İnsan evrimine ait yeni bir türün fosili bulundu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: İnsan evrimine ait yeni bir türün fosili bulundu

Sörn'de yapılan deneyi biliyorsunuzdur. Teori şu,

Evren aslında yoktu. Evden dediğimiz olay miniminnacık bir atom parçacığı yani parteküldü. Sonra bu parteküller çarpıştı, çarpıştı ve büyük patlama yaşandı. Bu patlama ile atomlar, genişledikçe genişledi ve günümüz evren oldu. Tabii bu senaryoya göre dünyada bir tane evren yok. Bir sürü evren var. Bu da Einstein'in dedikleriyle "desteklenen" bir teori.

Ve dahası var... Çok uzun... Yazmaya üşeniyorum. İşin özü şu;

Tanrı neden herşeyi bu kadar uzun yoldan hallediyor, bir anda yapabilmek varken?

Öyleyse Tanrı ne için insanlara düşünme yetisi vermiş?

ALLAH neden herşeyi bu kadar uzun yoldan hallediyor, bir anda yapabilmek varken?

ALLAH ibret alıp sabretmenin önemine vurgu için böyle yaratıyor tabi bu benim kendi düşüncem...

Kullanılmayan organlar körelir gibi bişey vardı buna ne diyorsunuz ? :evilsmile:

2+2 nasil 3 oluyor fizik kurallariyla bunun cevabini Berk'ten alabilir miyiz

Evren aslında yoktu. Evden dediğimiz olay miniminnacık bir atom parçacığı yani parteküldü. Sonra bu parteküller çarpıştı, çarpıştı ve büyük patlama yaşandı. Bu patlama ile atomlar, genişledikçe genişledi ve günümüz evren oldu. Tabii bu senaryoya göre dünyada bir tane evren yok. Bir sürü evren var. Bu da Einstein'in dedikleriyle "desteklenen" bir teori.

Tanrı neden herşeyi bu kadar uzun yoldan hallediyor, bir anda yapabilmek varken?

Tanrı'nın nasıl bir kudrete sahip olduğunu bilmiyoruz, yorum yapmak zor.

Bence evrenin yaratılması işi sonsuz döngü içerir. Biri çıkıp partikül nasıl çıktı? Atom çekirdeği nasıl oluştu der. Sen cevap verirsin; o nasıl çıktı der. Ve sonsuz döngüye döner. Bu yüzden mantık yürütmek zor.

Kuantum fiziği de Dünya'nın, evrenin ve yeryüzünün oluşma ihtimaliyle ilgileniyor. Felsefe konusunda meraklı olduğum için Kuantum ve Felsefe ilişkisi ile ilgili dökümanlar araştırıyorum bu aralar. Gerçekten ilgi çekici teoriler ortaya atılıyor. Kimileri evrenin Tanrı'nın olasılık hesabıyla yarattığını düşünüyor. Zaman kavramının tamamen palavra olduğunu söyleyecek kadar ispatlanmayı bekleyen bilimsel teoriler mevcut.

O partikül nasıl oluştu acaba? Şahsın için söylemiyorum. Allah'ı haşa huzurdan karikatürize edenler var. Parmağını şaklatacak ve her şey bir anda olacak gibi kurgulamamak lazım. İstediği her şeyi bir anda yoktan var edebilir. Lakin var etmenin bizim idrak edemeyeceğimiz 1000 farklı yolu vardır. Allah var eder ve sonra akışına bırakır. İnsan hayatını, kaderlerimizi, doğanın işleyişi gibi süreçleri... Bu süreçler her zaman onun istediği gibi işler, istediği gibi yaratır ve istediği zaman müdahale edecek kudret sadece O'ndadır.

Benim söylemek istediğim şey bir insan hem yaradılışa, hemde evrime inanabilir.Eğer yaradılışa inanıyorsa, evrime inandığında kafir olmaz kesinlikle.

Zaten evrim yok gibi birşey sözkonusu değil.Evrim var bu kesin,soru işareti olan şey insanların evrimi.

Evrim yoksa o zaman Adem ile Havva aynı biz gibi insanlardı.Yani aynı sen ben işte peki sen düşünuyor musun bizim o şartlarda hayatta kalıcağımızı?İnsanlar o kadar yıl hiç mi değişmedi?

Bu arada maymundan gelmedik tabi ki bu çok büyük bir yanlış anlaşılma.Şu anki gördüğünüz maymunlarla bizim bir alakamız yok.Atalarımız zamanında bir ilişkimiz var diyorlar.Yani "insan, maymun gelir." gibi kesin bir yargı yok zaten.

2+2 nasil 3 oluyor fizik kurallariyla bunun cevabini Berk'ten alabilir miyiz

2üzeri x =27

3üzeri y = 16 ise x.y=?

Cevap: 2 ile 3 ü aynı kabul edersek

2 üzeri x = 3üzeri 3

3üzeri y = 2üzeri 4

Dolayısı ile tabanlar eşitse üstler de eşittir.

X= 3 y= 4 çıkar.

X.Y= 12 olur.

İnanmayan başka yolla da çözsün cevap 12 dir:D

Yani 2=3 tür:D

Bu organ 3 harflimi:D

Yok hacı ne alaka :D Lisedeyken Darwin konusunda böyle birşey geçiyordu ondan dedim :D

Farelerin kuyruklarını kesiyorlar bilmem kaç nesilce ama yine kuyruk çıkıyordu :D Darwin galiba burda m.çmıştı aklıma geldi birden:D

La ilahe illallah muhammedün resulullah diyorum ve herkese iyi geceler diyorum.

Kullanılmayan organ varmı ya

2üzeri x =27

3üzeri y = 16 ise x.y=?

Cevap: 2 ile 3 ü aynı kabul edersek

2 üzeri x = 3üzeri 3

3üzeri y = 2üzeri 4

Dolayısı ile tabanlar eşitse üstler de eşittir.

X= 3 y= 4 çıkar.

X.Y= 12 olur.

İnanmayan başka yolla da çözsün cevap 12 dir:D

Yani 2=3 tür:D

Feci çağrışım yaptı :D

YouTube - Kaldı Mı Dohuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt