Cevap: İlluminati
Dünyanın ortak kabul ettiği ve temel aldığı birçok ahlak kuralının din kitapları temelinde oluşturulduğunun bilincindeyiz değil mi? Hristiyan geleneğinde heryerde sevişmek ahlaksızlık olarak nitelendirilmediği için mesela o ahlak kuralı konulmuş oraya. Ya da insanın yaşama hakkı dediğiniz şey din kitaplarının neredeyse tamamında da yazar.Eğitimin en önemli ibadet olduğu da yazar din kitaplarında.
Bu dünyada çoğunlukla din kullanılarak yapılan savaşlar olmuş olabilir elbet. Ancak Tanrı kavramının olmadığı bir dünyada insanların katledilmesinin sebebin -EĞİTEMEDİK o zaman Bilim adına KOBAY olarak bunları kullanalım- güdüsünde olmayacağının garantisini kim verebiliyor?
Dinler kötülüğü önleme ve toplumu kurallarla düzenlemek adına gönderilmiştir-oluşturulmuştur hangisini istersen.

Yani senin hukuk kurallarından da farkı hiç yoktur. Bir ateist için cennet dediğin bu dünyadaki özgür olarak geçerdiği her bir gündür misal. Cehennem dediğin ise Müebbet yediği bir suçdan dolayı hapishanede ömrünü tüketmeye mahkum olmasıdır. Yani sonsuza kadar yanma olgusu 1 kere yaşama geldiğine inanan ve ölümden sonra yaşam olmadığına inanan kişi için o Hapishanedir.Sonsuza kadar cennet ödülü ise yine yasalara göre toplumda suç unsuru olan olaylara karışmazsan yaşayabileceğin özgür günler. Hukuk kurallarının çıkışı da din kurallarındandır yani. Hapishanelerin yapılış sebepleri de, bugün hakim dediğin adamın eski adı da kadıdır bizde. Bunları bilerek konuştuğuna eminim buradaki bilgili arkadaşların ama hatırlatayım dedim.
Şunu demeye çabalıyorum aynı zamanda inançsızlığın son 100 yılda-200 yılda gelip de tüm insanlık tarihinin ürettiği değerleri görmezden gelerek ve kendisinin eleştirdiği dinlerin, temelde tıpatıp aynısı şeklinde davrandığı gerçeğini de görmeden, aynı lafların daha süslüsünü kurabilme yeteneğiyle rol çalmasına pek saygım olduğu söylenemez.
Dinler öldürmeyi emretmez. Dinler cahilliği de övmez. Dinler gelişimin önünü de kapamaz. Dinler toplumları düzene sokar. Basit bir örnek vereyim hukuk kurallarıyla yönetilen bir ülkede bu hukuk kurallarını kaldırırsanız o ülke ama öyle ama böyle kendi din kurallarıyla yönetilmeye devam ededebilir. Peki inançsız olan bir ülkede hukuk kurallarını kaldırırsanız nasıl olur durum? Eğitimli olmanız paranızın bol olması ve inançsız olmanız artık alarm taktırmıyim eve dedirtir mi toplumca size?
Misal o ülkede bana birinin bir başkasını öldürmemek için onu engelleyecek 1 adet motivasyonunu söyleyin. Çok eğitimli paralı ve birsürü inançsızın aynı zamanda evlerinde ve arabalarında alarm sistemleri,şehirlerinde polisleri ve hapishaneleri de olunca, işin temelinde kocaman bi sakatlık olduğunu anlamamak biraz abes kaçıyor.

Ha belki de eğitimsiz inançlı turistler mallarını çalmasınlar diye yapılmıştır bilmem o kadarını.
İnsan şartlara göre hareket eden bi yaratık. Şartlar gerektirirse hayatı boyu insan haklarını savunmuş bi adam 1 milyon başka insanın kafasına atom bombası atabilir. Ben bir inançsızın kendisinin yaşamı uğruna bir başkasını öldürmeyecek 1 tek mantıklı argüman bulamıyorum misal.1 kere ve tesadüf eseri gelmişsiniz bu hayata, buna inanıyor ve sonrası YOKLUK. Bakın sağlam bi inançsız bunun ne kadar ağır bir yük olduğunu iliklerinde hisseder-hissetmesi lazım en azından

- İnsanın yaşama-hayatta kalma- içgüdüsünü de buna eklediğiniz zaman, şunu rahatlıkla kendi adıma söyleyebilirim; Ölmemek adına, 1 milyon kişiyi hiç düşünmeden öldürebilirdim. Öbür taraftan dininin kurallarına bağlı bi insana-cahiline değil, ölümden sonra yaşama inanan herhangi bir adam bunu asla yapmayacaktır.
Bu verdiğim örnek katı ve kişiden kişiye değişebilecek bir olgu da değil bana göre. İnsanları çok seviyorum onlar yok olacağına ben yok olayım Hollywood tarzı bi davranış, insanın yaşama güdüsüne ve inançsızlığına ters gelecektir.En azından bilim bunu söylüyor. Ve insanın yaşama güdüsünün önüne humanizm ahlak eğitim kuantum eşitlik para gibi kavramlarla set çekemezsiniz. Set çekebileceğiniz yegane şey ölümden sonra yaşam Tanrı ve onun kuralları kavramlarıdır.Kafanıza bi silah dayanmadığı için felsefeden ve ucu açık pratiği görülmemiş kavramlardan sallamak gibi geliyor bana ahlak üzerine eğtim üzerine para inançsızlık v.s üzerine dem vurmalarınız.
Herneyse diğer konular elbette kişiden kişiye göre değişebilir ama dünyanın kabul ettiği ortak ahlak ve insan hakları kitabı dediğinizde, içine bi zahmet inançsızlığın bunu getirdiği ve eğitimle herşeyin süper olabileceğini ilk siz bulmuşsunuz imasından ve tavrından vazgeçin.Zira dünya kurulduğundan beri insanlar şeytanından muzuna maymunundan ateşine ve birçok Tanrıya inanarak oluşturdular o genel ahlak kurallarını. İnançsızlıklarından değil. Savaşlarda tu ka ka demekte istatistik gibi sadece. 6 milyar ateist olsaydı suç oranları inançsızlar lehine olur ve savaşlar inançsızların başka kavramlarla yaptığı bir olgu olurdu son 2000 yıldır. Ha yok kesin olmazdı süper olurduk diyen varsa bugünden başlayıp inançsızlığın tavan yaptığı ülkelerde polisleri hapishaneleri falan kaldırmaya da başlasın bi görelim insanlık tarihinin en eğitimli beyinleri nasıl örnek olacaklar bizlere.
İlluminati konusu güçlünün güçsüzü yendiği bi sistemden dolayı eleştirlmiyor.Güçlü olacak tüm entstrümanlarınız olsa dahi o arkadaşların çıkarlarına uymuyor o kulübe üye olmak istemiyorsanız bi şekilde siliniyorsunuz. Gösterilmek istenen bu anladığım kadarıyla. Halbuki sistemde suyla çalışan araba yapsak çok zengin olabilir ve tüm dünya refaha kavuşabilir değil mi? İlginç neden yapamıyoruz acaba? Neden güneş enerji sistemlerini kuramıyoruz çat çat diye.Pazarda rekabet gücümüz müthiş artardı maliyetlerimiz inanılmaz düşerdi ve sistemde güçlü konuma bir anda geçebilirdik.Sistem bunu da söylüyor. Ama olmuyor bi türlü. Daha çok para kazanmak üzerine kurulu bir sistem var. Ama bu sizin için geçerli. Cebinde 80 milyar dolar olan Steve Jobs'un alamayacağı tek bir hizmet ürün bu dünyada yok iken bu insanların amacının sadece para kazanmak hissiyatı olduğunu söylemek ve kapitalizmle bunu formüle etmeye çalışmak biraz abes kaçıyor.
Neyse tabi hayal dünyasında yaşıyor da olabiliriz ben gibi düşünenler.Birleşip tüm inançsızlığımızla, eğitimlerimizi tamamlayıp sonunda YOK olacağımız bir dünyada diğer YOK olacaklar için ömrümüzü çok PARA kazanma güdüsüyle tüketebiliriz.

Artık bi başkası ve birbirimiz için çabalamamız gereken o minik eğitimli çok paralı ve inançsız dünyada bunu neden yapmamız gerektiğini de bi kaç seksi kavram motivasyon uydurarak sağlarsınız inşallah.Ama mümkünse dinlerden kopya çekmeden bulun o kavramları.
Hadi iyi geceler.
Abraham sana cevap yazip bu konuyu kendi adima kapatacam. Cevap yazsan da bundan sonra cevap yok
Din kitaplarinin kurallarin olusmasinda etkisi var tabiki. Etki inkar edilmez konu bu degildi de her neyse. Bunun kadar ahlak kurallarinda simdi din disi øgeler de var. Tek Tanrili dinlerin getirdigi ahlak kurallarinin disinda da olusturulmus kaynagi secular ahlak kurallari var. Hristiyanligin genelinde her yerde sevismek ahlak kurali olarak nitelendirilmedigi icin de ne kastettin bilmiyorum da. Incil ve zina konusu:
27«`Zina etme' denildiğini duydunuz. 28Ama ben size diyorum ki, bir kadına şehvetle bakan her adam, zaten yüreğinde o kadınla zina etmiştir. 29Eğer sağ gözün seni günaha sokarsa, onu çıkar, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme atılmasından iyidir. 30Eğer sağ elin seni günaha sokarsa, onu kes, at. Çünkü vücudunun bir üyesinin yok olması, tüm vücudunun cehenneme gitmesinden iyidir.
31«`Kim karısını boşarsa ona boş kâğıdını versin' denilmiştir. 32Ama ben size diyorum ki, karısını cinsel ahlaksızlıktan başka bir nedenle boşayan her adam, onu zinaya itmiş olur. Boşanmış bir kadınla evlenen de zina etmiş olur.
Bu ahlak kuralinin disinda gelisen ahlak kurallari var onun disina cikan Hristiyan toplumlarda. Kurtaj ve bosanma neredeyse yasak Vatikan'a gøre fakat cok islemez bu kurallar. Reform'dan beri kaynagini din disi seylerden alan gelisen bir hukuk søz konusu.
Dinler øldurmeyi emretmez. Hikaye anlatma burda iste.
O halde, dünya hayatını ahiret hayatı karşılığında satanlar Allah yolunda savaşsınlar. Kim Allah yolunda savaşır da öldürülür veya galip gelirse, biz ona büyük bir mükafat vereceğiz ( Nısa Suresi )
Arzu ettiler ki kendilerinin küfre saptıkları gibi siz de sapasınız da beraber olasınız. Bu sebeple, onlar Allah yolunda hicret edinceye kadar içlerinden dost edinmeyin. Eğer bundan yüz çevirirlerse onları yakalayın ve bulduğunuz yerde öldürün. Onlardan ne bir dost edinin, ne de bir yardımcı. (Nisa Suresi)
İman edenler, Allah yolunda savaşırlar. İnkâr edenler de tâğût22 yolunda savaşırlar. O halde siz şeytanın dostlarına karşı savaşın. Şüphesiz şeytanın hilesi zayıftır.( Nisa Suresi )
(Ey Muhammed!) Artık Allah yolunda savaş! Sen ancak kendinden sorumlusun! Mü’minleri de savaşa teşvik et. Umulur ki Allah inkar edenlerin gücünü kırar. Allah’ın gücü daha üstündür, cezası daha şiddetlidir. ( Nisa Suresi )
Savaş, hoşunuza gitmediği halde, size farz kılındı. Olur ki, bir şey sizin için hayırlı iken, siz onu hoş görmezsiniz. Yine olur ki, bir şey sizin için kötü iken, siz onu seversiniz. Allah bilir, siz bilmezsiniz. ( Bakara Suresi )
Ey Peygamber! Müminleri savaşa teşvik et. Eğer içinizde sabırlı yirmi kişi bulunursa iki yüz kişiye galip gelirler. Eğer içinizde (sabırlı) yüz kişi bulunursa, inkar edenlerden bin kişiye galip gelirler. Çünkü onlar anlamayan bir kavimdir. ( Enfal Suresi )
Ey iman edenler! Kafirlerden (öncelikle) yakınınızda olanlarla savaşın ve sizde bir sertlik bulsunlar. Bilin ki Allah kendisine karşı gelmekten sakınanlarla beraberdir. ( Tevbe Suresi )
Kendilerine kitap verilenlerden Allah’a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah’ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam’ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. ( Tevbe Suresi )
Gerek yaya olarak, gerek binek üzerinde6 Allah yolunda sefere çıkın. Mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. ( Tevbe Suresi )
Haram aylar çıkınca bu Allah’a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir. ( Tevbe Suresi )
Ey iman edenler! Öldürülenler hakkında size kısas farz kılındı. Hüre karşı hür, köleye karşı köle, kadına karşı kadın kısas edilir. Ancak öldüren kimse, kardeşi (öldürülenin vârisi, velisi) tarafından affedilirse, aklın ve dinin gereklerine uygun yol izlemek ve güzellikle diyet ödemek gerekir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve rahmettir. Bundan sonra tecavüzde bulunana elem dolu bir azap vardır ( Bakara Suresi )
Bizim uğrumuzda cihad edenler var ya, biz onları mutlaka yollarımıza ileteceğiz. Şüphesiz Allah mutlaka iyilik yapanlarla beraberdir ( Rum Suresi )
Ey Peygamber! Kafirlere ve münafıklara karşı cihad et, onlara karşı sert davran. Onların varacağı yer cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası ( Tahrim Suresi )
Allah’ın Resûlüne karşı gelerek (sefere çıkmayıp) geri bırakılanlar, oturup kalmalarına sevindiler. Allah yolunda mallarıyla canlarıyla cihad etmek hoşlarına gitmedi ve “Bu sıcakta sefere çıkmayın” dediler. De ki: “Cehennemin ateşi daha sıcaktır.” Keşke anlasalardı. ( Tevbe Suresi )
Mü’minlerden özür sahibi olmaksızın (cihattan geri kalıp) oturanlarla, Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, cihattan geri kalanlardan üstün kılmıştır.Gerçi Allah (mü’minlerin) hepsine de en güzel olanı (cenneti) vadetmiştir. Ama mücahitleri büyük bir mükafat ile, kendi katından dereceler, bağışlanma ve rahmet ile cihattan geri kalanlara üstün kılmıştır. Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir ( Nisa Suresi )
Savaş taktiği olarak düşmanı vurmak için çekilme, ya da diğer bir birliğe katılmak durumu hariç- böyle bir günde her kim onlara arkasını dönerse mutlaka o, Allah’ın gazabına uğramış olur. Onun varacağı yer de cehennemdir. Ne kötü varılacak yerdir orası. ( Enfal Suresi )
Cok uzun olmasin. Diger dediklerine de cevap yazip kapatacagim cevap yazsan bile bundan sonrasi icin de cevap yazmayacagim. Gerci buna da yazmayacaktim da son olsun bu yazi artik. Diger dediklerinde ilgili de yazacagim.