İmkanınız Olsa Türkiye'den Gider Misiniz?

Evet giderim.

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

giderim hemde yeni zelandaya 130 ülkeden yaşanılacak yerler arasında türkiye 62.sırada yeni zelanda ilk sıradaymış git kafa rahat ama nerde.

Liseli ergenler toplanmış çoğu laga luga yapıp egolarını tatmin ediyor Allah bilir dersten yazıyorsunuzdur :)

Eskisi gibi iş gücüne ihtiyaç duymuyor artık ülkeler. Almanya'da bile işsizlik var 2010 yüzde 7 idi.

Eskisi gibi iş gücüne ihtiyaç duymuyor artık ülkeler. Almanya'da bile işsizlik var 2010 yüzde 7 idi.

O oranlar kimseyi yaniltmasin harbidende is arayipta bulamayan 1-2%yi geçmez. Geri kalam kısmıda alman öküzleri. İş aramaya çıkmıyorlar bile. Devlet kirasını ödüyor, alışveriş parasını veriyor. Üstüne birde maaş bağlıyor.

Adamlar neden gidip kendimi yorayım diyor.

Böyle giderse canım ülkem iç savaşlarla, aşırı dinci grupların isyanlarıyla heba edilecek, diğer islam ülkeleri gibi sürekli karışıklık olan, sadece kralların rahat yaşayabildiği, baskı ve adaletsizliğin hüküm sürdüğü bir ülke olacak, insan bunları düşünüp önceden çekip gitmek istiyor, üç günlük dünyada huzurlu yaşamak istiyor, ama o kadar kolayda değil, tartışılacak bir konu.

Bir Antakyalı olarak ister istemez canımızı kurtarmak için gitmek zorunda kalacağız heralde..

Malum Hatay'da reyhanlı patlaması ve Elkaidenin bu kadar yoğun bu bölgede bulunması hükümetin çanak tutması..

absurd örnerkler diyorsun kendin "DNA larinda var bu sogukkanlilik" dioyrsun... bu sanki cok analitik-ampirik beyan.

Merak etme, Hans Joachime gösterdi sogukanlilik Ahmete gösterdi sogukkanlik arasinda fark var.

Neyse iki taraf suc var, ve bazi problemler oldu hemfikiriz. Bu konular biraz farkli, nerden tutarsan tut elinde kalir. Bu konu hakinda konusmak icin elbetden kisisel tecrübeler önemli.(sadece o degil, asil ülke geneli bilgiler de gerek elbet..)

Senin ortamin iyi bu konular hakinda pek problem yok herhalde.

Almanya da yasiyorsun herlade... hangi Sehir de sorabilirsem?

Karsilikli hatalar elbette var. Almanlarda hatali turklerde hatali. Turklerin cuvaldizi biraz da kendilerine batirmalari lazim. Genel bilgilerede bakalim. Turkler de sutten cikma ak kasik degil. Almanlar disliyor dersek turkler de disliyor. Su forumda mesala rusvet ve secim basliginda soven sovene. Almanyadaki turklerin buyuk kismida bu sovulenler kategorisinde. Ben turkum ben bile cogu turkle selam nasilsindan ote konusmuyom. Abi gozunu seviyim turklerde az mi bu almanlar kavat ahlaki degerlerden dolayi. Catisiyo abi islam kulturu ve alman kulturu. Bizim izmirli vatandasi anadoluya ya da anadolunun bagrindan vatandasi izmir merkeze koysan bile zor anlasirlar. Ne yapmali almanlar tur klere anlamis degilim. Gel baba buyur sen calisma 2000 euro para sana buyur bu da ev mi diyecek. Mesala ayrimcilik diyoruz ya cuvaldiz meselesi. Bilmedigimden soruyorum. Turkiyede baska bir ulke vatandasinin kamuda calisma hakki var mi ? Yoksa bu da ayrimcilik. Catur cutur calisiyolar almanyada kamuda. Yasadigim yer niedersachsen. Hannovera yakin. Ben burda bi kac istisna haric is arama bulma da yasamada ayrimciliga denk gelmedim. Is konusuna gelince alman ben staji ayni yerde yaptik ikimiz de cv biraktik beni aldilar almani almadilar. Ha gene gercek yabanci isimli birisi bir almandan daha fazla isbasvurusu yapmak zorunda. Zaten kendileri de bangir bangir bagiriyo. Ama egitim yoksa meslek yoksa calisma yoksa gene de devlet turk alman ayrimi yapmadan para veriyor. Yigidi oldur hakkini ver olayi bir de cuvaldizi kendine batirma meselesi.

GT-S6310N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tam tersi. Almanya nitelikli isgucune ihtiyac duyuyor. Surekli rakamlar dolaniyo su kadar nitelikli isgucu acigi var diye. Issizlik konusu sakat biraz burda. Aile evli issizlik parasi kira yardimi adamin da meslegi yoksa bazen calismamasi calismasindan daha fazla para getiriyor. Ciddi ama nitelikli isgucu acigi fazla almanyada.

GT-S6310N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri
Üst Alt