İlk Yaratılan Erkek mi, Kadın mi?

bunu paylaşıyordum tam. ikinci sayfa yorumlarına da bakayım dedim.

yeni modelde sorun çıkaran parçaları kullanmamış :asd22:
Cem yılmazdan daha iyi bu konuyu özetleyen bence dünya tarihinde yoktur :D

keşke şu stand uplarını yabancı dile çevirip de yayınlasa diğer milletlerin tepkisini görmek isterdim.

Yok olup gitme teorine katılmıyorum..

İnsanlar bu dünyada bir şekilde sınanıyor bence.. Bir şekilde büyüyoruz ve sonunda ise olgunlaşıp, hayatımızın en verimli ve en tecrübeli döneminde yok oluyoruz...

Bu bana hiç mantıklı gelmiyor. Bence bu dünyada, henüz bilmediğimiz bir olguya hazırlanıyoruz..
neye katılmıyorsun anlamadım , din değil belki başka bir şekilde insan bilinci varolacak ama ben bilincimizin ölümden sonra yok olacak olması fikrine katlanamıyorum bu varoluşuma ters geliyor bana.aynı fikirde miyiz anlamadım?

neye katılmıyorsun anlamadım , din değil belki başka bir şekilde insan bilinci varolacak ama ben bilincimizin ölümden sonra yok olacak olması fikrine katlanamıyorum bu varoluşuma ters geliyor bana.aynı fikirde miyiz anlamadım?

ben bilincin yok olacağına inanmıyorum :hat:

Ruh diye bir şey olduğunu düşünmüyorum. Her şey beyinle ilgili ve beynin içinde.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Fikir üretme kısmı, evet beyin tarafından gerçekleşiyor ama ruhun olmaması gibi bir durum yok..

Bitkisel hayata giren bir insan, yaşıyor olmasına rağmen neden tekrar dünyaya gelemiyor ?

Çünkü beyni artık işlevini kaybediyor.. Vucudu canlı, kalbi atıyor ve nefes alıyor ama gel gör ki kalkamıyor..

Çünkü beynin olmadan vücudun hayvandan farkı yoktur.

Metafizik olan şeylere karşı pek inancım yok doğrusunu istersen.

Metafizik boyutunda düşünme insan kendisini tanır, maneviyat olgusu var üstüne. Senin hayatın sadece beynin üzerinden şekillenmiyor yoksa insan aynı zamanda bu kadar kırılgan bir varlık olmaz. Fiziksel olarak ayrısın, beyinsel olarak ayrı, ruhsal olarak ayrı.

Bunlar örtüşüyor olamaz yoksa insanlar makine gibi çok güçlü varlıklar olurlardı, duygusuzlaşırlardı tamamen.

Metafizik boyutunda düşünme insan kendisini tanır, maneviyat olgusu var üstüne. Senin hayatın sadece beynin üzerinden şekillenmiyor yoksa insan aynı zamanda bu kadar kırılgan bir varlık olmaz. Fiziksel olarak ayrısın, beyinsel olarak ayrı, ruhsal olarak ayrı.

Bunlar örtüşüyor olamaz yoksa insanlar makine gibi çok güçlü varlıklar olurlardı, duygusuzlaşırlardı tamamen.

Metafiziğe inanmayanlar için Dr. Masaru Emoto'nun bilimsel deney anlatacağım..

Öncesinde düşünebilmek ve hafıza için gerçekten beyne ihtiyaç var mı sorusunu yazalım..

Dr. Masaru Emoto'nun suyun hafızası var mı deneyinde;
Aynı akarsudan alınan 2 kap suyun birine sakin ve kulağı tırmalamayan müzikler dinletilmiş, diğer kaptaki suya ise kulak tırmalayıcı, müzik zevine hitap etmeyen, cızırtılı bir müzik dinletilmiştir.Daha sonra suların soğutularak, buza dönüştürülen yapıların da incelendiğinde ise, hafif ve güzel ritim dinletilen suyun kristalizasyon örneği desenler şeklinde ve simetrik, cızırtılı ve kötü ritimler dinletilen suyun kristalizasyon örneği ise karışık ve çatlak olarak bulunmuştur.

Evrenin 3/2 sinin ve İnsanın %70 ve üzerinin su içerdiğini varsayarsak. Suyun yaşam için olmazsa olmaz olduğunu anlarız.

Ve su yanındaki, müziğin yada konuşmanın agresif tonda olduğunu yada mutluluk yarattığını nasıl anlayabiliyor?

Suyun bile ruhu varken, insana ruhsuz demek biraz ahmaklık değil midir?

kaynak:

Son düzenleme:
Kuran'da ilk insanın yaratılışı ifadesi Adem üzerinden anlatılmaz. Yaratılıştan, cinsiyet belirtmeden insanın yaratılışı olarak söz edilir.

Yani ilk yaratılanın Adem olduğunu söyleyemeyiz. Adem ilk seçilen peygamberdir.

Bir hata da şudur; kadın erkeğin kaburgasından falan yaratılmamıştır, bu eski ahitte geçen bir bilgidir. Erkek ya da kadının yaratıldığı o candan yahut hücreden eşi de yaratılmıştır. Bu bağlamda Nisa 1'deki çeviri hatalıdır.

Basit bir soru.

Allah-u teala once erkegi yaratir sonra erkegin kaburgasindan kadini..

Eger ilk yaratilan erkekse, nicin erkegin memesi var?

Meme ise güzel bir şeydir.

Kuran'da ilk insanın yaratılışı ifadesi Adem üzerinden anlatılmaz. Yaratılıştan, cinsiyet belirtmeden insanın yaratılışı olarak söz edilir.

Bu kısım doğru.. İlk insanlar şu mağaralarda yaşıyan, ilk çağıdaki insanlardı..

Bir hata da şudur; kadın erkeğin kaburgasından falan yaratılmamıştır, bu eski ahitte geçen bir bilgidir. Erkek ya da kadının yaratıldığı o candan yahut hücreden eşi de yaratılmıştır. Bu bağlamda Nisa 1'deki çeviri hatalıdır.

Meme ise güzel bir şeydir.

Yanlışını düzeltmek adına,

Meme güzel değil, muazzam bir şeydir.

Bilimin insanın maymundan geldiğini söylediği yok. Evrim teorisi, isminden anlaşıldığı gibi teoridir, kanun değildir.
Evrim çok geniş bir konu ancak evrimin teori olarak kalmasının sebebi bu denli geniş bir konunun ispatlığının zorluğudur. Yoksa bütün bilim tarafından gerçekliği kabul edilmektedir. Özellikle makro anlamda evrimin gerçekliği artık kanundur. Mikro anlamda ispatlanamayan ve fikir ayrılığı oluşturan durumlar nedeniyle teori olarak kalmıştır.

SM-N950F cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Ben her zaman evrim teorisi mümkünse bir yaratılış teoremi içerisinde kabul edilebileceğini savundum.

Kur'an'da biz tüm yaratılanları zonk diye dünyaya ışınladık demiyor , yaratılışın süreçleri ayrıntısıyla yazmıyor.

Benim de savundugum birsey bu. Pesinen soyleyeyim, yeteri kadar arastirma yapmadim ne din ne de bilim bazinda. Ancak okudugum/duydugum dini bilgilerde israrla "soyle soyle yaptik da su oldu" deniyor, insanin yaratilisi dahil. "Zonk diye yarattik" denmiyor. Bu yuzden de evrim teorisinin, bir yaratici oldugunu savunan herhangi bir inancla illa da celisiyor oldugunu dusunmuyorum.

SM-N920I cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Evrensel Ortak Ata'dan evrile evrile milyonlarca yıl evvelinden geldik-tanımı akla gayet yatkın, dolayısıyla soruya kadın yada erkek cevabını vermek havada kalıyor.

Metafizik olan şeylere karşı pek inancım yok doğrusunu istersen.

Neden metafizik olsun ki

Ruh bir enerji sadece biz ölçemiyoruz tanıyamıyouz

Peygamberlerin mucizeleri de dahil ben herşeyin bir kanun ve kurala tabii olduğunu düşünüyorum.

Bizim bu kaideleri keşfetmemiş olmamız bunların fizik üstü olduğu anlamına gelmez.

Bu aynı sebebi bilinmeyen hastalıkların doktorlar tarafından idiopathic denilmesine benziyor

iPhone cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Geri
Üst Alt