Şükrü Erden
Baba Gündüz
- 25 Haziran 2011
- 83.454
- 19.359
- 2.633
gidersem ancak tatil için giderim.
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Dünyanın hiç bir yeri cennetten bir köşe değil. Ki olsa bile istemem, bırakmam doğduğum toprakları. Kim için, ne için vazgeçeyim beni ben yapan şeylerden?
Ben Almanyada yasamiyorum Isvicredeyim, vallah ilk basta banada öyle geldi ama cok alistim buraya. Ben uni yillarimi viyanada gecirdim, barlarda clublarda barkeeper olarak calistim baya baya eglenceli gecti o yillar suan Isvicredeyim ve burasi bana Türkiyeden cok daha eglenceli geliyor. Türkiyeye yazin belirli bölgelerine gidersen güzel yoksa bir cacik kalmadi Türkiyede. Eskiden yine insanlarda biraz hakkaniyet, insanlik, komsuluk fln vardi güzeldi artik oda kalmadi millet birbirini öldürmek icin zor tutuyor kendi, taamülsüzlük hat safada. Sislide yasardim Istanbulun göbeginde ben eskiden, mahallede herkes birbirini tanir severdi, kadinlar apartman girislerine oturur cekirdek citletir dedikodu yapar cocuklar karanlik cökene kadar sokaklarda oynarlardi. Heryerden müzik sesleri, camdan cama konusmalar fln cok güzeldi Türkiye be ozamanlari. Simdi gidiyorum mahallede kimse kimseyi tanimiyor, komsuluk kavrami tamamen bitmis.
Insanlarin surat ifadeleri fln sanki Türkiye olmus baska bir ülke.
Dünyada 3 gün varız, fazla değil. Rahat yaşamak, para harcarken korkmamak, sokakta öldürülme ihtimalin yüzdelerle hesaplanmasın diye vs.? Olamaz mı?
Gideceğin yerde onların olmayacağının garantisi var mı?3 günlük dünya dediğin gibi, geldiğim gibi gideyim aga. Yok öyle her anlamda rahat, mutlu, güvende insan.
Milliyetçilik ne alaka ki?Hani gitmeden önce tamam da gittikten sonra ne etkisi var?
Terim kızmıyor mu çakma milliyetçiler hakkında söylediklerine?
![]()
söyle abi. milliyetci adam okumaz burda kendini kurtarmak icin bi halt etmezse sucu direk almanlara atiyo. is bulamazsa da suclu alman az para alirsa da suclu alman. burda var bikac ariza tip almanlar da ayni para aliyor o da ama halen almanlara sövüyor. bir de söyle milletiz böyle milletiz diyo gaza gelip cosarsa zararini görür bunun almanyada psikolojik olarak. bunlari yasarsa da uyumu zorlasiyor. cok söven var abi burda haddinden fazla cogu da muhafazakar milliyetci insanlar bu sövenlerin. onlar da uyum sorunu daha fazla solculara göre.
Nasıl güleceğime şaşırdım. Gerçekten çok komik ve ilgi çekici bir bakış açın var.
Bu sefer de konuyu ben Terim'e bağlayım dedim ama olmadı mı?![]()
Maalesefte. Bugün 2.ci denemen. Unuttum sanma yani. Bak renkdaş belirteyim. Ben kişilere fanatizm yapmam. Ben gördüklerimi ve önceki tecrübelerimi belirtiyorum burada. Aksini düşünmezsen sevinirim.
Yok ilki normal cevaptı sanırım. Yapıyorsun renktaş, Terim'i savunmak için son yılların en iyi yönetimine bile fütursuzca sallıyorsun. Ha belki yapmak istemiyorsundur ama görünen o. İstersen anket açalım?![]()
Tamam muhafazakarlar konusunda katılırım, sonuçta çok farklı dünyalar ama bu milliyetçi olmaktan öte sanki bunun arkasına sığınmak gibi geldi. Gerçi çıkmadığım için bilmiyorum ama.
Umursamayacağımı bilesin. Yapmadığım şeyi yağıyormuşum gibi dikta etme. Birilerinin "3 sn" lik fikri de umurumda değil ayrıca. Sende yanlış bakıyorsun olaya. Her olayı bağlamak değil. Belli bazı tiplere "ahh vahh" ettiklerinde zamanında ettikleri lafı yerleştirmek için yaptığım oluyor bu doğru.
dogru arkasina siginmak da var bahane aramak gibi. halen ice dönük burda cogu türkler. yeni nesil asti bunlari diyorlar ama onlarin da bir kismi asmis. bir de ciddi farkli abi farkli dünyalar. mesala ben unide okurken tatile gelmistim. vay lan diyorsun sehirlerini görünce barlarina falan gidince ama tatil. tatil bitince bir de anlatirki insan aboo almanya söyle hollanda böyle diye. sonra yasamaya baslayinca isler degisiyor biraz. harbi taniyorsun almani incine boncuna kadar. tatildeki gibi 20 dakka sohbet dönmüyor barda. ya da master yaparken burda hep uniden oluyor arkadaslar dünyanin her yerinde de universite insanlari daha bi aciktir diger insanlara. sonra is aile olunca burda normal siradan almanlari taniyorsun. cogu yasamina giriyor kiyidan köseden ve ciddi türk kültürü ile alman kültürü farkli. o iyi bu kötü demiyom. ama farklilar. hani surda söven cogu adam ciktiginda dumur olabilir avrupaya. bi de avrupada burdaki elestiren cogu kisi sistemle politik kurumlarla hukukla ne kadar muhattap olacak onu da bilmiyorum. cok türk var burda almanyadaki politikadan hukuktan bihaber yasayan.