , adindan da anlasilacagi gibi "gecmise yonelik bir hak edis" , yani senin calistigin ornegin 10 sene boyuncaki emeginin karsiligi aldigin 10 aylik hakedisin aslinda .. elbette sirket is akdine uymaz ve sen sozlesmeni fesh edersen bu gecmise yonelik alacaklarini ve haklarini alabilirsin , ama "ben burada calisacaktim daha" deyip hem fesih yapip hem de orn 1 sene daha maas alabilir misin sirketinden ?
sneijder de sozlesmedeki alacaklari sebebiyle feshi kendi yapsaydi da gecmise yonelik alacaklarini elbette alirdi ,hatta bunun icin madde filan olmasina da gerek yok
ama burada konustugumuz ve senin iddian olan sey , sozlesmesini hem fesh eder hem de cekip gittikten sona "kalsam su kadar alacaktim" deyip gelecek senenin parasini alirdi seklinde ,bu mumkun degil
bu yolu ribery denedi , aynen bu sekildeydi hatta , haftalik ucreti odenmedigi icin fesih yoluna gitti , bonservisi kaptirdik adama, davalastik , davanin kismen kabulu ile bonservis adamda kaldi ,bir kurus alamadik , o da bizdeki ucretini istedi ve alamadi cunku fesih yoluna gitmisti , dava bu sekilde sonuclandi
sneijder in iki yolu vardi , birikmislerini alip ,cezayi yok saydirip ,bonservisi de bedava alip bu hengameden ozgurce cikmak ve baska takimla futbol oynayip dunya kupasina hazirlanmak
ya da "iyi siz boyle mi yapiyorsunuz , peki" deyip oynasa da oynamasa da kalip parasini almak .. lincoln bulent catismasinda bunu yapmisti , kalli zamaninda cillop olan adam surekli dizim agriyor diye yatisa gecip tum parasini almisti
sneijder hem klup hem kendisi icin bence dogru olani yapti ... paragoz olusunda bu konuyu sebep gosteren ben degilim , o sikayeti bunu dillendiren kisilere yap , gecmiste benim boyle bir soylemim vardiysa da hatalidir .
benim ortaya bir cok benzer futbolcu gibi hic bir sey koymadigina inanmam ve sadece bu adam ozelinde yapilan pozitif ayrimciliga itirazim var ... neden burada selcuk ,sabri ,semih gibilerde fikir ayriligina dusmuyoruz ? hatta poldi ,ched gibilerde bile uc asagi bes yukari herkes ayni fikirde
benim sneijder muridligi dedigim de tam bu , yani bu adam soz konusu olunca butun fikirler kemiklesip ,tartismalar buyuyor , hedef GS ise ne sneijder ile zirve yapar , ne sneijdersiz dibe gomulur ,hatta asla gitmesini istemedigim melo ve istemeyecegim muslera veya hagi icin de gecerli bu kural
ama sneijder ismi her nedese biraz putlastirildi ozellikle de bu forumda