İmkanınız Olsa Türkiye'den Gider Misiniz?

Zaten sorun orada. Da yine anlayaşamayacağız :)

Sivas maçını bekliyorum ben. Şimdi ortalık sakin. Şampiyonluk gitmiş b.k gibi top oynuyoruz. Sivas maçı sonrası atıp tutar aynı ergenler. Kısacası ben gördüpğümü söyleyeceğim. Umarım kazanırız. Ama umudum yok.

Anladım. Gerçi Türkler açısından konuşacaksak Almanya'yı diğer ülkelerden ayrı tutmak gerekiyor sanırım?

türkler avrupada heryerde abi. isin iyi yönü su. hollanda da olsun fransa da olsun avusturyasi isvicresi farketmiyor almanca ögrenmeden her isini halledebilin eger türklerin cok oldugu yerde yasarsan. bir de kim ne derse desin avrupa ülkeleri icinde türkleri en fazla kabullenen ülke almanya ve türklere karsi en az irkciligin da oldugu yer almanya.

türkler avrupada heryerde abi. isin iyi yönü su. hollanda da olsun fransa da olsun avusturyasi isvicresi farketmiyor almanca ögrenmeden her isini halledebilin eger türklerin cok oldugu yerde yasarsan. bir de kim ne derse desin avrupa ülkeleri icinde türkleri en fazla kabullenen ülke almanya ve türklere karsi en az irkciligin da oldugu yer almanya.

Doğru, orası da öyle. :)

Gitmeyi kafaya koyan bir şekilde gider, tabi ki imkanı olan kadar rahat olmaz bu süreç ama gider yani bir şekilde, Benim imkanım da var ama gitmem bir yere niye gidecekmişim ki. Ayrıca burada olmadığı halde atıp tutanlardan da hiç haz etmem. Burada tüm gurbetçileri hastetmiyorum yanlış anlaşılmasın atıp tutanlar ile sınırlıyorum.

Sonunda gidiyorum ben Sidney istedim ama orası olmadı puanım yetmedi Avustralya / Perth çıktı . İsmini ilk defa duydum youtube den baktım sağlam bi yere benziyor göreceğiz . Dahada zor gelirim . Nezaman bu bağdem bıyıklı ayrımcılar , kendilerinden başkasını müslüman görmeyen vatan hainleri canım Ülkemden ellerini ayaklarını çekerse ozaman tekrar dönme vaktidir.

hahahhah gülim mi aglim mi bilemedim.

son cümle fail olmus.

Alman toplumu belli bi homojenlik yapisi var..ve türkler sadece türk oldugu icin, ayni zaman müslüman olduklari icin isleri Zor.

Bir alman bi türkü hep "Ausländer"(yabanci) olarak göriyor ve görecek..berki illerki nesilerde farkli olabilir.

son cümle fail olmus.

Alman toplumu belli bi homojenlik yapisi var..ve türkler sadece türk oldugu icin, ayni zaman müslüman olduklari icin isleri Zor.

Bir alman bi türkü hep "Ausländer"(yabanci) olarak göriyor ve görecek..berki illerki nesilerde farkli olabilir.

Almanyadaki Turklerin almanlara yaptigi irkciligi dunyada kimse kimseye yapmiyordur

-------------

Mutlu olmak icin 3 sey önemli.

1. Para Problemin olmicak. Düzenli sevebilecen bi Isin olmali.

2. Arkadas cevren iyi olacak. Aile olursa cok daha iyi yakinlarda.

3. Saglin yerinde olacak.

Bunlar olunca ne ülke olsun farketmez. Bazi TR'dekiler saniyor ki Avrupa'da hersey bolluk hersey bal seker..

ama öyle degil. Almanlarin bi sözü vardi..tercüme olarak böyle ,, Uzaklardaki Cimenler hep daha yesil görünürler". Haaa berki yurtdisina gitdin ve cok mutlu oldun, onu kimse bilemez...ama mutsuz da olabilir insan secimden dolayi.

Ayrica TR yi bazileri politik seylerden dolayi sevmiyor halen gelmis.

son cümle fail olmus.

Hangi avrupa ulkesi turklere karsi almanyadan daha az irkci? Sevmeme olayina girersen almanlar birbirlerinide cok sevmezler. Bavyeralilar bu konuda uc ornektir mesala. Belcika mi isvicre mi norvec mi daha az irkci turklere karsi almanyadan. Irkcilik dislama ve sevmemekse senin icin almanyadaki turklerin cogu da irkci

GT-S6310N cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Almanyadaki Turklerin almanlara yaptigi irkciligi dunyada kimse kimseye yapmiyordur

-------------

Bazi egitim seviyesi alt olan ve cogunlukla sosya güccüs ve alt aileden gelenler "Ergenler" biraz yapabilir.

Ama bütün TR öyle degil. Yavas yavas iyi nesiler gelioyr.

Turkiyede yasayan almanlara ne diyor turkler yabanci demiyor mu. Gastarbeiter oldu auslander simdi oldu Nachbar. Auslander algisi da cok kirildi.

Hangi avrupa ulkesi turklere karsi almanyadan daha az irkci? Sevmeme olayina girersen almanlar birbirlerinide cok sevmezler. Bavyeralilar bu konuda uc ornektir mesala. Belcika mi isvicre mi norvec mi daha az irkci turklere karsi almanyadan. Irkcilik dislama ve sevmemekse senin icin almanyadaki turklerin cogu da irkci

skandinav ülkelerde bence bu konu daha iyi. haa almanya cok türk oldugu icin bazi seyler elbet daha cok göze batiyor.

Turkiyede yasayan almanlara ne diyor turkler yabanci demiyor mu. Gastarbeiter oldu auslander simdi oldu Nachbar. Auslander algisi da cok kirildi.

Bikere Görsel olarak fark var. Ikincisi türk ismin. Sirf bundan dolayi bi algi olusiyor cogu almanlarda. Elbet hespi degil..genelleme yapmak aptalca bi hareket olur.

Hadi diyelim bu "Ausländer" olgusu okadar cok degil... ama "Nicht Deutscher" (alman degil) olgusu var.

Seni bi Alman olarak kabulenmesler.. en fazla Deutscher mit Migrationshintergrund olur bu "Nachbar"

skandinav ülkelerde bence bu konu daha iyi. haa almanya cok türk oldugu icin bazi seyler elbet daha cok göze batiyor.

Gitte bi gor iskandinavyaya. Asil iskandinavyada gocmenlerin yaptigi hersey goze batar. Isvec sosyal demokrasinin kalesi cok daha irkcidir almanyadan. Iskandinavya sosyal sistemi disinda bes para etmez gayet de dislayicidirlar gocmenlere karsi.

Gitte bi gor iskandinavyaya. Asil iskandinavyada gocmenlerin yaptigi hersey goze batar. Isvec sosyal demokrasinin kalesi cok daha irkcidir almanyadan. Iskandinavya sosyal sistemi disinda bes para etmez gayet de dislayicidirlar gocmenlere karsi.

Bu konu zor konu. Kim hangi ülke daha iyi pat diye diyemezsin.. neyse cok da önemli degil aslinda.

Konu yu da cok sulandirmayalim.. bu Yabanci olma olayi bam baksa derin bi konu

Bikere Görsel olarak fark var. Ikincisi türk ismin. Sirf bundan dolayi bi algi olusiyor cogu almanlarda. Elbet hespi degil..genelleme yapmak aptalca bi hareket olur.

Hadi diyelim bu "Ausländer" olgusu okadar cok degil... ama "Nicht Deutscher" (alman degil) olgusu var.

Seni bi Alman olarak kabulenmesler.. en fazla Deutscher mit Migrationshintergrund olur bu "Nachbar"

Yanlis mi? Alman vatandasi olan turkler kendilerine alman mi diyor bikac istisna disinda. Turk vatandasi ermeni ve yahudilere niye ermeni ve yahudi diyoz dogan cocuklarina bile turkiyede. Absurd ornekler veriyon. En az irkciligin oldugu yer turklere karsidan hintergrunda geldik.

Yanlis mi? Alman vatandasi olan turkler kendilerine alman mi diyor bikac istisna disinda. Turk vatandasi ermeni ve yahudilere niye ermeni ve yahudi diyoz dogan cocuklarina bile turkiyede. Absurd ornekler veriyon. En az irkciligin oldugu yer turklere karsidan hintergrunda geldik.

Kendi Alman gören Türke de ayni muamele yapilir. Elbet cogu Türk kendini zaten türk görmiyor.

Bu "yabanci konu/adapsyon/Integrasyon" Konusunda iki taraf da suclu. Hem türkler, hem Almanlar (poltika ozamanadar ve yeni cag). Bide Türklük güclü bi ,,milet/kültürel/dil Kimlik" Isvecli, Norvecli cok daha cabuk adapsyon yapabilyior...

Bu "Diskriminierung" berki resmi olarak gözükmiyor..cünkü cogu pasif yapiliyor, "hinter geschlossener Hand". Beli etmeden vuriyorlar. Dedim gibi hepsi degil... ama senin gibi de diyemem yani Alman Toplumu ile Türkler el ele cok iyi hersey. Beli problemler var..Umarim zamanlar ilerdike bunlari da asar iki taraf.

Nezamand Ülke gider, Almanci , Türk, Ingliz fln... "Insan" kalir, ön yargisiz yaklasim flm ozamand cok sey degisir pozitif acidan...ama bu da elbet biraz hayalperest.

Ne algisi olusacaksa almanda. Kara adam ismi ahmet ya da mehmet vay alman kardasim gel mi diyecek ha ahmet mehmet de kendini alman olarak gormez alman vatandasi olsa bile. Sarisin mavi gozlu ismi erika olan hatuna bizim turkler turkiyede yasasa hatta vatandasi da olsa ne diyolar. Bunlar absurd ornekler abi. Dislama yok demiyorum ama en az almanyadavar. Adamlar birbirlerine karsi da bizdeki gibi enseye tokat gote parmak olayina girmez.

Ne algisi olusacaksa almanda. Kara adam ismi ahmet ya da mehmet vay alman kardasim gel mi diyecek ha ahmet mehmet de kendini alman olarak gormez alman vatandasi olsa bile. Sarisin mavi gozlu ismi erika olan hatuna bizim turkler turkiyede yasasa hatta vatandasi da olsa ne diyolar. Bunlar absurd ornekler abi. Dislama yok demiyorum ama en az almanyadavar. Adamlar birbirlerine karsi da bizdeki gibi enseye tokat gote parmak olayina girmez.

absurd örnerkler diyorsun kendin "DNA larinda var bu sogukkanlilik" dioyrsun... bu sanki cok analitik-ampirik beyan.

Merak etme, Hans Joachime gösterdi sogukanlilik Ahmete gösterdi sogukkanlik arasinda fark var.

Neyse iki taraf suc var, ve bazi problemler oldu hemfikiriz. Bu konular biraz farkli, nerden tutarsan tut elinde kalir. Bu konu hakinda konusmak icin elbetden kisisel tecrübeler önemli.(sadece o degil, asil ülke geneli bilgiler de gerek elbet..)

Senin ortamin iyi bu konular hakinda pek problem yok herhalde.

Almanya da yasiyorsun herlade... hangi Sehir de sorabilirsem?

Geri
Üst Alt