Illuminati

Cevap: İlluminati

selen senin okuduğun bölüm nedir ?

ya da yaptığın meslek ?

merak ettim

Herkes düşüncesini ve fikrini belirtmiş. Ancak konu çok fazla dağılmış ve bu tür konular emin olun forumda çok sık tartışıldı. Artık gına geldi, okumakla yetiniyorum. Bu gidişle forumda felsefeye, tarihe ve bilime yeni boyut kazandırmaya çalışacağınızdan korkuyorum.

Konu bayaa sapmış yahu, cihada kadar gelmiş :asd: Nerde Rockefeller, nerde Rotschild, nerde Sikkofield? Bu arada dostlar, ek iş olarak editörlük yapıyorum, Selen hanım ve Abraham bey kitap yazmayı düşünürseniz pm atın :) Şaka bir yana, ilginç tartışmalar olmuş. :)

Abraham sana øzelden gønderiyorum cevabi simdi. Cevap yazmayacaktim ama okudum yazdiklarini ve kurdugun Aristo mantigina dayanamadim ve yazdim (:

Edit : Baya uzun oldu cevap sanirsam Abraham en son baktim da biraz. Kahveyi ben kargo ile gønderirim. (:

Edit: 5000 karakterden fazla kabul etmiyor parca parca gøndermeyi deneyince de bu uye sistemimizde bulunmamaktir yaziyor, hata veriyor. Mail adresini yazman gerekli bana Abraham øzelden ya da burdan.

Abraham'ın yazdıkları Aristo mantığı mı? Yapma bunu Selen reis.

Abraham dokturmusun. :)

Selen genelde iyi cevaplar yazan uyelere "aristo mantigi" der. :) Keske Abraham'a yazdigin cevabi buraya yazsaydin da okusaydik. Ya da duruyorsa copy paste etmeni isterdim.

Bu arada Selen dinsiz bir devletde cinayetler olmayacagi fikrin tamamile bos. En yakin tarihe bakman yeterli. Biz yillarca ateist bir devlet olan SSSR'de (Avrupalilarin sozu ile Soviet Unions) yasadik. Adamlarin yanliz Azerbaycan'da yapmadigi represyon, katliam kalmadi. Devlet olarak yapmadiklari cinayet kalmadi. Hakimiyyetlerinin her doneminde ermenileri silahlandirip silahsiz halki katlettirdiler ve buna goz yumdular. En son olarakda 1990'da Baku'ye sivil halkin uzerine ordu gonderip sehirde insanlari katlettiler. Anlayacagin kotuluk insanin kendinden geliyor. Ve bu ugurda her seyi kullaniyor.

Kaldi ki, Islam ulkelerinin gecmiste yaptigi her savasi da suclu o Islam ulkeleriymis gibi anlatmamak gerek. Savaslar cok sebepden cikabilir.

Cok acik bir sey daha soruyorum. Islamin ilk caglarinda (Peygambere en yakin zamanlarda) bilimde cok onde olan Islam toplumunun birden bire bilimi tu kaka etmesi, tamamen dislamasi sence normal karsilanacak bir durummudur?

En yakin tarihe bakman yeterli. Biz yillarca ateist bir devlet olan SSSR'de (Avrupalilarin sozu ile Soviet Unions) yasadik. Adamlarin yanliz Azerbaycan'da yapmadigi represyon, katliam kalmadi. Devlet olarak yapmadiklari cinayet kalmadi. Hakimiyyetlerinin her doneminde ermenileri silahlandirip silahsiz halki katlettirdiler ve buna goz yumdular. En son olarakda 1990'da Baku'ye sivil halkin uzerine ordu gonderip sehirde insanlari katlettiler.

92 Hocalı katliamı?

abraham reis hayatimda zina ile ilgili okudugum en guzel yaziyi yazmis sanirim

olayin dinle ahlakla alakasi olmadiginin aslinda tamamen bir mantik konusu oldugunun ispati

sen ne yapardin sorusu konuya nokta koyuyor cogu zaman oldugu gibi:)

Abraham dokturmusun. :)

Selen genelde iyi cevaplar yazan uyelere "aristo mantigi" der. :) Keske Abraham'a yazdigin cevabi buraya yazsaydin da okusaydik. Ya da duruyorsa copy paste etmeni isterdim.

Bu arada Selen dinsiz bir devletde cinayetler olmayacagi fikrin tamamile bos. En yakin tarihe bakman yeterli. Biz yillarca ateist bir devlet olan SSSR'de (Avrupalilarin sozu ile Soviet Unions) yasadik. Adamlarin yanliz Azerbaycan'da yapmadigi represyon, katliam kalmadi. Devlet olarak yapmadiklari cinayet kalmadi. Hakimiyyetlerinin her doneminde ermenileri silahlandirip silahsiz halki katlettirdiler ve buna goz yumdular. En son olarakda 1990'da Baku'ye sivil halkin uzerine ordu gonderip sehirde insanlari katlettiler. Anlayacagin kotuluk insanin kendinden geliyor. Ve bu ugurda her seyi kullaniyor.

Kaldi ki, Islam ulkelerinin gecmiste yaptigi her savasi da suclu o Islam ulkeleriymis gibi anlatmamak gerek. Savaslar cok sebepden cikabilir.

Cok acik bir sey daha soruyorum. Islamin ilk caglarinda (Peygambere en yakin zamanlarda) bilimde cok onde olan Islam toplumunun birden bire bilimi tu kaka etmesi, tamamen dislamasi sence normal karsilanacak bir durummudur?

Neyse ya nereye gidiyorki o kadar tartis tartis yazdiklarimi geri sildim (: Søzumde durayim bari (:

Her inanç ve sistem sütten çıkmış ak kaşıktır. Salt uygulayıcılar yanlıştır (!) Gerisi de hikâyattır ;)

Kuzguna yavrusu şahin görünür misali bir yerden sonra savunma mekanizmaları devreye girer. O yüzden de bu tarz tartışmalar fikir teattisinden ziyade bilek güreşi halini alır.

Tartışmaların seyrini de cımbızcıların üstün performansı belirler :)

Keyiflle gülümseyerek izliyorum. Yazışmalık israfına yol açsa da güzel gidiyor :)

Parmaklarınıza kuvvet. Neyse bu hararetli tartışmanın arasına kaynadığım için kusuruma bakmayın :)

Sürçü lisan ettiysek affola...

Her inanç ve sistem sütten çıkmış ak kaşıktır. Salt uygulayıcılar yanlıştır (!) Gerisi de hikâyattır ;)

Kuzguna yavrusu şahin görünür misali bir yerden sonra savunma mekanizmaları devreye girer. O yüzden de bu tarz tartışmalar fikir teattisinden ziyade bilek güreşi halini alır.

Tartışmaların seyrini de cımbızcıların üstün performansı belirler :)

Keyiflle gülümseyerek izliyorum. Yazışmalık israfına yol açsa da güzel gidiyor :)

Parmaklarınıza kuvvet. Neyse bu hararetli tartışmanın arasına kaynadığım için kusuruma bakmayın :)

Sürçü lisan ettiysek affola...

Sen ne diyorsun Ozan (: Søzumu hatirladim bak ben son sayfalarda yokum benden cikti artik konu (:

illur.jpg
Biryerde gördüm güzel yapmışlar :)

en başlarda bilgi veriyordu sadece,okudukça aoooooooooooov çekiyorduk şimdi iyiden iyiye bi wake up ulan çağrısı var,dur bakalım nereye varacaz

dinci olmasa fena herif degil, lakin iplerini pazara surdugunu dusundugu heriflerin kendi zihnini de cuktugunden haberi yog gibi

Son düzenleme:

Project mayhem yakındır mı diyorsunuz beyler?

Geri
Üst Alt