Illuminati

Cevap: İlluminati

Dinimizin ilk emri nedir: Oku ! Başka dine mensup olan insanlar var mıdır forumda bilmiyorum ama biz müslümanlar olarak bişeyleri okumadan, o konu hakkında bilgi edinmeden bol keseden sallayarak konuşmamalıyız.. Farklı dinden bir arkadaşımız varsa buyursun, bizde böyle desin, saygımız sonsuz :tiphat:

Ölmüş gitmiş Atatürk, klasik şakirt cümlesi. Sen önce saygılı, edepli ol, az biraz oku, öğren.

ben daha fazla uzatmıyorum

önce adam olayım

sonra erkek olurum

sonra biraz saygılı olmayı öğrenirim

biraz da edepli olursam o zaman karşına çıkarım tartışmak için

çünkü sana göre bunlar ben de yokmuş

Dinimizin ilk emri nedir: Oku ! Başka dine mensup olan insanlar var mıdır forumda bilmiyorum ama biz müslümanlar olarak bişeyleri okumadan, o konu hakkında bilgi edinmeden bol keseden sallayarak konuşmamalıyız.. Farklı dinden bir arkadaşımız varsa buyursun, bizde böyle desin, saygımız sonsuz :tiphat:

Her kafadan bir "din emri" çıkıyor. Kaçınız sorguluyorsunuz dinleri ve inanışları merak ediyorum. Şahsen ben sorgulamaya ve mantık aramaya bayılırım. Bütün dinlerin özünde saf ve temiz düşünceler yatsada zaman içinde şeytani emellere alet edilmiştir. Keşke bütün dünya dinlerini özündeki gibi inanç özgürlüğü şeklinde yaşasa ve sosyal hayatının sadece bir parçası gibi görse. Ama nerdeee.

[video=youtube;SWF3GhS_WQA]https://www.youtube.com/watch?v=SWF3GhS_WQA[/video]

Arkadaşlar şuna bir bakın :

Paris Hilton Lady Gaga'ya şarkı yazarken nelerden ilham alıyorsun diyor ?

Lady Gaga friends arkaşlarımdan diyor derken olan oluyor bir eliyle bir gözünü kapatıyor bilindiği gibi iliminati sembollerindendir.

Her kafadan bir "din emri" çıkıyor. Kaçınız sorguluyorsunuz dinleri ve inanışları merak ediyorum. Şahsen ben sorgulamaya ve mantık aramaya bayılırım. Bütün dinlerin özünde saf ve temiz düşünceler yatsada zaman içinde şeytani emellere alet edilmiştir. Keşke bütün dünya dinlerini özündeki gibi inanç özgürlüğü şeklinde yaşasa ve sosyal hayatının sadece bir parçası gibi görse. Ama nerdeee.

dostum dinde mantık aranmaz

zaten mantıklı olsa herkes inanır

bir tane ilah gelse dünyaya bir kaç mucize gerçekleştirse ona inanmaktan başka çaren kalmazdı

ama şimdi bilmediğin bazı kişilere göre hiç olmayan bir güce inanıyoruz

bu mantıklı birşey değil

hiç görmediğin duymadığın bir güce inanmak onun için günde 5 kere namaz kılmak

ona secde etmek mantıklı şeyler değil veya oruç tutmak

zaten o yüzden bunları yapmamızın yaratıcı katında değeri çok büyük

mantıksal olarak kanıtlanamyan bir şeye bu derece inanmak güvenmek her istediğini koşulsuz sorgusuz yerine getirmek asılolan

BANA GÖRE

yani benim dinden anladığım bu

tabiyki kimseye fetva vermek haddime değil

Bu dünyada eleştirilmeyecek insan yoksa 600'lü yıllarda yaşayan insanlar da eleştirilebilir değil mi?

Peygamberlerde insan, eleştirilebilir. Ama insani yaptıkları eleştirilebilir, misal, Ademin yasak meyvayı yemesi, Muhammedin çocukken sapık zihniyetli insanların bulunduğu eğlenceye gitmek istemesi gibi. (Gitmek isteyip gidemiyor, bayılıyor yolda.)

Naçizane bir kaç noktanın düzeltilmesinde fayda var. Mustafa Kemal'in hiç bir konuşmasında '' Sosyalist Yoldaşlarım'' tarzı bir ifade yoktur. Lenin'e yazdığı mektuplarda sadece yoldaş ifadesini kullanmıştır o kadar. Aralofla yaptığı görüşmelerde dahi bu tarz bir söylem geliştirmemiştir.

Sovyet Rusya'dan gelen yardımlarda bahsettiğiniz olmayan konuşmanın da etkisi yoktur. Sovyet Rusya gerek muhimmat gerekse para yardımı yapmış olmakla birlikte bu yardımlar salt SSCB yönetiminin kaynaklarından oluşmuşta değildir. Bu yardımların arkasında özellikle o dönem SSCB unsurları arasında yer alan Türk topluluklarının katkısı büyüktür. Özellikle Müskom ve benzeri yapılar Anadoluya yapılan yardımlarda başı çekmiştir. Galiyev,Suphi, Vahidov vs. vs.

Gayet doğaldır ki herkes hata yapabilir. İnsan denen varlık hatalarıyla yaşam idame ettirir. Amma velâkin insanların hatalarına atıf yapılacaksa, bunlar doğru ve gerçek bilgilere dayanmalı teke zortlatması gibi işkembei kübradan bilip bilmeden ortaya atılmamalıdır.

Mustafa Kemal'le ilgili herkes bilip bilmeden, özensiz ve kulaktan dolma bilgilerle atıp tutuyor ya işin en can sıkıcı kısmı da o!

Dediğim gibi her insan eleştirilebilir fakat görünen o ki Mustafa Kemal'e karşı belirli sebeplerde kişisel husumet besleyenler ve kin duyanlar her iddianın üzerine mal bulmuş mağribi gibi atlıyor. Onu savunan insanlar kendisini putlaştırmış oluyor. Tabirimi mazur görün ama kıçlarından uydurma bilgilerle ona saldıranlarsa nedense eleştiri getirmiş oluyor. Komik, ironik bir o kadar da mesnetsiz bir bakış açısı da bu sayede oluşuyor.

Neyse uzun lafın kısası Mumcu'ya atfen bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlarla nereye kadar gidilir diyelim. Ayrıca fikri küfr ve vicdanı kir nesiller yetiştiriyoruz haberiniz olsun.

Bu arada dip not olarak bilgilendirmeden sonraki kısmı genel olarak yazdım Cuma beyle alakası yoktur. Kişilleştirilmesse sevinirim.

Güzel yazı olmuş, doğru söylüyorsun, Atatürk'ün hiçbir yerde sosyalist yoldaşlarım tarzı bir lafı yok. Yazarken aklıma yanlış gelmiş. Doğrusu, birkaç konuşmasına müslüman kardeşlerim, komunist yoldaşlarım diye başlıyor. Uyarın için teşekkürler dostum. Yanlış bilgi vermişim.

ulan ben bosuna sovmuorum o serefsizlere

*** yi yarad kimdir basik arastir

allah belasini versin serefsizlerin

[video=youtube;SWF3GhS_WQA]https://www.youtube.com/watch?v=SWF3GhS_WQA[/video]

Arkadaşlar şuna bir bakın :

Paris Hilton Lady Gaga'ya şarkı yazarken nelerden ilham alıyorsun diyor ?

Lady Gaga friends arkaşlarımdan diyor derken olan oluyor bir eliyle bir gözünü kapatıyor bilindiği gibi iliminati sembollerindendir.

bilinçsiz yapıyormuş gibi duruor :eek: çok ilginç

dostum dinde mantık aranmaz

zaten mantıklı olsa herkes inanır

bir tane ilah gelse dünyaya bir kaç mucize gerçekleştirse ona inanmaktan başka çaren kalmazdı

ama şimdi bilmediğin bazı kişilere göre hiç olmayan bir güce inanıyoruz

bu mantıklı birşey değil

hiç görmediğin duymadığın bir güce inanmak onun için günde 5 kere namaz kılmak

ona secde etmek mantıklı şeyler değil veya oruç tutmak

zaten o yüzden bunları yapmamızın yaratıcı katında değeri çok büyük

mantıksal olarak kanıtlanamyan bir şeye bu derece inanmak güvenmek her istediğini koşulsuz sorgusuz yerine getirmek asılolan

BANA GÖRE

yani benim dinden anladığım bu

tabiyki kimseye fetva vermek haddime değil

okurken dedim ohha la nasıl intihar bombacıları bu arkadaşa dadanmamış

sonra 8. satırı gördüm

mapus yata yata biter, batistuta tuta biter, makalele lele biter, aldırma illuminati aldırma

Dinleri sorgulamadığımızı düşünerek bizleri eleştiriyorsun fakat boldladığım kısımdaki ibarenle senin dinin kendine uzak olduğun apaçık ortada. Zira bir dine gerçek manada mensup olan, inanan kişi onu sosyal hayatının sadece BİR parçası gibi görmez, sosyal hayatını dinine göre şekillendirir.. Kendi isteklerimizi genelleyip, olmasını istediğimizi olması gerekenle karıştırmayalım..

MichaelSikkofield'ın blogundaki illuminanti etiketli yazıları okumaya başladım 4 sayfa okudum şimdiye kadar inanılmaz bilgiler var hele o Tesla beni acayip etkiledi

Bir sorum var

Yahudilerle İlluminati arasında nasıl bir bağlantı var ?

MichaelSikkofield'ın blogundaki illuminanti etiketli yazıları okumaya başladım 4 sayfa okudum şimdiye kadar inanılmaz bilgiler var hele o Tesla beni acayip etkiledi

Bir sorum var

Yahudilerle İlluminati arasında nasıl bir bağlantı var ?

Şu kadarını söyliyim Masonluk; insanları din, dil, ırk, gelenekler gibi birarada tutan bağlardan uzaklaştırıp tek bir güç haline getirmeyi amaçlar. Bu durumda hiç bir din bağını desteklemez. Ama masonlar içinde söz sahibi insanlar arasında bir çok yahudinin olduğu biliniyor..

Kafam karıştı benimde yazıyı okurken bir yandan Siyonizm Masonlarla bağdaştırılıyor bir yandan Masonların yaptıkları ritüel videosu veriliyor

Ama gerçekten çok ilginc bir konu

yahudiler aslında olayın temelinde

mesela belli bir dereceden sonrasına ancak yahudilerin yükselebildiği söyleniyo

ben de şunu söyliyim

yahudilik bir ırktır

musevilik bir dindir

biz konuşma dilinde musevilikle yahudiliği karıştırırız

museviliğin ön şartı yahudi ırkından gelmektir

ama her yahudi musevi olmak zorunda değil

bir insan yahudi ırkından olup luciferian yani satanist olabilir

yanlış mıyım ?

jew kelimesi kavmi judaism dini anlatır, yahudilik de judaism kelimesine benziyor o yüzden direk karşılık yok iyisi mi sen hiçbirini deme

Geri
Üst Alt